عکس پروفایل فرهیختگان آنلاینف

فرهیختگان آنلاین

۲,۲۰۲عضو

۳۰ آبان

thumnail
undefined ۲۵۰ میلیارد تومان تا پارسال، امسال چقدر؟
undefined این سوال ها را جواب بدهید لطفا!

🟡 فرهیختگان |سه‌شنبه ۲۹ آبان ماه جلسه‌ای بی سروصدا برگزار شد که در آن پیمان حدادی عضو هیات‌مدیره پرسپولیس، امیرهوشنگ پناهی معاون مالی و اداری پرسپولیس ، فرزاد ثابت و فرزاد سرلک مدیر مالی و حسابدار باشگاه استقلال با مدیران شرکت نگهداری اماکن ورزشی حضور به هم رسانیدند و پس از حساب و کتاب استقلالی‌ها و پرسپولیسی‌ها زیر صورت جلسه‌ای را امضا کردند که در آن مبلغ سنگینی بدهی این دو باشگاه به شرکت نگهداری اماکن ورزشی مشخص شده بود.
🟡اتفاقا سنگین‌ترین بخش بدهی ، بدهی این دو باشگاه به استادیوم آزادی بود بابت اجاره بازی‌های خانگی ! اینکه چرا به صورت رسمی مبلغ بدهی اعلام نشد به جای خود اما این را می‌دانیم که تا تاریخ دهم آذر ماه سال قبل یعنی سال ۱۴۰۲ مبلغ بدهی این دو باشگاه ۲۵۰ میلیارد تومان اعلام شده بود و امسال احتمالا این عدد بیشتر هم شده است.
🟡با این حال این پرسش‌ها پس از این جلسات و اعلام بدهی ها پیش می آید: درآمد استقلال و پرسپولیس از بلیط فروشی در آزادی مگر چقدر است؟ درآمد استقلال و پرسپولیس از تبلیغات محیطی استادیوم آزادی چقدر است؟
🟡درآمد استقلال و پرسپولیس از حق پخش تلویزیونی از استادیوم آزادی چقدر است؟ و پرسش آخر اینکه وقتی استقلال و پرسپولیس به حکم دولتی بودن از صداوسیمایی که آن هم دولتی است پولی نمی‌گیرند چرا باید به شرکت نگهداری اماکن ورزشی که آن هم دولتی است بابت استادیوم آزادی پول بدهند؟ این سوال‌ها هرگز پاسخ داده نمی شود. شما هم دنبال جواب‌هایش نروید چون برخی فقط دست بگیر دارند، آنها پول دیگران را نمی‌دهند.
@FarhikhteganSport

۲۰:۰۳

undefined اسماعیل شجاعی، کارشناس بازار و صنعت خودرو: با عرضه خودرو در بورس کالا کاملا مخالف هستم/ خودروی بورسی به ابزاری برای دلال‌ها تبدیل می‌شود/ فقط دلالان به خودروی بورسی دسترسی خواهند داشت/ چندثانیه

@FarhikhteganOnline

۲۰:۱۸

thumnail
undefinedتیراندازی به اتوبوس مسافربری زاهدان-چابهار/ موضوع به‌طور ویژه پیگیری می‌شود
فرمانده انتظامی زاهدان: undefinedدر پی اعلام مرکز فوریت‌های پلیسی ۱۱۰ مبنی بر تیراندازی افراد مسلح ناشناس به اتوبوس مسافربری زاهدان - چابهار، بررسی موضوع به صورت ویژه در دستور کار ماموران پلیس قرار گرفت.
undefinedاین حادثه هیچ گونه مجروحی نداشت و پلیس تمام توان خود را در راستای شناسایی و دستگیری عاملان این تیراندازی به‌کار گرفته و اخبار تکمیلی متعاقبا اعلام خواهد شد./ ایرنا
@FarhikhteganOnline

۲۰:۱۸

thumnail
undefined کنایه علی لاریجانی به حملات تهدیدآمیز صهیونیست‌ها پس از سفر سوریه و لبنان: حملات رژیم صهیونیستی رفتار بچگانه‌ای است؛ می‌گویند پیام داشته! چه پیامی؟
undefinedمگر ما قبل از اینکه بیاییم خبر نداشتیم، الان با خبر شدیم؟! مثلا الان که حمله کردید دیگر کسی نمی‌آید؟!
@FarhikhteganOnline

۲۰:۱۹

فرهیختگان آنلاین
undefined undefined علی صدری‌نیا مستندساز درباره دروغ رسانه‌های رژیم با ادعای تفتیش بدنی علی لاریجانی در سفر به بیروت: تصاویر لحظه ورود تا خروج از فرودگاه بیروت را پخش می‌کنیم تا ببینیم بعد از این سراغ چه دروغی می‌روند @FarhikhteganOnline
thumnail
undefined پیشتر برخی رسانه‌های نزدیک به سعودی و رژیم [ مدعی تفتیش ](https://t.me/farhikhteganonline/230097) بدنی لاریجانی و تیم همراه شده بودند؛ تصاویری از لحظه ورود و خروج از فرودگاه بیروت
@FarhikhteganOnline

