عکس پروفایل الفـ ـباا

الفـ ـبا

۱۰۷عضو
thumnail
نگاهی به ماجرای گرگیج و ضرورت مواجهه درست با آن
یکشنبه گذشته حجت الاسلام حامد کاشانی با اشاره به اظهارات بی ادبانه، توهین آمیز و سخیف امام جمعه اهل سنت آزادشهر، خواستار برخورد با این مساله شد. این درخواست با واکنش اقشار مختلف مردم در محکومیت این اتفاق همراه شد. علما و مجامع اهل سنت نیز با انتشار بیانیه‌های مختلف از این اقدام اعلام برائت کردند. گرگیج نیز بیانیه عذرخواهی منتشر کرد. در این میان آنچه این واقعه را از نمونه‌های مشابه متمایز می‌کرد، طرح چنین اهانت شنیع و کم سابقه‌ای از تریبون نماز جمعه بود. در میان مباحث مختلف شکل گرفته پیرامون این ماجرا، برخی نیز از انتشار این سخنان در برخورد با گرگیج انتقاد کردند. یک نمونه نوشته حجت الاسلام مرادی است. ذیلا چند نکته پیرامون نقد ایشان اشاره میشود.undefined@alef_ba

۲۰:۰۵

نگاهی به ماجرای گرگیج و ضرورت مواجهه درست با آن
یکشنبه گذشته حجت الاسلام حامد کاشانی با اشاره به اظهارات بی ادبانه، توهین آمیز و سخیف امام جمعه اهل سنت آزادشهر، خواستار برخورد با این مساله شد. این درخواست با واکنش اقشار مختلف مردم در محکومیت این اتفاق همراه شد. علما و مجامع اهل سنت نیز با انتشار بیانیه‌های مختلف از این اقدام اعلام برائت کردند. گرگیج نیز بیانیه عذرخواهی منتشر کرد. در این میان آنچه این واقعه را از نمونه‌های مشابه متمایز می‌کرد، طرح چنین اهانت شنیع و کم سابقه‌ای از تریبون نماز جمعه بود. در میان مباحث مختلف شکل گرفته پیرامون این ماجرا، برخی نیز از انتشار این سخنان در برخورد با گرگیج انتقاد کردند. یک نمونه نوشته حجت الاسلام مرادی است. ذیلا چند نکته پیرامون نقد ایشان اشاره میشود.
یک. برای برخورد با مسائلی اینچنین، جایگاه و مشهوریت فرد موهن و دایره مخاطبین او، یکی از عواملی است که شدت برخورد را تعیین می‌کند. در این میان عوامل دیگری نیز وجود دارند که در تعیین شدت واکنش موثرند؛ از جمله محتوای توهین. گاهی محتوای اهانت آنقدر سخیف، بی سابقه و مرزشکن است که واکنش‌های ملایم و تغافل، کمک کار فرد موهن خواهند بود.
دو. نویسنده با تاکید و قید یقینا نوشته است که نماز جمعه این هفته گرگیج شلوغ‌تر خواهد شد و سخنان او در فضای مجازی ده برابر بیشتر خواهد پیچید و تلویحا نتیجه گرفته است که نباید به چنین اظهاراتی پرداخت. بماند که وی از امامت جمعه برکنار شده و اصلا فرصتی برای چنین ارزیابی حدسی و ظنی نگذاشته، اما به واقع این چه نوع استدلالی است؟ با این استدلال حکم امام خمینی ره درباره سلمان رشدی چه میزان از نادرستی و شتابزدگی را در بر داشته است؟ محکومیت کاریکاتوریست موهن دانمارکی چه؟
سه. گویا نویسنده از میزان محکومیت گرگیج در نزد مجامع و علمای اهل تسنن ایران پس از این اتفاق بی خبر است. این امر نه تنها هزینه برخورد با وی را افزایش نداد، بلکه به جای بی توجهی به اهانت بی سابقه او، مانع تکثیر و ترویج این سخنان توهین آمیز و سخیف در بیان دیگران شد و عملا زمینه اهانت دیگران را نیز تحدید کرد.
چهار. بیش و پیش از آنکه این واکنش راه را برای مطرح شدن به مولوی‌های ناشناس نشان دهد، به آنها گوشزد کرد، داشتن تریبون در جمهوری اسلامی مشروط به شرایط است و هرکی هرکی نیست.
پنج. مطلب مهمی که در نگاه این دوست نادیده، مغفول مانده است، حرکت تدریجی جریان تندرو اهل سنت در شکستن حرمتها و در نتیجه بر هم زدن وحدت است. این حرکت تدریجی در رفتار گرگیج نیز قابل رصد است. در این شیوه، آنها از تریبونها و ابزارهای مختلف بهره برده و هر از چندی با یک سخن شاذ و حرمت شکنیِ جدید، ذائقه افکار عمومی و مخاطب را تست می‌کند. اگر سنسورهای جامعه نسبت به این موضوع بی توجه بوده، آنها سراغ گام بعدی رفته و اگر جامعه واکنش نشان دهد، عقب نشسته و سنگر خود را جلوتر نمی‌آورند. اظهارات گرگیج پیشتر در تریبونهای غیر رسمی و کم مخاطب‌تر زده شده بود و طرح آن از تریبون نمازجمعه بخشی از همین حرکت تدریجی است.
@alef_ba

