عکس پروفایل مرکز گامم

مرکز گام

۱,۲۷۳عضو
بازارسال شده از مدرسه سیاست‌پژوهی تم
thumnail
#معرفی_دوره#ترم_جدیدundefined معرفی دوره «میدان تصمیم‌سازی»این دوره به‌صورت حضوری و مجازی برگزار می‌شود.
undefined ۵ جلسه آموزشیundefined سه‌شنبه‌ها از ۴ تا ۱۱ دی
undefined امکان دعوت به همکاری با مراکز سیاست‌پژوهی از طریق حضور در این دورهundefined امکان دریافت گواهی معتبر پس از پایان دورهundefined امکان پرداخت قسطی هزینه دوره
undefined برای توضیحات تکمیلی و ثبت‌نام در دوره از طریق لینک زیر وارد شویدundefinedصفحه اطلاعات دوره در سایت گام
undefined مدرسه سیاست‌پژوهی تفکر مسئله محور «تم»اینستاگرام | بله | ایتا | تلگرام

۱۰:۳۷

thumnail
جریان دانشجویی چه کند تا بتواند ماموریت خود را ایفا کند؟
undefined محمدرضا قلی‌زاده | مسئول اسبق بسیج دانشجویی دانشکدگان فنی دانشگاه تهران
undefined برای اینکه جریان دانشجویی بتواند موتور محرکه جامعه باشد باید دو ویژگی را در خود پرورش دهد:
undefined قدرت تشخیص مسائل کشور undefined توانایی بسیج‌کنندگی
بر اساس این دو ویژگی، بنظر می‌رسد آنچه که جریان دانشجویی به عنوان یک پیشنهاد عملیاتی می‌تواند انجام دهد، تبدیل دانشگاه به محلی برای آزاداندیشی پیرامون مسائل پیشرفت کشور است. اگر بتوانیم فضای گفتگو در دانشگاه را شکل دهیم، بخش مهمی از رسالت جنبش دانشجویی به عنوان جریان پیشرو کشور را انجام داده‌ایم.

undefined برای مشاهده نسخه کامل این گفتار به صفحه‌ی آپارات گام مراجعه کنید.
undefined مرکز گام | @gamcenter_ir

۱۱:۱۷

thumnail
جنبش دانشجویی بازیگر، نه تماشاچی
undefined آقای مرتضی فیروزآبادی
undefined تماشاگر بازی را از بیرون می‌‌بیند و گمان می‌کند از همه‌ی بازیکنان بهتر بازی می‌کند. اما داستان میدان بازی متفاوت است. در آن رقیب وجود دارد، هزینه وجود دارد و بنابراین امکان دارد بازیکن آسیب ببینید. امروز ما نیاز داریم جنبش دانشجویی بازیگر صحنه باشد تا بتواند اثرش را بسنجد و احساس مسئولیت بکند.

undefined این ویدئو بخشی از برنامه «نشست امر ولی» است که می‌توانید نسخه کامل آن را در صفحات مجموعه گرا مشاهده کنید.