۲۰:۳۴

thumnail
undefined تفاوت توان حزب‌الله و رژیم صهیونیستی، از زمان جنگ ۳۳ روزه تا جنگ فعلی، از نگاه علی لاریجانی
@FarhikhteganOnline

۲۰:۳۵

thumnail
undefined لاریجانی خطاب به کشورهای منطقه که با مقاومت همدل نیستند: نمیفهمند که اگر سد مقاومت بشکند اسرائیل آنها را یک لقمه می‌کند
@FarhikhteganOnline

۲۰:۴۸

۱ آذر

thumnail
#صفحه_نخست روزنامه فرهیختگان ‌پنجشنبه اول آذر ۱۴۰۳
@FarhikhteganOnline

۳:۴۳

تحلیل مسعود اسداللهی از موفقیت‌های حزب‌الله در میدان، ناکامی رژیم در ورود ورود زمینی به خاک لبنان و تلاش‌های آمریکا و رژیم برای "مذاکره زیرآتش"
undefinedمسعود اسداللهی کارشناس ارشد مسائل منطقه در گفت‌وگو با فرهیختگان:از حدود یک ماه پیش، اسرائیل اقدام به آغاز ورود زمینی کرد. این اقدام چند روز پس از شهادت سیدحسن نصرالله و با فاصله کوتاهی پس از شهادت سیدهاشم آغاز شد. در این حملات، شمار زیادی از فرماندهان اصلی نیز به شهادت رسیدند. اسرائیلی‌ها به این نتیجه رسیدند که اکنون فرصت مناسبی برای ورود زمینی و اشغال بخشی از خاک لبنان، میان «خانه» و مرز، فراهم شده است. اما برخلاف تمام توقعات و پیش‌بینی‌های اسرائیلی‌ها، در این یک ماه، با مقاومت بسیار مؤثر، سازمان‌دهی‌شده، دقیق و شجاعانه رزمندگان حزب‌الله مواجه شدند. این مقاومت نه‌تنها تلفات سنگینی به اسرائیل وارد کرد (چه از نظر کشته و چه زخمی)، بلکه موجب شگفتی آنان شد که چگونه این رزمندگان با این قدرت مبارزه می‌کنند. علاوه بر این، پرتاب موشک‌ها نه‌تنها متوقف نشد، بلکه موشک‌های جدید و قوی‌تری نیز مورد استفاده قرار گرفت.
undefinedهوکشتاین یک افسر اسرائیلی است
ارتش رژیم‌صهیونیستی علاوه بر حملات هوایی به سرزمین‌های اشغالی و لبنان، نیروی زمینی خود را نیز به کار می‌گرفت تا پازل جنایت‌هایش را تکمیل کند. اسداللهی با اعتقاد بر اینکه آن‌ها در میدان نبرد زمینی لبنان هم نیز درگیر شده و موفقیت چندانی کسب نکردند، ادامه داد: «با وجود تلاش‌های مکرر، آن‌ها نتوانستند شهر‌ها و مناطق مهمی در جنوب لبنان را اشغال کنند. تنها موفقیت‌های محدود آنان در تصرف برخی نقاط مرزی یا روستا‌های کوچک در نزدیکی مرز بوده است. برای مثال، تصرف «کفر کلا» که دقیقاً در نقطه صفر مرزی قرار دارد و با شهرک‌های صهیونیستی در فلسطین اشغالی تنها به‌وسیله یک حصار جدا شده است، کار نظامی پیچیده‌ای محسوب نمی‌شود؛ حتی از پنجره‌های خانه‌های این منطقه نیز دو طرف یکدیگر را می‌بینند.
