عکس پروفایل حج و زیارت تخصصیح

حج و زیارت تخصصی

۲,۲۹۷عضو
عکس پروفایل حج و زیارت تخصصیح
۲.۳هزار عضو

حج و زیارت تخصصی

احکام، مناسک، حج، زیارت، تمتع، عمره، آثار، اماکن، اسرار و معارف، تاریخ سیره معصومین، دعا و مناجات، عقاید، شبهات، تاریخ اسلام، تصویر، فیلم، آموزش، انتقال تجربیات، برنامه‌های موبایلی و ...از پرسه‌زدن در انبوه سایت‌ها، بی‌نیازتان می‌کنیم.ادمین@sazandegi

۱۳ اردیبهشت

thumnail
محل تولد ماریه قبطیه، در منطقه قبط مصر، که در حال حاضر به روستای «شیخ عبادة» مشهور و معروف است و حتی ادعا می‌شود آثار باستانی خانه‌ای که متعلق به او بوده هنوز باقی مانده است.

۱۷:۲۸

thumnail
خانه‌ای در روستای شیخ عبادة که نزد بومیان منطقه، به خانه ماریه قبطیه مشهور است.

۱۷:۳۰

اسلام آوردن ماریه قبطیه
پس از ورود هدایای مقوقس (نماینده حکومت مسیحی بیزانس در اسکندریه مصر) به مدینه، رسول خدا(ص) ماریه را برای خود برگزید و سیرین را به حسّان بن ثابت بخشید.ماریه (مریم)، زنی پاک، دیندار و از زنان صالح، نیکوکار، شایسته و مورد توجه و علاقه پیامبر(ص) بود. پیامبر(ص) در بیان علاقه خود به او فرمود: آنگاه که مصر را فتح کردید، با آنان به‌خوبی برخورد کنید، چون من داماد آنان هستم».شایستگی‌های ماریه و توجه پیامبر به او، حسادت برخی از زنان پیامبر، به‌خصوص عایشه را برانگیخت. این حسادت تا بدان‌حد بود که عایشه نیز به آن اعتراف و تصریح کرده است.

undefinedundefinedundefined undefinedundefinedundefinedundefined undefinedundefined
https://ble.ir/hajjsazandegi

۱۸:۱۵

ماریه و سایر همسران پیامبر
عایشه درباره ماریه می‌گوید: «ماریه زنی سفیدرو، زیبا و با موهای مجعّد (فرفری) بود، برای همین رسول‌ خدا(ص) او را دوست می‌داشت. ازاین‌رو علیه هیچ‌یک از همسران پیامبر(ص) به اندازه ماریه بدگویی و سخن‌چینی نکرده‌ام».
در نقلی دیگر آمده است که عایشه می‌گوید: «زندگی برای من سخت نبود، جز سختی که از ناحیه ماریه تحمل کردم، زیرا او زنی زیبا، دارای موهای پیچیده و باعث اعجاب پیامبر(ص) بوده و پیامبر(ص) ابتدا که او را آورده بودند، وی را در خانه حارثة بن نعمان جای داد، او همسایه ما بود، بیشتر شب و روز را نزد وی بود تا اینکه صدایم بلند شد و اعتراض کردم. پیامبر(ص) او را به منطقه عالیه که با مرکز شهر مدینه فاصله داشت منتقل کرد تا از حساسیت‌ها کاسته شود، ولی در همانجا هم پیامبر(ص) نزد وی می‌رفت و این برای ما سخت‌تر بود».

undefinedundefinedundefined undefinedundefinedundefinedundefined undefinedundefined
https://ble.ir/hajjsazandegi

