عکس پروفایل خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)خ

خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)

۲,۰۷۸عضو
thumbnail
undefinedافشین شحنه‌تبار در گفت‌وگو با ایبنا:
نگاه ناشر و نویسنده ما به خیابان انقلاب است!
ادبیات کودک و موانع جهانی‌شدن/1

undefinedافشین شحنه‌تبار گفت: نگاه بسیاری از ناشران در ایران به خیابان انقلاب است و به فراتر از آن توجه نمی‌کنند. بعضی نویسندگان هم، در یک دایره بسته و محدود فعالیت می‌کنند و تعاملات بین‌المللی‌شان، بسیار اندک است.
undefinedبه گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) یکی از مسائل مهم حوزه نشر، به خصوص در بخش کودک و نوجوان این است که چرا ادبیات کودک و نوجوان ما نتوانسته توجه مخاطب جهانی را به خود جلب کند؟ این به محدودیت زبان فارسی و ترجمه نشدن یا برگردان‌های ضعیف آثار نویسنده‌های ایرانی برمی‌گردد؟ علت این مساله را باید در ضعف تالیف جست‌وجو کرد یا عوامل دیگر بر آن تاثیر می‌گذارند؟ این پرسشی است که خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در قالب گفت‌وگو با نویسندگان، تصویرگران و ناشران کتاب کودک و نوجوان به آن می‌پردازد.
undefinedمشروح گفت وگو:
ibna.ir/x6xpr
@ibna_official

۱۱:۳۴

thumbnail
undefinedتوصیه هنرمند مانگا:
کتاب‌ها را از روی جلد آنها قضاوت کنید

undefinedریتسو گوگاراسوشی (Rittsu Kogarasuashi) طراح کتاب و هنرمند برجسته هنر مانگا، نکات ارزشمندی برای علاقمندان به طراحی جلد کتاب با استفاده از این هر ارائه می‌کند.
undefinedبه گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) به نقل از کریتیو، مانگا به کمیک‌های ژاپنی اطلاق می‌شود که در سبک‌های مختلفی نوشته و طراحی می‌شوند. این کمیک‌ها معمولاً به صورت سریال‌های هفتگی یا ماهانه در مجلات ژاپنی منتشر می‌شوند و بعداً به جلدهای کتاب تبدیل می‌شوند.
undefinedمانگا به فرهنگ جهانی نیز نفوذ زیادی داشته و طرفداران زیادی در سراسر جهان دارد. این کمیک‌ها علاوه بر چاپ، به انیمه (انیمیشن ژاپنی) نیز تبدیل می‌شوند که بسیاری از آن‌ها تبدیل به آثار محبوب جهانی شده‌اند.
undefinedریتسو گوگاراسوشی (Rittsu Kogarasuashi) طراح کتاب و هنرمند برجسته هنر مانگا، نکات ارزشمندی برای علاقمندان به طراحی جلد کتاب با استفاده از این هر ارائه می‌کند.
undefinedبه نظر این هنرمند ژاپنی با طراحی خوب این ضرب المثل دیگر وجود خارجی نخواهد داشت که نباید کتاب‌ها را از روی جلد آنها قضاوت کرد.

undefinedمشروح گزارش:
ibna.ir/x6xpw
@ibna_official

۱۳:۵۲

thumbnail
undefinedنمایشگاه نقاشی‌های ویکتور هوگو در لندن
undefinedبه تازگی نمایشگاهی از نقاشی‌های ویکتور هوگو، نویسنده برجسته فرانسوی در شهر لندن افتتاح شده است
undefinedبه گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) به نقل از دیلی صباح، نقاشی و طراحی‌های ویکتور هوگو، نویسنده فرانسوی که برای نوشتن شاهکارهایی چون «گوژپشت نتردام» و «بینوایان» در سراسر دنیا شناخته می‌شود کم‌تر میان عموم مردم شناخته شده و در میان محافل ادبی و هنری نیز به ندرت حرفی از آن‌ها در میان آمده است.
undefinedاین نقاشی‌ها که به رابطه بین آثار هنری و ادبی او می‌پردازد حالا موضوع نمایشگاهی جدید در نمایشگاه آکادمی سلطنتی لندن تحت عنوان «چیزهای شگفت‌انگیز، نقاشی‌های ویکتور هوگو» قرار گرفته که از روز جمعه ۲۱ مارس درهای خود را به روی علاقه‌مندان گشوده است.
undefinedمشروح گزارش:

