عکس پروفایل جهان یک زنج

جهان یک زن

۶۲عضو
عکس پروفایل جهان یک زنج
۶۲ عضو

جهان یک زن

من هدهدم، صفیر سلیمانم آرزوستارتباط:@hanie_mim

۷ تیر

مردی چنین میانه میدانم آرزوست...
من گمان میکنم برای انتخاب رییس جمهور، جدا از توجه به کارآمدی، توجه به ایران امروز هم اهمیت دارد. ایران امروز پیش از همیشه به همدلی نیاز دارد. جامعه ایرانی از پس تنش‌های مختلف اقتصادی، سیاسی، فرهنگی، اجتماعی دچار رخوت و دل‌زدگی شده‌است. مردم؛ دیگر حوصله دعوا و تنش ندارند. دوست ندارند یک نفر پشت بلندگو به نمایندگی از یک جریان، جریان دیگر را اینطور توصیف کند « اینها اقلیت هستند»، آن نفر دیگر هم از جریان دیگر جواب بدهد « اینها عددی نیستند»
ما دیگر گوشمان از این حرفهای متوهمانه پر است که یک نفر با حواله به دوران قبل بگوید ببنید کارنامه ما سفید سفید است و یک نفر دیگر هم با حواله به جامعه آرمانی همه چیز را ساده انگاری کند. حتی گوشمان از حرفهای سیاه پوپولیستی هم پر است اینکه یک طرف با نادیده انگاشتن سالهای مسئولیت خود بگوید اینها نمیگذارند، اینها مسئول بدبختی شمایند و طرف دیگر هم با مسئولیت گریزی به شکل دیگر،مدام در حال مچگیری و حواله دادن وضع ناخوشایند به گروه دیگر باشد.
ما یک ملتیم. یک ملت با آرا و عقاید و نظرات متفاوت. همه مان باید دیده‌شویم، همه‌مان باید مورد توجه قرار گیریم، نه اینکه با حذف و نادیده انگاشتن یک گروه، به دنبال رسیدن به اهداف خود و هم گروهیان‌ خود شویم.
امیرالمومنین در نامه خود به مالک اشتر می نویسد:بايد محبوبترين امور نزد تو ميانه ‏ترينش در حق، و همگانى ‏ترينش در عدالت، و جامع‏ترينش در خشنودى رعيت باشد، چرا كه خشم عموم خشنودى خواص را بى‏ نتيجه مى‏ كند، و خشم خواص در برابر خشنودى عموم بى ‏اثر است
به نظر می‌رسد قالیباف تنها فردی است که با نگاه موسع خود و توجه به نظرات مختلف مردم، می‌تواند این همگرایی را ایجاد کند.
هانیه معینیان@jahaneyekzan

۱۶:۳۳

۸ تیر

thumnail
«عقلانیت» را در این انتخابات سر بریدیم!
@jahaneyekzan

۱۵:۰۴

thumnail

۱۵:۰۴

thumnail

۱۵:۰۴

thumnail

۱۵:۰۴

۱۷ تیر

سال ۸۸ که دومین بار بود طعم کنش گری فعال سیاسی را می‌چشیدم‌ یکی از دوستان بسیار مذهبی ام حرفی زد که هنوز در گوشم مانده.چرا رفسنجانی که آنقدر فاسد و اشرافی است را حاکمیت خودش حذف نمی‌کند؟! یادم نیست در آن عالم بچگی، چه جوابی به او دادم، اهمیتی هم ندارد مهم این است از پس تخریب رفسنجانی توسط احمدی‌نژاد، دوست مذهبی من به حاکمیت بدبین شد و این بدبینی با تخریب‌های بیشتر، بیشتر شد تا این حد که دوست من امروز اصلا رای نمی‌دهد!
اینکه رهبری این‌همه اصرار داشتند «رقیب‌هراسی» نکنید نتیجه‌اش می‌شود این! تکثیر آدمهایی که به حاکمیت بدبین می‌شوند و کم‌کم از آن رو برمی‌گردانند. رقیب هراسی شاید در کوتاه‌مدت نفعی برساند ولی در بلند مدت به ضرر ایران و جمهوری اسلامی است. گرچه به بعضی‌ها نفعی هم نرساند!
@jahaneyekzan

