thumbnail
undefined #پروژه‌هاوتألیفات | گزارش «توصیه‌های برگرفته از علوم رفتاری با هدف افزایش پذیرش و تزریق واکسن کووید-19، براساس مرور جدیدترین یافته‌های موجود و درس‌های جهانی آموخته‌شده از استفاده میدانی بینش‌های رفتاری»undefined این پروژه در محور استراتژیک و راهبردی دومین جایزه ملی سیاست‌گذاری ارائه و شایسته تقدیر دانسته شد.
undefined پژوهشگران: undefined محمدحسن ابراهیم کنیundefined علیرضا گیوزاد
undefined کارفرما و تاریخ انتشار:دبیرخانه شورای فرهنگ عمومی کشور | زمستان 1400
undefinedچکیده:undefinedبا شیوع ویروس کرونا، دولت‌ها و مراکز سیاستگذاری با چالش‌های متعددی مواجه شدند. یکی از این چالش‌ها طراحی و به ‌کارگیری سیاست‌ها و استراتژی‌های موثر برای ایجاد پذیرش در جامعه نسبت به واکسن کرونا و تزریق آن است. کارآمدی این سیاست‌ها منوط به وجود فهمی عمیق، واقعی و مبتنی بر شواهد علمی از رفتار انسان است، چراکه طبق پژوهش‌ها، فاکتورهای روان شناختی و اجتماعی متعددی بر رفتار تزریق واکسن انسان‌ها دخیل هستند.undefinedپژوهش‌های مختلفی که در این زمینه با استفاده از رویکرد بینش‌های رفتاری در جهان انجام گرفته‌اند، نشان دادند که سه دسته از عوامل روان‌شناختی بر تزریق واکسن موثرند و با توجه به آن‌ها ‌‌می‌توان راهبردهایی را جهت ارتقای پذیرش و تزریق واکسن در جوامع طراحی و به کار برد. این عوامل عبارتند از «نفوذ اجتماعی» با استفاده از استراتژی‌های مانند استفاده از هنجارهای توصیفی موافق با واکسیناسیون و برجسته سازی آن‌ها، «ایجاد انگیزه» با راهبردهایی مانند پررنگ کردن انگیزه کمک به افراد مورد علاقه و «شکاف قصد و عمل» با راهکارهایی همچون یادآوری واکسیناسیون به افراد. در مجموع این گزارش 15 راهکار آگاه از علوم رفتاری برای افزایش پذیرش و تزریق واکسن ارائه شده که قابلیت استفاده و عملیاتی‌سازی توسط نهادهای مربوطه را دارند.undefinedاین توصیه‌ها مانند آنچه که در تعدادی از کشورها وجود دارد، مانند سرویس سلامت ملی انگلستان (NHS)، باید به‌صورت گسترده و بلندمدت در بخش‌های مختلف به اجرا در آیند تا به مرور شاهد تغییرات ملموس بود. همچنین می‌بایست با انجام افکارسنجی‌های متعدد، تصویر دقیق‌تری از افراد مردد و مخالف واکسن بدست آید و سپس براساس ویژگی‌های جامعۀ هدف، این راهبردها مورد استفاده قرار بگیرند.
undefined برای مطالعه جزییات بیشتر اینجا کلیک کنید.undefined برای دیدن فیلم ارائه اینجا کلیک کنید.
undefined مرکز بینش‌های رفتاری ایران در وب I بله I تلگرام