undefined مرکز گام | @gamcenter_ir

۱۷:۲۵

thumnail
undefined در آستانه ترک میدان
undefined محمدرضا قلی‌زاده؛ مسئول اسبق بسیج دانشجویی دانشکدگان فنی دانشگاه تهران
undefined تأملی انتقادی پیرامون وضعیت امروز تشکل‌های دانشجویی از منظر اثرگذاری
undefined روزهای منتهی به 16 آذر، فرصتی را برای بازاندیشی پیرامون وضعیت تشکل‌های دانشجویی ایجاد می‌کند. در یادداشت زیر تلاش کرده‌ام تا به عنوان فردی که خود را عضو کوچکی از جریان دانشجویی می‌دانم و اثرگذاری آن را از الزامات پیشرفت کشور فرض می‌کنم، به دور از تعارفات مرسوم، عارضه مهمی را با هم‌قطاران خود به اشتراک بگذارم. مسئله‌ای که مدت‌هاست ذهن نگارنده را به خود مشغول کرده، غیرواقعی و فانتزی بودن فعالیت‌ها در تشکل‌های دانشجویی است.
undefined برای شفاف‌شدن عارضه، مصادیقی از آن را ذکر می‌کنم:
undefined بارها پیش آمده که بچه‌های یک تشکل، موضوعی را سردرست گرفته و آن را طرح می‌کنند. مثلاً برای آن برنامه می‌گیرند یا نامه می‌زنند یا جلسه‌ای می‌روند و… بعد از مدتی می‌بینیم که خبری از موضوع مذکور نیست و تشکل مشغول موضوعات جدیدی شده‌است. چه اتفاقی افتاد؟ هدفتان از طرح آن موضوع چه بود؟ برنامه‌ای که گرفتید چه شد؟ آیا قرار بود تغییری رخ دهد یا صرفاً می‌خواستید برنامه‌ای بگیرید یا مطالبه‌ای مطرح کنید؟ حتی مسئولینی که با تشکل‌ها جلسه می‌گذارند هم این را فهمیده‌اند که در این جلسه و بعد از آن قرار نیست اتفاقی بیفتد. این صرفاً یک جلسه با بچه‌های دانشجوست؛ همین!
undefined بسیار دیده‌ام که در خلال یک وضعیت جنگی یا فوریت‌دار، بچه‌های یک تشکل با برنامه‌های روتین تشکل خود مواجه می‌شوند. مثلاً در حال برنامه‌ریزی برای کنش‌هایی مرتبط با غزه و لبنان هستند و زمان اردوی مشهد تشکل یا اردوی تشکیلاتی یا راهیان‌نور و امثالهم فرا می‌رسد. تشکل بدون اینکه عنایتی به شرایط داشته باشد، به طور پیش‌فرض عملیات‌هایی که منطقاً باید حال و هوای جنگی داشته باشند را تعطیل کرده و با بهانه «درگیر اردوی مشهد هستیم!» نسخه کارهای دیگر را می‌پیچد. حتی اندک تلاشی برای هم‌افزا کردن این دو نمی‌بینیم که اگر این کار را بکنند هم برکات بسیاری خواهد داشت.
undefined عزیزان تشکل‌های انقلابی، همگی رهبر انقلاب را به عنوان جلودار و امام قلباً قبول دارند. دلالت این گزاره منطقاً باید این باشد که نهایت تلاش خود را بکنند که طرح و برنامه ولی‌فقیه را درک کرده و فرمان‌های ایشان را دنبال کنند. به هرحال جمهوری اسلامی در یک دنیای واقعی در حال پیشروی و حرکت است و اگر کسی بخواهد در این حرکت نقش‌آفرینی موثر داشته باشد، باید بتواند خود را در امتداد رهبری جایابی و تعریف کند. اما به وضوح شاهد هستیم که فرمان‌های صریح ایشان به جریان دانشجویی روی هوا می‌ماند. مثلاً در یک سال گذشته ایشان بارها بر منزوی کردن رژیم تاکید کردند. خوب است بررسی کنیم که این فرمان چقدر توسط جریان دانشجویی جدی گرفته شد. این بررسی را تقریباً برای هرکدام از مطالبات ایشان انجام دهیم، نتیجه یکسان است: انقطاع ارتباط معنایی و ماموریتی با ولی! دردناک‌ است بچه‌هایی که فعال‌تر هستند و دوست دارند کار کنند، بعضاً با این سوال به مشورت با ادوار می‌روند:«به نظر شما ما امسال چه کار کنیم؟» عجب! کافی است فرمایشات آقا را مرور کنید. نیازی نیست از ادوارتان سوال کنید! دردناک‌تر آن‌که اولین ایراد بچه‌ها به مسئولین این است که «چرا فرمایشات آقا را دنبال و اجرا نمی‌کنید؟!»

undefined برای مطالعه ادامه یادداشت به این لینک مراجعه نمایید.
undefined مرکز گام | @gamcenter_ir

