عکس پروفایل Cognition World AcademyC

Cognition World Academy

۱۱۱عضو
عکس پروفایل Cognition World AcademyC
۱۱۱ عضو

Cognition World Academy

undefined هدف ما در آکادمی دنیای شناخت، ارتقا توانمندی‌های بین رشته‌ای برای تمامی گرایش‌های علوم شناختی و ایجاد بستر مناسب برای فعالیت‌های جمعی علاقه‌مندان این رشته است.Admin: @mojtabakoopaie

۲ شهریور

کوشش بیهوده به از سکوت!
undefined چرا ما انجام دادن کاری را به انجام ندادن آن، ترجیح می‌دهیم؟ مثلاً من آدمِ عصبانی‌ای هستم که باید جوابِ شخص دیگری را که عصبانی هست و به من توهین کرده را بدهم. اگر این کار را نکنم، انگار چیزی این در میان کم هست.
undefinedاین اتفاقات بخاطر خطای اقدام رخ می‌دهد. در این خطا تمایل داریم هرکاری را انجام بدهیم و سکوت جایز نیست. در شرایطی که نمی‌دانیم تصمیم درست چی هست، به‌طور خودکار واکنش نشون می‌دهیم!
undefined️ واکنش سریع، بر پایه‌ی #احساس (emotion) شکل می‌گیره. در این خطا چون به تمام اطلاعات ممکن دسترسی نداریم، به نتیجه‌ی مطلوب نمی‌رسیم. 
چرا این خطا رخ می‌دهد؟
undefined️این خطا برای این اتفاق می‌افتد که چندین هزار سال قبل، انسان در برابر خطرات بخاطر #بقا خیلی سریع #واکنش نشان می‌داد. الان در این عصر، ما برای هرچیزی لازم نیست اینقدر سریع واکنش نشون بدهیم. معمولاً خانواده‌ها و نهادهایی که فعالیت را تشویق می‌کنند و تنبلی ر تقبیح می‌کنند، باعث بوجود اومدنِ این خطا می‌شوند.
راه حل مقابله با خطای مقابله چیست؟
undefined️نیاز هست که در بعضی از از تصمیمامان بیشتر تامل کنیم و عکس‌العملِ بدون تامل نداشته باشیم. عکس‌العملِ سریع می‌تواند اوضاع رو از دستمان خارج کند. اگه در شرایطی که باید سکوت کنیم، واکنش نشون بدهیم، ممکن هست نتیجه‌ی معکوس بگیریم. همچینن باید بدونید که بی‌تحرکی به معنای تسلیم شدن نیست.
undefinedundefined یادداشتی که خواندید دوازدهمین پست از پروندهٔ #سوگیری‌های_شناختی دنیای شناخت است.
undefinedمنبع: کتاب خطاهای شناختی از دکتر سلیمی
undefined  @CognitionWorld

۲۰:۰۴

۴ شهریور

thumnail
راهی جدید برای کاهش درد بیماران
undefined️در مطالعه‌ای که سال ۲۰۲۳ در دانشگاه مک‌گیل کانادا انجام شده، محققان به بررسی این موضوع پرداختند که چه نوعی از موسیقی به کاهش درک #درد کمک می‌کند.
undefined یکی از محققین این پژوهش گفت: در این مطالعه، ما نشان دادیم که موسیقی مورد علاقه‌ی شرکت‌کنندگان تأثیر بسیار بیشتری بر کاهش درد حاد نسبت به موسیقی آرام‌بخش ناآشنا دارد. ما همچنین دریافتیم که واکنش‌های احساسی نقش بسیار قوی در پیش‌بینی اینکه آیا موسیقی بر درد تأثیر می‌گذارد یا خیر، بازی می‌کند.کدام نوع از موسیقی برای کاهش درد مؤثرتر است؟ undefined
undefined️شرکت‌کنندگان محرک‌های نسبتاً دردناکی را در قسمت داخلی ساعد خود دریافت کردند که در نتیجه احساسی شبیه به نگه داشتن فنجان چای داغ روی پوست ایجاد شد. این محرک‌ها با گزیده‌های موسیقی که هر کدام تقریباً هفت دقیقه طول می‌کشید، جفت شدند.
undefined️محققان متوجه شدند در مقایسه با آهنگ‌های کنترلی یا سکوت، گوش دادن به موسیقی مورد علاقه‌، شدت درد را در شرکت‌کنندگان کاهش می‌دهد. در عین حال آهنگ‌های آرامش‌بخشِ ناآشنا، اثر مشابهی نداشتند.
آیا تم‌ موسیقی مورد علاقه، می‌توانند روی عملکرد کاهش درد آن تأثیر بگذارد یا خیر؟ undefined
undefined️برای انجام این کار، محققان با شرکت‌کنندگان در مورد واکنش‌های عاطفی‌شان به موسیقی مورد علاقه‌شان مصاحبه کردند. آن‌ها دریافتند که مضامین عاطفی مختلف (مثل آهنگ انرژی‌بخش، شاد، آرام‌بخش، غم‌انگیز و...) در توانایی آنها برای کاهش درد متفاوت است.
undefined️ در انتها محققان همچنین به محدودیت‌های مطالعه خود اشاره کردند که یکی از آن‌ها مربوط به مدت زمانی است که شرکت‌کنندگان به نمونه‌های موسیقی گوش می‌دهند. برای مثال، گوش دادن به موسیقی آرامش‌بخش برای مدت طولانی‌تر ممکن است اثرات قوی‌تری نسبت به آهنگ‌های کوتاه‌تری داشته باشد که شرکت‌کنندگان در این مطالعه به آن‌ها گوش دادند.
undefined یادداشتی که خواندید هفتمین پست از پرونده #موسیقی_و_مغز است.
undefinedCredit: Frontiers (2023)
undefined@Cognitionworld