همچنین تصرف مناطقی مانند «مارون‌راس» که در کنار «بنت‌جبیل» قرار دارد و در نقطه صفر مرزی است، برای ارتش اسرائیل کار دشواری نبود. اما با این حال، آن‌ها در طول این یک ماه نتوانستند وارد بنت‌جبیل شوند یا مناطقی مانند «خیام» را اشغال کنند. اسرائیل حتی با نیرو‌های زیاد و حملات سنگین نیز موفق نشد این شهر را تصرف کند. در چند شب اخیر، مقاومت حزب‌الله به‌ویژه جانانه و مؤثر بود، به‌طوری‌که تلفات واردشده به اسرائیل موجب شد این دیدگاه در میان اسرائیلی‌ها تقویت شود که موفقیت زمینی امکان‌پذیر نیست. اکنون آمریکایی‌ها به این نتیجه رسیده‌اند که باید جنگ را به یک دستاورد سیاسی تبدیل کرده، از مواضع خود عقب‌نشینی کنند و این اقدام را به‌عنوان دستاوردی جدید جلوه دهند.
آمریکایی‌ها همیشه به همین روش عمل می‌کنند؛ اجازه می‌دهند رژیم‌صهیونیستی ابتدا تجاوز نظامی را آغاز کرده و تا جایی که می‌تواند پیشروی کند. اما وقتی این رژیم به مشکل برمی‌خورد، تلاش می‌کنند آن را به‌عنوان یک دستاورد سیاسی جا بزنند. در این زمینه هوکشتاین، نماینده دولت بایدن که خودش یک افسر اسرائیلی است، نمونه‌ای جالب است. این فرد در جنگ ۳۳ روزه به‌عنوان افسر ارتش اسرائیل شرکت داشت و پس از جنگ به آمریکا رفت، تابعیت دوگانه گرفت و حالا به‌عنوان یکی از مقامات دولت بایدن فعالیت می‌کند. چنین فردی چگونه می‌تواند در نقش یک واسطه بی‌طرف ظاهر شود؟»
undefinedاسرائیل تلاش می‌کند با حزب‌الله، زیر آتش مذاکره کند
این کارشناس مسائل بین‌الملل با اشاره به اینکه این افراد بار دیگر بحث آتش‌بس را با شرایط جدید مطرح کرده‌اند، افزود: «در جنگ ۳۳ روزه، این جنگ با قطعنامه ۱۷۰۱ پایان یافت. بر اساس این قطعنامه، ترتیبات جدیدی در جنوب لبنان تا مرز اتخاذ شد که تا مدت‌ها ادامه داشت. اسرائیلی‌ها در ابتدا با این قطعنامه موافق نبودند، اما به دلیل ضربات سنگینی که در روز‌های آخر جنگ ۳۳ روزه متحمل شدند، ناچار به پذیرش آن شدند.
اما این بار اسرائیلی‌ها نمی‌خواهند شرایط مشابهی را بپذیرند. آن‌ها ادعا می‌کنند که بازگشت به قطعنامه ۱۷۰۱ قابل قبول نیست و طرف لبنانی تأکید دارد که این قطعنامه باید دوباره اجرا شده و وضعیت به حالت عادی بازگردد. در مقابل، اسرائیل تلاش می‌کند از طریق فشار آوردن و به‌اصطلاح «مذاکره زیر آتش» طرف مقابل را وادار به پذیرش شرایط خود کند. آن‌ها یا خواهان کنار گذاشتن کامل قطعنامه‌اند یا می‌خواهند تغییراتی در آن اعمال کنند؛ از جمله اینکه حزب‌الله در جنوب لبنان تا مرز خلع‌سلاح شود. این موضوع حتی در قطعنامه ۱۷۰۱ نیز مطرح شده بود، اما نه در آن زمان امکان اجرایش وجود داشت و نه اکنون. در آن زمان کمیته‌ای سه‌جانبه برای نظارت بر اجرای قطعنامه تشکیل شد که شامل لبنان، رژیم‌صهیونیستی و نمایندگان بین‌المللی بود، با نظارت محدود آمریکا و فرانسه.
ادامه در پست بعدی...