۱۶:۵۰

thumnail
پیروزی وابسته به اراده ملی‌ست
undefined احسان ابراهیمی | مسئول اسبق بسیج‌دانشجویی دانشگاه تهران
undefined پروژه بسیج توسعه یک ایده و یک روحیه است. پروژه بسیج تسهیلگری، به بلوغ و فعلیت رساندن یک عنصر قدرت که در مردم هست؛ به نام اراده ملی. این عملیات ما برای کمرشکن کردن طرح کلی دشمن و نظام سلطه است.
پیروزی لحظه‌ای رخ می‌دهد که اراده‌ای بر اراده‌ی دیگر غلبه پیدا کند.
undefined برای مشاهده کامل نشست «تحلیل بیانات رهبر انقلاب در دیدار با بسیجیان» به صفحه آپارات گام مراجعه نمایید.
undefined مرکز گام | @gamcenter_ir

۱۵:۵۴

بازارسال شده از مدرسه سیاست‌پژوهی تم
thumnail
#بدون_شرح_ببینید#نشر_دهیدundefined تیزر دوره «میدان تصمیم‌سازی»undefined آقای «دکتر محمد امینی رعیا»
undefined برای توضیحات تکمیلی و ثبت‌نام در دوره از طریق لینک زیر وارد شویدundefinedصفحه طلاعات و ثبت‌نام دوره در سایت گام
undefined مدرسه سیاست‌پژوهی تفکر مسئله محور «تم»اینستاگرام | بله | ایتا | تلگرام

۱۷:۲۱

thumnail
undefined نشست تحلیل بیانات رهبر انقلاب در دیدار با اقشار مختلف مردم، پیرامون تحولات اخیر منطقه
undefined با ارائه آقای اصغر عیوضی
undefined چهارشنبه ۲۱ آذر ساعت ۱۹ | به صورت مجازی
undefined لینک برگزاری نشست در اسکای روم:https://B2n.ir/x78532
undefinedمرکز گام | @gamcenter_ir

۱۰:۲۳

thumnail
undefined کامل ببینید
نشست تحلیل بیانات رهبر انقلاب در دیدار با اقشار مختلف مردم، پیرامون تحولات اخیر منطقه
undefined با ارائه آقای اصغر عیوضی
undefined مشاهده فیلم کامل این نشست از صفحه آپارات مرکز گام
undefinedمرکز گام | @gamcenter_ir