۳:۱۴

۸ شهریور

thumnail
نورومارکتینگ undefined
undefined️ نورومارکتینگ ترکیبی از مارکتینگ و نوروساینس است که از اکتشافات علوم اعصاب برای تحلیل و درک رفتار انسانی مرتبط با بازارها و مبادلات بازاریابی استفاده می‌کند.
undefined️ بازاریابان عصبی به دنبال اهدافی مثل متاثر ساختن خواسته‌ها و رفتارهای انسان هستند تا با طراحی تبلیغات و محصول، بیشترین جاذبه را برای مصرف‌کننده داشته باشند.
undefined️ استفاده از نورومارکتینگ مزیت‌هایی مثل مقرون به صرفه بودن، افشاگری‌های ناخودآگاه و ارائه‌ی یک بینش صادقانه درباره‌ی رفتار و ترجیحات مصرف‌‌کننده در اختیار کمپانی‌ها قرار می‌دهد.
undefined️مثال‌هایی از نورومارکتینگ
undefined️ لنگر انداختن:تاثیر اولیه‌ای که یک کسب و کار روی مصرف‌کننده بالقوه مي‌گذارد به شدت مهم است.فرض کنید به دو اتاق هتل نگاه می‌کنید که قیمتشان یکسان است، اما یکی صبح‌ها قهوه رایگان می‌دهد. بدون در نظر گرفتن سایر امکانات و شرایط، احتمال انتخاب اتاقی که قهوه رایگان می‌دهد، بسیار بیشتر است.
undefined اهمیت رنگ‌ها: رنگ‌هایی که در تبلیغات استفاده می‌شود بر نحوه‌ی درک مشتریان از برند تأثیر می‌گذارد چراکه همبستگی قوی بین رنگ و احساسات وجود دارد. رنگ قرمز کوکاکولا یکی از شناخته‌شده‌ترین نمونه‌هاست.  undefined️ ناتوانی در تصمیم‌گیری: ارائه گزینه‌های بسیار زیاد ممکن است مشتریان احتمالی را بترساند.مثلا نمایشگرهایی که گستره وسیعی از گزینه‌ها را دارند، ممکن است برای مشتریان، بازدارنده باشد. ارائه انتخاب‌های بسیار زیاد، مخاطب را غرق و کار او را سخت‌تر می‌کند. گاهی تنوع کمتر، اثربخشی بیشتری در فروش دارد.
undefined یادداشتی که خواندید دومین پست از پروندهٔ #نورومارکتینگ دنیای شناخت است.
undefined هر شنبه منتظر پست‌های بعدی این پرونده باشید.
undefinedCredit: Research gateundefinedCredit: Teach Target
undefined@Cognitionworld

۱۴:۴۹

۲۰ شهریور

thumnail
چگونه مهارت های شناختی را همراه با تمرینات ورزشی افزایش دهیم؟
undefined️امروزه همانطور که ورزشکاران حرفه‌ای برای بهبود مهارت‌های بدنی خود، تمرین می‌کنند، افرادی که می‌خواهند مهارت‌های شناختی خود را تقویت کنند، می‌توانند از روش‌های مختلف تمرینات مغزی بهره ببرند.
undefined️طبق بزرگ‌ترین و جامع‌ترین مطالعه‌ای که در مجله‌ی Scientific Reports انجام شده است؛ ترکیبِ ورزش بدنی، تحریک الکتریکی خفیف مغز همراه با آموزش شناختی مبتنی بر رایانه، یادگیری مهارت‌ها را به طور قابل توجهی نسبت به آموزش شناختی به تنهایی ارتقا می‌دهد.
undefined️فعالیت بدنی و هوازی اثرات مفیدی بر ساختارها و عملکردهای زیرین مغز دارند. همچنین پروتکل‌های خاص #تحریک مغز، می‌توانند عملکرد #شناختی را افزایش دهند و در کنار آن‌ها آموزش مهارت‌های شناختی و تقویت عملکردهای خاص مانند #حافظه، #توجه و انعطاف پذیری توانسته است بالاترین تاثیر را داشته باشد.
undefinedمینا علی‌پورپژوهشگر علوم شناختی
undefinedCredit
undefined @Cognitionworld

۳:۱۲

۴ مهر

thumnail
در هنگام راه رفتن در خواب چه اتفاقی در مغز می‌افتد؟
undefined️ یک مطالعه جدید در هلند به بررسی فعالیت مغز افرادی پرداخته است که پاراسومنیا را تجربه می‌کنند. پاراسومنیا وضعیتی است که در آن افراد بین خواب و بیداری گیر افتاده‌اند و اغلب درگیر رفتارهای پیچیده‌ای مانند راه رفتن یا صحبت کردن هستند.
undefined️این تیم آزمایش‌هایی را برای ردیابی و تجزیه و تحلیل سیگنال‌های مغزی در طول این دوره‌ها انجام دادند و نشان دادند که هم تجربه‌ی رویا و هم اعمال خودکار و ناخودآگاه در طول خواب در مرحله‌ی NREM رخ می‌دهند.
undefined️ آن‌ها با استفاده از تکنیک‌های پیشرفته در یک محیط آزمایشگاهی، پاراسومنیا را از طریق محرک‌های شنوایی القا کردند و تغییرات قابل‌توجهی را در فعالیت مغز بر اساس اینکه آیا سوژه در حال خواب دیدن یا در حالت خلسه مانند بود، ثبت کردند..
undefined️ این مطالعه‌ی پیشگامانه، پویایی عصبی پاراسومنیا را روشن می‌کند و می‌تواند درمان‌های مؤثرتر و هدفمندتری را برای این رفتارهای موجود در این اختلال خواب راهنمایی کند.
undefinedCredit: Neuroscience News

