عکس پروفایل دکتر روان 🧠🩺د

دکتر روان 🧠🩺

۱۶۰عضو
عکس پروفایل دکتر روان 🧠🩺د
۱۶۰ عضو

دکتر روان 🧠🩺

اگر دنبال یه کانال کاربردی از نکات به روز روانشناسی هستی؛ خوش اومدی. undefined🩺
کانال تخصصی علوم شناختی undefined
@CognitionWorld
Admin: @MojtabaKoopaie

۲۴ فروردین

thumnail

۲۰:۲۲

thumnail

۲۰:۲۲

۲۵ فروردین

thumnail
مغز و کهولت سن undefined
undefined همانطور که همه‌ی ما می‌دانیم مغز انسان با افزایش سن دستخوش تغییر و تحولات نه چندان مثبتی می‌شود. به‌طور مثال سرعت پردازش اطلاعات و عملکرد بهینه‌‌ی آن کاهش می‌یابد. همچنین مغز در کنترل مهارت‌های زبانی، عملکرد اجرایی و حافظه‌ی کوتاه مدت ضعیف می‌شود.
undefinedجالب است بدانید یکی از راه‌های جلوگیری از این پدیده، یادگیری زبان دوم است. محققان در پژوهشی متوجه شدند دانستن دو زبان باعث می‌شود روند تغییرات مربوط به افزایش سن در مغز انسان، کاهش یابد.
شما چه راهکارهای دیگه‌ای برای جلوگیری از تغییرات منفی مغز بلد هستید؟ undefined
undefined‌Credit: B2n.ir/u12110
@Doctorravan undefined

۲۰:۲۹

۲۷ فروردین

thumnail
تاثیر هنر بر رشد کودکان undefined
undefined بیایید تو روز جهانی هنر، نگاهی به اثرگذاری هنر موسيقي بر بهبود مهارت‌های کودکان بیندازیم. مطالعه‌ای که محققان در سال ۲۰۱۸ در کشور هلند انجام دادند، نشان می‌دهد که کودکانی که تحت آموزش موسیقی بوده‌اند، پیشرفت‌های توجهی نسبت به سایر کودکان داشتند.
undefined کودکانی که در کلاس‌های هنری مدرسه شرکت کرده بودند، در مقایسه با دانش‌آموزانی که این دروس را نگذرانده بودند، بهبود بسیاری را در حافظه‌ی کوتاه‌مدت بینایی و فضایی از خود نشان دادند.
undefined علاوه‌بر این، كودكانی كه دروس موسیقی را دریافت كرده بودند، در مهارت استدلال، توانایی برنامه‌ریزی، سازماندهی و تکمیل وظایف تحصیلی خود پیشرفت کرده بودند. این پیشرفت نشان می‌دهد که آموزش موسیقی توانایی‌های شناختی کودکان در مباحث غیرمرتبط مثل عملکرد تحصیلی را بهبود می‌بخشد.
undefinedCredit: B2n.ir/f33843 @Doctorravan undefined