۱۲:۲۶

thumnail
undefinedآیا قطعیت پیروزی به معنای سرعت پیروزی است؟
undefinedیادداشتی از احسان شریفیان و روح‌اله عابدینی
undefinedاگر در میان دغدغه‌مندان تحولات منطقه و جنگ غزه کمی چرخ بزنیم و تنفس کنیم، به این موضوع پی خواهیم برد که نوعی هیجان و دلهره همزمان در نگاه‌ها موج می‌زند و نوعی دغدغه سرشار برای پیروزی وجود دارد.
undefinedاین امر تا آنجا پیش می‌رود که این هیجان جز با حملات پرحجم و حرکات گل‌درشت از سوی مقاومت التیام نمی‌یابد. کنش‌گری رسانه‌ای و تحلیلی و دامن زدن به فضایی فانتزی و گاه موضع‌گیری‌های صریح از سوی نخبگان، موضوع را بغرنج‌تر هم می‌کند.
undefinedدر اینجا نمی‌خواهیم به تحلیل سیاست‌های جبهه مقاومت و یا موضع‌گیری‌های طیف‌های منتقد این سیاست‌ها بپردازیم؛ چه اینکه در این مورد سخن زیاد گفته شده و حرف زیاد است. اما به هر تحلیلی قائل باشیم، زاویه‌ای از موضوع به ویژه در سطح الهیاتی کمتر مورد توجه است که تذکر و تنبه آن ضروری می‌نماید.
undefinedبرای آغاز، نگاهی بیندازیم به همان آبشخوری که طرفداران پرهیجان مقاومت از آن تغذیه می‌کنند و این هیجان و انگیزه و دغدغه را مرهون آن هستند: قرآن کریم. کمتر کسی است که نداند در این کتاب شریف، دعوت به جهاد و مبارزه و قتال با ظالمان یک رکن اساسی است و حذف این دست مباحث از آن، خدشه اساسی به تفکر قرآنی وارد می‌کند.
undefinedحتی کسانی که قرآن نخوانده‌اند نیز به حسب شنیده‌ها می‌دانند که این کتاب روحیه‌ای مجاهدانه به مخاطبان خود تزریق کرده و آنها را از انفعال و بی‌تفاوتی باز می‌دارد و به قتال تشویق می‌کند.
undefinedدر این میان، وعده به پیروزی و نصرت الهی یکی از محورهای پرتکرار در این باب و از جمله معارف قطعی قرآنی است؛ به شکلی که انکار آن عملاً به انکار قرآن منتهی می‌شود؛ چنانکه فرمود: أُذِنَ لِلَّذِينَ يُقَاتَلُونَ بِأَنَّهُمْ ظُلِمُوا وَ إِنَّ اللَّهَ عَلَىٰ نَصْرِهِمْ لَقَدِيرٌ (حج، ۳۹)
undefinedو یا با تعبیری رسا اشاره نموده است: كانَ حَقًّا عَلَينا نَصرُ المُؤمِنينَ (روم، ۴۷). اتکای به این تعابیر و باور به این وعده‌ها موجب می‌شود که مخاطب باورمند دائماً در پی تحقق این افق‌ها بر روی زمین و منتظر تغییر در کف میدان باشد؛ حَتَّىٰ يَقُولَ الرَّسُولُ وَ الَّذِينَ آمَنُوا مَعَهُ مَتَىٰ نَصْرُ اللَّهِ؟ (بقره، ۲۱۴).
undefinedخلاصه کلام آنکه خداوند خود آغازگر این امید و باور در میان مؤمنان و ایجاد این انتظارات در میان آنهاست و همین نشان می‌دهد هیجانی که در این طیف دیده می‌شود، چندان بی‌راه نیست؛ اما...
undefinedاما با توجه به اینکه بسیاری از ما عادت به مطالعه قرآن و انس مستقیم با آن نداریم، تنها وعده‌های فتح و پیروزی را از قرآن شنیده‌ایم و از برخی خطوط و محورهای دیگر مورد تأکید همین کتاب در زمینه مبارزه و جهاد تا حدود زیادی مطلع نیستیم، چنانکه در فضای گفتمانی ما نیز کمتر بازتاب دارد.
undefinedبرای مطالعه ادامه یادداشت به این لینک مراجعه نمایید.
undefined مرکز گام | @gamcenter_ir

۹:۳۲

صوت نشست تحلیل بیانات رهبرانقلاب پیرامون اتفاقات اخیر منطقه - اصغر عیوضی.mp3

۰۱:۲۲:۰۰-۲۸.۹۷ مگابایت
undefined #صوت کامل
نشست تحلیل بیانات رهبر انقلاب در دیدار با اقشار مختلف مردم، پیرامون تحولات اخیر منطقه
undefined با ارائه آقای اصغر عیوضی
undefined مشاهده فیلم کامل این نشست از صفحه آپارات مرکز گام
undefinedمرکز گام | @gamcenter_ir

۵:۴۵

thumnail
undefined نشست تحلیلی بیانات رهبر انقلاب در دیدار با هزاران نفر از بانوان سراسر کشور
undefined با ارائه حجت‌الاسلام والمسلمین مصطفی جلالی؛ مشاور عالی رئیس سازمان تبلیغات اسلامی
undefined سه‌شنبه ۲۷ آذر ساعت ۱۹ | به صورت مجازی
undefined مشاهده از طریق اسکای روم:
لینک نشست
undefined مرکز گام | @gamcenter_ir

۸:۳۳

thumnail
ایران، به‌عنوان قلب جبهه مقاومت چه فهمی از آن دارد؟
undefined آقای اصغر عیوضی
undefinedرهبر انقلاب یک بحثی دارند و می‌فرمایند: رژیم در مواجهه و درگیری با ما دچار خطای محاسباتی شده است. این خطای محاسباتی در مورد اراده ملت ایران است.
مراقب باشید ما منفعل نشویم.
undefined برای مشاهده کامل نشست تحلیل بیانات رهبر انقلاب در دیدار با اقشار مختلف مردم، پیرامون تحولات اخیر منطقه، به صفحه آپارات گام مراجعه کنید.
undefined مرکز گام | @Gamcenter_ir