۲۰:۰۵

باسمه تعالی
من احبَّ قوما فهو منهم
هنگامی که امیرالمؤمنین علیه السلام از جنگ صفین مراجعت می‌نمود، شخصی از اصحاب آن حضرت خدمت ایشان آمد و عرض کرد: یا امیرالمؤمنین! دوست داشتم برادرم هم در این جنگ می‌بود و به فیض درک رکاب شما نایل می‌شد. حضرت در جواب فرمود: بگو نیّت او چیست؟ آیا برادر تو معذور بود و نتوانست بیاید و در جنگ شرکت کند؟ یا نه، بدون هیچ عذری از شرکت در جنگ خودداری کرد و نیامد؟ اگر معذور نبود و نیامده، بهتر همان که نیامد و اگر عذری داشته است و نتوانسته بیاید، ولی دلش و میلش با ما بوده و تصمیم داشته که با ما باشد پس با ما بوده است. آن مرد عرض کرد: بله یا امیرالمؤمنین! اینطور بوده یعنی نیّتش این بود که با ما باشد. حضرت فرمود: نه تنها برادر تو با ما بود، بلکه با ما بوده‌اند کسانی که هنوز در رحم های مادرانند و افرادی که هنوز درصُلبِ پدرانند و تا دامنه قیامت، اگر افرادی یافت شوند که واقعاً از صمیم قلب نیّت و آرزویشان این باشد که «ای کاش علی را درک می کردیم و در رکاب او می جنگیدیم» ما آن ها را جزو اصحاب خود می‌شماریم.*از آغازین تصویری که از او به ذهن دارم تا آخرین دیدارمان در غروب آن شنبه تلخ، در تمامی این سالها، در همه خوشی‌ها و ناخوشی‌ها، در نهان و در آشکار، یک غم کهنه و یک فراق سخت، پشت آن سیمای پریچهر و آن نگاه پر از مهر، جا خوش کرده بود. حالیا، این همه، نه ذره‌ای از خصلت خیرخواهی و غم پروری او کاسته و نه اندکی از رتبه بزرگواری و ذره پروریش کم کرد. گرچه به ظاهر نعمت فرزند را فاقد بود، وسعت مادری‌اش خیلیها را شامل می‌شد. در تمامی این سالها، که گاه از سر خستگی و دلتنگی، گله از روزگار و آدمهایش را به زبان می‌آورد، ممکن نبود، ردی از این غم کهنه و فراق تلخ در آن هویدا باشد؛ به جز دو بار، که در هر بار بخشی از آن را به زبان آورده بود؛ یکی آنجا که با بیانی هوس انگیز از آرزوی دیرینش می‌گفت که دوست داشتم اگر خدا به من فرزند پسری عطا می‌نمود، آن را به خدمت نظام می‌فرستادم و در لباس نظامی تماشایش می‌کردم و دیگر بار زمانی که در تسلی دادن به یک مادر شهید هم محلی گفته بود، خوشا به حالت، که داشتی و دادی، من هم دوست داشتم خدا به من می‌داد و من هم در راه خدا هدیه می‌کردم.*در روز وفات حضرت ام البنین سلام الله علیها و گرامی داشت مقام مادران شهدا، با قرائت فاتحه‌ای یادی کنیم از همه مادران درگذشته شهدا و مرحومه عمه عزیزم که سه روز پیش سالگرد درگذشت او بود و دعا کنیم برای سلامتی، صبر و استقامت مادران در قید حیات شهدا که به حق بر فرد فرد ما حق حیات دارند.
@alef_ba

۹:۱۰

بازارسال شده از بازاریابی سیاسی | CPMS
thumnail
undefined ۱۱ پیشنهاد برای دوره جدید شورای نگهبان
undefined با پیروزی انقلاب اسلامی و سرنگونی رژیم شاهنشاهی، ساختار حکومت در ایران تغییر ماهوی یافت. در آن زمان، با بهره‌گیری از تجارب بشری در تقسیم قوا و شیوه حکمرانی، مجلس خبرگان به تدوین قانون اساسی جدید همت گمارد. بااین‌حال، مبانی نظری اسلام سیاسی و تجربه‌هایی نظیر مشروطه، این الزام مهم را به بزرگان انقلاب یادآور می‌شد که حراست از مرزهای دین در یک حکومت اسلامی، نیازمند به‌کارگیری سازوکارهای خاص یک حکومت دینی است. نتیجه این نگاه، تاسیس نهادی ناظر بر مصوبات مجلس شورای اسلامی برای انطباق آنها با شرع بود. هرچند ماموریت ابتدایی شورا، «پاسداری از احکام اسلام و قانون اساسی از نظر عدم مغایرت مصوبات مجلس شورای اسلامی با آنها» و «تفسیر قانون اساسی» است، ماموریت سومی تحت‌عنوان «نظارت بر برگزاری انتخابات» نیز بر دوش این نهاد قرار داده شده است؛ ماموریتی که نقش شورا در عرصه سیاسی کشور را علاوه‌بر حراست از اسلامیت نظام، صیانت از جمهوریت نظام نیز قرار داده است. نقشی که جایگاه شورا در عرصه سیاسی کشور را پررنگ، اثرگذار و صدالبته پرمخاطره کرده است. شورای نگهبان، به‌عنوان چشم بینا و امین نظام همواره مورد تایید و توجه امامین انقلاب بوده است. عباراتی که در میان بیانات امام خمینی رضوان‌الله تعالی علیه و رهبر معظم انقلاب در تایید جایگاه و ضرورت شورای نگهبان و نفی هرگونه تضعیف، تخریب و تلاش برای کنار گذاشتن آن گفته‌شده، تقریبا بی‌سابقه است. بااین‌حال، این تایید و توجه، نباید به نقدناپذیری یا عدم نیاز به ترمیم و اصلاح آن تعبیر شود، چه اینکه در میان بیانات امام و رهبری، نقدها و تذکرات متعددی نسبت به عملکرد آن به چشم می‌خورد.
undefined ادامه مطلب را در اینجا مطالعه نمایید.
undefined #محمدامین_باقری، پژوهشگر هسته بازاریابی سیاسی مرکز رشد دانشگاه امام صادق(ع)_undefined سایت:undefined Cpmstudy.irundefined کانال بله:undefined Ble.im/politicalmarketing
undefined کانال تلگرام:undefined https://t.me/politicalmarketing

