عکس پروفایل کتابخانه عمومی آدینه چهارباغک

کتابخانه عمومی آدینه چهارباغ

۴۶عضو
بازارسال شده از کتابخانه عمومی آدینه چهارباغ
thumnail
#سیزدهمین_جشنواره_رضوی#کتابخانه_آدینه_چهارباغ @lib_adineh_chaharbagh

۱۶:۳۹

بازارسال شده از کتابخانه عمومی آدینه چهارباغ
thumnail
#سیزدهمین_جشنواره_رضوی#کتابخانه_آدینه_چهارباغ @lib_adineh_chaharbagh

۱۶:۳۹

بازارسال شده از نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور
thumnail
undefined راهنمای شرکت در سیزدهمین جشنواره کتابخوانی رضوی از طریق «شاد»

undefined https://www.aparat.com/v/urb5wb1 undefined ایتا | روبیکا | سروشundefined @iranpl

۱۶:۳۹

بازارسال شده از نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور
thumnail
undefined راهنمای شرکت در سیزدهمین جشنواره کتابخوانی رضوی از طریق «بله»

undefined https://www.aparat.com/v/eecm870undefined ایتا | روبیکا | سروشundefined @iranpl

۱۶:۳۹

بازارسال شده از کتابخانه عمومی آدینه چهارباغ
thumnail
🫶دوست عزیز همین الان! هر جا هستی یه سلام به امام رضا بگو بعد! به قسمت #رویداد پیام رسان #شاد برو .و در #سیزدهمین_جشنواره_کتابخوانی_رضوی شرکت کن.
undefined هزاران جایزه :undefinedهدایای نقدی undefinedundefinedundefinedundefinedهدایای غیرنقدی (ساعت هوشمند، تبلت، گوشی،سفر به مشهد مقدس، بهابرگ خرید کالا، گواهینامه آموزشی)
undefinedشرایط سنی:undefinedخردسال زیر ۷ سالundefinedکودک ۸ تا ۱۲ سالundefinedنوجوان ۱۳ تا ۱۷ سالundefinedبزرگسال ۱۸ سال به بالا
undefinedundefinedمسابقات undefined هنری: نقاشی، طراحی و کلاژundefinedکتاب‌خوانی: قصه گویی، معرفی کتاب، خوانش بخشی از کتابundefinedچهارگزینه‌ای: پاسخگویی به سوالات
undefinedمهلت شرکت:۳۰ آذر ۱۴۰۳
undefinedفقط کافیه کتاب‌ها را بخوانی در مسابقات مورد علاقه‌تان شرکت کنیدundefined@lib_adineh_chaharbagh

۱۶:۳۹

thumnail
undefined #فوری | استان البرز تعطیل شد
undefinedمعاون هماهنگی و امور عمرانی استانداری البرز از غیرحضوری شدن مدارس در تمامی مقاطع و دانشگاه‌ها و تعطیلی ادارات دولتی و خصوصی بجز مراکز نظامی، انتظامی ،درمانی و خدمات رسان این استان برای فردا دوشنبه ۲۶ آذر ماه ۱۴۰۳ خبر داد.

۱۶:۴۳

بازارسال شده از نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور
thumnail
undefined مروری بر منابع سیزدهمین جشنواره کتابخوانی رضوی؛«پاسخ های امام رضا علیه السلام به ۴۰ پرسش قرآنی»
undefined «پاسخ های امام رضا علیه السلام به ۴۰ پرسش قرآنی» از منابع ویژه سیزدهمین دوره جشنواره کتابخوانی رضوی برای گروه سنی جوان و بزرگسال (۱۸ سال به بالا) است.گروه سنی جوان و بزرگسال (۱۸ سال به بالا) می‌توانند در ۶ رشته پویش کتابخوانی، «چهارگزینه‌ای»، «داستان و شعر»، «هنرهای دیجیتال»، «هنرهای تجسمی»، «دست سازه» و «پویش گروهی» در این جشنواره شرکت کنند.
undefined «پاسخ های امام رضا علیه السلام به ۴۰ پرسش قرآنی» به کوشش گروه پژوهشی دین و معارف زائر نوشته شده و توسط انتشارات کتاب به‌نشر در ۲۰۰ صفحه منتشر شده است.