۷:۳۴

thumnail
undefined معادله‌ی انفعال ما بزرگ‌تریم یا حادثه؟
undefined محمد فدائی و پدرام کاویان
undefined پس از شکست، طوری قافیه را می‌بازیم که اگر باید یک پله عقب‎‌نشینی کنیم، ده پله عقب می‌نشینیم. چیزی «در درون ماست» که ضعیف جلوه کنیم. چیزی روشنای امید را در دل ما می‌کُشد؛ ذره‌بینی درون ماست که شکست بیرون را صد برابر بزرگ‌تر می‌بیند، طوری‌که فکر می‌کنیم، دیگر تمام شد، دیگر تمام شدیم.
undefined معمولاً پشت جبهه چند رخداد سربرمی‌آورند و بدون اینکه با هم رابطه‌ای داشته باشند، همدیگر را تقویت کرده و یک اثر هم‌ساز تولید می‌کنند که خروجی‌اش ناامیدی است.
undefined گروهی از ما زبان و قلم برّانی داریم و طوری نقد می‌کنیم که اصل مقاومت زیر سوال می‌رود. گروهی با شکست مرزبندی کرده و اعتقاد داریم: «دیدید گفتیم». یک عده سکوت کرده و ترجیح می‌دهیم فقط سخنگوی پیروزی‌ها بمانیم. دسته‌ای هم که نمی‌فهمند جزئی از مایند تحقیر کرده و به شکست ما (و خودشان) می‌خندند.این‌ها اجزای فرمول معادله‌ای هستند که یک پله شکست را به ده پله تبدیل می‌کنند؛ معادله‌ی انفعال.
undefined شاید این منفی‌بافی ما علتش همین منفی‌زیستی‌ای باشد که چند وقتی است گریبان جامعه را گرفته. همین که خوشبختی را انکار کنیم، داشته‌هایمان را نبینیم، طوری در مورد زندگی سخن بگوییم که انگار همینک با مشقت سر از باتلاق فلاکت بیرون کرده‌ و کلامی با مخاطب سخن گفته‌ایم و باز برمی‌گردیم زیر باتلاق فلک‌زدگی و شوربختی. هرچه هم گوینده زندگی موفق‌تر و خوشحال‌تری داشته باشد، بیشتر باید اظهار استیصال و شوربختی کند. فکر می‌کنیم «نغوذباالله حافظ‌بودن خدایی که باید شُکر شود، کم‌تر از چشمِ بد‌نظرِ شنونده است!»
undefined نفی آن دیگریِ دست‌اندرکار، حرّیت و آزادمنشی است. هرچه نقد برّنده‌تر، حرّیت بیش‌تر. چون او عامل باخت است و شایسته‌ی سرزنش. ما حق داریم عصبانی باشیم و اعتراض کنیم. بسیار خوب، اما اگر حرف ما سازنده نباشد و جورچین انفعال را تکمیل کرد و دشمن‌شاد شدیم چه؟ باز هم حق داریم؟ اصلاً حق چیست؟ حق همین جبهه‌ای که ما در آنیم و پیروزی و شکست دارد نیست؟ یا فقط وقتی پیروز شویم حقیم؟
undefined با غده‌ی سرطانی اسرائیل برای این مسئله داریم که جلوی رشد نوع بشر را می‌گیرد. با استکبار و صهیونیزم مبارزه می‌کنیم تا جلوی رشدمان را نگیرد. پیروز می‌شویم تا رشد کنیم، شکست هم می‌خوریم تا رشد کنیم. شکستی که درون ما را رشد ندهد و منفعل کند، تسلیم خودخواسته است. این دیگر به نوع زدن دشمن ارتباط ندارد، به نوع خوردن خودمان وابسته است.
undefined این شکست در درون «یحیی سنوار» اتفاق نیفتاد. برای همین کودکان یتیم فلسطینی در خرابه‌های غزه روی مبل‌های خاکی نشسته و گارد پیروزی سنوار را بازی می‌کنند. او یک دقیقه قبل از اینکه توسط دشمن کشته شود، در حالی که محاصره بود، گارد پیروزی داشت. چون درونش پیروزی ریشه دوانده بود. او باور داشت حق است و حضرت حق با اوست.
undefined ما یادمان می‌رود که نَقذِف بالحق على الباطل فَيَدمَغُه فإذا هو زاهق که یعنی «حقیقت را بر سر توهم می‌کوبیم تا آن را هلاک سازد و اینگونه توهم محو می‌شود». وقتی رهبری در مورد شکست حرف می‌زنند، همه امیدوار می‌شویم. می‌توان در تحلیل 100% واقع‌گرا بود و به شکست اذعان کرد اما این به انفعال ختم نشود. این «به درون ما» ربط دارد که امید به جامعه تزریق کنیم تا خلاقیت و ابتکار در پیش بگیرد، یا ناامیدی تا تسلیم شود.
undefined این حال را همه تجربه کرده‌ایم، در بهجت بعد از روضه‌ی اهل بیت(ع)، که همه‌اش مرثیه و مصیبت است اما حال ما را خوب می‌کند. تحلیل درست، نتیجه‌اش بهجت خاطر است و تحلیل نادرست، انفعال‌آفرین. این حال خوب، موضوعیت دارد. این حال خوب می‌تواند روایت قرآن (حق) از شکست در جنگ احد باشد، اما حال همه را خوب کند، چون وعده‌ی پیروزی حق را ملکه‌ی اذهان می‌سازد.
undefined برای مطالعه مطالب بیشتر به صفحه شبکه مشاوران در سایت گام مراجعه نمایید.
undefined مرکز گام | @gamcenter_ir

