عکس پروفایل مرکز بینش‌های رفتاری ایرانم

مرکز بینش‌های رفتاری ایران

۵۰۳عضو
thumnail
undefined #پروژه‌هاوتألیفات | گزارش «مروری بر تجارب جهانی کاربست کارآزمایی تصادفی کنترل‌شده (RCT) در چارچوب مراکز بینش‌های رفتاری و ارائه توصیه‌هایی برای مجلس شورای اسلامی»
undefined پژوهشگران: undefined فاطمه مروتیundefined زینب آرمانیانundefined محمدحسن ابراهیم کنی
undefined کارفرما و تاریخ انتشار:دفتر مطالعات حکمرانی مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی | پاییز 1403
undefined چکیده:undefined در سطح کلان و خرد حکمرانی به‌طور مستمر خط‌مشی‌ها، قوانین، برنامه‌ها و مداخلات با هدف بهبود وضعیت کشور و مردم و دستیابی به اهداف بالادستی طراحی، تصویب و اجرا می‌شود. با این‌حال عمدتاً در مورد اینکه این خط‌مشی‌ها و قوانین تا چه اندازه به‌معنای واقعی اثربخش و کارآمد هستند، اطلاعات کمی وجود دارد. همچنین سیاست‌گذاران، خط‌مشی‌ها، قوانین و برنامه‌های جدیدی را طراحی و جایگزین موارد موجود می‌کنند، بدون آنکه این اطمینان وجود داشته باشد آیا آنها مؤثر هستند یا خیر و یا چگونه می‌توان آنها را بهبود داد.
undefinedاز این جهت امروزه در مراکز جهانی بینش‌های رفتاری، رویکرد خط‌مشی‌گذاری شواهدمحور گسترش یافته است. طبق این رویکرد نوین، سیاست‌گذاران پیش از تصویب و اجرای خط‌مشی‌ها، قوانین و برنامه‌های جدید، شواهد کافی را پیرامون اثربخشی آنها در اختیار دارند و مبتنی‌بر شواهد دقیق، مؤثرترین خط‌مشی‌ها را اتخاذ می‌کنند و کیفیت آنها را بهبود می‌بخشند. یکی از روش‌ها برای اطلاع از اثربخشی و کارآمدی یک خط‌مشی، قانون یا برنامه، استفاده از کارآزمایی‌های تصادفی کنترل‌شده (RCTs) است.
undefinedدر این گزارش ظرفیت کارآزمایی‌های تصادفی کنترل‌شده در قانون‌گذاری شواهدمحور مورد توجه قرار گرفته و ضمن آشنایی با این روش، و الزامات و نحوه به‌کارگیری آن، پیشنهادها و توصیه‌هایی پیرامون کاربست آن در مجلس شورای اسلامی به‌عنوان یکی از مهمترین نهادهای حکمرانی کشور ارائه شده است.
undefined برای دریافت فایل گزارش اینجا کلیک کنید.
undefined مرکز بینش‌های رفتاری ایران در وب I بله I تلگرام

۵:۵۹

thumnail
undefined #اخبار | جلسه هم‌اندیشی مدیران اندیشکده‌های کشور با دکتر محمد مخبر
undefined جلسه هم‌­اندیشی مشاور و دستیار رهبر معظم انقلاب اسلامی با مدیران ١٦ اندیشکده کشور صبح پنج‌شنبه ٢٢ آذر ماه ١٤۰٣ در دفتر ایشان برگزار شد. در این دیدار اندیشکده‌ها به معرفی و بیان دغدغه­‌های خود پرداختند. مدیرعامل مرکز بینش‌های رفتاری ایران نیز ضمن معرفی مرکز و رویکرد بینش‌های رفتاری، توضیحاتی از حوزه‌های کاری اولویت‌دار این مجموعه ارائه داد.
undefinedدر این نشست که به همت خانه اندیشه‌ورزان برگزار شد، دکتر مخبر در تعریف و توضیح کارکرد اندیشکده‌­ها به «موتور جست‌وجوی مسائل کشور»، «ابزار شناسایی کانون­‌های حل مسئله کشور» و «رصدخانه آینده ‌پژوهی کشور» اشاره کردند و ترسیم نقشه راه انقلاب اسلامی را رسالت مهمی بر دوش اندیشکده‌های کشور برشمردند.
undefined مرکز بینش‌های رفتاری ایران در وب I بله I تلگرام

