۱۶:۱۱
۱۶:۱۱
بيمار تحت درمان با سفترياكسون با دوز ٧٥mg/kg قرار ميگيرد و منتظر جواب كشت ها هستيم.با توجه به هموگلوبين پايين در خصوص تزريق p.c نظر استاد خون پرسيده شد.
۱۶:۱۲
۱۶:۱۵
۱۶:۱۷
در اين مركز براي بيمار در آنتي بيوتيك با توجه به بدحالي بيمار گذاشته شد. براساس جواب آنتي بيوگرام كشت خون: سفترياكسون و آميكاسين
️نظر فلوي عفوني:#سالمونلا در هفته ي اول با كشت خون و كشت مغز استخوان تشخيص داده مي شود و در هفته هاي بعدي با كشت ادرار و مدفوع.درمان آن نسل سوم و آزيترومايسين مي باشد.در صورت رخدادن مننژيت نسل سوم به تنهايي يا همراه با سيپروفلوكساسين مي توان گذاشت.
️نظر استاد عفوني:براي اين بيمار با تابلو اوليه كه تب بدون كانون بوده و قبل درمان ارسال كشت خون شده اقدامي درست بوده است.سالمونلا شايعترين علت باكتريمي در مناطقي كه هموفيلوس و پنوموك واكسينه شده است، مي باشد.دراين بيمار چون LP نرمال است .سفترياكسون به تنهايي و با دوز ١٠٠ mg/kg كافي است ٧٢ ساعت بعد شروع آنتي بيوتيك كشت مجدد منفي شده كه مي توان بيمار را با آنتي بيوتيك خوراكي ترخيص كرد.كشت مدفوع ارسال شود و اگر مثبت باشد ،حتما براي رفتن به مهدكودك بايد كشت منفي مدفوع داشته باشد.#سالمونلا تيفي از گروه D تنها مخزنش انسان است يعني آب يا غذاي آلوده به مدفوغ انساني در تماس اين كودك بوده است.ولي سالمونلا نان تيفي از ساير آلودگي ها انتقال مي يابد.
۱۶:۱۸
۱۶:۱۹
بيماران معرفي شده درگزارش صبحگاهي ٩٧/٣/٣٠

بیمار اول:Cc: اسهال شیرخوار 13 ماهه مورد شناخته شده هیرشپورونگ که در بدو تولد، تا3 روز دفع نداشته و در 13 روزگی جراحی شده است.از یک ماه قبل اسهال و بیقراری به خصوص در زمان دفع مدفوع دارد که در چند روز اخیر تشدید شده است. تهوع و استفراغ ندارد، ترم، حاصل سزارین، با سابقه بستری در نوزادی و جراحی، سابقه بستری سه نوبت به علت یبوست که با انما برطرف شده است.
:PMH
فرزند2/2
DH:
تحت در مان با آزیترومایسین + مترونیدازول بوده که سپس به سفکسیم تغییر داده شده است،
FH:


مادر مبتلا به هایپوبتالیموپروتئینمی و خواهر مبتلا به آبتا لیپوپروتئینمی
در معاینه تب دار و ill است.شکم دیستانسیون دارد. اسکار جراحی مشهود است.
در معاینه آنال :ادم+اریتم ناحیه مقعد دیده و در توش رکتال تنگی احساس می شود. بعد آن خونریزی مختصر دارد.
آزمایشات:
WBC:29/200 PMN:57% L:30% HB:10/2 Plt:637000BS:114BUN:7Cr:0/5Ca:7/9Na:148K:3/7ESR:46 S/E: RBC 0, OB +CRP:50
برای بیمار سونوگرافی شکم درخواست شد. نرمال(از نظر رد کردن انواژیناسیون).مشاوره جراحی: انتروکولیت مطرح است.آنتی بیوتیک سفتریاکسون + مترونیدازول تجویز شد.
:PMH
DH:
FH:
در معاینه تب دار و ill است.شکم دیستانسیون دارد. اسکار جراحی مشهود است.
در معاینه آنال :ادم+اریتم ناحیه مقعد دیده و در توش رکتال تنگی احساس می شود. بعد آن خونریزی مختصر دارد.
WBC:29/200 PMN:57% L:30% HB:10/2 Plt:637000BS:114BUN:7Cr:0/5Ca:7/9Na:148K:3/7ESR:46 S/E: RBC 0, OB +CRP:50
برای بیمار سونوگرافی شکم درخواست شد. نرمال(از نظر رد کردن انواژیناسیون).مشاوره جراحی: انتروکولیت مطرح است.آنتی بیوتیک سفتریاکسون + مترونیدازول تجویز شد.
۱۶:۲۴
در نوزادان بر اساس پاسخ پاتولوژي به روش frozen تصميم گيري نشده و منتظر پاسخ permanent مي مانند.درصورتیکه بعد از جراحی هیرشپورونگ بیمار با مشکل دفع مراجعه کند،تشخیص افتراقی های مطرح شده:1- تنگی محل آناستوموز2- در Adhision band که در گرافی سطوح مایع هوا فراوان و لوپ روده دیلاته دیده می شود.3- چون در جراحی به روش ترانس پرینه روده را از درون یک کاف عضلانی عبور می دهند، بزرگی کاف عضلانی می تواند منجر به اشکال در دفع شود.4- انتروکولیت که در بیماران بعد از عمل یا بدون سابقه جراحی با سابقه یبوست رخ می دهد. بیمار معمولا تب دار و ill است.شکم متسع است و علایمی مثل GE دارد.برای این بیمار با توجه به علایم و شرح حال انتروکولیت مطرح می شود.
۱۶:۲۵
۱۶:۳۷
فرزند3/3 حاصل سزارین، ترم، با سابقه بستری متعدد به علت بیماری آشالازی
قرص آهن، قرص اسید فولیک، قرص ویتامینC
FH:
والدین منسوب، سالم، فرزندان دیگر خانواده سالم
در معاینه: وزن 28 کیلو (زیر صدک 5%)قد 137 سانت (زیر صدک 5%)با پوست تیره و لب ها و لثه های هیپر پیگمانته و با تب 38، فشارخون 75/115، ill . نکات مثبت در معاینه: دختر 13 ساله و با برست های کوچک (تلارک مرحله سوم)موهای ناحیه آگزیلاری و پوبیس رشد نکرده
BS:75ABG: PH:7/43 PCO2:29/5 Hco3:22BUN:10 Ca:9/3 Cr:0/6WBC:9/8 PMN:63% Ly:23% Hb:11/2 Plt:360000Na:138 K:4/3 سایر آزمایشات نرمال
به گفته رزیدنت ارشد برای بیمار باتوجه به آشالازی+ فقدان اشک + علایم به نفع آدیسون تشخیص Triple A یا Allgrove است. که بیمار برای بررسی های بیشتر بستری شده است.
۱۶:۴۲
۱۶:۴۳
۱۶:۴۵
۱۶:۴۵
:PMH فرزند 2/2، ترم، حاصل سزارین.یک بار سابقه بستری به علت سرفه در 40 روزگیسابقه درماتیت آتوپیک در دوره نوزادی می دهد.
FH: والدین منسوب، سابقه آلرژی در مادرنکات مثبت در معاینه:در سمع ریه درحال حاضر ویز دوطرفه دارد اما در درمانگاه و قبل از بستری ویز در سمت چپ غالب بوده است. تاکی پنه و دیسترس تنفسی ندارد.به گفته رزیدنت ارشد بیمار به دلیل سرفه مزمن و سابقه chocking جهت بررسی بیشتر بستری شده است.از بیمار گرافی لترال دکوبیتوس گرفته شده که توسط استاد رادیولوژی گزارش شد: در کودکان به علت عدم امکان گرفتن گرافی ریه با نمای باز دمی جهت رویت air trapping از نمای لترال دکوبیتوس استفاده می شود.که انتظار می رود در همی توراکس پایین تر، دیافرگم بالاتر قرار بگیرد که دلیل آن کلاپس پارشیال ریه در سمت پایین تر می باشد.که در گرافی این بیمار دیافراگم سمت چپ در نمای لترال دکوبیتوس چپ بالاتر نبوده و می تواند مطرح کننده پر هوایی سمت چپ و جسم خارجی باشد.
۱۹:۴۰
گرافی بیمار
۱۹:۴۱
۱۹:۴۳
شکایت بیمار: تب طول کشیدهبیمار دختر 6 ساله با تب از 20 روز قبل که در ساعات مختلف شبانه روز تغییری نداشته و به استامینوفن پاسخ می داده بیمار اسهال و استفراغ، درد شکم، علایم کوریزا، سرفه، درد استخوانی، علایم پوستی نداشته است. بی اشتهایی و آفت های دهانی داشته است.
PMH: فرزند2/2، سابقه سزارین بدون سابقه بیماری یا بستری قبلی
FH: سابقه آفت + نوتروپی در برادر بیمار که به گفته مادرمدتها قبل برطرف شده است. DH: سفازولین، نیستاتین، آسیکلوویز، دگزامتازون
در معاینه تب ٣٧.٨ دارد. در معاینه دهان افت دهانی فعالی دیده نمی شود. لوزه های حلقی بزرگتر از نرمال هستند. LAP ندارد. ارگانومگالی ندارد.سمع قلب و ریه نرمال و سایر معاینات نرمال است.
به گفته رزیدنت ارشد با توجه به آنمی و نوتروپی بیمار تشخیص افتراقی های عفونت ها و نیز malignancy مطرح می شود.
۱۹:۴۴
از سایر تشخیص افتراقی ها کاوازاکی مطرح شد که می تواند توجیه کننده آنمی و ترومبوسیتوز باشد. اما لکوپنی بیمار را توجیه نمی کند. همچنین آنمی آپلاستیک نیز به علت تعداد بالای پلاکت رد می شود.
۱۹:۴۵
گردآوري:دكتر سميراقاسمي

۱۹:۴۵