۱۵:۰۵

thumnail
undefined کامل ببینید
نشست تحلیلی بیانات رهبر انقلاب در دیدار با هزاران نفر از بانوان سراسر کشور
undefined با ارائه حجت‌الاسلام والمسلمین مصطفی جلالی
undefined مشاهده از طریق صفحه آپارات گام
undefined مرکز گام | @gamcenter_ir

۱۴:۰۰

نشست تحلیلی بیانات رهبر انقلاب در دیدار با بانوان - حجت الاسلام و المسلمین جلالی.mp3

۵۶:۴۹-۲۳.۲۳ مگابایت
undefined #صوت کامل
نشست تحلیلی بیانات رهبر انقلاب در دیدار با هزاران نفر از بانوان سراسر کشور
undefined با ارائه حجت‌الاسلام والمسلمین مصطفی جلالی
undefined برای مشاهده فیلم کامل این جلسه نیز می‌توانید به صفحه آپارات گام مراجعه نمایید.
undefined مرکز گام | @gamcenter_ir

۷:۳۱

thumnail
undefined نشست تحلیلی بیانات رهبر انقلاب در دیدار با مداحان اهل‌بیت علیهم السلام
undefined با ارائه آقای میلاد اصابتی؛ مسئول اسبق هیئت دانشجویی اصحاب الحسین (ع) دانشگاه تهران، معاون اسبق بسیج دانشگاه تهران و طلبه حوزه مروی
undefined دوشنبه ۳ دی ساعت ۱۹ | به صورت مجازی
undefined مشاهده از طریق اسکای روم:
لینک نشست
undefined مرکز گام | @gamcenter_ir

۱۲:۱۷

بازارسال شده از مدرسه سیاست‌پژوهی تم
thumnail
#اطلاعیه
undefined آخرین مهلت ثبت‌نام در دوره «میدان تصمیم‌سازی»این دوره به‌صورت حضوری و مجازی برگزار می‌شود.
undefined برای ثبت‌نام در این دوره تا پایان امروز، دوشنبه ۳دی فرصت دارید.
undefined برای دریافت کد تخفیف یا استفاده از امکان پرداخت قسطی به ادمین کانال مراجعه کنید.
undefined توضیحات تکمیلی و ثبت‌نام در دورهundefinedصفحه اطلاعات دوره در سایت گام
undefined مدرسه سیاست‌پژوهی تفکر مسئله محور «تم»اینستاگرام | بله | ایتا | تلگرام