۱۰:۲۲

undefinedما پیروزیم اگر...( صفحه اول)
امام علی علیه السلام:فازَ مَنْ أَصْلَحَ عَمَلَ یَوْمِهِ وَاسْتَدْرَکَ فَوارِطَ أَمْسِهِ؛پیروزی و موفقیت یافت کسی که عمل امروزش را درست کرد و کوتاهی های دیروزش را جبران نمود.
دنبال مقصر گشتن بعد از شکست، احتمالا کار درستی نباشد ولی دنبال تقصیر گشتن حتما کار درستی است. اینکه عدم پیروزی جبهه انقلاب را منحصر در جبر زمانه بدانیم و با جبرگرایی معتقد باشیم، قطعا ما هرکاری می‌کردیم شکست می‌خوردیم، نتیجه‌اش شکست‌های بعدی است. امام معصوم می‌گوید تقصیرهای دیروز اگر جبران نشود به پیروزی نخواهیم رسید.
undefinedوَأَطيعُوا اللَّهَ وَرَسولَهُ وَلا تَنازَعوا فَتَفشَلواو خدا و پیامبرش را اطاعت نمایید! و نزاع نکنید، تا سست نشوید
اولین گام اشتباه، نزاع درونی جبهه انقلاب بود. درحالی که عده‌ای بر ائتلاف تاکید داشتند عده‌ای دیگر سخت مخالف ائتلاف بودند. برای مثال محسن منصوری در زمانی که بیشتر بزرگان سیاست و چهره‌های انقلابی برای اجماع تلاش می‌کردند گفت: «برای آمدن به عرصه انتخابات حجت بر ما کامل شد، اما برای کنار رفتن هیچ حجتی وجود ندارد!». درحالی که علی نیکزاد حرف دیگری زد: «اگر بزرگان برای ائتلاف به جمع‌بندی برسند، همه نامزدهای خط انقلاب به دنبال این هستند که نتیجه انتخابات به اینجا ختم شود»
این نزاع در بالا درحالی در حال رخ دادن بود که در پایین و در فضای مجازی نزاع بالا به یک جنگ تبدیل شده بود. طبق آمار یکی از نهادها، حجم تولید محتوای فضای مجازی درباره کاندیداها از شروع ثبت‌نام کاندیداها تا ۳ تیر به این شکل بوده:جلیلی ۸۲ درصد مثبت و ۱۶ درصد منفی و قالیباف ۲۴ درصد مثبت و ۷۲ درصد منفی. درحالی که ۸۶ درصد حجم محتوای تخریبی علیه قالیباف توسط جریان انقلابی (هواداران جلیلی) صورت گرفته شده بود.
undefinedبایسته‌ها و نبایسته‌های نظرسنجی‌هادر این انتخابات استفاده نادرست و بیش از حد از نظرسنجی‌های غیرعلمی هم گاهی آن‌ها را به نظرسازی تقلیل داد و هم با ضریب دادن بیش از حد به آن‌ها مردم را در تردید نگه داشت و حتی گاهی نظر آنها را عوض کرد. درحالی که نظرسنجی‌های اینترنتی غیرعلمی از نوع ایتایی، تلگرامی، توییتری، اینستاگرامی به دلایل مختلف از جمله عدم دقت در نمونه‌گیری هیچ‌وقت در سطح ملی قابل اعتنا نیستند ولی مقایسه نظرسنجی‌های مراکز معتبر افکارسنجی دور اول با نتیجه انتخابات نشان می‌دهد که با اینکه میزان مشارکت مردم در نظرسنجی‌ها با آنچه اتفاق‌افتاد فاصله داشت ولی دو پیش‌بینی در همه نظرسنجی‌ها درست بود؛ یکی دو دوره‌ای شدن این انتخابات و دیگری در صدر بودن پزشکیان. پس این کاملا مشخص بود که پزشکیان به دور بعد می‌رود به همین خاطر بعضی مراکز افکارسنجی یک موضوع دیگری را هم مطرح کردند و آن اینکه در دوگانه‌های موجود کدام فرد توانایی پیروزی در مقابل پزشکیان را دارد؟
نظرسنجی مجلس: از میان پاسخگویانی که قطعاً یا احتمالاً در انتخابات پیش‌رو شرکت خواهند کرد، اگر «سعید جلیلی» انصراف دهد، ۵۱ درصد از آراء ایشان به سبد رأی «محمدباقر قالیباف»، ۱۳ درصد به سبد رأی «علیرضا زاکانی»، ۱۲ درصد به سبد رأی «سیدامیرحسین قاصی‌زاده هاشمی» و ۸ درصد به «مسعود پزشکیان» منتقل خواهد شد.از میان پاسخگویانی که قطعاً یا احتمالاً در انتخابات پیش‌رو شرکت خواهند کرد، درصورت انصراف «محمدباقر قالیباف»، ۲۷/۱ درصد از آرای ایشان به سبد رأی «سعید جلیلی»، ۲۱/۵ درصد به سبد رأی «مسعود پزشکیان»، ۱۲/۱ درصد «سیدامیرحسین قاضی‌زاده هاشمی»، ۸/۴ درصد «علیرضا زاکانی» و ۳/۷ درصد به «مصطفی پورمحمدی» منتقل خواهد شد.
ایسپا: با انصراف سعید جلیلی ۴۸ درصد طرفداران وی به محمدباقر قالیباف، ۱۵.۱ درصدشان به علیرضا زاکانی و ۷.۹ درصد به مسعود پزشکیان رأی خواهند داد. در حالی که با انصراف قالیباف ۳۳.۳ درصد آراء وی، به سبد رای سعید جلیلی افزوده می،شود و ۱۹.۴ درصد به پزشکیان رأی خواهند داد. ۱۸.۵ درصد نیز گفته‌اند برای جایگزینی تصمیمی نگرفته و باید برنامه نامزدهای دیگر را ببینند.
متا: در دوگانه آقایان پزشکیان و قالیباف، ۵۰.۳٪ از مشارکت کنندگان قطعی و احتمالی در انتخابات، گفته‌اند به آقای قالیباف رأی خواهند داد. در دوگانه آقایان پزشکیان و جلیلی، ۴۶٪ به آقای جلیلی رأی خواهند داد.
(ادامه در صفحه بعد)
@jahaneyekzan