۱۰:۰۷

بازارسال شده از بازاریابی سیاسی | CPMS
thumnail
undefined آدرس صفحه جدید اینستاگرام هسته بازاریابی سیاسی
undefinedصفحه قبلی توسط اینستاگرام بسته شدundefined
undefinedundefinedundefinedundefinedundefinedundefinedundefinedundefinedundefinedundefined هسته بازاریابی سیاسی مرکز رشد دانشگاه امام صادق (ع)
undefined️ سایت:undefined Cpmstudy.irundefined کانال بله:undefined Ble.im/cpmstudy_ir
undefined کانال تلگرام:undefined https://t.me/cpmstudy_ir
undefined صفحه اینستاگرام:undefinedhttps://www.instagram.com/cpmstudy.ir

۱۹:۵۱

بازارسال شده از بازاریابی سیاسی | CPMS
thumnail
undefined #تک_نگاشت | خطاب به قوه، رونوشت به دفتر جهت پیگیری
undefined رهبر معظم انقلاب اسلامی در دیدار اخیر خود با رئیس، مسئولان و جمعی از کارکنان قوه قضائیه، با نگاهی انتقادی به عملکرد این قوه، در بیاناتی صریح، ضمن برشمردن اهمیت و دشواری کار دستگاه قضا، تذکراتی را برای اصلاح و ترمیم وضع موجود ایراد فرموده و از مسئولان قضایی خواستند با درک اهمیت کار این قوه و تاثیر آن بر مردم، نظام و کشور، برای پر کردن فاصله با وضع مطلوب تلاش مضاعف کنند. دقت‌نظر در استخدام برخی کلمات و تعابیر از سوی رهبر انقلاب در این دیدار سبب می‌شود تذکرات اخیر رهبری برای رئیس و مسئولان دستگاه قضایی از اهمیت مضاعفی برخوردار شود. به‌عنوان نمونه، بیانات معظم‌له درخصوص قوه قضائیه این‌گونه آغاز می‌شود: «خب حرف‌های زیادی هست؛ هم در تذکر، هم در باب تشکر؛ هم می‌شود تشکر کرد، هم می‌شود تذکر داد.» بااین‌حال توجه به ادامه بیانات ایشان مشخص می‌کند مطالبه رهبری از این دستگاه بخش تشکر را کمرنگ کرده و بخش تذکر را غلبه داده است یا در بخش دیگری از بیانات، رهبر انقلاب مسئولان قضایی را از کار نسنجیده، موضعی و بدون برنامه پرهیز داده و کار سنجیده، اندیشیده و برنامه‌ریزی‌شده را مطالبه می‌کنند؛ «...اینها چیزهایی نیست که با حرف زدن و با گفتن و تصمیم‌گیری‌های موردی و موضعی و فردی و ریاستی و مانند اینها حل بشود؛ اینها برنامه‌‌ریزی می‌خواهد، دستور می‌خواهد، روش می‌خواهد، احیانا قانون می‌خواهد؛ باید اینها دنبال بشود. و این کارها، سازوکار سنجیده و اندیشیده لازم دارد.» در این یادداشت نگارنده تلاش کرده است با واکاوی متن و فرامتن بیانات معظم‌له در این دیدار، فهرستی از اولویت‌های اساسی دستگاه قضایی را پیش روی رئیس و مسئولان دستگاه قضایی قرار دهد تا با تصمیم و اقدام به‌موقع خود، ماموریت محوله را به بهترین وجه به انجام رسانند.
undefined #دکترمحمدامین_باقری، استاد هادی هسته بازاریابی سیاسی مرکز رشد دانشگاه امام صادق(ع)
undefined ادامه مطلب را در اینجا مطالعه نمایید.
undefined انتشار در روزنامه فرهیختگان
undefined هسته بازاریابی سیاسی مرکز رشد دانشگاه امام صادق(ع)undefinedundefinedundefinedundefinedundefinedundefinedundefined @cpmstudy_ir