۲۰:۴۲

thumnail
undefined تا حالا تجربه شنیدن یک سخنرانی علمی یا ارائه خاصی را دارید که به یادتان مانده باشد و هیچ‌وقت فراموشتان نشود؟ فکر می‌کنید چه ویژگی‌هایی از آن ارائه شما را مجذوب خودش کرده؟
undefined همه ما در زندگی سخنرانی‌های علمی و ارائه‌های مختلفی را شنیده‌ایم. برخی از این سخنرانی‌ها به سرعت از ذهن ما پاک می‌شوند، در حالی که برخی دیگر تأثیر عمیقی بر ما می‌گذارند و سال‌ها در خاطرمان باقی می‌مانند. چه چیزی باعث می‌شود یک سخنرانی علمی به یاد ماندنی شود؟
undefined در این پست، به بررسی ویژگی‌های یک سخنرانی علمی تأثیرگذار می‌پردازیم:
🟥 موضوع جذاب و مرتبط:اولین قدم برای ارائه یک سخنرانی تأثیرگذار، انتخاب موضوعی جذاب و مرتبط با علایق مخاطبان است. موضوع سخنرانی باید به گونه‌ای انتخاب شود که برای مخاطبان تازگی داشته باشد و آن‌ها را به دنبال کردن ارائه ترغیب کند.
🟩 ارائه شفاف و منظم:ارائه شفاف و منظم، یکی از مهم‌ترین ویژگی‌های یک سخنرانی علمی تأثیرگذار است. سخنران باید مطالب خود را به صورت منظم و با استفاده از جملات کوتاه و ساده بیان کند. استفاده از تصاویر، نمودارها و سایر ابزارهای بصری نیز می‌تواند به شفافیت ارائه کمک کند.
🟨 استفاده از مثال‌های ملموس:برای اینکه مخاطبان بتوانند با موضوع سخنرانی ارتباط برقرار کنند، سخنران باید از مثال‌های ملموس و قابل درک استفاده کند. این مثال‌ها می‌توانند از تجربیات شخصی، رویدادهای تاریخی یا یافته‌های علمی باشند.
🟦 برقراری ارتباط با مخاطب:یک سخنران تأثیرگذار، کسی است که بتواند با مخاطبان خود ارتباط برقرار کند. این ارتباط می‌تواند از طریق زبان بدن، لحن صدا و برقراری تماس چشمی با مخاطبان صورت گیرد.
🟦 پاسخ به پرسش‌های مخاطبان:یک سخنرانی علمی تأثیرگذار، تنها به ارائه یک طرفه مطالب محدود نمی‌شود. سخنران باید به پرسش‌های مخاطبان نیز پاسخ دهد و به ابهامات آن‌ها رسیدگی کند.
undefined سخن پایانیارائه یک سخنرانی علمی تأثیرگذار، کار آسانی نیست. با رعایت این نکات می‌توانیم ارائه‌های خود را جذاب‌تر کنیم. یک سخنرانی باید به گونه‌ای باشد که مخاطبان را به تفکر، پرسش و کاوش بیشتر ترغیب کند.
شما تو سخنرانی‌هاتون کدوم یک از این موارد رو رعایت کردین؟ یا فراموش کردین؟از تجربه‌ ارائه‌های علمی‌تون برامون بگین. undefined
undefinedCredit: کتاب "ارائه‌های تأثیرگذار" اثر نانسی دوارته
@Doctorravan undefined

۲۰:۴۲

۲۸ فروردین

thumnail
داستان اهمال‌کاری undefined
undefined اهمال‌کاری واژه‌ای که با شنیدنش یاد تنبلی و بی‌کفایتی در انجام مسئولیت‌ها میوفتیم. شاید شما هم فکر کنید اهمال کاری عادت افرادی هستش که بخاطر تنبلی و بی‌مسئولیتی، وظایف خودشون رو تا دقیقه ۹۰ به تاخیر میندازن و در آخر هم به‌خوبی نمیتونن از پس کاری که بهشون محول شده بر بیان.
undefinedاما باید بهتون بگم که سخت در اشتباهید…افراد اهمال‌کار، تنبل نیستند.
undefined خوبه که بدونیم اهمال‌کاری ریشه‌های فیزیولوژیکی داره و درواقع نتیجه‌ی یک جنگ مداوم بین سیستم لیمبیک و قشر پیش‌پیشانی مغز هستش.
undefined دستگاه لیمبیک یکی از نخستین بخش‌های شکل گرفته‌ی مغز و یک قسمت مهم برای پاسخ‌دهی به احساسات و هیجانات ما هستش.
undefined وقتی شما در موقعیت ناخوشایندی قرار می‌گیرید، این #دستگاه_لیمبیک هست که احساس ناراحتی میکنه و تمایل داره هرچی زودتر خودشو از اون شرایط نجات بده و چیزی رو بدست بیاره که در همین لحظه و فوری  حالش رو خوب میکنه.
در گوشه‌ی دیگه پازل، #قشر_پیش‌پیشانی رو داریم. قشر پیش‌پیشانی، قسمت‌جدیدتر و البته ضعیف‌تره مغزه که مرکز برنامه‌ریزی رفتارهای پیچیده‌تر، تصمیم‌گیری و انتخاب‌های ما هستش و اصطلاحا اتاق فکر مغز ما نامیده میشه.
undefined قشر پیش‌پیشانی، لذت لحظه‌ی حال رو نمی‌خواد و به دنبال درست‌ترین انتخابه. پس متوجه میشیم سیستم لیمبیک و قشر پیش پیشانی ارتباط دوستانه‌ای باهم ندارن و هر کدوم سعی میکنن، پیروز این جنگ به راه افتاده باشن. در اکثر مواقع سیستم لیمبیک که بخش قدیمی‌تر و قدرتمندتر مغزه، در این نبرد پیروز میشه و اینجاست که تمایل ما به تعویق انداختن کارهای مهم و تجربه لذت بخش و در لحظه حال بودن برامون توجیح میشه.
undefined پس بار دیگه که خواستید به خودتون برچسب تنبل و بی عرضه بودن بزنید کافیه به این فکر کنید که شما فقط مغزی دارید که برای داشتن حال خوب و پاداش فوری در لحظه حال برنامه ریزی شده و این شما هستید که باید اون رو جوری تربیت کنید تا بتونید بدون پافشاری بخش راحت طلب مغز بهترین انتخاب رو برای لحظه حال داشته باشید.
undefined مهدیه گنجی‌منشدانشجوی کارشناسی ارشد علوم شناختی
undefinedیادداشتی که خواندید دومین پست از پروندهٔ #اهمال‌کاری دکتر روان است.
undefined هر سه‌شنبه منتظر پست‌های بعدی این پرونده باشید.
undefinedCredit: B2n.ir/s86639
@Doctorravan undefined