۱۲:۵۸

thumbnail
undefined #پروژه‌هاوتألیفات | گزارش «استفاده از تلنگر‌های متن‌پایه طراحی‌شده توسط اصول علوم رفتاری با هدف افزایش میزان واکسیناسیون کووید-19 (دوز دوم و بوستر)»undefined این پروژه در محور عملیاتی-اجرایی دومین جایزه ملی سیاست‌گذاری ارائه و به مرحله‌ی نهایی راه یافت.
undefined پژوهشگران: undefined زینب زاکانیundefined محمدحسن ابراهیم کنیundefined فاطمه مروتیundefined علیرضا گیوزادundefined امیر قادری
undefined کارفرما و تاریخ انتشار:وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی | زمستان 1400
undefined چکیده:undefinedدر ایام همه‌گیری ویروس کرونا، افزایش پذیرش و تزریق واکسن کووید-۱۹ توسط عموم افراد جامعه، به ویژه در دوزهای تقویتی، یکی از چالش‌های روز دولت‌ها در جهان به حساب می‌آمد. undefinedبرای تحقق این هدف، می‌توان با طراحی و اجرای یکی از مداخلات رفتاری، به عنوان ابزارهای جدید سیاستگذاری در جهان و از طریق ارسال تلنگرهای متن‌پایه طراحی شده توسط اصول علوم رفتاری و روان‌شناختی در قالب پیامک ، منجر به افزایش میزان واکسیناسیون کووید-۱۹ در دوزهای دوم و سوم شد. undefinedنتایج این مطالعه که با همکاری وزارت بهداشت و با استفاده از روش آزمایش کنترل‌شده تصادفی (RCT) در پاییز ۱۴۰۰ بر روی نمونۀ معرّفِ 96 هزار نفره از مجموع شش استان کشور انجام گرفت، حاکی از آن است ارسال پیام‌های طراحی‌شده توسط علوم رفتاری می‌تواند باعث واکسینه‌شدن ۳۰-۳۷ درصد افراد بیشتر شده و از این حیث بسیار کارآمد باشد. باتوجه به موفقیت طرح، موثرترین پیام این مداخله در بهمن ۱۴۰۰ برای حدود 40 میلیون نفر از افرادی که تا آن زمان دوزهای دوم و سوم خود را دریافت نکرده‌بودند ارسال شد.
undefined برای دریافت اطلاعات بیشتر اینجا کلیک کنید.undefined برای مشاهده فیلم ارائه، اینجا کلیک کنید.
undefined مرکز بینش‌های رفتاری ایران در وب I بله I تلگرام

۱۳:۰۴

بازارسال شده از جایزه ملی سیاستگذاری
thumbnail
#اعلام_نتایج
undefined اندیشکده‌ برتر نوپا
undefined جایزه ملی سیاستگذاری در وب | بله | تلگرام

۲۰:۳۹

بازارسال شده از جایزه ملی سیاستگذاری
thumbnail
#اعلام_نتایج
undefined پروژه‌های برتر بخش عملیاتی و اجرایی
undefined جایزه ملی سیاستگذاری در وب | بله | تلگرام

۲۰:۳۹

بازارسال شده از جایزه ملی سیاستگذاری
thumbnail

۲۰:۳۹

بازارسال شده از جایزه ملی سیاستگذاری
thumbnail

۲۰:۳۹

مرکز بینش‌های رفتاری ایران
undefined تصویر
undefined #اخبار | کسب عنوان برترین اندیشکدهٔ نوپای کشور توسط مرکز بینش‌های رفتاری ایران در جایزهٔ ملی سیاست‌گذاری
undefinedآیین اختتامیهٔ دومین جایزهٔ ملی سیاست‌گذاری با حضور آیت‌الله مصباحی مقدم، دکتر محسن حاجی میرزایی، دکتر احمد میدری و دیگر شخصیت‌های برجستهٔ کشور ساعاتی پیش پایان یافت. در این مراسم، مرکز بینش‌های رفتاری ایران به‌عنوان برترین اندیشکدهٔ نوپا برگزیده شد.
undefinedهمچنین در محور اجرایی و عملیاتی، پروژهٔ «تلنگرهای متن‌پایه طراحی‌شده توسط اصول علوم رفتاری با هدف افزایش میزان واکسیناسیون کووید-۱۹» از میان ۱۵۰ پروژه، به‌همراه دو پروژهٔ دیگر به‌عنوان پروژهٔ برگزیده انتخاب شد.
#پست_موقت#اعلام_نتایجundefined جزییات بیشتر به مرور منتشر میشود.
undefined مرکز بینش‌های رفتاری ایران در وب I بله I تلگرام