۱۷:۴۵

undefinedما پیروزیم اگر... (صفحه دوم)
undefinedرای‌های منفیکسی که در دور دوم مقابل پزشکیان قرار می‌گرفت بیشتر از آنکه رای‌های مثبتش اهمیت داشته‌باشد رای‌های منفی‌اش مهم بود. چون بدنه انقلابی که خیلی‌هایشان تا صبح رای‌گیری مردد بین قالیباف-جلیلی بودند و تعداد مرددین در نظرسنجی‌ها هم موید این حرف است به هرحال به کاندیدای جبهه انقلاب رای می‌دادند، نکته مهم جذب رای‌های عموم مردم و خاکستری‌ها بود. برعکس تصور رایج، جامعه چند فرهنگی ایرانی نشان داده‌است «مسائل فرهنگی» بیشترازهرچیزی برایش اهمیت دارد حتی بیشتر از مسائل اقتصادی! در همین انتخابات با اینکه سعید جلیلی بر شعارهای اقتصادی، قشر محروم و روستایی تاکید داشت مسعود پزشکیان دست روی مسائل فرهنگی گذاشت و حتی حرف پیشین او در مورد بنزین ۲۵هزارتومانی مورد توجه قرار نگرفت! این اهمیت را حتی در مقایسه مسئله بنزین سال ۹۸ و درگذشت مهسا امینی سال ۱۴۰۱ هم می‌توان دید. ناآرامی‌های بعد فوت مهسا امینی به عنوان یک موضوع فرهنگی در مقایسه با ناآرامی‌های بنزین به عنوان امری اقتصادی، طولانی‌تر، رادیکال‌تر و گسترده‌تر بود. رای منفی جلیلی با توجه به سخنان و عملکرد خودش و اطرافیانش در مقایسه با رای منفی قالیباف در بدنه غیر مذهبی و انقلابی ایران خیلی بیشتر بود. مردم از رویکرد فرهنگی جلیلی در اینترنت و حجاب و ... می‌ترسیدند. نظرسنجی‌ها هم موید این حرف بودند.
undefinedپی‌نوشت: ما یک دفعه در این انتخابات در این موقعیت ژئوپلیتیک پیاده نشده‌ایم! ایران تا بوده همین بوده؛ معجونی از قومیت‌های مختلف. این جملهٔ تکرار شونده که رای‌های انتخاباتی امسال قومیتی بود بیش از اینکه قابل اعتنا باشد بیشتر فرافکنی و جبرگرایی است. باید پرسید چرا سه سال پیش که رییسی رئیس‌جمهور شد رای‌های ایران قومیتی نشد؟ مگر همتی رقیب او از یکی از مناطق ترک‌نشین نبود؟ مگر همتی و مهرعلیزاده در مناظرات برای بیدار کردن رای‌های قومیتی به زبان آذری صحبت نکردند؟حتی اگر این موضوع را بپذیریم که پیروز این انتخابات با رای قومیتی بالا آمد، بی خیال خراسان جنوبی و رضوی و شمالی هم شویم که رای قومیتی جلیلی بالاتر بود، همینطور بیخیال رای‌های گفتمانی قم و کرمان شویم،‌ اگر رای پزشکیان را در سیستان‌وبلوچستان و آذربایجان‌ها و اردبیل و کردستان نصف کنیم و به رای جلیلی اضافه کنیم باز هم رای پزشکیان بالاتر است. ضمن اینکه این شد دلیل؟ در انتخابات بعدی اگر کاندیدای اصلاح‌طلبان کرد و ترک و بلوچ و عرب بود و روی این مسائل تکیه کرد چه کنیم؟ آن وقت هم با گفتن اینکه رای‌ها قومیتی بوده باید شکست را بپذیریم و تلاشی برای رسیدن به اتحاد و یک پیروزی عاقلانه نکنیم؟!
@jahaneyekzan