۶:۵۲

thumnail
undefined سعید جلیلی و علی لاریجانی در عین تفاوتهای متعددی که با هم دارند، در این انتخابات از برخی ابعاد به هم نزدیک شده‌اند. یکی همین حلقه بسته اطرافیان و فاصله معنادارشان با مردم است. یکی در فضای انتزاعی خود، جامعه را در جستجوی شهید زنده تصور کرده است و دیگری با ادبیات ثقیل و نگاه بالا به پایینش، سواری گرفتن از مردم برای رسیدن به قدرت را توییت اعلام کاندیداتوری کرده است.
حرف زیاد است، اما با این فرمان، هیچ بعید نیست، در دوگان برساخته این دو، فردی با ادبیاتی عوامانه اما نزدیکتر به واقع، رای بیاورد.
@alef_ba

۲۱:۴۳

thumnail

۲۱:۴۳

undefined در احوالات عقل و عُجب و عجله
undefined کنش انتخاباتی علی لاریجانی در انتخابات چهاردهم شامل یک توییت ابتدایی با نقشه مسیریاب به سمت پاستور، یک نطق ۵ دقیقه‌ای در ستاد انتخابات و یک توییت یک خطی دوپهلو است؛ این موارد در کنار آرایش و نحوه کمپین سازی بدنه سیاسی و رسانه‌ای همراه او، بیانگر نوعی دست پاچه‌گی و حاوی سه خطای راهبردی است. امری که با عقلانیت ادعایی سازگاری ندارد.
undefined یک. اطمینان از پیروزی؛ لاریجانی فاتحانه وارد شد، درست مثل ۱۴۰۰. احتمالا تکیه او در هر دو دوره بر حمایت اصلاح طلبان و دوقطبی سازی با افرادی نظیر جلیلی است. لاریجانی اما سیاست ورزی اصلاح طلبان را به درستی نشناخته است. آنها در این سالها بیش از آنکه به دنبال برنده شدن باشند، دنبال بازنده نبودن هستند و تا اطمینان از پیروزی او نیابند، وارد نخواهند شد. انتظار لاریجانی برای حمایت آنها ممکن است خیلی طولانی شود. این اعتماد بی پشتوانه اگر بیانگر تعجیل نباشد، بی شک اضطرار را نمایان کرده است.
undefined دو. انحصار رقابت با جلیلی؛ دولت زمینه ساز و دوگانه آن با دولت مداخله گر و قرار دادن جلیلی در مقابل خود، حکایت از آن دارد که لاریجانی و همراهان او به جای تلاش برای یافتن راه حل مسئله، با ساده سازی و ساره انگاری پیچیدگی مسئله رقابت را زدوده‌اند. یقینا اضلاع دیگری در این انتخابات خواهند بود که حتی ممکن است این دوگان را بلاوجه کنند. بی توجهی لاریجانی به این مهم، جنبه دیگری از تعجیل و دست پاچگی او را نمایان ساخته است.
undefined سه. هدف‌گیری همزمان بخش‌های رای متضاد و متعارض؛ لاریجانی ۱۴۰۳، بر خلاف سه سال قبل، سبد رای واحدی را انتخاب نکرده و عجولانه بخش‌های متنوع و بعضا متعارض را برگزیده و در این راه از پیمودن مسیر پوپولیسم با آن ادبیات فاخر فیلسوفانه هم ابا نکرده است. این رفتار شلخته نشان می‌دهد، هرچند او پز ارتفاع گرفتن می‌دهد، اما در عمل حسابی فرود آمده و در حال دستبرد به سبد رای سید محرومان است. در حالی که از حل مشکلات اقتصادی‌ از مسیر عدالت سخن می‌گوید تا دل عدالتخواهان را برباید، همزمان از اهمیت رفع تحریم در دیپلماسی سخن می‌گوید تا از سبد آراء خاکستری بهره برد. به عبارت ساده‌تر او همزمان می‌خواهد رای رییسی و ظریف را یکجا به حساب خود واریز کند. این هدفگیری شلخته و ناپخته، تجلی دیگر تعجیل در رفتار انتخاباتی لاریجانی است.
undefined به این موارد این نکته مهم را باید افزود که عرصه رقابت در محدوده مشارکت شکل می‌گیرد. امری که لاریجانی نسبت به آن هم التفات چندانی نداشته است. مضافا اینکه جناب آیت الله زاده‌ی داماد آیت الله! اذکروا موتاکم بالخیر. قداست شهید و طهارت خون او که بماند.
undefined @alef_ba