۲۰:۴۰

thumbnail
undefined #رویداد | در اختتامیه دومین جایزه ملی سیاست‌گذاری، مرکز بینش‌های رفتاری ایران با برگزیده‌شدن در دو محور، بیشترین جوایز را از آن خود کرد.
undefinedآیین اختتامیه دومین جایزه ملی سیاست‌گذاری، به‌همت خانه اندیشه‌ورزان و با حضور محسن حاجی‌میرزایی (رئیس دفتر رئیس‌جمهور)، احمد میدری (وزیر کار) و صاحب‌نظران و فعالان زیست‌بوم اندیشه‌ورزی کشور برگزار شد. این دوره از رقابت‌ها در پنج محور برگزار شده و در آن بیش از ٧٠٠ پروژه از ١٠٧ اندیشکده کشور شرکت داشتند. در این دوره از جایزه، مرکز بینش‌های رفتاری ایران در دو بخش برگزیده شده و از این حیث بهترین عملکرد را بین اندیشکده‌های شرکت‌کننده رقم زد:
undefinedدر بخش ویژۀ اندیشکدۀ نوپا، مرکز به‌عنوان برترین اندیشکدۀ نوپای کشور انتخاب شد.
undefinedدر بخش اجرایی و عملیاتی، پروژهٔ «تلنگرهای متن‌پایه طراحی‌شده توسط اصول علوم رفتاری با هدف افزایش میزان واکسیناسیون کووید-۱۹»، به‌همراه دو پروژهٔ دیگر به‌عنوان پروژهٔ برگزیده انتخاب شد.
undefined معرفی برگزیدگان جایزه در ایسنا
undefined مرکز بینش‌های رفتاری ایران در وب I بله I تلگرام

۱۵:۵۷

thumbnail
undefined #گزارش_تصویری | اعلام نتایج دومین جایزه ملی سیاست‌گذاری
undefined گزارش تصویری مراسم در سایت رسمی ریاست‌جمهوری ایرانundefined گزارش تصویری خبرگزاری دانشجو
undefined مرکز بینش‌های رفتاری ایران در وب I بله I تلگرام

۱۶:۰۸

thumbnail

۱۶:۰۸

thumbnail

۱۶:۰۸

thumbnail

۱۶:۰۸

thumbnail

۱۶:۰۸

thumbnail

۱۶:۰۸

thumbnail

۱۶:۰۸

thumbnail

۱۶:۰۸

thumbnail
undefined #تازه‌هایBI | معرفی کتاب Behavioral Science in the Wild
undefinedکتاب «Behavioral Science in the Wild» توسط نینا مازار (Nina Mažar) و دیلیپ سومان (Dilip Soman)، دو چهره برجسته در حوزه علوم رفتاری در سال 2022 منتشر شده‌است و بر کاربرد علوم رفتاری در خارج از محیط‌های آزمایشی کنترل‌شده تمرکز دارد. در واقع کتاب به‌دنبال نشان‌دادن این موضوع است که چگونه بینش‌های رفتاری می‌توانند به‌طور مؤثر در سناریوهای مختلف دنیای واقعی، از جمله سیاست‌های عمومی، کسب‌وکار و برنامه‌های اجتماعی پیاده‌سازی شوند.
undefinedاین کتاب در چهار بخش کلی و 24 فصل تدوین شده و به موضوعات مختلفی چون چالش‌های اجرای مداخلات رفتاری در مقیاس بزرگ، مداخلات پرطرفدار رفتاری، چالش‌های تغییر رفتار در حیطه‌های خاص، و ابزارها و تکنیک‌های رفتاری می‌پردازد.
undefined برای آشنایی بیشتر با کتاب اینجا کلیک کنید.
#معرفی_کتابundefined مرکز بینش‌های رفتاری ایران در وب I بله I تلگرام