۱۷:۴۵

۲۰ تیر

thumnail
نظر رهبری درباره تشکیل دولت سایه!
@jahaneyekzan

۲۲:۱۹

۲۲ تیر

thumnail
نظرسنجی‌های مراکز معتبر افکارسنجی قبل از انتخابات بسیار مورد استفاده قرار گرفت ولی بعد از انتخابات توسط همین افراد مورد خدشه قرار گرفت.دو سوال از ایشان باید پرسید:
اول: چطور می‌شود این نظرسنجی‌ها در همه انتخابات‌ها درست پیش‌بینی کرده باشند و در این انتخابات خیر؟ اگر سازوکار این مراکز ایراد دارد چطور همیشه درست پیش‌بینی کرده‌اند و اینبار خیر؟!دوم: سه پیش‌بینی این نظرسنجی ها درست بوده؛ در صدر بودن پزشکیان، دو دوره‌ای شدن انتخابات و دوم بودن سعید جلیلی‌پس چه اتفاقی افتاد که دو پیش‌بینی این نظرسنجی‌ها غلط از آب درآمد؟یکی فاصله نفر دوم و سوم؛ یعنی جلیلی و قالیباف و دیگری میزان مشارکتبه دو دلیل این اتفاق رخ داده است: طرفداران قشر خاکستری قالیباف بعد از قرار گرفتن در بین انبوه تبلیغات پزشکیان و جلیلی و دانستن این موضوع که قالیباف به دور دوم نمیرود، از رای دادن پشیمان شدند چون فکر می‌کردند رایشان فایده‌ای ندارد. به همین دلیل میزان مشارکت پایین آمد.طرفداران ایدئولوژیک قالیباف و همینطور مرددین بین قالیباف و جلیلی هم وقتی با پیام های مشابه و یک‌شکل در گروه‌های مختلف مواجه شدند که اجماع روی جلیلی است و باید به او رای داد تا پزشکیان بالا نیاید به جلیلی رای دادند.@jahaneyekzan

۲۰:۵۶

thumnail

۲۰:۵۶

۲۶ تیر

عمه فرق میکند...
"یا لیتنا کنا معکم" را چقدر زمزمه کرده‎ایم در سینه‎زدن‎ها و روضه‎هایمان و چقدر برایش اشک ریخته‎ایم؛ ولی چقدر فرق است بین زمزمه یک مرد با من؛ تفاوتی به اندازه همه شهادت‎های تاریخ و اشک ریختن و صبر کردن‎های زنانه تاریخ. همراهی چون منی با امامم، آن هم حسین (ع) را نمی‎دانم هیچ‎وقت اتفاق می‎افتاد یا نه، ولی این را خوب می‎دانم که اگر من می‎شدم یکی شبیه همسر زهیر یا مادر وهب چه می‎شد؛ که اگر این یکی یکی‎ها شبیه آن "یکی" می‎شدند حسین تنها نمی ماند... البته این را خوب می‎دانم که زهیر خودش آنقدر آماده بوده که با تلنگر همسرش فقط به هوش آمده. در شام نه حتی در مدینه و مکه هم نه، آیا حتی در آن دویست هزار فرستنده نامه از کوفه هم، کسی با یک تلنگر همسرش همراه حسین(ع) نمی‎شد؟!