۲۰:۰۳

۲۹ فروردین

thumnail
تعرفه خدمات روانشناسی و مشاوره سال ۱۴۰۳ undefined
undefined به گزارش روابط عمومی سازمان نظام روانشناسی و مشاوره، تعرفه خدمات روانشناسی و مشاوره از سوی هیات وزیران تصویب و ابلاغ شد.
undefined براین اساس تعرفه‌های خدمات روانشناسی و مشاوره سال ۱۴۰۳ (در صورت داشتن پروانه صلاحیت حرفه‌ای) در مقطع کارشناسی‌ارشد به ازای ۴۵ دقیقه ارائه خدمت در بخش دولتی ۱۰۸ هزار تومان، در بخش عمومی غیردولتی ۱۴۲ هزار و ۸۰۰ تومان، در بخش موقوفه و خیریه ۲۲۰ هزار تومان و در بخش خصوصی ۳۲۱ هزار تومان می‌باشد.
undefined تعرفه ارائه خدمت به ازای ۴۵ دقیقه در مقطع دکتری در بخش دولتی ۱۲۷ هزار تومان، در بخش عمومی غیردولتی ۱۶۸ هزار تومان، در بخش موقوفه و خیریه ۲۶۱ هزار تومان و در بخش خصوصی ۳۷۸ هزار تومان می‌باشد.
undefined #خبر
undefinedCredit: B2n.ir/u01056
@Doctorravan undefined

۲۰:۲۰

۳۰ فروردین

thumnail
چطور به دیگران برای انجام کارهای خوب، انگیزه بدهیم؟ undefined
undefined اِرز یولی محقق و استاد دانشگاه MIT، در این سخنرانی تد، یک چک لیست ساده‌ را معرفی می‌کند تا به افراد برای‌انجام‌فعالیت‌های مثبت، انگیزه‌ی کافی بدهیم. از نظر یولی، تغییرات کوچک در رویکردی که داریم باعث می‌شود مردم به انجام کار خوب تشویق شوند. برای آشنایی بیشتر با راهکارهای این چک‌لیست، تا انتهای ویدئو همراه ما باشید.
undefined همراه با زیرنویس فارسی
undefined برای خواندن متن ویدئو، روی لینک Credit، کلیک کنید و زبان‌ فارسی را انتخاب کنید.
undefined Credit: B2n.ir/a90404
@Doctorravan undefined

۲۰:۳۲

۳۱ فروردین

thumnail
چطور کودک کتابخوانی داشته باشیم؟ undefined
undefined کتاب خواندن یکی از بهترین راهکارها برای پرورش قوه‌ی خلاقیت کودکان و ارتقای مهارت‌های شناختی آن‌هاست. اما تربیت یک کودکِ کتابخوان کار چندان راحتی نیست.
undefined سازندگان پادکست «نهال‌»، در اپیزودِ «چگونه کودک کتابخوانی داشته باشیم؟»، به یکی از مهم‌ترین ابزارهای تربیتی پرداخته‌اند. در این اپیزود، با نکات کاربردی آشنا می‌شویم که به ما کمک می‌کند از طریق کتابخوان کردن کودکان، باعث شویم به جهان و جزئیاتش با عینک‌های مختلفی نگاه کنند. بدین صورت یادگیری اصل‌های مهم زندگی برای کودکان آسان‌تر می‌شود و می‌توانیم پرورش اصولی‌تری داشته باشیم.
undefined برای گوش دادن‌ به این اپیزود، روی لینک زیر کلیک کنید:https://castbox.fm/vb/683375541
#معرفی_پادکست undefined
@Doctorravan undefined