۴:۵۴

فرهیختگان آنلاین
تحلیل مسعود اسداللهی از موفقیت‌های حزب‌الله در میدان، ناکامی رژیم در ورود ورود زمینی به خاک لبنان و تلاش‌های آمریکا و رژیم برای "مذاکره زیرآتش" undefinedمسعود اسداللهی کارشناس ارشد مسائل منطقه در گفت‌وگو با فرهیختگان: از حدود یک ماه پیش، اسرائیل اقدام به آغاز ورود زمینی کرد. این اقدام چند روز پس از شهادت سیدحسن نصرالله و با فاصله کوتاهی پس از شهادت سیدهاشم آغاز شد. در این حملات، شمار زیادی از فرماندهان اصلی نیز به شهادت رسیدند. اسرائیلی‌ها به این نتیجه رسیدند که اکنون فرصت مناسبی برای ورود زمینی و اشغال بخشی از خاک لبنان، میان «خانه» و مرز، فراهم شده است. اما برخلاف تمام توقعات و پیش‌بینی‌های اسرائیلی‌ها، در این یک ماه، با مقاومت بسیار مؤثر، سازمان‌دهی‌شده، دقیق و شجاعانه رزمندگان حزب‌الله مواجه شدند. این مقاومت نه‌تنها تلفات سنگینی به اسرائیل وارد کرد (چه از نظر کشته و چه زخمی)، بلکه موجب شگفتی آنان شد که چگونه این رزمندگان با این قدرت مبارزه می‌کنند. علاوه بر این، پرتاب موشک‌ها نه‌تنها متوقف نشد، بلکه موشک‌های جدید و قوی‌تری نیز مورد استفاده قرار گرفت. undefinedهوکشتاین یک افسر اسرائیلی است ارتش رژیم‌صهیونیستی علاوه بر حملات هوایی به سرزمین‌های اشغالی و لبنان، نیروی زمینی خود را نیز به کار می‌گرفت تا پازل جنایت‌هایش را تکمیل کند. اسداللهی با اعتقاد بر اینکه آن‌ها در میدان نبرد زمینی لبنان هم نیز درگیر شده و موفقیت چندانی کسب نکردند، ادامه داد: «با وجود تلاش‌های مکرر، آن‌ها نتوانستند شهر‌ها و مناطق مهمی در جنوب لبنان را اشغال کنند. تنها موفقیت‌های محدود آنان در تصرف برخی نقاط مرزی یا روستا‌های کوچک در نزدیکی مرز بوده است. برای مثال، تصرف «کفر کلا» که دقیقاً در نقطه صفر مرزی قرار دارد و با شهرک‌های صهیونیستی در فلسطین اشغالی تنها به‌وسیله یک حصار جدا شده است، کار نظامی پیچیده‌ای محسوب نمی‌شود؛ حتی از پنجره‌های خانه‌های این منطقه نیز دو طرف یکدیگر را می‌بینند. همچنین تصرف مناطقی مانند «مارون‌راس» که در کنار «بنت‌جبیل» قرار دارد و در نقطه صفر مرزی است، برای ارتش اسرائیل کار دشواری نبود. اما با این حال، آن‌ها در طول این یک ماه نتوانستند وارد بنت‌جبیل شوند یا مناطقی مانند «خیام» را اشغال کنند. اسرائیل حتی با نیرو‌های زیاد و حملات سنگین نیز موفق نشد این شهر را تصرف کند. در چند شب اخیر، مقاومت حزب‌الله به‌ویژه جانانه و مؤثر بود، به‌طوری‌که تلفات واردشده به اسرائیل موجب شد این دیدگاه در میان اسرائیلی‌ها تقویت شود که موفقیت زمینی امکان‌پذیر نیست. اکنون آمریکایی‌ها به این نتیجه رسیده‌اند که باید جنگ را به یک دستاورد سیاسی تبدیل کرده، از مواضع خود عقب‌نشینی کنند و این اقدام را به‌عنوان دستاوردی جدید جلوه دهند. آمریکایی‌ها همیشه به همین روش عمل می‌کنند؛ اجازه می‌دهند رژیم‌صهیونیستی ابتدا تجاوز نظامی را آغاز کرده و تا جایی که می‌تواند پیشروی کند. اما وقتی این رژیم به مشکل برمی‌خورد، تلاش می‌کنند آن را به‌عنوان یک دستاورد سیاسی جا بزنند. در این زمینه هوکشتاین، نماینده دولت بایدن که خودش یک افسر اسرائیلی است، نمونه‌ای جالب است. این فرد در جنگ ۳۳ روزه به‌عنوان افسر ارتش اسرائیل شرکت داشت و پس از جنگ به آمریکا رفت، تابعیت دوگانه گرفت و حالا به‌عنوان یکی از مقامات دولت بایدن فعالیت می‌کند. چنین فردی چگونه می‌تواند در نقش یک واسطه بی‌طرف ظاهر شود؟» undefinedاسرائیل تلاش می‌کند با حزب‌الله، زیر آتش مذاکره کند این کارشناس مسائل بین‌الملل با اشاره به اینکه این افراد بار دیگر بحث آتش‌بس را با شرایط جدید مطرح کرده‌اند، افزود: «در جنگ ۳۳ روزه، این جنگ با قطعنامه ۱۷۰۱ پایان یافت. بر اساس این قطعنامه، ترتیبات جدیدی در جنوب لبنان تا مرز اتخاذ شد که تا مدت‌ها ادامه داشت. اسرائیلی‌ها در ابتدا با این قطعنامه موافق نبودند، اما به دلیل ضربات سنگینی که در روز‌های آخر جنگ ۳۳ روزه متحمل شدند، ناچار به پذیرش آن شدند. اما این بار اسرائیلی‌ها نمی‌خواهند شرایط مشابهی را بپذیرند. آن‌ها ادعا می‌کنند که بازگشت به قطعنامه ۱۷۰۱ قابل قبول نیست و طرف لبنانی تأکید دارد که این قطعنامه باید دوباره اجرا شده و وضعیت به حالت عادی بازگردد. در مقابل، اسرائیل تلاش می‌کند از طریق فشار آوردن و به‌اصطلاح «مذاکره زیر آتش» طرف مقابل را وادار به پذیرش شرایط خود کند. آن‌ها یا خواهان کنار گذاشتن کامل قطعنامه‌اند یا می‌خواهند تغییراتی در آن اعمال کنند؛ از جمله اینکه حزب‌الله در جنوب لبنان تا مرز خلع‌سلاح شود. این موضوع حتی در قطعنامه ۱۷۰۱ نیز مطرح شده بود، اما نه در آن زمان امکان اجرایش وجود داشت و نه اکنون. در آن زمان کمیته‌ای سه‌جانبه برای نظارت بر اجرای قطعنامه تشکیل شد که شامل لبنان، رژیم‌صهیونیستی و نمایندگان بین‌المللی بود، با نظارت محدود آمریکا و فرانسه. ادامه در پست بعدی...