۱۸:۱۶

سکونت ماریه در مشربه
 ماریه به‌مدت یک‌سال در منزل یکی از صحابه در مدینه سکونت داشت، حسادت و آزار و اذیت‌های برخی از زنان پیامبر(ص) بخصوص عایشه، با اعلان بارداری ماریه تشدید شد و ماریه را بر آن ‌داشت که ملتماسانه و مصرّانه از رسول‌ خدا(ص) بخواهد که او را به جایی دیگر انتقال دهد.
ازاین‌رو پیامبر(ص) ماریه را از مدینه خارج و در بخش بالای مدینه، در نخلستان کوچکی به نام عالیه که در غزوه بنی‌نضیر به ایشان رسیده بود (معروف به مشربه‌ امّ ابراهیم) مسکن داد و این نخلستان را به‌همراه خانه‌ای که در آن بود به وی بخشید.
ماریه در تابستان و فصل خرماچینی همانجا ساکن بود و پیامبر(ص) برای دیدنش به آنجا می‌رفت.
مشربه ام ابراهیم، اکنون به‌صورت قبرستانی مخروبه است و گفته می‌شود قبر نجمه خاتون مادر امام رضا(ع) و جمعی از امامزادگان و دوستداران اهل‌بیت(ع) نیز در آنجاست. از آنجا که ایرانیان گاهی برای زیارت به آنجا می‌رفتند، در سال‌های اخیر دیوارهای بلندی بر گرد آن ساخته شده و اجازه بازدید از آن را نمی‌دهند.

undefinedundefinedundefined undefinedundefinedundefinedundefined undefinedundefined
https://ble.ir/hajjsazandegi

۱۸:۱۷

thumnail
تصویری قدیمی از مشربه ام ابراهیم و مسجدی که در وسط آن قرار داشت.

۱۸:۱۸

thumnail
در منابع تاریخی گفته می‌شود مرقد نجمه خاتون مادر گرامی امام رضا(ع) نیز در مشربه ام ابراهیم قرار دارد.

۱۸:۲۰

thumnail
هوای زیارت مشربه ام ابراهیم

۱۸:۲۶

thumnail
وضعیت فعلی مشربه ام ابراهیم و ویرانه‌های باقی‌مانده از مسجد و مرقد نجمه خاتون

۱۸:۲۶

thumnail
فاصله مشربه ام ابراهیم تا مسجدالنبی(ص)
پیاده 43 دقیقه و با ماشین 10 دقیقه راه است.

۱۸:۲۹

thumnail
مشربه ام ابراهیم، از زبان حجت‌الاسلام راشد یزدی

۱۸:۳۶

تولد ابراهیم
مدتی پس از استقرار ماریه در منزل جدید، ابراهیم فرزند رسول خدا(ص) در سال هشتم هجری به‌دنیا آمد و جبرئیل(ع) نازل شد و حضرت را با عنوان «ابا ابراهیم» سلام داد.
بعد از تولد ابراهیم، پیامبر بسیار شادمان بود، در روز هفتم تولدش برای او عقیقه کرد و سرش را تراشید و به وزن موهای سرش نقره به مساکین و فقیران صدقه داد و دستور داد که موهایش را در زمین دفن کنند.
گاهی او را به عایشه نشان می‌داد و می‌فرمود: «ببین چقدر این بچه شبیه من است!» ولی عایشه به‌خاطر حسادتی که با ماریه داشت، در پاسخ حضرت گفت: «او هیچ شباهتی به شما ندارد و شباهت‌هایی هم که هست اثر شیر بز است!!!».
تقدیر الهی چنان مقرر شده بود که این فرزند نیز زمان زیادی زندگی نکند و در سال دهم هجری، در سن 18 ماهگی از دار دنیا رفت و در بقیع دفن شد.پیامبر(ص) در غم او اندوهگین شد و فرمود: «این غم، اشک را جاری و قلب را اندوهناک می‌کند، ولی من چیزی نمی‌گویم که باعث خشم پرورگار گردد.»در روز درگذشت ابراهیم خورشید گرفت، جمعی تصور کردند به جهت مرگ فرزند پیامبر(ص) خورشید گرفته است، رسول خدا(ص) به سرعت با این تصور مخالفت کرده و فرمودند: گرفتن خورشید و ماه، یک پدیده طبیعی است و ربطی به درگذشت فرزند من ندارد و این عقیده خرافی را رد کردند و دستور خواندن نماز آیات را صادر فرمودند.