۱۴:۰۶

یک سناریو، چند احتمال و یک غفلت
در حالی که هنوز شورای نگهبان مشغول بررسی صلاحیت نامزدهاست، از عصر روز شنبه گمانه‌زنی‌هایی مبنی بر افراد احراز صلاحیت شده یا نشده آغاز شده است. قطع نظر از میزان اعتبار این گمانه‌زنی‌ها، فضای ایجاد شده پیرامون آن حکایت از وجود یک سناریو مشخص برای تأثیرگذاری بر انتخابات دارد. مروری بر روند تکمیل این سناریو تا کنون می‌تواند در رمزگشایی از برخی ابعاد آن سودمند باشد.شامگاه شنبه ۱۹ خردادماه گمانه‌زنی‌هایی درباره نامزدهای تایید شده از سوی شورای نگهبان به سرعت در شبکه‌های اجتماعی انتشار می‌یابد که علی رغم تفاوتهایی در نامزدهای احراز صلاحیت شده، در اعلام عدم احراز صلاحیت یک نامزد خاص، مشترک است. سپس، خبر دیگری بدون منبع مشخص به سرعت فضای شبکه‌های اجتماعی را در می‌نوردد که تلاشها برای احراز صلاحیت نامزد مذکور ادامه دارد و اسامی اعلام شده قطعی نیست. همزمان، مضمون دیگری در فضای مجازی بالا می‌آید و آن کاهش میزان مشارکت در نتیجه عدم احراز صلاحیت این نامزد است. ساعاتی بعد، خبری دیگر در تکمیل این سناریو منتشر می‌شود که برخی مراجع تقلید برای بازنگری در تصمیم شورا درباره همین نامزد، وساطت کرده‌اند. به همین اندازه نیز بسنده نشده و در ادامه، خبر تشکیل جلسه‌ای از سوی شورای نگهبان برای بررسی مجدد صلاحیت نامزد فوق نیز منتشر می‌شود. سخنگوی شورای نگهبان نیز ناخواسته وارد این بازی شده و اعلام می‌کند کار برای احراز صلاحیت هیچ نامزدی تمام نشده و نتیجه نهایی به صورت یکجا اعلام خواهد شد و احتمالا این نتایج تا فردا اعلام شود. نگاهی به این مسیر چند ساعته بیانگر چند نکته و تذکر اساسی است که فارغ از نتیجه نهایی اعلام شده از سوی شورای نگهبان، باید مورد توجه قرار گیرد:۱. این فضاسازی احتمالا با دو هدف زیر فشار گذاشتن شورا و بالا بردن نام نامزد مورد نظر در حال انجام است. از یک سو، چه این گمانه زنی درست باشد و چه نباشد، تأثیر این فشار رسانه‌ای بر شورای نگهبان هرچند ممکن است بی نتیجه باشد اما، اعتبار تصمیم شورا را کاسته و زمینه را برای اثرگذاری نامزد مذکور در حمایت یا مخالفت با نامزدهای دیگر بیشتر کند. از سوی دیگر، اغلب نظرسنجی‌ها در این روزها، میزان رأی نامزد مذکور را زیر ۵ درصد نشان داده و کمپین او نیاز به یک جهش اساسی دارد. چه فرصتی بهتر از این.۲. یکی از اهداف خرد این سناریو، بازسازی تصویر این نامزد در یک موقعیت جدید است. تجربه نشان داده است برخی نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری در ایران حساب ویژه‌ای برای رأی اعتراضی و سبد آراء نارضایان از وضعیت کنونی باز می‌کنند. این سناریو، با کمترین هزینه این نامزد را به گزینه‌ای مناسب برای نمایندگی این بخش تبدیل کرده و پایه‌های محکمی را برای تغییر موقعیت او فراهم خواهد ساخت. امری که در شرایط عادی به واسطه کارنامه، زبان نخبگانی و سیاست ورزی بالا به پایین او، دشوار و تا حدی غیر ممکن به نظر می‌رسد.۳. این سناریو فارغ از نیت طراحان و مجریان آن، به شدت در حال اعتبار زدایی از نهاد انتخابات و به ویژه دستگاه نظارتی آن است. عجیب آنکه موضع گیری کلی سخنگوی شورای نگهبان در مواجهه با این فضاسازی، آن قدر نسنجیده و با عجله است که همه دالهای محوری این سناریو را تأیید می‌کند. این که تصمیم گیری قطعی نشده است و تا فردا نتایج اعلام می‌شود، عباراتی است که ناخواسته بازنگری در تأیید صلاحیت و وجود جلسه در نتیجه وساطت مراجع را امکان پذیر دانسته و تلویحا تایید می‌کند. این در حالی است که آنچه سخنگوی محترم باید تکذیب می‌کرد –که البته شاید جای تکذیب هم نداشته باشد- وساطت برخی بزرگان و تأثیر آن بر شورای نگهبان می‌بود.۴. این سناریو قطع نظر از نظر نهایی شورا در احراز یا عدم احراز نامزد مذکور، برنده است. چه اینکه هیچ ضربه‌ای به شاکله آن تا کنون وارد نشده است. لذا حتی در فرض احراز صلاحیت نامزد مذکور، نظر مراجع تقلید راهگشا تلقی شده و حتی تأثیرپذیری شورا از بیرون نیز داعی جدی‌تری خواهد یافت. ۵. هرچند تأثیر عدم احراز صلاحیت نامزدی با کمتر از ۵ درصد، نمی‌تواند تأثیر مهمی بر میزان مشارکت بگذارد، اما تردیدی نیست که این فضاسازی با زدودن اعتبار از نهاد انتخابات و دستگاه شورای نگهبان، تأثیر مخرب بیشتری بر میزان مشارکت خواهد گذارد.