۶:۱۴

مرکز گام
undefined ایران، به‌عنوان قلب جبهه مقاومت چه فهمی از آن دارد؟ undefined آقای اصغر عیوضی undefinedرهبر انقلاب یک بحثی دارند و می‌فرمایند: رژیم در مواجهه و درگیری با ما دچار خطای محاسباتی شده است. این خطای محاسباتی در مورد اراده ملت ایران است. مراقب باشید ما منفعل نشویم. undefined برای مشاهده کامل نشست تحلیل بیانات رهبر انقلاب در دیدار با اقشار مختلف مردم، پیرامون تحولات اخیر منطقه، به صفحه آپارات گام مراجعه کنید. undefined مرکز گام | @Gamcenter_ir
thumnail
undefined خطای محاسباتی دشمن و خطای محاسباتی ما
undefined آقای اصغر عیوضی
undefined حرکت انقلابی و این مبارزه‌ای که در منطقه شروع شده، نقطه قوت و تکیه‌گاهش به خواست و اراده‌ی مردم وابسته است. اگر ملت ایران پُشت این حرکت نباشند، بنابراین ایران در مجموع کنش‌هایش محدود می‌شود.
undefined مشاهده کامل این جلسه از طریق صفحه آپارات گام
undefined مرکز گام | @gamcenter_ir