ibna.ir/x6xnN
@ibna_official

۱۴:۵۴

thumbnail
undefinedدبیر انجمن صنفی ویراستاران در گفت‌وگو با ایبنا:
مخاطبان آگاه، کتابِ بی‌ویراستار را پس می‌زنند

undefinedدبیر انجمن صنفی ویراستاران معتقد است؛ اگر ناشری ویراستار نداشته باشد، در واقع حضورخواننده‌ای آگاه و دقیق را پیش از چاپ حذف کرده و این خطر را کرده که کتابش در رقابت با بازار نشر آسیب ببیند.
undefinedمهناز مقدسی در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، درباره اهمیت و جایگاه ویراستار در چرخه نشر، عنوان کرد: تا یکی – دو دهه پیش، برخی افراد نقش چندان پُررنگی برای ویراستار قائل نبودند، اما در چند سال اخیر تلقی اهالی نشر و تولید محتوا تغییر کرده است. البته علت آن را باید تلاشی دانست که ویراستاران برای اثبات جایگاهشان در این چند ساله داشته‌اند.
undefinedوی با بیان اینکه در این میان نباید تلاش‌های انجمن را هم در این امر نادیده گرفت، ادامه داد: اگر چرخۀ تولید کتاب را از زمان نگارش یا ترجمۀ اثر در نظر بگیریم تا زمان انتشار و حتی بعد از انتشار، باید بگویم که ویراستار در کل این چرخه، به تناسب توانمندی‌اش و نیازی که در نوشته وجود دارد، حضور دارد.

undefinedمشروح گفت وگو:
ibna.ir/x6xpg
@ibna_official

۵:۴۰

thumbnail
undefinedگردشگری ادبی - ۶
«آصف قهفرخی»؛ روایتی از رنج، عشق و جاودانگی

undefinedچهارمحال و بختیاری - در آصفیه فرخشهر، آرامگاه آصف قهفرخی، گویی هر گام انسان را به روح شاعر نزدیک‌تر می‌کند. مکانی که یادآور ایمان، اشعار لطیف و عشق به انسانیت است ولی بازگشت این بنا به شکوه گذشته نیاز به توجه جدی دارد.
undefinedسرویس استان‌های خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) – نیره حیدری: صبحی دل‌انگیز است و باران شب گذشته عطر خاک را تازه کرده است. در دل کوچه‌های قدیمی قهفرخ قدم می‌زنم؛ دیاری که با همه سختی‌های تاریخی‌اش، هنوز روح مقاومت و پایداری را حفظ کرده است. گویی در هر گوشه این شهر، ردپای زندگی مردی هست که شعرهایش، قصه‌های پنهان دل و غم‌های سرشار را بازگو می‌کند. اینجا، آغاز سفر به زندگی آصف قهفرخی است؛ شاعری که رنج‌های بی‌پایان را به موسیقی کلمات بدل کرد.
undefinedمشروح گزارش:
ibna.ir/x6xnS
@ibna_official

۶:۲۴

thumbnail
undefinedبازگشت نویسنده اتاق به بازار کتاب با یک داستان واقعی
undefinedداناهیو درباره رمان جدیدش می‌گوید که در طول زندگی‌اش سعی کرده هرنوع نوشته و ژانری را تجربه کند و رمان اخیرش نوعی برداشت‌های متفاوت از زندگی اشخاص متفاوت حاضر در قطار هستند.
undefinedبه گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، امّا داناهیو (Emma Donoghue) نویسنده، نمایشنامه‌نویس و مترجم ایرلندی-کانادایی بیشتر به خاطر رمان «اتاق» (Room) مشهور شده است که در سال ۲۰۱۰ منتشر شد و به موفقیت جهانی رسید. این رمان که داستان یک زن و فرزندش را که در یک اتاق کوچک اسیر شده‌اند روایت می‌کند، تحسین‌های زیادی را از سوی منتقدان و خوانندگان به دنبال داشت. در سال ۲۰۱۵، فیلمی بر اساس این کتاب ساخته شد که نامزد چندین جایزه اسکار بود.