undefined @alef_ba

۱۰:۲۹

اصلاح طلبان در انتخابات ۱۴۰۳؛ ۱۶ روزمانده به انتخابات
undefined نگاهی به اردوگاه اصلاح طلبان سه روز پس از اعلام نامزدهای نهایی و بعد از نخستین مصاحبه انتخاباتی مسعود پزشکیان، نشان می‌دهد، با فروکش کردن تب اولیه، آنها به سه دسته تقسیم شده‌اند؛
undefined گروه اول، آنهایی هستند که حمایت بی چون و چرا از او را در پیش گرفته و حضور ضعیف و کم فروغ او در مصاحبه اول را هم مبتنی بر عقلانیت و راهبرد درست او تحلیل می‌کنند. اینها عمدتا کارگزاران و طیف نزدیک به آنها بوده و راهبرد اولیه آنها روزنه گشایی از طریق حمایت از نامزد عاریتی و به طور مشخص علی لاریجانی بود. با این حال، در شرایط تازه، راهبرد جدید آنها حمایت تمام قد از مسعود پزشکیان است. آنها برای پوشاندن نقاط ضعف و جبران فاصله پزشکیان با قامت برازنده رئیس جمهور در این زمان کوتاه، اغراق و غلو را در پیش گرفته و با استقبال گسترده و فضاسازی پرشور پیشینی مبنی بر پیروزی قطعی او، تلاش کردند افکار عمومی را متوجه او کنند. از این رو، ادعای تکرار دوم خرداد و پیروزی قطعی او در مرحله اول و ارائه تحلیل‌هایی مبنی بر تایید صلاحیت او توسط شورای نگهبان با علم حاکمیت به پیروزی او در انتخابات و پذیرش تبعات آن، در تیتر روزنامه‌ها و محتوای توییت‌ها و تحلیل‌های آنها پرتکرار است. با این حال، تکیه اصلی آنها برای پیروزی در انتخابات، نه این فضای برساخته و دور از واقع، که بر خطای رقیب و افتادن در دام انتخابات ۹۲ استوار است.
undefined گروه دوم کسانی هستند که حمایت خود را از او اعلام داشته اما پس از اولین مصاحبه پزشکیان به شیوه ورود او نقد جدی وارد دانسته و از او مطالبه اتخاذ رویکردها و مواضع صریح‌تر و تندتر داشته‌اند. این گروه عمدتا در زمره اصلاح طلبان ساختاری و تشکیلاتی و به طور مشخص شورای هماهنگی اصلاحات هستند. آنها از ابتدا با نامزد عاریتی مخالف بوده و انتظارشان از پزشکیان نقش آفرینی در قامت خاتمی ۷۶ یا موسوی ۸۸ است. راهبرد آنها برای بالا آوردن پزشکیان تحریک آرای خاموش از طریق اتخاذ مواضع تقابلی و تنازعی با حاکمیت است.
undefined گروه سوم، کسانی هستند که نه تنها بنای حمایت از پزشکیان نداشته بلکه اساسا با مشارکت در انتخابات مخالفند. آنها با استناد به همین مواضع کلی و در چارچوب، در مصاحبه نخست، راهبرد عدم مشارکت در انتخابات را تجویز کرده و معتقدند اصلاح طلبی در ایران در چارچوب نظام جمهوری اسلامی ممکن نیست. اینها اغلب جزء طیف بسیار رادیکال اند که جزء گروه‌های رسمی اصلاح طلبان به حساب نیامده و بعضا خارج از کشور زندگی می‌کنند.
undefined در کنار این سه راهبرد، اما مشی دیگری نیز در درون اصلاح طلبان وجود دارد که به طیف و گروه خاصی اختصاص نیافته است. سران و بزرگان سنتی اصلاح طلبان تاکنون درباره حمایت یا عدم حمایت از مسعود پزشکیان اعلام نظر نکرده‌اند‌. آنها محافظه کارانه اوضاع را رصد می‌کنند و برای اعلام نظر عجله نخواهند کرد. تکیه اصلی آنها تجربه حمایت لحظه آخری از روحانی یا تجربه تَکرار در سال ۹۴ است. آنها گمان دارند که جامعه منتظر اظهار نظر آن‌ها خواهد ماند و نظر آنها تاثیرگذار خواهد بود.
undefined به نظر می‌رسد آنچه بیشتر از هر عامل دیگری اسباب تشتت آنها را در این شرایط فراهم کرده است، ادراک آنها از مواجهه بخش ناراضی جامعه با این انتخابات است. در عین تفاوتها، آنها همگی به نیکی می‌دانند پس از سه دوره دمیدن در تنور تحریم انتخابات، دعوت به مشارکت، کار چندان ساده‌ای نیست. امری که شاید هر سه طیف را در این مسیر نهایتا همراه کند، اتخاذ رویکرد رادیکال از سوی پزشکیان و دور شدن او از مواضع در چارچوب است. بازنشر سخنان پزشکیان در ایام فتنه ۸۸ و آشوب ۱۴۰۱، جرقه‌های ابتدایی این رویکرد است. در این خصوص در روزهای بعد، بیشتر و بهتر می‌توان سخن گفت.
undefined @alef_ba

۱۵:۲۶

بازارسال شده از بازاریابی سیاسی | CPMS
thumnail
undefined #بازاریابی_سیاسی_ما | پرهیز از بازیگری در مرتعی سرسبز اما بلاخیز!
undefined آیت الله جوادی آملی: «باید از تعبیرات تند و ناروا پرهیز کرد و فضای انتخابات نیز باید اسلامی باشد.در انتخابات بهتر از این ها می شود در مورد افراد صحبت کرد، ما مسلمانیم و در فضای اسلامی نفس می کشیم و باید روزنامه ها، رسانه ها و گفتارهای ما همه اسلامی باشد.نباید آبروی افراد ریخته شود، فضای فرهنگی فضای عقل و عدل است و افراد نباید برای رسیدن به مقصد در گفتار، رفتار و نوشتار خود هتک حیثیت کنند. هیچ هدفی وسیله را توجیه نمی کند، اگر کسی بخواهد با بازیگری به مقصد برسد وارد مرتعی سرسبز اما بلاخیز خواهد شد.اگر کسی نمی‌داند یا نمی‌تواند حقوق مردم را اداره کند نباید وارد عرصه انتخابات شود، این که فردی بگوید من خواستم و نگذاشتند یا نشد معنا ندارد. چنین فردی بهتر است که از ابتدا وارد این عرصه نشود.»
undefined هسته بازاریابی سیاسی مرکز رشد دانشگاه امام صادق(ع)undefinedundefinedundefinedundefinedundefinedundefinedundefined cpmstudy.irundefined @cpmstudy_ir