ادامه از پست قبلی...
اما اکنون اسرائیلی‌ها خواهان تشکیل کمیته‌ای بزرگ‌تر با حضور آلمان، انگلیس، آمریکا، فرانسه و سازمان ملل‌اند. عجیب‌تر اینکه اسرائیل به دنبال ایجاد حقی برای خود در توافق جدید است؛ حقی که به آن‌ها اجازه می‌دهد هرگاه احساس کنند این توافق نقض شده است، بتوانند دوباره حمله کنند و جنگ را از سر بگیرند. این رویکرد، با توجه به شناختی که از رژیم‌صهیونیستی وجود دارد، جای نگرانی جدی دارد؛ زیرا این رژیم همواره با اتهامات دروغ، دلایل واهی و بهانه‌های بی‌اساس، جنگ‌ها را آغاز می‌کند.
حزب‌الله با هرگونه تعدیل در شرایط قطعنامه یا مفاد جدیدی که اسرائیل مطرح کند، مخالف است. این مسئله به مذاکرات کنونی گره خورده است. روش اسرائیل برای مذاکره زیر آتش، یعنی اعمال فشار در حین جنگ، به‌وضوح تلاش می‌کند تا حزب‌الله یا لبنان را مجبور به پذیرش شروط خود کند. اما حزب‌الله موضع کاملاً روشنی دارد و حاضر نیست هیچ‌گونه تغییری را بپذیرد که به نفع اسرائیل تمام شود
undefinedنتانیاهو آتش‌بس را به‌عنوان هدیه‌ای برای ترامپ نگه می‌دارد؟
اسداللهی با بیان اینکه برخی در ایران از پذیرش قطعنامه ۱۷۰۱ توسط حزب‌الله در جنگ ۳۳ روزه تعجب می‌کنند، توضیح داد: «این پذیرش موضوع تازه‌ای نیست و به دلایل خاصی صورت گرفت که شرایط آن زمان ایجاب می‌کرد. اکنون نیز حزب‌الله به‌هیچ‌وجه تعدیلی را که اسرائیل بخواهد اعمال کند، نمی‌پذیرد. مذاکراتی که در حال حاضر با واسطه‌گری نبیه بری، هم‌پیمان بزرگ حزب‌الله انجام می‌شود، نشان داده است مواضع لبنان و حزب‌الله کاملاً قاطع و بدون تغییر باقی مانده است. نبیه بری، همانند جنگ ۳۳ روزه، از سوی حزب‌الله به‌عنوان مذاکره‌کننده اصلی عمل می‌کند. تا به حال، نه توسعه کمیته نظارت و نه شروط پیشنهادی اسرائیل را قبول نکرده است. موضع حزب‌الله این است هیچ‌گونه شرطی که به تضعیف مقاومت منجر شود، پذیرفتنی نیست. نبیه بری، رئیس پارلمان لبنان که درحال مذاکره با آمریکاست نیز برای تن دادن به خواسته‌های اسرائیل به شدت تحت فشار است. اسرائیل شب گذشته به پایگاه ارتش لبنان در منطقه الصرفند حمله کرد. این منطقه یکی از مراکز قدرت نبیه بری در جنوب لبنان به‌شمار می‌رود و حتی منزل وی نیز در این منطقه قرار دارد. به‌وضوح، اسرائیل با این اقدام تلاش دارد پیامی به نبیه بری ارسال کند مبنی‌بر اینکه او باید در مذاکرات کوتاه بیاید. اما نبیه بری از نظر توانایی در مذاکره بسیار برجسته است. وی همواره مواضع روشنی داشته و نشان داده که در برابر زیاده‌خواهی‌های اسرائیل کوتاه نمی‌آید. امیدواری بسیاری وجود دارد که این‌بار نیز اسرائیل مجبور به عقب‌نشینی از خواسته‌های غیرمنطقی خود شود و درنهایت آتش‌بس را بپذیرد. در سوی دیگر، نتانیاهو تمایلی به آتش‌بس ندارد، زیرا تلاش می‌کند تا زمانی که ترامپ روی کار می‌آید (اول بهمن)، فضای بیشتری برای اقدامات نظامی در غزه و لبنان داشته باشد. اما از سوی دیگر، ارتش اسرائیل به این نتیجه رسیده است که ادامه جنگ در لبنان به نفع آن‌ها نیست و ممکن است در دقیقه ۹۰ به توافقی اضطراری تن دهند. ابهام بزرگی در این مذاکرات وجود دارد؛ آیا نتانیاهو حاضر است این آتش‌بس را به نام دولت بایدن تمام کند یا ترجیح می‌دهد آن را به‌عنوان هدیه‌ای برای ترامپ نگه دارد؟ بعید به نظر می‌رسد که آتش‌بس دائمی برقرار شود. شاید تنها شاهد آتش‌بس‌های موقت به دلایل انسانی باشیم، اما پایان جنگ در لبنان در شرایط فعلی غیرممکن به نظر می‌رسد و احتمالاً حداقل تا روی کارآمدن ترامپ ادامه خواهد داشت.»
undefinedمتن کامل گفت‌وگو و گزارش مرتبط فرهیختگان؛ ابتکار در میدان، پیشرفت در دیپلماسی