undefined@Cognitionworld

۴:۰۹

۶ مهر

thumnail
بازی‌های کامپیوتری با مغز من چه می‌کنند؟
undefined️ شاید این جمله را شنیده باشید که بازی‌های کامپیوتری خشونت را زیاد می‌کنند، خیلی مضرند و زمان آن رسیده از این بازی‌ها دست بکشید. در این چند قسمت می‌خواهیم تکلیفمان را مشخص کنیم و ببینیم این بازی‌ها چه تأثیری بر عملکرد شناختی ما دارند. برای این کار در ابتدا باید به دو سؤال پاسخ دهیم: بازی‌های کامپیوتری در چه شرایطی تأثیرگذارند؟ و اگر بر توانایی‌های شناختی ما تأثیر بگذارند، این تأثیر را با چه ابزاری برسی می‌کنیم؟
undefined️ توانايی شناختی ما شامل مهارت‌های زیادی می‌شود ولی ما در اين پرونده بيشتر بر چهار حوزه‌ی #توجه، #يادگيری، #هشياری و #استدلال تمرکز می‌کنیم. گرچه اكثر بازی‌ها بر عملكرد شناختی ما تأثير می‌گذارند، لزوماً تأثیری که سازنده‌‌ می‌خواهد را ندارند. مطالعات نشان می‌دهند که اگر بازی‌ای بخواهد به صورت هدفمند بر مهارت‌های شناختی ما تأثیر بگذارد (مانند بازی‌های جدی) باید قابل تعمیم باشد. برای مثال بالا بردن سرعت واکنش با بازی‌های اكشن لزوماً باعث نمی‌شود كه در يك مسابقه تيراندازی زودتر ماشه را بكشيم و يا بهتر شدن #حافظه‌مان درباره‌ی سلاح‌ها لزوماً كمكی به حفظ لغات نمی‌كند.
undefined️ اگر فرض كنيم كه بازی تأثير دلخواهش را گذاشته است، اين تأثير را چگونه برسی مي‌كنيم؟ معمولاً با MRI و EEG. در واقع پژوهشگران در هنگام بازی به مكان‌هایی كه در مغز‌ افراد فعال می‌شود دقت می‌كنند و با توجه به كاركرد اين مناطق تأثير بازی را می‌سنجند.
undefined️ خلاصه، حالا می‌توانيم دانه دانه به سراغ عملكردهای شناختی‌ تقویت شده برویم. البته بايد توجه كنيم كه فعلاً سراغ #اعتياد را نگرفته‌ایم و چند پست بعدی نبايد باعث شود فکر کنیم همه چيز دنيای گيمينگ گل و بلبل است.
این داستان ادامه دارد... undefined
undefined قسمت بعد:توجه
undefined یادداشتی که خواندید دومین پست از پرونده‌ #بازی_یک‌کنجکاوی‌ابدی بود.
undefinedCredit: SPRINGER
undefined@Cognitionworld

۱۸:۳۲

۸ مهر

thumnail
اثر قاب‌بندی undefined
undefined️در یک مطالعه کلاسیک، دانیل کانمن و آموس تورسکی از شرکت کنندگان در تحقیق خواستند که برای درمان 600 نفری که به یک بیماری کشنده مبتلا شده بودند، یک روش درمانی را انتخاب کنند. به برخی از شرکت‌کنندگان گفته شد که یکی از درمان‌ها، درمان A، جان 200 نفر را نجات می‌دهد، در حالی که به دیگران گفته شد همین درمان منجر به مرگ 400 نفر می‌شود - همان نتیجه، اما با چارچوب و قابی متفاوت!
undefined️با این که نتیجه عملی هر دو گزینه‌ معادل هم‌اند، یافته‌های کانمن و تورسکی نشان داد که 72٪ از مردم درمان A را زمانی که قاب نجات بخشی داشت انتخاب کردند، در حالی که تنها 22٪ مردم همین درمان را زمانی که مرگ و میر در آن پر رنگ شده بود انتخاب کردند.
undefined️همانطور که این مثال نشان می دهد، نحوه ارائه اطلاعات به ما تأثیر زیادی بر درک ما از آن دارد. این «اثر قاب‌بندی» در همه جا نمایان می‌شود و بر نحوه ارزیابی ریسک‌ها، درک ما از نامزدهای سیاسی، نحوه انتخاب محصولات در فروشگاه مواد غذایی و موارد دیگر تأثیر می‌گذارد.
undefinedCredit: The Decision Lab
#سوگیری_شناختی #علم_رفتاری
undefined@Cognitionworld

۱۹:۱۷

۱۰ مهر

thumnail
کاهش ۷۵٪ از اضطراب تنها با تغییر شکل یک توپ undefined
undefined️بر اساس مطالعه‌‌ای جدید، توپ آرامش‌بخش هوشمندی طراحی شده است که با عملکرد ویژه خود به تنظیم تنفس و کاهش اضطراب کمک می‌کند. 
undefined️ این توپ به‌عنوان نوعی ابزار فیزیکی برای حمایت از تندرستی (PAWS) شناخته می‌شود. زمانی که افراد تنفس می‌کنند، این توپ منبسط و منقبض می‌شود و به فرد بازنمایی ملموسی از تنفس خود ارائه می‌دهد تا به تمرکز ذهن و تنظیم بهتر احساسات او کمک شود.
undefined نتیجه آزمایش
undefined️ تعداد 58 داوطلب در آزمایش توپ کاهش‌دهنده اضطراب شرکت کردند. این افراد مزایا و تاثیرات مثبتی را از ترکیب توپ همراه با آهنگ صوتی در برنامه مدیتیشن، گزارش کردند.
undefined️ تیم پژوهشی دانشگاه باث ۷۵٪ کاهش اضطراب و همچنین ۵۶٪ کنترل و محافظت از افکار نگران‌کننده را در بین شرکت‌کنندگان مشاهده کردند. در مقابل افرادی که فقط به آهنگ گوش می‌دادند و از توپ استفاده نمی‌کردند، به‌طور متوسط ۳۱٪ کاهش اضطراب داشتند.
undefinedCredit: ScienceAler
undefined@Cognitionworld