۱۷:۳۶

بازارسال شده از جایزه ملی سیاستگذاری
thumnail
undefined آیین اختتامیه دومین جایزه ملی سیاست‌گذاری برگزار می‌شود
undefined دومین جایزه ملی سیاست‌گذاری در سرانجام سه دوره داوری و ارزیابی تخصصی، برگزیدگان خود را شناخته است. اینک در موقف فرجام این گردهم‌آیی تخصصی، طی مراسم اختتامیه، برگزیدگان این جشنواره ملی اعلام و تقدیر خواهند شد.
undefined در این محفل اندیشه‌ورزانه با حضور برجستگان سطوح متعدد حاکمیت، حلقه سپاس‌مندی از برگزیدگان دومین جایزه ملی سیاست‌گذاری را به‌‌پا می‌کنیم.
undefined با حضور:undefined غلامرضا مصباحی مقدمundefined محسن حاجی‌میرزاییundefined محمدجواد ظریفundefined صابر میرزاییundefined احمد میدریundefined علی سرزعیمundefined کیومرث اشتریانundefined روح‌الله ایزدخواهundefined مصباح‌الهدی باقری‌کنیundefined علیرضا شاه‌میرزاییundefined ناصر باقری‌مقدمundefined الیاس حضرتیundefined محمد جلالundefined امیرعلی سیف‌الدینundefined روح‌الله هنرورundefined مهدی خراتیان
undefined پنج‌شنبه ۱۳ دی ۱۴۰۳
#جایزه_ملی_سیاستگذاری#اختتامیه
undefined جایزه ملی سیاستگذاری در وب | بله | تلگرام

۷:۱۷

undefined #اخبار | حضور مرکز در دومین جایزه ملی سیاستگذاری
undefined دومین جایزه ملی سیاستگذاری با هدف شناسایی و معرفی پژوهش‌ها و اقدامات تاثیرگذار اندیشکده‌های کشور به همت خانۀ اندیشه‌ورزان برگزار شد. در این دوره از جایزه، 107 اندیشکدۀ کشور با ارائۀ بیش از 700 پروژه در پنج محور به رقابت با یکدیگر پرداختند.
undefinedدر این دوره، مرکز بینش‌های رفتاری ایران در سه محور حضور داشت که در یک محور شایسته تقدیر دانسته شد و در دو محور دیگر به مرحلۀ پایانی راه یافت:
undefined محور استراتژیک و راهبردی: در این محور 278 پروژه شرکت داشتند که پروژۀ «افزایش پذیرش و تزریق واکسن کووید-۱۹؛ توصیه‌‌های برگرفته از علوم رفتاری» از مرکز، در پایان مرحلۀ دوم جایزه، شایسته تقدیر دانسته شد.
undefined محور اجرایی و عملیاتی: در این محور 150 پروژه شرکت کرده بودند که پروژۀ «تلنگر‌های متن‌پایه طراحی‌شده توسط اصول علوم رفتاری با هدف افزایش میزان واکسیناسیون کووید-۱۹» در پایان بخش دوم برگزیده شده و به مرحلۀ نهایی جایزه راه یافت. در مرحلۀ نهایی، این پروژه با 12 پروژۀ دیگر از 9 اندیشکده به رقابت پرداخت.
undefined محور اندیشکده نوپا: در این محور 26 اندیشکده حضور داشتد که در میان آنها، مرکز بینش‌های رفتاری ایران به‌همراه 4 اندیشکدۀ دیگر به مرحلۀ نهایی راه یافتند و با یکدیگر رقابت کردند.
undefined نتایج نهایی در آیین اختتامیه جایزه ملی سیلستگذاری در تاریخ ۱۳ دی اعلام خواهد شد.
undefined مرکز بینش‌های رفتاری ایران در وب I بله I تلگرام