۱۳:۰۳

چند نکته درباره نخستین مناظره
undefined این مناظره تا حدی قالب کلی مناظرات آتی را شکل خواهد داد. لذا نقش آفرینی نامزدها در آن بسیار حساس و موثر است.
undefined بخشی از سبد رای سید ابراهيم رییسی در ۱۴۰۰ همچنان دست نخورده است، تکه پراکنی نامزدها و دور شدن‌شان از دغدغه های مردم در پیش چشمان آنها، تنها کمتر از یک ماه پس از شهادت او، این آراء را به سمت پزشکیان سوق خواهد داد.
undefined هرچه سطح تنش و نزاع بالا رود به زیان قالیباف است و به سود پزشکیان و پور محمدی.
undefined هرچه نامزدهای جبهه انقلاب به هم مشغول شوند، فرصت فرار بدون توپ پور محمدی و نشستن پزشکیان بر کرسی اخلاق و موعظه فراهم‌تر خواهد بود.
undefined تخریب قالیباف به ضرر او و تخریب پزشکیان به سود او ختم خواهد شد.
undefined استراتژی مظلوم نمایی برای کاراکتر پزشکیان و تا حدی جلیلی کارآمد است. استفاده دیگر نامزدها از این راهبرد مفید نخواهد بود.
undefined پورمحمدی برای ساخت تصویر متمایز خود، آس رو خواهد کرد، و برای رو کردن آس پینگ پنگ بازی می‌کند. برای از کار انداختن راهبرد او یک کار ساده لازم است: نباید در بازی او وارد شد.
undefined پزشکیان یک نقطه ضعف بزرگ دارد که او را به یکی از نامزدهای ۸۸ شبیه می‌کند. او پاسخ بسیاری سوالات را نمی‌داند، پس یک سوال واحد را باید بارها از او پرسید.
undefined جلیلی در نزاع‌ها نباید وارد شود، کاری که در میزگردها نسبتا در آن موفق بوده است. سلوک و اخلاق انتخاباتی او جزء معدود ممیزات اوست که می‌تواند سبد رای او را در قاب رسانه ملی وسعت دهد.
undefined جلیلی قدرت طلب تر از پزشکیان نیست اما در بازنمایی این فاکتور مهم ناتوان است. چرا؟ چون زبان توده را نمی‌شناسد. ای کاش برای ادبیات نخبگانی‌اش هم در این یازده سال فکری می‌شد.
undefined بر خلاف ۹۲، رقیب اصلاح‌طلب و اعتدالی هیچ ایده ایجابی ندارد. حداقل سخن یا حتی الگوی جدیدی دیده نمی‌شود. پزشکیان با گفتمان عدالتخواهی رییسی و احمدی‌نژاد و پورمحمدی با تقلید از کمپین روحانی، تلاش دارند تا از آراء سنتی اصولگریان هم سهمی بردارند. نامزدهای جبهه انقلاب اگر در حراست از این سبد رای سنتی خود ناتوان باشند، یقینا عرضه اداره کشور را هم به طریق اولی نخواهند داشت.
undefined @alef_ba

۱۴:۱۷

بازارسال شده از بازاریابی سیاسی | CPMS
thumnail
undefined #گزارش_تحلیلی | مناظره دوم انتخابات ریاست جمهوری چهاردهم
undefined در ادامه می خوانید:.. به نظر می رسد مناظره دوم نیز تأثیر چندانی بر مشارکت نداشته و ای بسا از میزان مشارکت بکاهد. مناظره در مسیر رادیکالیسم سه روز گذشته پزشکیان یک سکته ناقص بود که اگر در مناظره سوم هم ادامه یابد، کمپین او را با چالش مواجه کرده و حرکت افزایشی او را متوقف یا برعکس خواهد ساخت. قالیباف همچنان نیازمند داشتن ایده و وعده مشخص برای بخشهای محروم و به ویژه سه دهک پایین جامعه است. بدون تخاطب با آنها سبد رای او توسعه نخواهد یافت. استراتژی قالیباف و جلیلی تا آخر مناظرات نباید تغییر کند. پور محمدی یار پوششی عیان پزشکیان شده و این مهم با هوشمندی در این مناظره از کارکرد افتاد. زاکانی نشان داد فقط بزن بهادر نیست و هوشمندی در به کارگیری استراتژی ها را داراست. او با ساخت کمپین دولت سوم روحانی توانست پزشکیان را در گوشه ای نگه داشته و چندبار وادار به توضیح کرده و وقت او را کنترل شده به پایان رساند. قاضی زاده هاشمی عیار جدیدی از سیاست ورزی خود را نشان داد و با عقلانیت و هوشمندی توانست سبد آراء خود را افزایش داده و در تمایز بین نامزدها و دولت سیزدهم به مردم شاخص عینی دهد. به نظر می‌رسد راند اول در مناظره بعدی بسیار آشوب ناک تر از مناظره دوم باشد...
undefined در ادامه می توانید فایل گزارش را دانلود و مطالعه نمایید.
undefined #جمهور_چهاردهم
undefined هسته بازاریابی سیاسی مرکز رشد دانشگاه امام صادق(ع)undefinedundefinedundefinedundefinedundefinedundefinedundefined cpmstudy.irundefined @cpmstudy_ir