۱۶:۳۵

۱۳ مهر

thumnail
آیا شما تا به حال دلبسته یک ربات شده‌اید؟ undefined
undefined️انسان‌ها می‌توانند به موجودات بی‌جان هم عشق بورزند و برای آنها صفات انسانی مثل مهربانی و حمایت، قائل شوند. به دوستتان فکر کنید که خیلی ماشینش را دوست دارد و ساعات زیادی به نگه‌داری آن اختصاص می‌دهد و حتی شاید نامی برای او انتخاب کرده باشد.
undefined️ شرکت آی ربات یک جاروبرقی رباتیک به اسم رومبا ساخته است که برخی صرفا به عنوان اسباب منزل به آن نگاه می‌کنند. اما بسیاری از مالکین این ربات آن را نه صرفا یک ابزار برای تمیز کردن خانه، بلکه به عنوان یک دوست می‌بینند، شخصیتی با نمک با چشمان سبز که گاهی در اتاق گیر می‌افتد و به کمک شما نیاز دارد.
undefined️محققین دانشگاه جورجیا به ۳۰خانواده ربات رومبا را اهدا کرده و به مدت ۶ماه آن ها را تحت نظر گرفتند، فهمیدند که دو سوم خانواده‌ها برای رومبای خود اسمی انتخاب کرده‌اند و با ربات خود به گفتگو مشغول شده اند.
undefined️مارکبات که نوعی ربات جنگی است صرفا به‌خاطر کارکردشان معروف نیستند. این ربات‌ها با لاستیک های بزرگ، بدنه‌ای کوچک، سری برآمده همراه با چند دوربین روی آن نشان دادند که سربازها ممکن است دلبسته ربات ها شوند. بسیاری از افراد این ربات ها را هم‌رزم خود تلقی می‌کردند. تجربه نظامی ها، به خصوص آن‌هایی که هزاران مایل دور تر از خانه بودند، نوع خاصی از تنهایی را نشان می‌دهد. ناراحتی سربازها برای از بین رفتن ربات‌ها نشان می‌دهد که اگر رباتی برای انسان صرفا به عنوان نوعی هم صحبت ساخته شود، تا چه حد ممکن است به او وابسته شود.
undefined️با هوشمندتر شدن ربات‌ها و تعبیه صفات انسانی برای آن‌ها، قطعا مردم در این قرن تنهایی بیشتر به آن‌ها روی می‌آورند.
undefined️قسمت بعدی: الکترو، رباتی برای دوست شدن با آن
undefinedundefinedمائده پورقنبریدانشجوی روانشناسی
undefined@Cognitionworld

۱۸:۵۵

۱۷ مهر

thumnail
چرا شنیدن موسیقی آشنا به ما حس خوبی می‌دهد؟ undefined
undefined وقتی میخواهیم آهنگی را برای شنیدن انتخاب کنیم، معمولا سراغ پلی لیست خودمان و قسمت most played می‌رویم. با لذت به آن آهنگ تکراری که ثانیه به ثانیه‌اش را حفظ هستیم گوش می‌دهیم و حتی همراه آن می‌خوانیم و حس خوبی در درونمان به وجود می‌آید. اما چرا چنین اتفاقی می‌افتد؟
undefined️ اصل مواجهه صرف¹ که توسط رابرت زایونک²(روانشناس آمریکایی) توصیف شده است، نشان می‌دهد هرچه بیشتر در معرض کسی یا چیزی باشیم، به صورت ناخودآگاه بیشتر به آن علاقه مند می‌شویم. این پدیده روانشناختی، علت شیفتگی ما نسبت به موسیقی آشنا را مواجهه مکرر با آن می‌داند. با این حال جالب است بدانید که رابطه بین مواجهه و لذت بردن، خطی نیست و از منحنی U شکل پیروی می‌کند. یعنی مواجهه مکرر با موسیقی می‌تواند لذت را برای مدت معینی افزایش دهد ولی نهایتا باعث افزایش نارضایتی می‌شود.
undefined️ تحقیقات نشان می‌دهند که آشنایی با یک قطعه موسیقی می‌تواند پیش‌بینی‌های ما را از آن قطعه تقویت کند و این موضوع تاثیر مستقیمی بر احساسات ما دارد. این پدیده که آن را با عنوان «پیش‌بینی و پاداش» می‌شناسیم، بیان می‌کند که مغز ما به طور طبیعی به دنبال پیش‌بینی و انتظار برای تجربه‌های لذ‌بخش است. برای مثال وقتی یک موسیقی آشنا را می‌شنویم، می‌توانیم لحظات اوج را در آن شناسایی کنیم و این خود به افزایش ترشح #دوپامین در ناحیه پیش‌پیشانی میانی و #لذت بیشتر کمک می‌کند.
undefinedیادداشتی که خواندید نهمین پست از پرونده #موسیقی_و_مغز است.
¹Mere Exposure Effect²Robert Zajonc
undefined️ متینا عروجیدانشجوی مشاوره
undefinedCredit: NCBIundefinedCredit: Frontiers
undefined@CognitionWorld

۱:۳۷

۱۹ مهر

thumnail
شبکه‌های عصبی بزرگ می‌توانند جوک تولید کنند، اما آیا واقعا شوخی را درک می‌کنند؟ undefined  undefined️ در مسابقات «عنوان‌گذاری هفتگی NewYorker» از خوانندگان خواسته می‌شد که برای یک کارتون، زیرنویس‌های خنده‌دار بفرستند و سپس رای‌گیری انجام می‌شد. از آنجایی که انتخاب عنوان می‌تواند برگرفته از تجربیات، فرهنگ و خلاقیت انسان باشد؛ کار دشواریست. 
undefined️ محققات کشف کردند که فضای زیادی برای بهبود قابلیت فهم AI به سطح انسان در زمینه طنز وجود دارد. برای پیشبینی سه عنوان برتر، GPT-4 به دقت 68.2% و انسان‌ها به دقت 64.6% رسیدند. همچنین برای پیشبینی انتخاب جمعیت، تخمین انسانی دقت 83.7% و GPT-4 دقت 73.3% داشت.
undefined️ مدل‌های بینایی و زبان هنوز نمی‌توانند به خوبی انسان صحت و ارتباط عنوان با کارتون را تشخیص دهند و ارزیابی کنند.