undefined جوایز این مسابقه:
undefined غیرنقدی: ساعت هوشمند، تبلت، گوشی تلفن همراه، سفر به مشهد مقدس، بهابرگ خرید کالا و گواهینامه آموزشی
undefined نقدی: ۵ تا ۱۰ میلیون ریال

undefined iranpl.ir/xw8tundefined ایتا | روبیکا | سروشundefined @iranpl

۵:۱۵

thumnail
undefinedادامه تعطیلی های ادارات و فعالیت غیر حضوری مدارس و دانشگاه‌ها در استان البرز
undefined️معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری البرز گفت: ادارات استان البرز به دلیل برودت هوا و مدیریت مصرف سوخت تعطیل و مدارس و دانشگاه ها در روز سه شنبه ۲۷ آذر ماه ۱۴۰۳ غیرحضوری شد.
undefined️به گزارش اداره کل روابط عمومی و امور بین الملل استانداری البرز، احمد افضلی با اعلام وضعیت اضطراری در پی برودت هوا و مدیریت مصرف سوخت از غیرحضوری شدن مدارس در تمامی مقاطع و دانشگاه‌ها و تعطیلی ادارات دولتی و خصوصی و بانک ها بجز مراکز درمانی،بیمارستانها، نظامی ، انتظامی و واحد های قضایی این استان برای فردا سه شنبه ۲۷ آذر ماه ۱۴۰۳ خبر داد.

۱۵:۰۸

بازارسال شده از کانال فرهنگ و هنر چهارباغ (نقش جهان)
thumnail
#مناسبتی #یلدا
undefinedundefinedundefined جشن شب چله، همچون بسیاری از آیین‌های ایرانی، ریشه در رویدادی کیهانی دارد. خورشید در حرکت سالانه خود، در آخر پاییز به پایین‌ترین نقطه افق جنوب شرقی می‌رسد که موجب کوتاه شدن طول روز و افزایش زمان تاریکی شب می‌شود. اما از آغاز زمستان یا انقلاب زمستانی، خورشید دگرباره بسوی شمال شرقی باز می‌گردد که نتیجه آن افزایش روشنایی روز و کاهش شب است.
یلدا، به معنی میلاد، یکی از جشن های شبانه و بیداری تا بامداد و تماشای طلوع خورشید تازه متولد شده است. جشنی که از لازمه‌های آن، حضور کهنسالان و بزرگان خانواده، به نماد کهنسالی خورشید در پایان پاییز بوده است، و همچنین خوراکی‌های فراوان برای بیداری درازمدت که همچون انار و هندوانه و سنجد، به رنگ سرخ خورشید باشند.
بسیاری از ادیان نیز به شب چله مفهومی ‌دینی دادند. در آیین میترا (و بعدها با نام کیش مهر)، نخستین روز زمستان به نام «خوره روز» (خورشید روز)، روز تولد مهر و نخستین روز سال نو بشمار می‌آمده است و امروزه کارکرد خود را در تقویم میلادی که ادامه گاهشماری میترایی است و حدود چهارصد سال پس از مبدأ میلادی به وجود آمده؛ ادامه می‌دهد.
فرقه‌های گوناگون عیسوی، با تفاوت‌هایی، زادروز مسیح را در یکی از روزهای نزدیک به انقلاب زمستانی می‌دانند و همچنین جشن سال نو و کریسمس را همچون تقویم کهن سیستانی در همین هنگام برگزار می‌کنند. به روایت بیرونی، مبدأ سالشماری تقویم کهن سیستانی از آغاز زمستان بوده و جالب اینکه نام نخستین ماه سال آنان نیز «کریست» بوده است. منسوب داشتن میلاد به میلاد مسیح، به قرون متأخرتر باز می‌گردد و پیش از آن، آنگونه که ابوریحان بیرونی در آثارالباقیه نقل کرده است، منظور از میلاد، میلاد مهر یا خورشید است. نامگذاری نخستین ماه زمستان و سال نو با نام «دی» به معنای دادار/خداوند از همان باورهای میترایی سرچشمه می‌گیرد.
در ایران پیش از اسلام هر یک از روزهای ماه را به یکی از فرشتگان نسبت داده وبرخی از نام‌های ۳۰ روز ماه به ترتیب اورمزد، وهمن، اردیبهشت، شهریور، پسندارمذ، خورداد، امرداد، دی به آذر، آذر، آبان، خوز، ماه، تیر، گوش، دی به مهر، مهر، زامیاد، مانتره سپند و انارام بوده است.
آنان معتقد بودند که ذکر نام هر ایزد که نماینده یکی از صفات و خصوصیات نیک اخلاقی است موجب می‌شود انسان آن صفت را در خود تقویت کند.
واژه جشن از واژه یشت، یشن، یسن اوستایی گرفته شده و معنی آن ستایش و پرستش است. در فرهنگ ایران باستان در تمامی ماه ها، روزها، هفته و ساعات مختلف اداب خاصی برای جشن گرفتن و در واقع نیایش وجود داشته است.
@lib_adineh_chaharbagh