۱۲:۱۸

thumnail
undefined چرا گزاره «اول خودمان، سپس منطقه» اشتباه است؟
undefined یادداشتی از مهدی ازرقی
undefined یکی از حرف‌هایی که بعد از تحولات سوریه زیاد گفته می‌شود این است که ما به دلیل ضعف درونی در حوزه‌های مختلف، توان دفاع از کشور دیگری را نداریم و عملا امکان حضور در سطح منطقه و توسعه جبهه مقاومت را هم نخواهیم داشت. این گذاره خصوصا در برخی متولیان و نخبگان شکل گرفته و بر پایه آن توصیه به مقدم ساختن تقویت درونی به حضور در منطقه دارند. در حقیقت تحولات سوریه تاثیرش بر این اندیشه، دوگانه سازی (ولو کوتاه مدت) میان تقویت درونی و حمایت از جبهه بوده و به این نتیجه رسیده که اساسا جمهوری اسلامی ایران توان پیشبرد هر دو را باهم ندارد و بهتر است تقویت درونی را اولویت بدهد!
undefined اما چرا این دیدگاه اشتباه است:
undefined دشمن متوقف نمی‌شود؛ چون در جهان واقعی حضور داریم و دشمن همواره در حال پیشروی و برنامه ریزی برای ضربه زدن بیشتر به جمهوری اسلامی است و تصور اینکه اگر ما از حضور در منطقه و تقویت همکاری با کشورها دست برداریم، دشمن هم ضربه زدن به کشور را متوقف می‌سازد، اشتباه قطعی است. اساسا هدف نهایی دشمن، عقب راندن ما از منطقه نیست، بلکه تضعیف و نابودی خود جمهوری اسلامی است. بنابراین چه در منطقه باشیم و چه نباشیم، پیشروی و اقدام دشمن علیه جمهوری اسلامی ادامه خواهد داشت. اما مهم‌تر آن است که خط درگیری و مبارزه به مرزهای دشمن نزدیک باشد یا مرزهای جمهوری اسلامی ایران!
undefined حرکت یکپارچه جبهه مقاومت؛ جبهه مقاومت در مفهوم حقیقی خود محدود به مرزهای سیاسی روی نقشه نیست و دامنه آن تا هر کجا که ایستادگی در برابر آمریکا و نظام سلطه باشد، ادامه دارد. معنای این عبارت آن است که تقویت درونی جمهوری اسلامی ایران در حقیقت به معنای برنامه‎‌ریزی برای تقویت یکپارچه و متصل جبهه مقاومت است. اما در این یکپارچگی، تعریف نقش و مسئولیت متناسب با وضعیت جاری و توان و آمادگی اعضای جبهه مقاومت انجام می‌گیرد.
undefined تقویت درونی متصل به تعامل بیرونی؛ تعامل خارجی اقتصادی اگر صحیح دنبال شود، حتما موجب تقویت درونی اقتصاد می‌شود. در تعامل خارجی اولویت با کشورهایی است که بتوان دست برتر اقتصادی را در تعامل با آن‌ها داشت که از این طریق محصول داخلی بیشتری در بازار خارجی فروخته شود. در طرف مقابل نیز در تامین نهاده‌های بیشتر برای تولید نیازمند تعامل خارجی خواهیم بود. بنابراین می‌توان گفت ضعف در تعامل خارجی اقتصادی که آن را محصور در تعامل با کشورهای غربی کرده، منجر به ضعف درونی اقتصاد شده است. بنابراین برای تقویت درونی کشور نیازمند تعامل با کشورهای هم سطح خود خصوصا کشورهای همسایه و منطقه هستیم. اساسا درون زایی اقتصاد بدون برون گرایی قابل تحقق نیست، بلکه حضور در منطقه زمینه شکل گیری تعامل اقتصادی خارجی را فراهم می‌نماید.
undefined الگوی مطلوب؛ یکی از مهم‌ترین چشم اندازهای انقلاب اسلامی در ایران، رسیدن به الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت بوده و ارائه تصویری از این الگو لازمه حرکت رو به جلو امت اسلامی است. الگو شدن بدون برقراری تعامل با ملت‌های منطقه در سطح اندیشه و عمل امکان پذیر نیست. یعنی نشستن درون ایران و تمرکز روی تقویت درونی، بدون تعریف قدم‌های مشترک با ملت‌های مسلمان، نمی‌تواند الگوی مورد نظر جمهوری اسلامی را به سایر ملت‌ها نمایش دهد. در حقیقت الگوی جمهوری اسلامی ایران باید برای ملت‌های مسلمان ملموس و واقعی باشد.
undefined درک حقیقی از مسیر پیشرفت؛ راهبران و نخبگان ملت‌ها را باید در سیر حرکت و پیشرفت جمهوری اسلامی مداخله و سهیم نمود. با درک حقیقت پیشرفت و لمس دشواری‌ها و فراز و فرودهای این مسیر، می‌توان نگاه واقع بینانه را به آن‌ها و به دنبال آن به ملت‌های منطقه منتقل ساخت. پیشرفت مطلوب انقلاب اسلامی که با هویت امت اسلامی مأنوس و سازگار است، به سادگی دست یافتنی نیست و نمی‌توان رسیدن به آن را به مانند نسخه‌های منسوخ که هم اکنون بعضی از کشورها در دست گرفته‌اند، تصور کرد. بنابراین لاجرم حرکت به سمت پیشرفت در جبهه مقاومت به تعامل مداوم و مستمر با نخبگان ملت‌های مسلمان ارتباط دارد.
undefined مرکز گام | @gamcenter_ir

۱۲:۳۰

thumnail
undefined تیزر | درباره امروزِ جنبش دانشجویی
undefinedگفتگویی با محمد فدایی، معاون اسبق علمی سازمان بسیج دانشجویی
undefinedجریان دانشجویی چگونه می‌تواند اثرگذار باشد؟undefinedنسبت جریان دانشجویی با دانشگاه و نهاد علم چیست؟undefinedآیا جریان دانشجویی معطوف به داخل دانشگاه باید فعالیت کند و یا خارج از آن؟undefinedنسبت جریان دانشجویی با ایران و مسائل‌ کشور چگونه تعریف می‌شود؟undefinedنسبت جریان دانشجویی با سیاست و امر سیاسی چیست؟undefinedتشکل دانشجویی مطلوب چگونه است؟undefinedجریان دانشجویی و مسئله‌محوری، آیا کار جریان‌دانشجویی حل مسئله است؟
undefined مشاهده فیلم کامل گفتگو در صفحه آپارات گام

undefined مرکز گامundefined مجموعه گراundefined @gamcenter_irundefined @geraa_ir

۱۷:۰۱