Credit
undefined@Cognitionworld

۱۹:۱۴

۲۷ مهر

thumnail
روان‌شناسی رمانتیک: دیدگاهی ایده آلیستی یا تلاشی موثر برای کاهش شکاف تاریخی ذهن و مغز؟
undefined️ به متن زیر از کتاب «مردی که زنش را با کلاه اشتباه گرفت» از الیور ساکس توجه کنید: شرح حال‌های جدید در جمله‌ای آن قدر ساده و شتاب زده ("بیمار زنی زال و ۲۱ ساله و تریزومیک [با یک کروموزوم اضافه] است") به وضعیت مورد مطالعه اشاره میکنند که می‌توان آن را برای شرح مشخصات یک موش آزمایشگاهی هم به کار برد. برای بازگرداندن سوژه انسانی به موضوع مطالعات، باید به این شرح حال به صورت یک روایت یا قصه عمق ببخشیم؛ فقط در این صورت است که علاوه بر "چه چیزی" "چه کسی" را هم خواهیم داشت.
undefined️ الیور ساکس، متخصص مغز و اعصاب، به خاطر نوشته هایش بسیار مشهور شده است. او در کتاب‌هایش به شیوایی از بیمارانی که از بیماری های عصبی فوق العاده رنج می برند داستان می‌گوید. ساکس دیدگاه ایدیوگرافیک و پدیدار شناختی خود را به دنیای علم، علم رمانتیک می‌نامد. او مفهومی از «عصب‌شناسی هویت» را توسعه می‌دهد:
undefined️ « این اختلالات و شرح و مطالعه آنها رشته جدیدی را می طلبد که می توان آن را «عصب شناسی هویت» نام نهاد، زیرا که به زیربنای عصبی خود (self)، به مشکل تاریخی ذهن و مغز میپردازد؛ تا شاید با وجود فاصله ها بتوان این دو را به هم نزدیکتر کرد و به محل تلاقی ماشینیسم و زندگی و به رابطه فرایندهای روان شناختی و زندگی افراد رسید.»
undefined️ او در کتاب اشاره می کند که می توان اختلالات و بیماری ها را یک «آشوب سازمان یافته» نامید. زیرا صرفا مجموعه علائم و نشانه ها نیستند، بلکه چگونگی واکنش افراد به آن‌ها و تلاش آن‌ها برای ادامه زندگی و عملکردهای روزانه را نیز در بر می‌گیرند. یعنی اگرچه اختلالی در سیستم ایجاد شده است، اما مکانیزم‌هایی به صورت مداوم در حال تلاش برای سازمان دادن به این نابسمانی‌ها هستند. بنابراین، صرف بررسی این نشانه‌ها و علائم، نمی‌توان دیدگاه جامعی از جهانی که یک اختلال یا بیماری می‌تواند بیافریند، به دست آورد:
undefined️ « می‌توانیم بگوییم که این افراد "افرادی با آسیب‌های عصبی فوق العاده که داستان آن ها در کتاب شرح داده شده است "مسافران دیاری تصور ناکردنی‌اند، دیاری که بدون وجود این افراد هیچ نشان و تصوری از آنها نمی داشتیم. به همین دلیل است که به نظرم وقتی از بیماری حرف می‌زنیم انگار وارد دنیای کتاب هزار و یک شب شده‌ایم و باز به همین دلیل همان قدر که آنها را موردهای مطالعه‌ای می‌بینم، قصه و داستان هم می‌دانم. در چنین وادی‌هایی مسائل علمی و رمانتیک برای در کنار هم بودن تلاش می‌کنند.»
undefined️ اما برعکس ظاهر دلسوزانه‌اش، رویکرد رمانتیک، همانند هر رویکرد دیگری، دارای کاستی‌هایی است: ارائه او همیشه واقع‌بینانه نیست و تفاسیر او اغلب یک طرفه است. همچنان که تأملات نظری در مورد روش و نگرش او همچنان ضعیف است. با این وجود، او پزشکی را به دنیای حیات باز می‌گرداند تا آن را برای بسیاری از جهان های گفتمانی فراتر از علم، در عمل و تأمل نظری باز کند.
undefined هاله حیدری دانشجوی روانشناسی دانشگاه تهران
undefinedCredit: Mergenthaler, D., (2000). Oliver Sacks – A neurologist explores the lifeworld. Medicine, Health Care and Philosophy 3: 277–285, 2000.undefinedCredit: Saul, N., (2009). The Cambridge Companion to German Romanticism. Cambridge University Press, July 9, 2009.undefinedCredit: Sacks, O., (2012). The Man Who Mistook His Wife for a Hat. Humanitas SA, August 13, 2012.
undefined@Cognitionworld