۹:۱۹

بازارسال شده از کانال فرهنگ و هنر چهارباغ (نقش جهان)
thumnail
#معرفی_کتاب #مناسبتی
undefined آیین‌ها و جشن‌های کهن در ایران امروز؛ نگرش و پژوهشی مردم‌شناختی نویسنده: محمود روح الامینی ناشر: نشر آگاه
undefined«آیین‌ها و جشن‌های کهن در ایران امروز» پژوهشی مردم‌شناختی از محمود روح‌الامینی درباره حضور و ادامه حیات آیین‌های کهن ایرانی در جامعه کنونی ایرانی است. آیین‌ها و جشن‌ها در زمره مهم‌ترین عناصر فرهنگ عامه‌اند و یکی از زمینه‌های جذاب پژوهش‌های ‌مردم‌شناسی و فرهنگ و آداب و رسوم به شمار می‌روند. امروزه بسیاری از مردم‌شناسان و پژوهشگران حوزه فرهنگ برای شناخت هرچه‌بیشتر اقوام و فرهنگ ایرانی به بررسی آداب و آیین کهن و ریشه‌دار به‌جای مانده از مردم سرزمین‌مان می‌پردازند چراکه آگاهی‌های ارزنده و داده‌های فراوانی را در اختیارشان قرارمی‌دهد. در سرزمین کهن و رنگارنگ ایران که اقوام و اقالیم گوناگونی دارد کمتر جشنی را می‌توان یافت که در دو نقطه کاملا یکسان برگزار شود اما معمولا هدف جامعه‌شناسان و فرهنگ‌شناسان علاوه بر مطالعه تفاوت‌ها وجزئیات آیین‌ها در هر منطقه، هر شهر و هر سرزمین، یافتن نقاط اشتراک در راه و روش‌ها و ریشه‌ها و معناهایی است که آیین‌ها دارند؛ اشتراکاتی مانند زیاده‌روی در فراهم کردن خوراک، در خوردن، در آشامیدن، در خندیدن، در دست زدن و پایکوبی کردن، و با شور و هیجان گروهی، کم و زیاد ودگرگون شدن عادت‌ها و حرمت‌های خوردنی و آشامیدنی؛ در روزهای جشن، به بازی گرفتن و مسخره کردن قدرت و حکومت، با وارونه جلوه دادن رابطه‌های اجتماعی و سیاسی، و تظاهر کردن به سرکشی ونافرمانی و .... روح‌الامینی در کتاب جذاب «آیین‌ها و جشن‌های کهن در ایران امروز» نگاهی مردم‌شناسانه به این دو عنصر فرهنگ عامه و تداوم و احیای آنها در دوران معاصر داشته است. جشن نوروز، شب یلدا، گاهنبارها، جشن سده آیین‌های سالانه مسیحیان در قره‌کلیسا، قالیشویان مشهد اردهال و پیوند میان جشن‌ها با باورهای دینی از موضوعاتی هستند که در این کتاب به طورمفصل به آنها پرداخته شده است. @lib_adineh_chaharbagh