۲۰:۱۴

۲ اردیبهشت

بازارسال شده از دنیای شناخت CW 🧠🚀
thumnail
undefined انجمن علمی مشاوره دانشگاه تهران و انجمن دنیای شناخت برگزار می‌کند:
undefined حلقه‌ کتابخوانی «منشا آگاهی در فروپاشی ذهن دوساحتی» از جولین جينز
undefined با حضور دکتر مرضیه عالی(دکتری فلسفه تعلیم و تربیت و عضو هیئت علمی دانشگاه تهران)
undefined مجری: مجتبی کوپایی(دانشجوی روانشناسی شناختی و موسس رسانه دنیای شناخت)
undefined زمان: شنبه‌ها، هشتم اردیبهشت‌ماهاز ساعت ۱۶:۳۰ الی ۱۷:۳۰
undefined به صورت حضوری در دانشکده روانشناسی و علوم تربیتی دانشگاه تهران
undefinedهزینه: رایگان
undefined جهت کسب اطلاعات بیشتر و ثبت‌نام از طریق شناسه زیر در ارتباط باشید:
undefined 09931385261undefined @CWmediamanager
@CognitionWorld undefined

۲۰:۱۷

۴ اردیبهشت

thumnail
هوش هیجانی undefined
undefined هوش هیجانی (EQ) از چند مولفه‌ی اصلی مانند #آگاهی هیجانی (توانایی شناسایی و نامگذاری احساسات)، توانایی مدیریت احساسات (تنظیم #احساسات خود)، توانایی مهار احساسات یا به کارگیری آن‌ها در فعالیت‌هایی مانند #تفکر و حل مسئله است.
undefined افرادی که سطوح بالاتری از هوش هیجانی را نشان می‌دهند، تمایل بیشتری به دیدگاه‌های #همدلانه، همکاری با دیگران، توسعه روابط محبت‌آمیز و رضایت‌بخش‌تر و به‌طور کلی مهارت‌های #اجتماعی بیشتری نشان دادند. در فایل صوتی زیر، دکتر اصغرنژاد دکترای روانشناسی بالینی و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران، درباره‌ی هوش هیجانی بیشتر توضیح می‌دهند.
@Doctorravan undefined

۸:۰۶

۵ اردیبهشت

thumnail
خیلی از مواقع تو زندگی پیش میاد که ما نمی‌تونیم موقعیتی که داخلش قرار داریم رو تغییر بدیم، اما می‌تونیم نحوه‌ی برخوردمون و مدیریتش رو تغییر بدیم. undefined
@Doctorravan undefined

۲۰:۱۸

۷ اردیبهشت

بازارسال شده از دنیای شناخت CW 🧠🚀
thumnail
undefined منشا آگاهی در فروپاشی ذهن دوساحتی
undefined نویسنده: جولین جینزundefined مترجم: سعید همایونی
#معرفی_کتاب

۲۰:۱۹

بازارسال شده از دنیای شناخت CW 🧠🚀
منشأ آگاهی در فروپاشی ذهن دوساحتی undefined
undefined کتاب منشأ آگاهی در فروپاشی ذهن دوساحتی برگرفته از پایان‌نامه‌ی بحث‌برانگیز جولین جینز است. از نظر جینز آگاهی بشر از زمان تکامل حیوانات شروع نشده بلکه روند آن، مبتنی بر یادگیری‌ای است که سه هزار سال پیش به وجود آمده و هنوز در حال گسترش و پیشرفت است.
undefined در بحث‌های فلسفی و اجتماعی به کرات به آگاهی اشاره می‌شود و غالباً آن را امری کاملاً روشن و بدیهی قلمداد می‌کنند. درباره منشأ و چیستی آن کم سخن گفته‌اند و آن هم به شکل کلی‌گویی‌هایی کم فایده و بیشتر از جانب فیلسوفان و کمتر از جانب دانشمندان و روان‌شناسان مطرح شده است. شاید بدین سبب است که قالب‌های بنیادین این مسئله به شکلی روشن مشخص نشده‌اند تا کار دانشمندان در آنها شکلی معین به خود بگیرند.
undefined به هر حال این موضوعی است که حتی بر سر تعریف ساده آن، اختلاف نظر وجود دارد و عقاید گوناگون در این باب، از انکار کامل آن از سوی رفتارگرایان تا این باور خردگرایان که آگاهی کلیه اعمال و رفتار ما را کنترل می‌کند در نوسان بوده‌اند.
undefined جولین جینز که قریب به سی سال استاد روانشناسی دانشگاه پرینستون بوده و بیشتر عمر خود را صرف بررسی و پژوهش در مسئله آگاهی کرده است، در این کتاب خود در روشن کردن این مسئله از دیدی علمی کوشیده است.
undefined بسیاری از منتقدان، این اثر را که در سال ۱۹۷۸ نامزد جایزه بهترین کتاب سال آمریکا شده، از این لحاظ که اثری بنیادین است و اینکه نگاهی تازه به مسئله دارد با تعبیر خواب فروید و منشأ انواع داروین مقایسه کرده اند.
undefined اگر به مسئله آگاهی علاقه‌مندید، روز شنبه خوشحال می‌شیم با همکاری انجمن علمی مشاوره دانشگاه تهران برای خوانش این کتاب در خدمتتون باشیم.
undefined برای ثبت‌نام در حلقه‌ی کتابخوانی به شناسه‌ی زیر پیام بدید:@CWmediamanager
@CognitionWorld undefined