۱۳:۰۸

بازارسال شده از بازاریابی سیاسی | CPMS

03-2009-دومین مناظره انتخابات ریاست جمهوری چهاردهم.pdf

۸۰۷.۱۹ کیلوبایت

undefined دریافت فایل گزارش تحلیل دومین مناظره انتخابات ریاست جمهوری چهاردهم
undefined هسته بازاریابی سیاسی مرکز رشد دانشگاه امام صادق(ع)undefinedundefinedundefinedundefinedundefinedundefinedundefined cpmstudy.irundefined @cpmstudy_ir

۱۳:۰۸

بازارسال شده از بازاریابی سیاسی | CPMS
thumnail
undefined #گزارش_تحلیلی | سومین مناظره انتخابات ریاست جمهوری چهاردهم
undefined به نظر می‌رسد مهم‌ترین تأثیر مناظره سوم کاهش میزان مشارکت باشد، حتی بیشتر از دو مناظره قبل. همچنین سبد رأی ایدئولوژیک نامزدها تقریبا به آخر رسیده و حالا باید موج آفرینی کرد تا شاید «آن» انتخابات از آن یک نامزد خوش اقبال شود. مناظره‌ها به جهت مهندسی و ساختاری از این قابلیت تهی شده‌اند، لذا باید نتیجه را در سفرهای استانی یا اشتباهات فاحش دیگران جستجو نمود. آنچه از جایگاه‌یابی کاندیداها برداشت می‌شود آن است که همگی تکیه اصلی شان بر رأی‌دهندگان وفادار است از این رو سعی می‌کنند از سبد رأی یکدیگر برداشت کنند.
undefined در ادامه می توانید فایل گزارش را دانلود و مطالعه نمایید.
undefined #جمهور_چهاردهم
undefined هسته بازاریابی سیاسی مرکز رشد دانشگاه امام صادق(ع)undefinedundefinedundefinedundefinedundefinedundefinedundefined cpmstudy.irundefined @cpmstudy_ir

۱۱:۲۶

بازارسال شده از بازاریابی سیاسی | CPMS

03-2010-سومین مناظره انتخابات ریاست جمهوری چهاردهم.pdf

۱.۱۸ مگابایت

undefined دریافت فایل گزارش تحلیل سومین مناظره انتخابات ریاست جمهوری چهاردهم
undefined هسته بازاریابی سیاسی مرکز رشد دانشگاه امام صادق(ع)undefinedundefinedundefinedundefinedundefinedundefinedundefined cpmstudy.irundefined @cpmstudy_ir

۱۱:۲۶

بازارسال شده از بازاریابی سیاسی | CPMS
thumnail
undefined #گزارش_تحلیلی | چهارمین مناظره انتخابات ریاست جمهوری چهاردهم
undefined بدون شک، جلیلی مهمترین نقش مناظره چهارم را ایفا کرد. هرچند او در زیر حملات رقیب، دیدگاه ایجابی خود را نتوانست به خوبی تبیین کند، اما کیفیت مناظره و بحث او با پورمحمدی، عیار سیاست‌ورزی او در سطح انتخابات را رشد چشمگیری بخشید قالیباف موفق تر از مناظرات قبل نبود، اما ایجاد تمایز با پزشیکان دست آورد مناسبی برای او در شب کم فروغ رقیب بود. با این حال، قالیباف در راهبرد اصلی جریان اصولگرا برای اجماع موفق عمل کرده و در صورت تحقق اجماع، ثمرات آن را خواهد دید. پزشکیان، آشفته و کم فروغ بود. او نتوانست انتظار مشاوران و حامیان و آراء مردد متمایل به خود را برآورده کند. بعید است ریزش جدی در آراء او اتفاق افتاده باشد، اما یقینا رشد آراء او با دست اندازی جدی مواجه شده است مگر در مناظره پنجم اتفاق دیگری بیفتد.
undefined در ادامه می توانید فایل گزارش را دانلود و مطالعه نمایید.
undefined #جمهور_چهاردهم
undefined هسته بازاریابی سیاسی مرکز رشد دانشگاه امام صادق(ع)undefinedundefinedundefinedundefinedundefinedundefinedundefined cpmstudy.irundefined @cpmstudy_ir

۹:۳۸

بازارسال شده از بازاریابی سیاسی | CPMS

03-2011-چهارمین مناظره انتخابات ریاست جمهوری چهاردهم.pdf

۷۲۷.۰۴ کیلوبایت

undefined دریافت فایل گزارش تحلیل چهارمین مناظره انتخابات ریاست جمهوری چهاردهم
undefined هسته بازاریابی سیاسی مرکز رشد دانشگاه امام صادق(ع)undefinedundefinedundefinedundefinedundefinedundefinedundefined cpmstudy.irundefined @cpmstudy_ir

۹:۳۸