undefinedundefinedundefined undefinedundefinedundefinedundefined undefinedundefined
https://ble.ir/hajjsazandegi

۱۹:۰۱

thumnail
مدفن ابراهیم، فرزند پیامبر اکرم(ص) در جنة البقیع

۱۹:۰۵

درگذشت ماریه قبطیه
ماریه (مریم)، پس از وفات پیامبر(ص)، تا آخر عمر خود در خانه خود در مدینه ماند.
پنج‌سال بعد از رحلت پیامبر(ص)، در زمان خلافت خلیفه دوم، در سال ۱۶ هجری درگذشت و عمر بن خطاب مردم را برای تشییع جنازه او خبردار کرد و بر وی نماز خواند و در بقیع دفن شد.

۱۹:۰۶

thumnail
عمل به وصیت پیامبر(ص) توسط عباده
عبادة بن صامت که در بیعت عقبه اول و دوم مردم مدینه با پیامبر(ص)، همچنین در جنگ بدر، احد و خندق شرکت داشت، بعد از رحلت پیامبر اکرم(ص) و در زمان خلافت عمر توسط عمرو عاص فرمانده لشکر فتوحات مصر بود.
وی پس از فتح مصر، خانه ماریه را در منطقه حَفَن جست‌وجو کرد و در آنجا بزرگ‌ترین و اولین مسجد آن منطقه را ساخت که بعدها به نام خود عباده شهرت یافت.
عباده طبق وصیت پیامبر(ع) و به افتخار محل تولد ماریه قبطیه، مردمان این شهر را از مالیات معاف کرد و آنان را تکریم کرد و از آنان تجلیل نمود.

شرح تصویر:مسجد عباده، در محل تولد ماریه قبطیه

۱۹:۰۹

thumnail
اصلاحیه:چند شب پیش نقشه‌ای با کمی اشکال منتشر شد که از دید چشمان تیزبین اعضای کانال مخفی نماند و تذکر به اصلاح دادند.ضمن تشکر و قدردانی از مطالعه دقیق مطالب، نقشه جدید تقدیم می‌گردد.
1. مسجد الاجابه (مسجد مباهله) 2. مسجد سجده (ابوذر)3. سقیفه بنی‌ساعده4. مسجد علی بن ابی‌طالب(ع)5. مسجد غمامه6. مسجد بلال

۱۹:۱۴

حج و زیارت تخصصی
تاریخ ازدواج پیامبر اکرم(ص) با همسرانش خدیجه، دختر خُوَیلد(ازدواج: ۲۵ عام‌الفیل) سوده، دختر زَمعِه  (ازدواج: قبل از هجرت) عایشه، دختر ابوبکر               (ازدواج: ۲ق) حَفصِه، دختر عمر بن خطاب (ازدواج: ۳ق) زینب دختر خُزَیمه                (ازدواج: ۳ق) اُمّ‌سلمه، دختر ابوامیه           (ازدواج: ۴ق) زینب دختر جَحش         (ازدواج: ۵هجری) جُوَیرِیه، دختر حارث       (ازدواج: ۵ یا ۶ق) امّ‌حبیبه، دختر ابوسفیان (ازدواج: ۶ یا ۷ق) ماریه، دختر شمعون            (ازدواج: ۷ق) صفیه، دختر حَیّی                (ازدواج: ۷ق) میمونه، دختر حارث             (ازدواج: ۷ق)
thumnail
همسر یازدهم پیامبر گرامی اسلام(ص)
صفیه بنت حَیّی بن اخطب

۱۹:۱۸

thumnail
ویرانه‌های باقی‌مانده از خانه ماریه قبطی در محوطه باستانی حفن

۱۹:۲۷

thumnail
افشای یک راز ۹۸ ساله
چه کسی دستور تخریب جنة البقیع را داد.

۲۰:۴۲

thumnail
السلام علیک یا جعفر بن محمد ایها الصادق یا بن رسول الله

۲۰:۵۵