۴:۵۴

undefinedپزشکیان وارد سیستان و بلوچستان شد
undefinedرئیس‌جمهور به منظور انجام سفر استانی یک روزه دقایقی قبل وارد زاهدان مرکز استان سیستان و بلوچستان شد.
undefinedرئیس‌جمهور در این سفر علاوه بر بازدید از پارک علم و فناوری دانشگاه زاهدان، با فعالان  اقتصادی، متنفذین، فرهیختگان و نخبگان سیستان و بلوچستان و فعالان سیاسی، اجتماعی و فرهنگی استان به صورت جداگانه دیدارهای خواهد داشت.
undefinedپزشکیان در ادامه در جلسه برنامه‌ریزی و توسعه استان شرکت خواهد کرد و گزارش تلویزیونی این سفر به مردم پایان بخش نخستین سفر استانی رئیس دولت وفاق ملی به استان سیستان و بلوچستان خواهد بود.
@FarhikhteganOnline

۵:۰۹

فرهیختگان آنلاین
ادامه از پست قبلی... اما اکنون اسرائیلی‌ها خواهان تشکیل کمیته‌ای بزرگ‌تر با حضور آلمان، انگلیس، آمریکا، فرانسه و سازمان ملل‌اند. عجیب‌تر اینکه اسرائیل به دنبال ایجاد حقی برای خود در توافق جدید است؛ حقی که به آن‌ها اجازه می‌دهد هرگاه احساس کنند این توافق نقض شده است، بتوانند دوباره حمله کنند و جنگ را از سر بگیرند. این رویکرد، با توجه به شناختی که از رژیم‌صهیونیستی وجود دارد، جای نگرانی جدی دارد؛ زیرا این رژیم همواره با اتهامات دروغ، دلایل واهی و بهانه‌های بی‌اساس، جنگ‌ها را آغاز می‌کند. حزب‌الله با هرگونه تعدیل در شرایط قطعنامه یا مفاد جدیدی که اسرائیل مطرح کند، مخالف است. این مسئله به مذاکرات کنونی گره خورده است. روش اسرائیل برای مذاکره زیر آتش، یعنی اعمال فشار در حین جنگ، به‌وضوح تلاش می‌کند تا حزب‌الله یا لبنان را مجبور به پذیرش شروط خود کند. اما حزب‌الله موضع کاملاً روشنی دارد و حاضر نیست هیچ‌گونه تغییری را بپذیرد که به نفع اسرائیل تمام شود undefinedنتانیاهو آتش‌بس را به‌عنوان هدیه‌ای برای ترامپ نگه می‌دارد؟ اسداللهی با بیان اینکه برخی در ایران از پذیرش قطعنامه ۱۷۰۱ توسط حزب‌الله در جنگ ۳۳ روزه تعجب می‌کنند، توضیح داد: «این پذیرش موضوع تازه‌ای نیست و به دلایل خاصی صورت گرفت که شرایط آن زمان ایجاب می‌کرد. اکنون نیز حزب‌الله به‌هیچ‌وجه تعدیلی را که اسرائیل بخواهد اعمال کند، نمی‌پذیرد. مذاکراتی که در حال حاضر با واسطه‌گری نبیه بری، هم‌پیمان بزرگ حزب‌الله انجام می‌شود، نشان داده است مواضع لبنان و حزب‌الله کاملاً قاطع و بدون تغییر باقی مانده است. نبیه بری، همانند جنگ ۳۳ روزه، از سوی حزب‌الله به‌عنوان مذاکره‌کننده اصلی عمل می‌کند. تا به حال، نه توسعه کمیته نظارت و نه شروط پیشنهادی اسرائیل را قبول نکرده است. موضع حزب‌الله این است هیچ‌گونه شرطی که به تضعیف مقاومت منجر شود، پذیرفتنی نیست. نبیه بری، رئیس پارلمان لبنان که درحال مذاکره با آمریکاست نیز برای تن دادن به خواسته‌های اسرائیل به شدت تحت فشار است. اسرائیل شب گذشته به پایگاه ارتش لبنان در منطقه الصرفند حمله کرد. این منطقه یکی از مراکز قدرت نبیه بری در جنوب لبنان به‌شمار می‌رود و حتی منزل وی نیز در این منطقه قرار دارد. به‌وضوح، اسرائیل با این اقدام تلاش دارد پیامی به نبیه بری ارسال کند مبنی‌بر اینکه او باید در مذاکرات کوتاه بیاید. اما نبیه بری از نظر توانایی در مذاکره بسیار برجسته است. وی همواره مواضع روشنی داشته و نشان داده که در برابر زیاده‌خواهی‌های اسرائیل کوتاه