۷:۱۸

thumnail
undefined #پروژه‌هاوتألیفات | گزارش «توصیه‌های برگرفته از علوم رفتاری با هدف افزایش پذیرش و تزریق واکسن کووید-19، براساس مرور جدیدترین یافته‌های موجود و درس‌های جهانی آموخته‌شده از استفاده میدانی بینش‌های رفتاری»undefined این پروژه در محور استراتژیک و راهبردی دومین جایزه ملی سیاست‌گذاری ارائه و شایسته تقدیر دانسته شد.
undefined پژوهشگران: undefined محمدحسن ابراهیم کنیundefined علیرضا گیوزاد
undefined کارفرما و تاریخ انتشار:دبیرخانه شورای فرهنگ عمومی کشور | زمستان 1400
undefinedچکیده:undefinedبا شیوع ویروس کرونا، دولت‌ها و مراکز سیاستگذاری با چالش‌های متعددی مواجه شدند. یکی از این چالش‌ها طراحی و به ‌کارگیری سیاست‌ها و استراتژی‌های موثر برای ایجاد پذیرش در جامعه نسبت به واکسن کرونا و تزریق آن است. کارآمدی این سیاست‌ها منوط به وجود فهمی عمیق، واقعی و مبتنی بر شواهد علمی از رفتار انسان است، چراکه طبق پژوهش‌ها، فاکتورهای روان شناختی و اجتماعی متعددی بر رفتار تزریق واکسن انسان‌ها دخیل هستند.
undefinedپژوهش‌های مختلفی که در این زمینه با استفاده از رویکرد بینش‌های رفتاری در جهان انجام گرفته‌اند، نشان دادند که سه دسته از عوامل روان‌شناختی بر تزریق واکسن موثرند و با توجه به آن‌ها ‌‌می‌توان راهبردهایی را جهت ارتقای پذیرش و تزریق واکسن در جوامع طراحی و به کار برد. این عوامل عبارتند از «نفوذ اجتماعی» با استفاده از استراتژی‌های مانند استفاده از هنجارهای توصیفی موافق با واکسیناسیون و برجسته سازی آن‌ها، «ایجاد انگیزه» با راهبردهایی مانند پررنگ کردن انگیزه کمک به افراد مورد علاقه و «شکاف قصد و عمل» با راهکارهایی همچون یادآوری واکسیناسیون به افراد. در مجموع این گزارش 15 راهکار آگاه از علوم رفتاری برای افزایش پذیرش و تزریق واکسن ارائه شده که قابلیت استفاده و عملیاتی‌سازی توسط نهادهای مربوطه را دارند.
undefinedاین توصیه‌ها مانند آنچه که در تعدادی از کشورها وجود دارد، مانند سرویس سلامت ملی انگلستان (NHS)، باید به‌صورت گسترده و بلندمدت در بخش‌های مختلف به اجرا در آیند تا به مرور شاهد تغییرات ملموس بود. همچنین می‌بایست با انجام افکارسنجی‌های متعدد، تصویر دقیق‌تری از افراد مردد و مخالف واکسن بدست آید و سپس براساس ویژگی‌های جامعۀ هدف، این راهبردها مورد استفاده قرار بگیرند.
undefined برای مطالعه جزییات بیشتر اینجا کلیک کنید.undefined برای دیدن فیلم ارائه اینجا کلیک کنید.
undefined مرکز بینش‌های رفتاری ایران در وب I بله I تلگرام

۱۲:۵۸

thumnail
undefined #پروژه‌هاوتألیفات | گزارش «استفاده از تلنگر‌های متن‌پایه طراحی‌شده توسط اصول علوم رفتاری با هدف افزایش میزان واکسیناسیون کووید-19 (دوز دوم و بوستر)»undefined این پروژه در محور عملیاتی-اجرایی دومین جایزه ملی سیاست‌گذاری ارائه و به مرحله‌ی نهایی راه یافت.
undefined پژوهشگران: undefined زینب زاکانیundefined محمدحسن ابراهیم کنیundefined فاطمه مروتیundefined علیرضا گیوزادundefined امیر قادری
undefined کارفرما و تاریخ انتشار:وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی | زمستان 1400
undefined چکیده:undefinedدر ایام همه‌گیری ویروس کرونا، افزایش پذیرش و تزریق واکسن کووید-۱۹ توسط عموم افراد جامعه، به ویژه در دوزهای تقویتی، یکی از چالش‌های روز دولت‌ها در جهان به حساب می‌آمد. undefinedبرای تحقق این هدف، می‌توان با طراحی و اجرای یکی از مداخلات رفتاری، به عنوان ابزارهای جدید سیاستگذاری در جهان و از طریق ارسال تلنگرهای متن‌پایه طراحی شده توسط اصول علوم رفتاری و روان‌شناختی در قالب پیامک ، منجر به افزایش میزان واکسیناسیون کووید-۱۹ در دوزهای دوم و سوم شد. undefinedنتایج این مطالعه که با همکاری وزارت بهداشت و با استفاده از روش آزمایش کنترل‌شده تصادفی (RCT) در پاییز ۱۴۰۰ بر روی نمونۀ معرّفِ 96 هزار نفره از مجموع شش استان کشور انجام گرفت، حاکی از آن است ارسال پیام‌های طراحی‌شده توسط علوم رفتاری می‌تواند باعث واکسینه‌شدن ۳۰-۳۷ درصد افراد بیشتر شده و از این حیث بسیار کارآمد باشد. باتوجه به موفقیت طرح، موثرترین پیام این مداخله در بهمن ۱۴۰۰ برای حدود 40 میلیون نفر از افرادی که تا آن زمان دوزهای دوم و سوم خود را دریافت نکرده‌بودند ارسال شد.