۱۷:۲۷

thumbnail
undefined #یادداشت‌ها | «گل به خودی؛ نقدی بر رویکرد خبرگزاری صدا و سیما در مقابله با اخبار جعلی و شایعات»
undefined نویسنده: undefined زینب آرمانیان؛ پژوهشگر مرکز بینش‌های رفتاری ایران و کارشناسی ارشد روان‌شناسی عمومی دانشگاه شهید بهشتی
undefined تاریخ و محل انتشار: اردیبهشت 1403، سایت جامعه اندیشکده‌ها
undefined چکیده:undefined در سال‌های اخیر، با گسترش رسانه‌های اجتماعی، انتشار اخبار جعلی به یکی از ابزارهای مهم برای افراد، گروه‌ها و دولت‌ها تبدیل شده است. این اخبار جعلی می‌توانند به دوقطبی شدن جامعه، کاهش اعتماد عمومی و سلامت عمومی منجر شوند. نمونه‌هایی از این اثرات را می‌توان در انتخابات آمریکا، برگزیت، همه‌گیری کووید-۱۹، جنگ اوکراین-روسیه و تحولات فلسطین اشغالی مشاهده کرد. همچنین، کشور ما نیز از هجمه اخبار جعلی مصون نبوده و در سال ۱۴۰۱، آمارها از انتشار ۱۷ هزار خبر دروغ در اغتشاشات پاییزی سخن می‌گویند. undefined با وجود استقبال جهانی از روش‌های علمی برای مقابله با اخبار جعلی (به‌ویژه رویکرد علوم رفتاری و روان‌شناختی)، در کشور ما، روش‌های مبتنی بر شهود شخصی و سلیقه‌ای غالباً به کار گرفته می‌شود که باعث کاهش اثربخشی مقابله با این اخبار می‌شود. تحلیل رفتاری بخش‌های خبری صدا و سیما نشان می‌دهد که این رسانه با انتشار پرتکرار اخبار جعلی و سپس تلاش برای رد آنها، در واقع باعث تقویت و پذیرش بیشتر این اخبار در اذهان مخاطبان می‌شوند. به‌علاوه، برخلاف شایعات ساده و هیجانی، اطلاعات درست عمدتاً به‌صورتی پیچیده و غیر روان بیان می‌شوند. روان‌شناسی اخبار جعلی نشان می‌دهد که پاسخ به شایعات گسترده نیازمند رویکردهای علمی و چند مرحله‌ای است. مقابله با اخبار جعلی باید علمی و بر اساس دانش تخصصی باشد، در غیر این صورت اثر معکوس رخ داده و پذیرش و باور به این اخبار افزایش می‌یابد. این رویکرد علمی می‌تواند به رسانه‌ها کمک کند تا با جلوگیری از انتشار و مقابله با اخبار جعلی به‌طور موثرتری عمل کنند.
undefined برای مطالعه یادداشت در سایت جامعه اندیشکده‌ها اینجا کلیک کنید.
undefined مرکز بینش‌های رفتاری ایران در وب I بله I تلگرام

۱۰:۳۴

thumbnail
undefined #یادداشت‌ها | «انسانی که فراموش شد؛ مروری بر جایگاه علوم رفتاری در پازل سیاست‌گذاری ایمنی راه»
undefined نویسنده: undefined زینب سادات حسینی؛ پژوهشگر مرکز بینش‌های رفتاری ایران
undefined تاریخ و محل انتشار:بهمن ۱۴۰۳، خبرگزاری خبر آنلاین
undefined چکیده:undefinedبنابر آمارهای رسمی، سالانه بیش از ۲۰ هزار نفر در سوانح رانندگی کشور جان خود را از دست می‌دهند. صرف نظر از آسیب‌های انبوه جانی و روانی تصادفات، این پدیده خسارت‌های اقتصادی گسترده‌ای نیز برای مردم و کشور در پی دارد و براساس گفتۀ رییس پلیس راهور فراجا، حدود ۱۱ درصد از بودجۀ کشور، صرف هزینه‌های سوانح رانندگی می‌گردد. این موضوع سبب شده تا بسیاری از سیاست‌گذاران، در جستجوی موثرترین خط‌مشی‌ها در جهت ارتقای ایمنی‌ راه‌های کشور باشند.undefinedبا این حال، عموماً هنگام صحبت از مولفه‌های اثرگذار در ایمنی راه‌، به عواملی نظیر کیفیت خودروها و وضعیت جاده‌ها بسنده می‌شود؛ امّا آیا تنها راه دستیابی به این امر، از ره‌گذر تاکید بر عوامل زیرساختی می‌گذرد؟ و یا می‌توان همگام با بهبود زیرساخت‌ها، و با تمرکز بر دیگر متغیرهای ناشناخته‌تر همچون عوامل انسانی، تاثیری برجسته در ارتقای ایمنی راه‌های کشور پدید آورد؟
undefined برای مطالعهٔ یادداشت در سایت خبرآنلاین اینجا کلیک کنید.
undefined مرکز بینش‌های رفتاری ایران در وب I بله I تلگرام