نمی‌آید. امیدواری بسیاری وجود دارد که این‌بار نیز اسرائیل مجبور به عقب‌نشینی از خواسته‌های غیرمنطقی خود شود و درنهایت آتش‌بس را بپذیرد. در سوی دیگر، نتانیاهو تمایلی به آتش‌بس ندارد، زیرا تلاش می‌کند تا زمانی که ترامپ روی کار می‌آید (اول بهمن)، فضای بیشتری برای اقدامات نظامی در غزه و لبنان داشته باشد. اما از سوی دیگر، ارتش اسرائیل به این نتیجه رسیده است که ادامه جنگ در لبنان به نفع آن‌ها نیست و ممکن است در دقیقه ۹۰ به توافقی اضطراری تن دهند. ابهام بزرگی در این مذاکرات وجود دارد؛ آیا نتانیاهو حاضر است این آتش‌بس را به نام دولت بایدن تمام کند یا ترجیح می‌دهد آن را به‌عنوان هدیه‌ای برای ترامپ نگه دارد؟ بعید به نظر می‌رسد که آتش‌بس دائمی برقرار شود. شاید تنها شاهد آتش‌بس‌های موقت به دلایل انسانی باشیم، اما پایان جنگ در لبنان در شرایط فعلی غیرممکن به نظر می‌رسد و احتمالاً حداقل تا روی کارآمدن ترامپ ادامه خواهد داشت.» undefinedمتن کامل گفت‌وگو و گزارش مرتبط فرهیختگان؛ ابتکار در میدان، پیشرفت در دیپلماسی
وزیر خارجه قطر در ایران به دنبال چه بود؟
دیروز چهارشنبه (30 آبان) محمد بن عبدالرحمن آل‌ثانی، نخست‌وزیر و وزیر خارجه قطر وارد تهران شد تا با مقامات ایرانی گفت‌وگو کند. درخصوص ایران، امروز دو موضوع در جریان وجود دارد که یکی بحث آتش‌بس میان رژیم‌صهیونیستی با غزه و لبنان و موضوع دیگر، احتمال صدور قطعنامه توسط شورای حکام سازمان بین‌المللی انرژی اتمی است.
undefinedسیدرضا صدرالحسینی، کارشناس و تحلیلگر مسائل منطقه در گفت‌وگو با فرهیختگان می‌گوید:
بازیگران منطقه‌ای و بین‌المللی معمولاً با شاخص‌هایی مورد شناسایی قرار می‌گیرند. آنچه که درباره نقش قطر در حوزه انرژی و موضوعات منطقه‌ای مرتبط با مقاومت مطرح می‌شود، قطعاً نسبت به موارد دیگر شاخص‌تر و قابل اعتمادتر است.
واقعیتی وجود دارد. آتش‌بس در مقطع کنونی قطعاً به معنای شکست همه جانبه رژیم صهیونیستی و آمریکا است. در شرایطی که در طول 14 ماه گذشته که ماشین جنگی رژیم در مقابل صبر، تحمل و مقاومت مردم غزه و لبنان به گل نشسته، مطرح کردن موضوع آتش‌بس به مفهوم ایجاد معبری برای فرار رژیم صهیونیستی است.هیچ یک از افراد مؤثر در منطقه که منتسب به مقاومت هستند، موضوع آتش‌بس را فراموش نمی‌کنند و این موضوع به عنوان یک دغدغه همیشگی در طول یک‌سال گذشته برای آن‌ها مطرح بوده و به دنبال آن حرکت کرده‌اند. اما در شرایط کنونی طرح صلح آمریکا و آتش‌بس آمریکایی در منطقه به مفهوم پذیرش آتش‌بس در زیر آتش بمباران سرزمین‌های اشغالی توسط مقاومت است؛ چرا که راهبرد ناجوانمردانه و فتنه‌انگیز رژیم صهیونیستی در تحمیل راهبرد خود به نتیجه نخواهد رسید.
مقاومت واسطه‌گری یا میانجی‌گری هرجریان، هرتفکر و هر مقامی را برای رسیدن به آتش‌بس و صلح پایدار می‌پذیرد؛ بنابراین سفر وزیر خارجه قطر نیز در این رابطه می‌تواند مؤثر باشد؛ اما آنچه که مشخص است بیان آتش‌بس در شرایط کنونی و به ویژه در چهارچوب طرح صلح آمریکایی‌ها مورد پذیرش نخواهد بود. بحث آتش‌بس و صلح به عنوان یک موضوع قطعی برای مقاومت مطرح است؛ اما نه هر آتش‌بسی که رژیم بتواند از آن در زمان فشار مقاومت، استفاده کند.
undefinedگزارش مرتبط سیدمهدی طالبی؛ لابی‌من در تهران
@FarhikhteganOnline