من اگر همراه می‎شدم با امامم یعنی با زینب همراه شده بودم. نه! مسلم قدر زینب درد نمی‎کشیدم؛ زینب است و داغ برادر و پسر و برادرزاده، زینب است و پرستار سجاد(ع) و تسلی‎بخش دل مادران داغ‎دیده، زینب است و بچه های کوچک و خیمه های آتش گرفته و تازیانه و تاختن ها روی بدن های مبارک و زخم زبان ها. و آیا من می‎توانستم کمی از این دردها را بکشم و هنوز نفس بکشم؟! مگر نه اینکه دردها به اندازه بزرگی خود آدمها هستند؛ خداوند خودش می‎فرماید "لا یکلف الله الا وسعها". زینب فرق می‎کند؛ پدرش اورا عقیله لقب داده یعنی همیشه عاقل بسیار عاقل. زینب که زینت پدر است و وقتی خطبه می‎خواند همه می‎گویند گویی علی خطبه می‎خواند...
اینبار آرام میگویم یا لیتنا کنا معکم؛ شاید تلنگری باشد برای "نا" و همه دشواری" معکم" را از خاطر بگذرانم...

@jahaneyekzan

۱۶:۴۹

۲۸ تیر

آن هیئت کرجی که سازمان‌یافته بودهولی اگر کاری برای شور حسینی عزاداری زنانه نکنیم از این دست اتفاقات دور از انتظار نیست کمااینکه سالهای پیش تک‌و‌توک و اینور و آنور دیده می‌شد.
دخترانی که وقتی کودک هستند، در عزاداری زنانه گوشی به دست یک گوشه نشسته‌اند، وقتی بزرگتر شوند یا دلزده می‌شوند یا به روش های مردانه عزاداری روی می‌آورند.
@jahaneyekzan

۹:۲۳

۱۸ مرداد

thumnail
یازده ثانیه تا پایان بازی مانده و کیانی هفت به سه عقب است فریادهای مداح سرمربی تیم ایران هم بلند شده؛ «بچرخ؛بچرخ» و در نهایت ضربه بسیار زیبای کیانی باعث بردش می‌شودundefinedundefined
كيميا علیزاده که به امید عضویت در تیم آلمان عازم آن کشور شده با گذشت دو المپیک هنوز نتوانسته عضو تیم آلمان شود. این در حالی است که کیمیا علیزاده بهترین سالهای عمر ورزشی اش طی شده و معلوم نیست چهار سال آینده چه اوضاعی داشته باشد.المپیک توکیو علیزاده در تیم پناهجویان مقابل کیانی قرار گرفت و از کیانی برد. اینبار اما علیزاده برای بلغارستان بازی کرد و نه تنها خودش بلکه مربی و سرمربی تیمش هم ایرانی بودند. اینکه دوباره این دو به هم خوردند آن هم در بازی اول احتمال سیاسی بودن این دیدار را بیشتر میکند.
دوئل کیانی و علیزاده اینبار برای کیانی خیلی سخت تر بود چون علاوه بر اینکه قد علیزاده از او بلندتر است و این بسیار در تکواندو مهم است شکست در المپیک قبلی کار را برای کیانی سخت تر کرده بود.در یک رقابت به معنای واقعی نفس گیر که فریادهای مربیان هر دو تیم هم هر لحظه بلندتر میشد در حالیکه که کیانی راند اول را واگذار کرد با اینکه داور از آن داورهایی بود که زیاد خطا می گرفت و با اینکه علیزاده واقعا خوب بازی کرد و کیانی در هر دو راند بعدی تا ثانیه های آخر عقب بود ولی در نهایت با یک بازی عالی پیروز شد.
کیانی واقعا در المپیک توکیو حقش باخت بود چون کاملا مشخص بود از نظر روانی خودش را باخته برعکس این بازی که بسیار آماده بود هم از نظر روانی هم از نظر فنی.@jahaneyekzan