undefinedمشروح گزارش:
ibna.ir/x6xpy
@ibna_official

۸:۳۰

thumbnail
undefinedمروری بر کتاب «حلقه گسترنده» اثر پیتر سینگر؛
تلاقی علم و فلسفه: «حلقه گسترنده» و جستجوی بنیان‌های عینی اخلاق

undefinedآیا اخلاق صرفاً برساخته‌ای فرهنگی است یا ریشه در طبیعت بیولوژیک و عقلانیت ما دارد؟ کتاب «حلقه گسترنده» اثر پیتر سینگر تلاشی جسورانه برای پاسخ به این پرسش دیرینه از طریق پیوند دادن یافته‌های تکاملی با استدلال فلسفی است.
undefinedسرویس دین و اندیشه خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) - الهه شمس: کتاب «حلقه گسترنده»، اثر فیلسوف برجسته استرالیایی، پیتر سینگر، که نخستین بار، سال ۱۹۸۱ منتشر شد، با ترجمه کاوه فیض اللهی از سوی نشر نو عرضه شده است. این کتاب همچنان به‌عنوان متنی بنیادین و تأمل‌برانگیز در نقطه تلاقی فلسفه اخلاق و زیست‌شناسی تکاملی جایگاه خود را حفظ کرده و با ارائه نظریه‌ای نوآورانه درباره منشأ و توسعه رفتار اخلاقی انسان، مباحثات عمیقی را در مجامع آکادمیک و روشنفکری دامن زده و بر درک ما از نوع‌دوستی، عقلانیت و مسئولیت اخلاقی تأثیرگذار بوده است. این گزارش، ایده‌های محوری کتاب، خالق آن، بازخوردهای انتقادی و اهمیت پایدار آن را مورد بررسی قرار می‌دهد.
undefinedمشروح یادداشت:

ibna.ir/x6xpG
@ibna_official

۹:۳۲

thumbnail
undefinedکتاب «روش‌های آینده پژوهشی: چالش‌ها و کاربردها» تشریح می‌کند؛
تأمل نظری بر مسائل آینده‌پژوهی

undefinedکتاب «روش‌های آینده پژوهشی: چالش‌ها و کاربردها» حاصل تأمل نظری بر مسائل آینده‌پژوهی، به‌ویژه با تکیه بر چالش‌های به‌کارگیری این رویکرد در کشور سوئد است.
undefinedبه گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) طی دهه گذشته مطالعات آینده‌پژوهی با بسامد فزاینده‌ای به عرصه آمده است. برخی از این مطالعات، حاوی هشدارهای هولناک درباره سرنوشت شوم بشر بوده‌اند و برخی دیگر تصاویری با رنگ‌های درخشان ترسیم کرده‌اند که آینده‌ای از رشد نامحدود نشان می‌دهند. تعدادی از آنها، آینده جهان را تا یک سده یا حتی بیشتر روشن کرده‌اند؛ تعدادی دیگر، مسیر پیش‌ِروی واحدهای ملی یا جوامع محلی کوچک‌تر را از حالا برای مثلاً ده یا بیست سال آتی نمایان کرده‌اند. برخی از این مطالعات جرقه مباحثات عمومی گسترده را زده‌اند و موجب بروز اختلاف‌نظر چشمگیری شده‌اند؛ مطالعاتی هم وجود دارند که ماحصلِ آنها صرفاً سیستم‌های برنامه‌ریزی را تغذیه کرده و هیاهوی کمتری در فضای عمومی راه انداخته‌اند.
undefinedمشروح یاددداشت:
ibna.ir/x6xpp
@ibna_official