۱۸:۰۷

۳۰ مهر

undefined الیور ساکس، متخصص مغز و اعصاب، به خاطر نوشته هایش بسیار مشهور شده است. او در کتاب‌هایش به شیوایی از بیمارانی که از بیماری های عصبی فوق العاده رنج می برند داستان می‌گوید. ساکس دیدگاه ایدیوگرافیک و پدیدار شناختی خود را به دنیای علم، علم رمانتیک می‌نامد. او مفهومی از «عصب‌شناسی هویت» را توسعه می‌دهد:
undefined « این اختلالات و شرح و مطالعه آنها رشته جدیدی را می طلبد که می توان آن را «عصب شناسی هویت» نام نهاد، زیرا که به زیربنای عصبی خود (self)، به مشکل تاریخی ذهن و مغز میپردازد؛ تا شاید با وجود فاصله ها بتوان این دو را به هم نزدیکتر کرد و به محل تلاقی ماشینیسم و زندگی و به رابطه فرایندهای روان شناختی و زندگی افراد رسید.»
undefined او در کتاب اشاره می کند که می توان اختلالات و بیماری ها را یک «آشوب سازمان یافته» نامید. زیرا صرفا مجموعه علائم و نشانه ها نیستند، بلکه چگونگی واکنش افراد به آن‌ها و تلاش آن‌ها برای ادامه زندگی و عملکردهای روزانه را نیز در بر می‌گیرند. یعنی اگرچه اختلالی در سیستم ایجاد شده است، اما مکانیزم‌هایی به صورت مداوم در حال تلاش برای سازمان دادن به این نابسمانی‌ها هستند. بنابراین، صرف بررسی این نشانه‌ها و علائم، نمی‌توان دیدگاه جامعی از جهانی که یک اختلال یا بیماری می‌تواند بیافریند، به دست آورد:
undefined « می‌توانیم بگوییم که این افراد "افرادی با آسیب‌های عصبی فوق العاده که داستان آن ها در کتاب شرح داده شده است "مسافران دیاری تصور ناکردنی‌اند، دیاری که بدون وجود این افراد هیچ نشان و تصوری از آنها نمی داشتیم. به همین دلیل است که به نظرم وقتی از بیماری حرف می‌زنیم انگار وارد دنیای کتاب هزار و یک شب شده‌ایم و باز به همین دلیل همان قدر که آنها را موردهای مطالعه‌ای می‌بینم، قصه و داستان هم می‌دانم. در چنین وادی‌هایی مسائل علمی و رمانتیک برای در کنار هم بودن تلاش می‌کنند.»
undefined️ اما برعکس ظاهر دلسوزانه‌اش، رویکرد رمانتیک، همانند هر رویکرد دیگری، دارای کاستی‌هایی است: ارائه او همیشه واقع‌بینانه نیست و تفاسیر او اغلب یک طرفه است. همچنان که تأملات نظری در مورد روش و نگرش او همچنان ضعیف است. با این وجود، او پزشکی را به دنیای حیات باز می‌گرداند تا آن را برای بسیاری از جهان های گفتمانی فراتر از علم، در عمل و تأمل نظری باز کند.
undefined هاله حیدری دانشجوی روانشناسی دانشگاه تهران
undefinedCredit: Mergenthaler, D., (2000). Oliver Sacks – A neurologist explores the lifeworld. Medicine, Health Care and Philosophy 3: 277–285, 2000.undefinedCredit: Saul, N., (2009). The Cambridge Companion to German Romanticism. Cambridge University Press, July 9, 2009.undefinedCredit: Sacks, O., (2012). The Man Who Mistook His Wife for a Hat. Humanitas SA, August 13, 2012.
undefined @cognitionworld

۹:۴۷

thumnail
چطور یک مقاله را خیلی سریع بررسی کنیم؟ undefined
undefined گاهی در شرایطی هستیم که باید در مدت زمان کم چندین مقاله را ارزیابی کنیم تا متوجه بشویم آیا به درد ما می‌خورد یا خیر. در این موقعیت‌ها، بهترین راه استفاده از افزونهٔ Scholarcy هست.
undefined افزونهٔ Scholarcy، به شما این امکان را می‌دهد که در مدت کوتاهی به خلاصه‌ی مقالات دسترسی پیدا کنید. این افزونه مقالات، کتاب و گزارش‌های مدنظرتان را می‌خواند و به بخش‌های کوچک‌تر تقسیم و خلاصه می‌کند. بنابراین شما می‌توانید به سرعت ارزیابی کنید که هر مقاله چقدر برای کار شما اهمیت دارد.
undefinedنحوهٔ استفاده از افزونه:
undefined به صفحه‌ی مقاله بروید.undefined بر روی افزونه کلیک کنید و صبر کنید تا کار آن به اتمام برسد.undefined بر روی گزینه‌ی Save کلیک کنید و فایل Word را دانلود کنید.
undefined از طریق لینک زیر می‌توانید این افزونه را در مرورگر خود نصب کنید:yun.ir/dew7bf
#ابزارهای_کاربردی
undefinedCredit: Scholarcy
undefined@cognitionworld

۱۹:۴۸

۱ آبان

thumnail
مغز یک کودک گوشه گیر چطور است؟
یک مطالعه جدید منتشر شده در Psychiatry Research: تصویربرداری عصبی ارتباطات مغزی مرتبط با رفتارهای گوشه‌گیر و افسردگی در کودکان را روشن می‌کند. با تجزیه و تحلیل اسکن مغز بیش از 6000 کودک، محققان دریافتند که ارتباط بین آمیگدال چپ، بخشی از مغز که احساسات را پردازش می کند، و سایر مناطق مغز با این رفتارهای درونی مرتبط است.
undefinedSource undefined@cognitionworld