۹:۲۱

بازارسال شده از کانال فرهنگ و هنر چهارباغ (نقش جهان)
thumnail
#یلدا #شب_چله #استان_شناسی #آموزش_عمومی
undefined شال اندازی شب چله در طالقانآیین های شب چله در استان البرز
undefinedundefinedundefinedدر جی سران طالقان دو آیین باستانی و سنتی بنام شال اندازی وجود دارد. دراین شب وقتی خورشید غروب می کند و چراغ ها روشن می شد این رسم آغاز می شد، به این ترتیب که خواستگار شالی پشمی برمی دارد و بالای بام خانه دختر مورد نظرش می‌رود و هدیه خود را که جوراب، چادر، گوشواره، النگو یا روسری است به گوشه شال می‌بندد و از سواخ خانه به پایین می‌فرستد.


اهل خانه شال را می بینند از خانه بیرون خارج می شوند و دختر تنها می ماند و در این حال دختر با پسر اندکی حرف می زند و هدیه را از شال باز می کند و به پدر و مادرش می‌دهد.
حال اگر مادر دختر موافق این وصلت باشد هدیه ای قابل قبول جایگزین آن می کند و تکان می دهد تا پسر آن را بالا بکشد ولی اگر مادر دختر موافق نباشد یک شی بی ارزش از جمله لنگه گیوه کهنه و پاره را جایگزین آن می کند که در این صورت پسر می‌فهمد که دیگر نباید اطراف این خانه آفتابی شود.
@lib_adineh_chaharbagh

۹:۲۱

بازارسال شده از کانال فرهنگ و هنر چهارباغ (نقش جهان)
thumnail
#آموزش_عمومی#مناسبتی
undefinedداستان دوازده برادر و ننه سرما و چله بزرگ و چله کوچیکه:

چله‌ی بزرگ ... چله‌ی کوچک ...چارچار ...سده ...اَهمن‌وبهمن ...سیاه‌بهار ... و سرماپیرزن ...
undefined زمستان به دو بخش تقسیم میشه :
undefinedچله بزرگ(چله کلان )undefinedچله کوچک (چله خرد )
چله بزرگ از
( اول دی ماه تا دهم بهمن ماه)
وچهل روز کامل می‌باشد .

چله کوچک از
( یازدهم بهمن تا پایان بهمن ماه  ) و 20روز کامله
undefined وبه همین دلیل چون 20 روز کمتر است ؛چله کوچک نامیده شده است .
undefined غروب آخرین روز چله بزرگ ( جشن سده) برگزار می شده و مردم دور هم جمع می شدند واز این جشن لذت می بردند ودر نهایت با برپایی آتش و خواندن شعر و پایکوپی بدور آتش، سده را جشن می گرفتند.
undefined این دو برادر ( چله بزرگ وچله کوچک ) در هشت روزی که در کنار همدیگر هستند آن 8 روز را ( چار چار) می نامند . undefinedبه چهار روز آخر چله بزرگ و چهار روز اول چله کوچک« چار چار» می گویند.
پس از چار چار نوبت به« اهمن و بهمن» پسران پیرزن (ننه سرما ) می رسدکه خودی نشان دهند.
undefined 10 روز اول اسفند را (اهمن )undefined10روز دوم اسفند را ( بهمن) می گویند .
واین 20 روز ممکن است آنقدر بارندگی باشد که این دوبرادر به دوچله طعنه بزنند .
undefinedبا توجه به شعری که قدیمی های نازنین می خواندند::(اهمن وبهمن ،آرد كن صدمن ،روغن بیار ده من ،هیزم بکن خرمن، عهده همه بامن )
تا اینجا 20روز از اسفند به نام اهمن وبهمن نامگذاری شده اند .
undefined می ماند 10 روز آخر اسفند ماه که : undefined5 روز اول( سیاه بهار ) نام گرفته وشعری هم که قدیمی ها میخوانند :
سیاه بهار شب ببار و روز بکار از این شعر هم مشخص می شود در این ایام شبها بارندگی فراوان بوده وروزها کشاورزان مشغول کشت وزراعت بوده اند ،
undefined5 روز آخر هم (سرماپیرزن) نام گرفته است که در این روزها آسمان گاهی ابری گاهی آفتابی ،گاهی همراه با باد واکثر اوقات از آسمان تگرگ می بارد ؛ که قدیمی های دل پاک، براین باور بودند که گردنبند پیرزن پاره شده ومُهره‌های آن به زمین میريزد.
حیف است بچه های ما اینها را نشنوند و این قصه ها از صفحه روزگار محو شود!
undefinedundefinedundefinedundefined
https://ble.ir/lib_adine_chaharbagh