۱۰:۲۵

thumbnail
undefinedپیشنهاد مطالعه بهزاد کریمی برای نوروز ۱۴۰۴؛
روشنفکران ایرانی و مسئله‌ی زبان

undefinedآنچه که درباره‌ی این کتاب در ابتدا نظر من را به خودش جلب کرد، عنوان کتاب بود. این روزها شاهدیم که زبان فارسی به‌منزله‌ی رکن استوار فرهنگ ایرانی از سوی ایران‌ستیزان مورد حمله‌ای بی‌سابقه قرار گرفته است.
undefinedسرویس تاریخ و سیاست خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) - بهزاد کریمی، دانشیار گروه ایران‌شناسی دانشگاه میبد: نوروز فرصتی طلایی است تا یکی دو کتاب از مجموعه کتاب‌های دوست‌داشتنی و مورد علاقه‌ات را که در طول سال گلچین کرده‌ای، مطالعه کنی. در سال ۱۴۰۳ کتاب‌های خوبی چاپ شد که عمدتاً به لطف کتاب‌خانه‌ی دانشگاه میبد یا کتاب‌خانه‌ی الغدیر وابسته به مؤسسه‌ی اخوان دستمالچی یزد به دستم رسید.
undefined پیشنهاد مطالعه نوروزی بهزاد کریمی را اینجا بخوانید:

ibna.ir/x6xp7
@ibna_official

۱۱:۱۸

thumbnail
undefinedعلی خدایی در گفت‌گو با ایبنا:
نوروز امسال با کتاب‌های «سینگر» جذاب‌تر می‌شود

undefinedعلی خدایی، از نویسندگان کشورمان گفت: از میان نویسندگان خارجی به ایزاک باشویس سینگر علاقه خاصی دارم و خواندن کتاب‌هایش را در تعطیلات نوروز پیشنهاد می‌کنم.
undefinedعلی خدایی، در گفت‌وگو با خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) با بیان اینکه علاقه‌مندان داستان‌های کوتاه می‌توانند تعطیلات نوروز خود را با خواندن آثار ایزاک باشویس سینگر پرکنند، عنوان کرد: «یک مهمانی یک رقص» نوشته این نویسنده با ترجمه مژده دقیقی در اختیار کتاب‌دوستان ایرانی قرار گرفته است. این اثر شامل ۱۱ داستان کوتاه است و سینگر اتفاقاتی را روایت کرده که ممکن است برای هریک از ما اتفاق بیفتد. کتاب «خانواده موسکات» از این نویسنده نیز رمان جذابی است و به زندگی تباه شده یهودی‌های اروپای شرقی در اوایل قرن بیستم میلادی می‌پردازد. علاوه بر سینگر به آثار آنتوان چخوف نیز بسیار علاقه دارم و خواندن آنها را نیز پیشنهاد می‌کنم.
undefinedمشروح گفت وگو:
ibna.ir/x6x9V
@ibna_official

۱۲:۳۰

thumbnail
undefinedیادداشت مهمان؛
چرا روز جهانی کتاب کودک در تقویم ما گم شده است؟

undefinedدفتر بین‌المللی کتاب برای نسل جوان (IBBY) ، زادروز هانس کریستین اندرسن را روز جهانی کتاب کودک نامیده وامسال، هلند به عنوان یکی از اعضای این دفتر و حامی این رویداد، با شعار «آزادی تخیل» از کودکان خواسته تا آثار هنری خود را خلق کنند. اگرچه در ایران، این روز همچنان در تقویم رسمی جایی ندارد.
undefinedسرویس کودک و نوجوان خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) -زهره نیلی: دوم آوریل، برابر با ۱۳ فروردین ماه، زادروز هانس کرستین اندرسن، نویسنده دانمارکی و خالق قصه‌های ماندگاری چون «دخترک کبریت فروش، جوجه اردک زشت، بندانگشتی، لباس جدید پادشاه» است که آن را روز جهانی کتاب کودک نام‌گذاری کرده‌اند. هر سال در این روز، مراسم باشکوهی توسط دفتر بین‌المللی کتاب برای نسل جوان (IBBY) برگزار می‌شود و کشورهایی که عضو این دفتر هستند پیامی را صادر می‌کنند و به بزرگداشت کتاب و کتابخوانی می‌پردازند.
undefinedمشروح یادداشت:

ibna.ir/x6xmf
@ibna_official

۱۳:۱۷

thumbnail
undefinedرضا رضایی در گفت‌وگو با ایبنا:
حوزه ترجمه متولی ندارد/ پیشنهاد مطالعه رمان‌های ناباکوف