۲۰:۱۹

بازارسال شده از دنیای شناخت CW 🧠🚀

4_5861975187548803343.pdf

۲.۹۸ مگابایت

undefined The Origin of Consciousness in the Breakdown of the Bicameral Mind undefined Julian Jaynes

۲۰:۱۹

بازارسال شده از دنیای شناخت CW 🧠🚀

منشا آگاهی.pdf

۱۵.۰۸ مگابایت

۲۰:۱۹

۹ اردیبهشت

thumnail
روز روان‌شناس گرامی باد undefined
امیدواریم این عزیزان همیشه با دانش و تجربه‌های خود به افراد کمک کنند تا بهترین نسخه‌شان را پیدا کنند و زندگی بهتری داشته باشند. با آروزی موفقیت‌های درخشان برای روان‌‌شناسان عزیز.
از طرف تیم دنیای شناخت undefined

@Doctorravan undefined

۱۹:۲۰

thumnail
undefinedundefined تا از عجیب‌ترین فوبیاهای جهان
undefinedآتاکسوفوبیا: ترس از بی نظمی یا بی نظمی
undefinedباکتریوفوبیا: ترس از باکتری
undefinedباروفوبیا: ترس از جاذبه
undefinedگلوسوفوبیا:ترس شدید از صحبت کردن در جمع
undefinedاروفوبیا:ترس شدید از پرواز با هواپیما
undefinedتالاسوفوبیا:ترس از اقیانوس
undefinedتریپانوفوبیا:ترس از تزریق
undefinedآستروفوبیا:ترس از رعد و برق
undefinedهموفوبیا:ترس از خون
undefinedundefinedاورنیتوفوبیا: ترس از پرندگان
شما به چندتا از این فوبیاها مبتلایید؟undefined
undefinedCredit:B2n.ir/e44876
@Doctorravan undefined

۲۰:۲۰

۱۱ اردیبهشت

thumnail
چه افرادی از انجام کارها اجتناب می‌کنند؟undefined
تو اهمال کار نیستی، فقط …
undefined ممکنه اهل سرپیچی باشی.این افراد نمیخوان در هیچ قالبی بگنجن و همه چیز رو زیر پا میزارن اولش با زمین و زمان برای کاری که قراره انجام بدن مخالفت میکنن ولی در نهایت مجبور میشن کاری که بهشون محول شده رو انجام بدن.
undefined ممکنه فردی افراطی باشیافراد افراطی نمیتونن به هیچی و هیچ کس نه بگن همیشه هرکاری که ازشون درخواست بشه و یا بهشون محول بشه رو قبول میکنن و انجام میدن در قبول مسئولیتها افراط میکنن و نمیتونن کارهای مهمشون رو الویت بندی کنن برای همین هیمشه وقت کم میارن و به هیچ کاری نمیرسن
undefined ممکنه در اهمال کاری مولد و آگاهانه گیر کرده باشیاین افراد به اهمال کاری که میکنن آگاه هستند ولی بیکار هم نشستند و در ذهنشون روی کاری که باید انجام بشه کار میکنن و یا تمرکزشون روی انجام کارهای فرعی هستشمثلا ممکنه به جای اینکه شروع کنن به خوندن مطالب امتحان وقت خودشون رو ساعتها صرف تهیه منابع درسی و یا وسایل کنن که برای مطالعه به داشتنشون نیازی ندارن عمل این افراد جای خودش رو به فعال نمایی میده.
undefined مهدیه گنجی‌منشدانشجوی کارشناسی ارشد علوم شناختی
undefined یادداشتی که خواندید چهارمین پست از پروندهٔ #اهمال‌کاری دکتر روان است.
undefined هر سه‌شنبه منتظر پست‌های بعدی این پرونده باشید.
undefinedCredit: B2n.ir/s86639
@Doctorravan undefined

۲۰:۲۷