۱۲:۴۶

۲ آبان

thumnail
در پشت پردهٔ سرفه کردن‌های ما چه می‌گذرد؟ undefined
undefinedقطعا به این مسئله آگاه هستید که عوامل بی‌شماری می‌تواند باعث سرفه کردن شما شود. تنفس در هوایی که ذرات گرد و غبار در اتمسفر آن پراکنده شده‌ است یا لذت خوردن غذاهای تند هندی با طعم فلفل سریراچا ممکن است باعث بروز سرفه در شما بشود. در حالی که ممکن است سرفه‌ها یکسان به نظر برسند، فرآیندهای متفاوتی در هر کدام وجود دارد. ذرات گرد و غبار باعث سرفه رفکلاسی یا انعکاسی می شود در صورتی که آن غذای تند، باعث سرفه #ارادی می‌شود.
undefinedوقتی احساس سرفه می کنید، #نورون‌های حسی که سرفه را تحریک می‌کنند از طریق #عصب_واگ، بر روی #دستگاه_تنفسی تأثیر می‌گذارند. حداقل سه نوع مختلف از رشته‌های عصبی در عصب واگ باعث سرفه می‌شوند:
undefined گیرنده درد واگ: جدا از واکنش به #کپسایسین(ماده‌ای شیمیایی تند موجود در فلفل‌های چیلی)، این رشته های عصبی به محرک های شیمیایی مانند اسید یا #نیکوتین پاسخ می دهند.
undefined گیرنده آب واگ: این نورون‌ها سلول‌های خاصی را در حنجره عصب دهی می‌کنند تا آبی که به طور تصادفی استنشاق شده است را حس کنند.
undefined مکانیزم حسگر واگ: الیاف به محرک‌های مکانیکی مانند غذا، ذرات گرد و غبار یا #مخاط واکنش نشان می‌دهند.
undefinedتمرکز اصلی این مطلب، بیشتر بر روی سرفه‌ انعکاسی است؛ ولی می‌بایست در اینجا به تفاوت آن با سرفه ارادی نیز اشاره کرد. گیرنده‌ها و مدارهای جداگانه هر دو حتی در محیطی‌ترین سطح آغاز می‌شوند؛ سپس این مسیرها در شبکه‌هایی در ساقه #مغز ادغام می‌شوند که باعث تحریک حرکت سرفه می‌شود. سرفه‌های انعکاسی، توسط محرک‌هایی مانند آب برانگیخته می‌شوند و بررسی آنها آسان‌تر است؛ زیرا تحت بیهوشی نیز این سرفه‌ها دیده می‌شوند؛ اما عامل اصلی سرفه‌های ارادی به عنوان مثال در غذاهای تند، همانطور که گفته شد، کپسایسین است که به جای سرفه واقعی، میل به سرفه را تحریک می‌کند؛ زیرا این سرفه‌ها می‌توانند به طور ارادی سرکوب شوند و تحت بیهوشی دیده نمی‌شوند.
undefined برای افرادی که آسم، سرفه مزمن یا سایر بیماری‌هایی از این دست دارند، نورون‌های موجود در رفلکس‌های محافظ، حساس‌تر هستند. بنابراین، سرفه راحت‌تر تحریک می‌شود. از طرف دیگر، عکس‌العمل‌های شما نیز می‌توانند بیش از حد غیر حساس باشند. اگر نورون ها به اندازه کافی حساس نباشند، محافظت کافی از راه هوایی نخواهید داشت. معمولا متوجه می‌شوید که رفلکس‌های دفاعی راه هوایی‌تان با افزایش سن کمتر حساس می‌شوند، به همین دلیل است که افراد مسن در برابر عفونت‌های ریوی و ذات‌الریه آسیب‌پذیر هستند. سرفه های مکرر در افراد مبتلا به آسم، بیش از حد برای مخاط راه هوایی خطر آفرین است؛ این خطر و آسیب دقیقا به همان غشایی که راه هوایی را پوشانده و برای مرطوب کردن آن عمل می‌کند، وارد می‌شود.
undefinedدر نهایت فایده یا هدف اصلی سرفه‌های انعکاسی، جلوگیری از انسداد یا عفونت مجاری هوایی است، بنابراین رفلکس‌های دفاعی مانند سرفه انعکاسی، هم از راه‌های هوایی ما در برابر ذرات موجود در محیط بیرون مانند #پاتوژن‌ها یا گرده‌ها محافظت می‌کند، هم ما را از خطر مسدود شدن راه‌های هوایی توسط عواملی که باعث آن می‌شود نجات می‌دهد.
undefinedCredit: Brain Facts (2022)
undefined امیرحسین پناهی دانشجوی کارشناسی ارشد روانشناسی تربیتی
undefined @CognitionWorldhttps://doi.org/10.1016/j.jenvp.2024.102417https://t.me/CognitionWorld

۸:۴۱

۴ آبان

thumnail
دوستی با ربات‌ها؟ 🫶
undefined در آزمایشگاه علوم‌شناختی زنی روی مبل نشسته و مشغول دیدن فیلم هیجان انگیزی است. الکترود هایی به دست و ترقوه زن وصل هستند تا ضربان قلبش را اندازه گیری کنند. وقتی فیلم به اوج خود می‌رسد یک ربات کوچک و نارنجی رنگ می‌آید و دست آهنی‌‌اش را روی شانه زن می‌‌گذارد، کاری که ما انسان‌ها برای حمایت و آرام کردن افراد انجام می‌دهیم.
undefinedاگرچه این حمایت از سمت یک ربات است، اما لمس زن توسط ربات نارنجی، ضربان قلب او را پایین آورد. ضربان قلب همه‌ی افرادی که به همین شکل مورد آزمایش قرار گرفتند نیز چنین پاسخی را نشان دادند.
undefined️تماس ربات هم مثل تماس انسان می‌تواند استرس را کاهش دهد. هم اکنون در جهان ربات‌های اجتماعی زیادی وجود دارد که به طور خاص برای مراقب کردن و هم صحبت شدن با انسان‌ها طراحی شده‌اند.
undefined قسمت بعد: دوست دارید ربات شما چه شخصیتی داشته باشد؛ جذاب، دوستانه، خجالتی و یا حتی ساده‌لوح؟
undefinedundefined مائده پورقنبری دانشجوی روانشناسی
undefinedCredit: The Lonely century By Noreena Hertz
undefined @CognitionWorldhttps://doi.org/10.1016/j.jenvp.2024.102417https://t.me/CognitionWorld