undefinedرضا رضایی، از مترجمان کشورمان گفت: نهادهایی مانند دانشگاه‌ها و موسسات فرهنگی می‌توانند با معرفی ترجمه‌های ارزشمند و برگزاری دوره‌های آموزشی با تدریس مترجمان و استادان پیشکسوت می‌توانند در بهبود وضعیت ترجمه موثر باشند.
undefinedرضا رضایی، در گفت‌وگو با خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) با بیان اینکه تعطیلات نوروز فرصت مناسبی برای دنبال کردن یک سیر مطالعاتی ارزشمند است، عنوان کرد: از میان نویسندگان خارجی به عنوان مترجم به آثار ولادیمیر ناباکوف علاقه خاص دارم. تاکنون سه کتاب از این نویسنده را با نام‌های «پنین»، «آن سوی بهشت» و «شاه بی‌بی سرباز» را ترجمه کرده‌ام که برایم چالشی لذت‌بخش بوده است.
undefinedمشروح گفت وگو:
ibna.ir/x6x9N
@ibna_official

۵:۲۷

thumbnail
undefinedنگاهی به کتاب «عربیکا»؛
جنس مقاومت مردم فلسطین قابل ستایش است

undefinedاو وعده داده بود در قدس نماز می‌گزارد. تصورِ آزادی قدس بدون او برای ما مقدور نیست. چاره‌ای نمانده که قول و قرارش را به دوران ظهور حواله بدهیم و او را جزئی از رویای تحقق یابنده آینده ببینیم.
undefinedبه گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) _ زهرا اسکندری: «سید طوری از نابودی اسرائیل حرف می‌زد که گمان می‌کردی دارد دفترچه برنامه روتین سال پیش رویش را ورق می‌زند و به نوبت آنها را اجرا می‌کند. برنامه و ماموریتش روشن، واضح و معین است: آزادی لبنان و آن‌گاه آزادی قدس».
undefinedاما به نظر می‌رسید که حزب‌الله واقعاً توانسته بود به پیروزی دست یابد و این رویا که روزگاری دور از دسترس به نظر می‌رسید، اکنون چندان غیرممکن نبود. این پیروزی با رهبری سید جوانی به دست آمده بود؛ سید حسن نصرالله. بسیاری از تحلیلگران و حتی کسانی که به حزب‌الله امید داشتند، تصور می‌کردند که او از تجربه کافی برخوردار نیست و توان هدایت این نیروی خودجوش مردمی را نخواهد داشت. اما او بود که حرف خود را ثابت کرد.
undefinedمشروح یادداشت:
ibna.ir/x6xqb
@ibna_official

۷:۱۰

thumbnail
undefinedگردشگری ادبی - ۷
سنندج؛ شهری که با شعر نفس می‌کشد

undefinedکردستان - شهر سنندج، با پیشینه‌ غنی در عرصه‌ شعر و عرفان و حضور پررنگ نام‌هایی ماندگار در ادبیات کردی و فارسی، مقصدی برای عاشقان این حوزه است. در این شهر برای هر مسافر ادبی، پنجره‌ای به شناخت عمیق‌تر از روح جامعه‌ کردستان باز می‌شود.
undefinedسرویس استان‌های خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) - شنو نوری: سنندج، مرکز استان کردستان، در کنار طبیعت چشم‌نوازش، شهری است که روح آن با شعر، عرفان و ادبیات در هم تنیده شده است. از دیرباز، شاعران، نویسندگان و عارفانی بزرگ در این شهر و اطراف آن زیسته‌اند و آثارشان تا امروز نسل‌های مختلف را با مفاهیم ژرف انسان‌دوستی، عدالت، عرفان و زیبایی آشنا کرده است.
undefinedشاعرانی همچون ماموستا هژار، هیمن موکریانی، ماموستا قانع، ملا محمد بالک و محی‌الدین حق‌شناس از جمله چهره‌هایی هستند که ادبیات کردی و سنت شعر شفاهی این منطقه را در سده‌های اخیر غنا بخشیده‌اند.
undefinedمشروح گزارش:
ibna.ir/x6xnj
@ibna_official