۹:۲۱

بازارسال شده از کتابخانه عمومی آدینه چهارباغ
thumnail
#مناسبتی #یلدا #شب_چله #آموزش_عمومی #مناسبتی #شب_چله درود جناب آقای چار چار کمتر کسی از ما داستان دوازده برادر و ننه سرما و چله بزرگ و چله کوچیکه رو برای بچه‌ها و نوه هایش تعریف می‌کنه.

متن زیر را بخوانید و به اشتراک بگذارید، تا نسل امروز هم اینا رو یاد بگیرند.
چله‌ی بزرگ ... چله‌ی کوچک ...چارچار ...سده ...اَهمن‌ و بهمن ...سیاه‌ بهار ... و سرما پیرزن ...
زمستان به دو بخش تقسیم میشه :
چله بزرگ (چله کلان )چله کوچک (چله خرد )
چله بزرگ از
( اول دی ماه تا دهم بهمن ماه)
وچهل روز کامل می‌باشد .

چله کوچک از(یازدهم بهمن تا پایان بهمن ماه) و 20 روز کامل

undefined و به همین دلیل چون 20 روز کمتر است ؛چله کوچک نامیده شده است .
undefined غروب آخرین روز چله بزرگ ( جشن سده) برگزار می شده و مردم دور هم جمع می شدند و از این جشن لذت می بردند و در نهایت با خواندن شعر و پایکوپی بدور هم شادی وپذیرایی، سده را جشن می گرفتند.
این دو برادر ( چله بزرگ وچله کوچک ) در هشت روزی که در کنار همدیگر هستند آن 8 روز را ( چار چار) می نامند . undefinedبه چهار روز آخر چله بزرگ و چهار روز اول چله کوچک« چار چار» می گویند.
پس از چار چار نوبت به« اهمن و بهمن» پسران پیرزن (ننه سرما ) می رسد که خودی نشان دهند.
10 روز اول اسفند را (اهمن )10روز دوم اسفند را ( بهمن) می گویند .
و این 20 روز ممکن است آنقدر بارندگی باشد که این دوبرادر به دوچله طعنه بزنند .
undefinedبا توجه به شعری که قدیمی های نازنین می خواندند::(اهمن وبهمن ،آرد كن صدمن ،روغن بیار ده من ،هیزم بکن خرمن، عهده همه بامن )
تا اینجا 20 روز از اسفند به نام اهمن و بهمن نامگذاری شده اند .
می ماند 10 روز آخر اسفند ماه که : 5 روز اول ( سیاه بهار ) نام گرفته وشعری هم که قدیمی ها میخوانند :
سیاه بهار شب ببار و روز بکار از این شعر هم مشخص می شود در این ایام شبها بارندگی فراوان بوده و روزها کشاورزان مشغول کشت وزراعت بوده اند ،
5 روز آخر هم (سرماپیرزن کُش) نام گرفته است که در این روزها آسمان گاهی ابری گاهی آفتابی ،گاهی همراه با باد واکثر اوقات از آسمان تگرگ می بارد ؛ که قدیمی های دل پاک، براین باور بودند که گردنبند پیرزن پاره شده و مُهره‌های آن به زمین میريزد.
@lib_adineh_chaharbagh

۹:۲۱

thumnail
undefined ادارات استان البرز فردا چهارشنبه تعطیل شد
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری البرز ضمن عذر خواهی جهت تأخیر در اطلاع رسانی خبر تعطیلی ادارات، گفت: علاوه بر غیرحضوری شدن مدارس و‌ دانشگاه های استان، ادارات استان البرز نیز به استثنای بانک ها ، مراکز درمانی، بیمارستان ها، نهادهای نظامی، انتظامی و واحدهای قضایی فردا چهارشنبه ۲۸ آذر ماه ۱۴۰۳ تعطیل است.
احمد افضلی علت این تعطیلی را وضعیت اضطراری در پی برودت هوا و افزایش آلاینده ها در استان و مدیریت مصرف سوخت عنوان کرد و از شهروندان خواست با مصرف بهینه سوخت و انرژی به کاهش ناترازی سوخت در استان کمک کنند.