۱۷:۳۹

thumbnail
undefined #پروژه‌هاوتألیفات | برداشتی از پروژه «کاربرد علوم رفتاری در ارتقای ایمنی راه‌ها»
undefined پژوهشگران: undefined فاطمه مروتیundefined زینب آرمانیانundefined عطیه آقامیریundefined زینب سادات حسینیundefined مریم امامundefined سارا بزرگیانundefined آیدا پورثانیundefined فرزانه گشانی
undefined کارفرما و تاریخ انتشار:بنیاد ملی نخبگان و خانه اندیشه‌ورزان | بهمن ۱۴۰۱ - مهر ۱۴۰۲
undefined این روزها به بهانه تصادفات نوروزی و معضل حل‌نشدنی این سال‌ها نگاهی به بخشی از پروژه کاربرد علوم رفتاری در ارتقای ایمنی راه‌ها خواهیم انداخت.نگرش‌های ما به عنوان فیلتری قدرتمند، رفتارهایمان در رانندگی را شکل میدهند! نگرش‌ها سه بُعد اصلی دارند: افکار (مثل باور به ضرورت صندلی کودک)، احساسات (مثل حس ناخوشایند برخی مادران از استفاده از آن) و اعمال (مثل تصمیم نهایی برای استفاده از صندلی کودک). این نگرش‌ها یا «نتیجه محور» هستند؛ مانند کسی که به خاطر باور به نجات جان سرنشینان، کمربند می‌بندد، یا «هیجان محور»؛ مثل راننده‌ای که سرعت غیرمجاز را برای لذت یا نمایش انجام می‌دهد. جالب است که نگرش مثبت به ایمنی، مانند رعایت قوانین و توجه به دیگران، احتمال تصادف را کاهش می‌دهد، اما نگرش منفی (بی‌اعتنایی به سرعت یا حواس پرتی) همچون بمبی خاموش، خطر فاجعه را افزایش می‌دهد.
undefined ۸۰٪ رانندگان خود را «ایمن» و دیگران را عامل اصلی خطر می‌پندارند. این خطای شناختی ما را در دام امنیت کاذب می‌اندازد: فکر می‌کنیم تصادف فقط برای دیگران است، پس قوانین را ساده‌تر زیر پا میگذاریم! پژوهش‌ها نشان می‌دهد حتی کسانی که سرعت غیرمجاز دارند، رفتار خود را «منطقی» و سرعت دیگران را «خطرناک» تفسیر می‌کنند! این نگرش نه تنها ایمنی جاده‌ها را تهدید می‌کند، بلکه برنامه‌ریزی برای کاهش تصادفات را پیچیده‌تر می‌سازد. شاید وقت آن است که به جای سرزنش دیگران، نخستین گام را از بازبینی نگرش‌های خودمان آغاز کنیم … undefined
undefined گزارش حاضر ضمن ارائه بینشی روان‌شناختی از تصمیمات و رفتارهای رانندگان، به مرور جدیدترین مداخلات رفتاری دنیا با هدف افزایش ایمنی راه‌ها پرداخته و در انتها 10 پیشنهاد عملیاتی برای پیاده‌سازی این رویکرد در کشور بیان می‌کند.
#ایمنی_جاده#روانشناسی_رانندگیundefined مرکز بینش‌های رفتاری ایران در وب I بله I تلگرام

۱۷:۵۱