۷:۴۸

thumbnail
undefinedدیدار نوروزی با «حاج حسین محمدی» پیشکسوت چاپ؛
سپیدموی خوش‌نامِ کاغذ و چاپ؛ از دیروز تا امروز

undefinedنرسیده به میدان بهارستان، اوایل کوچه مراغه‌ای، چاپخانه‌ای است که به خانه امید اهالی چاپ معروف است، چاپخانه‌ای به رنگ و بوی عشق و محبت که متعلق به «حاج حسین محمدی» از چاپخانه‌داران است.
undefinedسرویس مدیریت کتاب خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) - ساره گودرزی: نرسیده به میدان بهارستان، اوایل کوچه مراغه‌ای، چاپخانه‌ای است که به خانه امید اهالی چاپ معروف شده، چاپخانه‌ای به رنگ و بوی عشق و محبت پدرانه؛ متعلق به «حاج حسین محمدی» مردی از چاپخانه‌داران بنام تهران است.
undefinedوقتی اسمش می‌آید یک صنف پشت سرش می‌ایستد، همین چند وقت پیش، زمانی که بیمارستان بستری شده بود، همه چاپی‌ها برای ملاقاتش صف کشیده بودند تا شاید چند دقیقه حاج‌حسین را ببینند و جویای حالش شوند و همین موضوغ کادر درمان را کلافه کرده بود. مردم‌دار است و سفره‌دار؛ سفره‌های بی‌غل و غش ناهارش که با لحن محبت‌آمیز و پدرانه‌اش در هم آمیخته می‌شود، طعم و مزه دیگری دارد…
undefinedمشروح گزارش:
ibna.ir/x6x9W
@ibna_official

۸:۵۲

thumbnail

۹:۵۰

thumbnail

۹:۵۰

thumbnail

۹:۵۰

thumbnail
undefinedگزارش تصویری
دیدار نوروزی با «حاج حسین محمدی»

undefinedنرسیده به میدان بهارستان، اوایل کوچه مراغه‌ای، چاپخانه‌ای است که به خانه امید اهالی چاپ معروف است، چاپخانه‌ای که متعلق به «حاج حسین محمدی» مردی باصفا از چاپخانه‌داران است، به بهانه دید و بازدید نوروزی سری به چاپخانه‌اش زدیم و با او دیدار داشتیم.
undefined عکاس:مهرگان سلیمانی

https://www.ibna.ir/photo/530843
@ibna_official

۹:۵۰

thumbnail
undefinedآرزوی کتابی برای کودکان و نوجوانان ایران- ۵
والدین بیش از بچه‌ها نیاز دارند خوراک فرهنگی در اختیارشان قرار بگیرد

undefinedتهمینه حدادی، نویسنده کودک و نوجوان گفت: تغییر در میزان مطالعه نیاز کودک و نوجوان نبوده و نیست؛ بلکه نیاز من به‌عنوان والد بوده که با فرهنگ پرورش پیدا کنم، با فرهنگ آشنا شوم و خوراک فرهنگی در اختیارم قرار گیرد.
undefinedسرویس کودک و نوجوان خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) - فاطمه خداوردی: در سال جدید پرسش‌ها و دغدغه‌های قدیمی حل‌نشده حوزه کتاب همچنان همراه ما خواهد بود. برای مثال، دنیای کتاب کودک و نوجوان در سال ۱۴۰۴ چه تغییراتی خواهد کرد؟ چه تحولی در دنیای کتاب‌های کودک می‌تواند فصل ۱۴۰۴ را در صنعت نشر کودک خواندنی‌تر کند؟ این دغدغه حوزه کتاب کودک و نوجوان را با چند نفر از نویسندگان و شاعران این حوزه در میان گذاشتیم. هر یک از آن‌ها با نگاه و تجربه خود، تصویری از آینده ادبیات کودک و نوجوان در سال ۱۴۰۴ ترسیم کردند. برخی از امیدهایشان سخن گفتند، برخی از نگرانی‌ها و برخی نیز از تغییراتی که اگر می‌توانستند، حتماً در دنیای کتاب‌های کودک و نوجوان رقم می‌زدند.

undefinedمشروح گفت وگو:
ibna.ir/x6xck
@ibna_official

۱۰:۵۸