۱۷:۵۲

بازارسال شده از نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور
thumnail
undefined مروری بر منابع سیزدهمین جشنواره کتابخوانی رضوی؛«پاسخ های امام رضا علیه السلام به ۴۰ پرسش قرآنی»
undefined «پاسخ های امام رضا علیه السلام به ۴۰ پرسش قرآنی» از منابع ویژه سیزدهمین دوره جشنواره کتابخوانی رضوی برای گروه سنی جوان و بزرگسال (۱۸ سال به بالا) است.گروه سنی جوان و بزرگسال (۱۸ سال به بالا) می‌توانند در ۶ رشته پویش کتابخوانی، «چهارگزینه‌ای»، «داستان و شعر»، «هنرهای دیجیتال»، «هنرهای تجسمی»، «دست سازه» و «پویش گروهی» در این جشنواره شرکت کنند.
undefined «پاسخ های امام رضا علیه السلام به ۴۰ پرسش قرآنی» به کوشش گروه پژوهشی دین و معارف زائر نوشته شده و توسط انتشارات کتاب به‌نشر در ۲۰۰ صفحه منتشر شده است.

undefined جوایز این مسابقه:
undefined غیرنقدی: ساعت هوشمند، تبلت، گوشی تلفن همراه، سفر به مشهد مقدس، بهابرگ خرید کالا و گواهینامه آموزشی
undefined نقدی: ۵ تا ۱۰ میلیون ریال

undefined iranpl.ir/xw8tundefined ایتا | روبیکا | سروشundefined @iranpl

۱۰:۰۸

بازارسال شده از کانال فرهنگ و هنر چهارباغ (نقش جهان)
thumnail
#خلاقانه#نمایشگاه_مجازی_کاریکاتور#کارتون#کاریکاتور@lib_adineh_chaharbagh

۱۰:۰۹

thumnail
#اطلاع_رسانیدرود فراوانبا احترام به اطلاع شهروندان و اعضا محترم کتابخانه آدینه چهارباغ می رسانم؛ فردا پنجشنبه 29 آذرماه کتابخانه تعطیل است.@lib_adineh_chaharbagh

۱۵:۴۵

بازارسال شده از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
thumnail
undefined انتصاب ۵ عضو هیئت امنای کتابخانه‌های عمومی کشور توسط رئیس جمهور برای ۴ سال
undefined رئیس جمهور بنا به پیشنهاد وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، آقای حجت‌الاسلام والمسلمین محمدعلی مهدوی‌راد، آقای محسن اسماعیلی، آقای محسن جوادی، خانم آزاده نظربلند و خانم فریبا افکاری را به عنوان اعضای هیئت امنای کتابخانه‌های عمومی کشور منصوب کرد.
undefined https://B2n.ir/p09742
@farhang_pr

۱۵:۴۸

thumnail
#اطلاع_رسانیدرود فراوانبا احترام به اطلاع شهروندان و اعضا محترم کتابخانه آدینه چهارباغ می رسانم؛ ساعت فعالیت کتابخانه‌ عمومی آدینه به شرح زیر است:شنبه تا چهارشنبه: ۱۳ تا 19روز های پنجشنبه‌: ۸ تا ۱۳:۳۰

@lib_adineh_chaharbagh

۱۱:۴۷

بازارسال شده از نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور
thumnail
undefined با ارائه ۴ اثر؛منابع طرح «کتاب‌خوان ماه» ویژه دی ۱۴۰۳ معرفی شد
undefined منابع طرح «کتاب‌خوان ماه» ویژه دی ۱۴۰۳ با ارائه کتاب‌های «سه نکته‌ی مامان‌ها»، «آبی سربلند»، «سیمای سلیمانی» و «لبخند مسیح» معرفی شد.
undefined iranpl.ir/xw93undefined ایتا | روبیکا | سروشundefined @iranpl

۱۲:۱۷