undefined برای دریافت اطلاعات بیشتر اینجا کلیک کنید.undefined برای مشاهده فیلم ارائه، اینجا کلیک کنید.
undefined مرکز بینش‌های رفتاری ایران در وب I بله I تلگرام

۱۳:۰۴

بازارسال شده از جایزه ملی سیاستگذاری
thumnail
#اعلام_نتایج
undefined اندیشکده‌ برتر نوپا
undefined جایزه ملی سیاستگذاری در وب | بله | تلگرام

۲۰:۳۹

بازارسال شده از جایزه ملی سیاستگذاری
thumnail
#اعلام_نتایج
undefined پروژه‌های برتر بخش عملیاتی و اجرایی
undefined جایزه ملی سیاستگذاری در وب | بله | تلگرام

۲۰:۳۹

بازارسال شده از جایزه ملی سیاستگذاری
thumnail

۲۰:۳۹

بازارسال شده از جایزه ملی سیاستگذاری
thumnail

۲۰:۳۹

مرکز بینش‌های رفتاری ایران
undefined تصویر
undefined #اخبار | کسب عنوان برترین اندیشکدهٔ نوپای کشور توسط مرکز بینش‌های رفتاری ایران در جایزهٔ ملی سیاست‌گذاری
undefinedآیین اختتامیهٔ دومین جایزهٔ ملی سیاست‌گذاری با حضور آیت‌الله مصباحی مقدم، دکتر محسن حاجی میرزایی، دکتر احمد میدری و دیگر شخصیت‌های برجستهٔ کشور ساعاتی پیش پایان یافت. در این مراسم، مرکز بینش‌های رفتاری ایران به‌عنوان برترین اندیشکدهٔ نوپا برگزیده شد.
undefinedهمچنین در محور اجرایی و عملیاتی، پروژهٔ «تلنگرهای متن‌پایه طراحی‌شده توسط اصول علوم رفتاری با هدف افزایش میزان واکسیناسیون کووید-۱۹» از میان ۱۵۰ پروژه، به‌همراه دو پروژهٔ دیگر به‌عنوان پروژهٔ برگزیده انتخاب شد.
#پست_موقت#اعلام_نتایجundefined جزییات بیشتر به مرور منتشر میشود.
undefined مرکز بینش‌های رفتاری ایران در وب I بله I تلگرام

۲۰:۴۰

thumnail
undefined #رویداد | در اختتامیه دومین جایزه ملی سیاست‌گذاری، مرکز بینش‌های رفتاری ایران با برگزیده‌شدن در دو محور، بیشترین جوایز را از آن خود کرد.
undefinedآیین اختتامیه دومین جایزه ملی سیاست‌گذاری، به‌همت خانه اندیشه‌ورزان و با حضور محسن حاجی‌میرزایی (رئیس دفتر رئیس‌جمهور)، احمد میدری (وزیر کار) و صاحب‌نظران و فعالان زیست‌بوم اندیشه‌ورزی کشور برگزار شد. این دوره از رقابت‌ها در پنج محور برگزار شده و در آن بیش از ٧٠٠ پروژه از ١٠٧ اندیشکده کشور شرکت داشتند. در این دوره از جایزه، مرکز بینش‌های رفتاری ایران در دو بخش برگزیده شده و از این حیث بهترین عملکرد را بین اندیشکده‌های شرکت‌کننده رقم زد:
undefinedدر بخش ویژۀ اندیشکدۀ نوپا، مرکز به‌عنوان برترین اندیشکدۀ نوپای کشور انتخاب شد.
undefinedدر بخش اجرایی و عملیاتی، پروژهٔ «تلنگرهای متن‌پایه طراحی‌شده توسط اصول علوم رفتاری با هدف افزایش میزان واکسیناسیون کووید-۱۹»، به‌همراه دو پروژهٔ دیگر به‌عنوان پروژهٔ برگزیده انتخاب شد.
undefined معرفی برگزیدگان جایزه در ایسنا
undefined مرکز بینش‌های رفتاری ایران در وب I بله I تلگرام

۱۵:۵۷

thumnail
undefined #گزارش_تصویری | اعلام نتایج دومین جایزه ملی سیاست‌گذاری
undefined گزارش تصویری مراسم در سایت رسمی ریاست‌جمهوری ایرانundefined گزارش تصویری خبرگزاری دانشجو
undefined مرکز بینش‌های رفتاری ایران در وب I بله I تلگرام

۱۶:۰۸

thumnail

۱۶:۰۸

thumnail

۱۶:۰۸

thumnail

۱۶:۰۸

thumnail

۱۶:۰۸

thumnail

۱۶:۰۸

thumnail

۱۶:۰۸

thumnail

۱۶:۰۸