۶:۰۲

thumnail
ظفرقندی وزیر بهداشت با حضور در نشست مسئولین بسیج دانشجویی: اوایل انقلاب تند و تیز بودیم، فکر می‌کردیم اگر یک نفری ۹ تا صفت خوب دارد یک صفت بد باید از قطار انقلاب پیاده بشود؛ الان این طور فکر نمی‌کنم

۶:۰۲

thumnail
undefined توضیحات ظفرقندی درباره افزایش ظرفیت پزشکی: هزینه هر دانشجو یک میلیارد است باید بدهند/ خط قرمز ما کیفیت آموزش است
undefinedوزیر بهداشت در نشست مسئولین بسیج دانشجویی پیرامون مسائل اساسی کشور:دانشجوی علوم پزشکی خوابگاه و استاد و درس و غذا و ... می‌خواهد که دیده نشده است.
اینکه کلاس آموزشی از ۱۵۰ نفر به ۲۵۰ نفر افزایش یابد کیفیت آموزش پایین می آید.
زیرساخت افزایش ظرفیت پزشکی مهیا نشده است
۴ سال از افزایش ظرفیت پذیرش دانشجویان پزشکی گذشته است و در این مدت ۱۰۰ درصد ظرفیت پذیرش دانشجو افزایش پیدا کرده است.
تربیت هر دانشجوی پزشکی یک میلیارد تومان هزینه دارد.

۶:۰۲

فرهیختگان آنلاین
undefined ظفرقندی وزیر بهداشت با حضور در نشست مسئولین بسیج دانشجویی: اوایل انقلاب تند و تیز بودیم، فکر می‌کردیم اگر یک نفری ۹ تا صفت خوب دارد یک صفت بد باید از قطار انقلاب پیاده بشود؛ الان این طور فکر نمی‌کنم
ظفرقندی: هنر بسیج این است که حصار نداشته باشد
وزیر بهداشت در نشست مسئولین بسیج دانشجویی پیرامون مسائل اساسی کشور:undefinedتا تعامل مستقیم و چهره به چهره و نزدیک با دانشجو برقرار نشود نه فقط با یک عده از دانشجو بلکه با همه دانشجو نتیجه حاصل می شود.
undefinedهنر بسیج این است که حصار نداشته باشد.
undefinedمن اعتقادم این است که بسیج باید بتواند با همه دانشجوها گفتمان بکند.
undefinedما باید بتوانیم وفاق و وفاق بین نسلی ایجاد بکنیم.
undefinedمسئله امروز ما این است که ما جدایی بین نسلی داریم خیلی از آن کسانی که مسئولیت دارند حرف جوانان را نمی‌فهمند و برعکس.

۶:۱۵

thumnail
undefinedتوضیحات ظفرقندی درباره انتصابات در دانشگاه‌ها: مسیر ساده‌ای نیست؛ من اعتقاد ندارم چون فلانی دوستم هست، برود جایی رئیس شود

۶:۴۵

thumnail
undefined کشتیرانی ایران در سال ۱۴۰۲ رکورد جابه‌جایی کالا را شکست
undefinedدر روز‌های گذشته اتحادیه اروپا با طرح ادعا‌های بی‌اساس، شرکت کشتیرانی ایران و همچنین برخی کشتی‌ها و بنادر کشور را تحریم کرد. پس از آن، انگلیس نیز از تحریم شرکت کشتیرانی ایران خبر داد.
undefinedبررسی‌های تاریخی نشان می‌دهد تحریم‌های کشتیرانی ایران سابقه‌ای طولانی داشته و اولین بار در ۱۳۳۲ و پس از ملی شدن صنعت نفت، توسط انگلیسی‌ها کلید زده شده است.
undefinedپس از پیروزی انقلاب، اولین تحریم جدی کشتیرانی در سال ۲۰۰۵ و پس از تصویب اولین قطعنامه شورای امنیت به دلیل فعالیت‌های هسته‌ای کشورمان بوده است.
undefinedهمچنین در سال‌های ۲۰۰۸، ۲۰۱۰، ۲۰۱۸، ۲۰۲۰، ۲۰۲۲ و ۲۰۲۴ نیز بالاترین تحریم‌ها علیه کشتیرانی کشورمان اعمال شده است.
undefinedبااین‌حال، آمار‌ها نشان می‌دهد کشتیرانی ایران به‌رغم تحریم‌های ظالمانه، در سال ۱۴۰۲ با تخلیه و بارگیری ۱۵۷ میلیون تن کالا به بنادر کشور، توانسته رکورد سال ۱۳۹۶ و قبل از تحریم‌ها را نیز بکشند.
undefined در ۸ماهه نخست امسال نیز تخلیه و بارگیری کالا در بنادر کشور رشد ۳ درصدی نسبت به پارسال داشته است.

متن کامل گزارش در روزنامه فرهیختگان
@FarhikhteganEco

۶:۴۵

thumnail
درباره نقل‌قول معاون حقوقی رییس‌جمهور از رهبر معظم انقلاب درباره قانون مشاغل حساس
در پست بعدی بخوانید...

۶:۴۵

thumnail

۶:۴۵