۱:۰۴

۶ آبان

thumnail
نقش کلیدی مخچه در توانمندی‌های شناختی اجتماعی افراد undefined
undefined پروفسور فرانک ون اوروال، از گروه تحقیقاتی مغز، بدن و شناخت در دانشگاه بروکسل، در مقاله‌ای که اخیرا در Nature Reviews Neuroscience، منتشر شده به نقش مخچه در عملکرد حرکتی و اجتماعی- شناختی را روشن می‌کند.
undefined برای چندین دهه، مخچه عمدتاً با هماهنگی #حرکتی افراد مرتبط بود. ون اوروال توضیح می‌دهد:افراد مبتلا به ناهنجاری‌های مخچه، اغلب مشکلات حرکتی را تجربه می‌کنند. به عنوان مثال، آنها در تلاش هستند تا به آرامی بینی خود را با انگشت لمس کنند. این مشکلات نقش اساسی مخچه را در اصلاح حرکات حرکتی برجسته می کند. undefinedبا این حال، تحقیقات ون اوروال فراتر از عملکردهای حرکتی است و نقش مخچه در توانایی‌های اجتماعی و شناختی را بررسی می‌کند. یافته‌های او نشان می‌دهد که ناهنجاری‌های مخچه نه تنها منجر به نقص حرکتی می‌شود، بلکه با اختلالات #عاطفی و #رفتاری نیز مرتبط است. او به تحقیقاتی که روی افراد مبتلا به اوتیسم انجام شده، اشاره می‌کند و نشان می‌دهد که چگونه تکنیک‌های غیرتهاجمی تحریک مغز مانند تحریک مغناطیسی می‌تواند عملکرد وظایف اجتماعی را بهبود بخشد.
undefinedون اوروال می گوید:ما شاهد پیشرفت‌هایی در توالی فعالیت‌های #شناختی در افراد مبتلا به اوتیسم از طریق تحریک مغناطیسی بوده‌ایم. ما اکنون در حال آزمایش وظایف پیچیده‌تری هستیم تا ببینیم که آیا می‌توان درمان‌های مرتبط برای افراد مبتلا به اوتیسم توسعه داد تا این اثرات تقویت شوند؟undefined یک پیشرفت قابل توجه استفاده از تحریک الکتریکی ترانس کرانیال (tES) است. این روش‌، نسبت به تحریک مغناطیسی، مقرون به صرفه‌تر و در دسترس‌تر است. اگرچه اثرات tES هنوز محدود است، گروه تحقیقات به توسعه‌ی فراتر آن در آینده امیدوار است.
undefinedعلاوه‌بر این، این پژوهش دیدگاه جدیدی را در مورد نقش مخچه ارائه می‌دهد و راه را برای درمان‌های جدید بیماری‌های روانپزشکی و عصبی، مانند اختلالات طیف اوتیسم هموار می‌کند.
undefinedCredit: Nature
undefined @CognitionWorldhttps://doi.org/10.1016/j.jenvp.2024.102417https://t.me/CognitionWorld

۴:۳۳

۸ آبان

thumnail
خطای انفعال undefined
🟡به نظر شما چرا ما انجام ندادن کاری رو به انجام دادنش ترجیح می‌دیم؟ خطای انفعال وقتی رخ می‌دهد که ما خیال می‌کنیم عمل غیراخلاقی، بدتر و زیان آورتر از انفعال غیراخلاقی‌ست، درحالیکه نتیجه‌ی هردو یکسان است.
undefinedبه طور کلی این خطا به این مسئله اشاره دارد که ممکن هست سکوت کردن، گاهی بلای جونمون شود. مثلاً تصور کنید ۱۰۰ نفر یک بیماری صعب‌العلاج دارند. پزشک دارویی می‌سازد که اگه به ۱۰۰ نفر تزریق کنیم، ۲۰ نفر فوراً جانشان را از‌ دست می‌دهند و ۸۰ نفر از آن‌ها زنده می‌مانند. آیا شما حاضر هستید این کار را انجام بدهید؟ بیشتر افراد اینکار رو انجام نمی‌دهند. درصورتی که اگه این دارو تزریق نشود (به طور کلی) همه می‌میرند.
undefinedیا مثلا پرستاری را در نظر بگیرید که یک روز، عامدانه به وظایفش عمل نکند و داروی بیمار رو ندهد و بیمار فوت کند. از طرفِ دیگر، پزشکی را در نظر بگیرید که تصمیم گرفته به بیمار سیانور تزریق کند. احتمالا شما کار پزشک را غیراخلاقی می‌شمرید درحالی که نتیجه‌ی کار هردو مرگ بیمارانشونه.
undefined️شما چه مثال‌های دیگه‌ای از این خطا به ذهنتون می‌رسه؟
undefined یادداشتی که خواندید شانزدهمین پست از پروندهٔ #سوگیری‌های_شناختی دنیای شناخت است. 
undefinedمنبع: خطاهای شناختی - دکتر سلیمی
undefined @CognitionWorldhttps://doi.org/10.1016/j.jenvp.2024.102417https://t.me/CognitionWorld

۸:۲۷

۲۰ آبان

thumnail
پیوند عاطفه و شناخت: چگونه احساسات بر تفکر ما تاثیر می‌گذارند؟ undefined
🟨عواطف و احساسات نقش بسیار مهمی در فرایندهای شناختی انسان‌ها دارند. این دو عامل می‌توانند به طور متقابل بر یکدیگر تاثیر بگذارند. به طور کلی، عواطف می‌توانند نحوهٔ #پردازش اطلاعات، #تصمیم‌گیری و حتی یادآوری #خاطرات را تحت تاثیر قرار دهند.
🟩زمانی را در زندگی خود به یاد آورید که در حالت خوش خلقی بودید، آیا دنیا به نظرتان جای خوشایندی نبود؟ آیا هر کس و هر چیزی را که با او در تماس قرار می‌گرفتید خوشایندتر از زمانی نمی‌دیدید که در چنین حالت خوش خلقی نبودید؟
undefined️ تجربه‌هایی از این دست نشان می‌دهند که اغلب تاثیر متقابل پیچیده‌ای بین #عاطفه، یعنی خلق و خوی کنونی ما و #شناخت، یعنی شیوه‌هایی که ما اطلاعات اجتماعی را پردازش و ذخیره می‌کنیم و به خاطر می‌سپاریم و به کار می‌بریم وجود دارد.
🟥برای خواندن ادامه‌ی مطلب، به سایت آکادمی دنیای شناخت در این لینک مراجعه کنید.
undefined مهناز شاهوردی جست‌وجوگر دنیای روان
undefinedCredit: Social Psychology, by Nyla R. Branscomb and Robert A. Baron
undefined@CognitionWorldTelgram undefined https://t.me/CognitionWorldInstagram undefined https://www.instagram.com/cognitionworld?igsh=aXA2ZDJ1N3lwcDY5

۲۱:۵۱