۱۲:۰۳

۲۱ مرداد

thumnail
المپیک امسال جای مدال وزنه‌برداری به شدت خالی بود، دو‌ و میدانی و تیراندازی هم می‌توانست مثل گذشته جزو ورزشهای مدال آور باشد ولی به جایش امسال در چند رشته برای اولین بار به فینال رسیدم؛ مثل سنگ‌نوردی و تیراندازی زنان
اما دو رشته تاریخ‌ساز امسال؛ کشتی و تکواندو نه تنها حیرت انگیز بودند بلکه رکورد های جدیدی را هم ثبت کردند:
undefinedاولین مدال نقره زنان در رشته تکواندوundefinedundefinedدو مدال المپیک در بخش بانوان undefinedundefinedundefinedundefinedمدال‌آوری همه تکواندوکاران
undefinedکسب مقام اولی کشتی فرنگی ایران در المپیک undefinedهشت مدال کشتی برای ایران که سابقه نداشته است
دست مریزاد به علیرضا دبیر و هادی ساعی؛ دو ورزشکار پهلوان ایرانی و مدیر توانمند undefined
@jahaneyekzan

۱۳:۲۲

۳۱ مرداد

بازارسال شده از مجله میدان آزادی
thumnail
«جنگل آسفالت» از نظر فرم واقعاً خوب است. داستان پرکششی دارد که البته بعضی جاها ضربانش می‌افتد ولی سریع هم به هوش می‌‌آید. دیالوگ‌هایش هم درست و دلنشین است. با اینکه تعداد شخصیت‌های داستان زیاد است ولی هم شخصیت‌پردازی‌ها عالی و باورپذیر است و هم بازی اکثر بازیگران. اگر بازی نه‌چندان جالب علیرضا جعفری (امیر) و بازی تکراری و آشنای نوید محمدزاده را کنار بگذاریم، تیمورتاش به‌خوبی توانسته از بازیگرانش بازی بگیرد؛ از فرشته حسینی در نقش یک دختر نچسب، مرجان اتفاقیان در نقش عاشق آویزان، امیر جعفری، آزاده صمدی و ریما رامین‌فر تا مریلا زارعی در نقش یک مادر معتاد بیمار. همچنین موسیقی فیلم و تیتراژ با آن نام‌گذاری‌های خلاقانه‌ی هر قسمت از ویژگی‌های مثبت این سریال است. پایان غیرمنتظره و البته مبهم فیلم هم آخرین برگ برنده‌اش است و مخاطب را برای فصل دوم تشنه نگه می‌دارد.
متن کامل ریویوی سریال جنگل آسفالت و بقیه مطالب پرونده «هزار و یک سریال» را اینجا بخوانید.
#جنگل_آسفالت#پژمان_تیمورتاش#هزار_و_یک_سریال#مجله_میدان_آزادی #سریال undefinedundefinedundefined@azadisqart

۲۰:۵۲

۷ مهر

thumnail
نمی‌دانم چرا از اول خبر شنیدن شهادتت، یاد محمد جهان آرا افتادم. انگار وسط میدان بودنتان برای سقوط نکردن یک شهر، یک کشور، منطقه... دلیل این یادآوری بود. تقویم را نگاه کردم. امروز روز شهادت محمد جهان‌آرا است! نور امیدی در دلم روشن می‌شود. سنت الهی دارد تکرار می‌شود.
سید حسن نصرالله، شهادتت، محکم‌ترین و آخرین قدمت برای پیروزی مقاومت است. مثل روز روشن است...
@jahaneyekzan

۱۳:۱۵

۹ مهر

thumnail
«حاج ابراهیم عقیل» از نخبگان و فرماندهان ارشد حزب‌الله بود. از همانها که چندین بار تحریم شده بود و آمریکا برای سرش جایزه گذاشته بود. اسرائیل بارها برای کشتنش تلاش کرده بود و موفق نبود تا اینکه هفته پیش در ضاحیه او را به شهادت رساند.
هروقت از غرغرهای سیاسی، فرهنگی، اجتماعی صدمن‌یک‌غاز و دوزاری فضای مجازی که این روزها همه جا هست خسته شدید این فیلم را ببینید؛ این صدا، این حرفها آنقدر دلنشین و شیرین است که فرمانده یگان رضوان حزب‌الله انگار وسط بهشت دارد اینها را زمزمه می‌کند...
@jahaneyekzan

۲۰:۳۵

۲۷ مهر

thumnail
داستان شهادت حماسی‌ات شبیه فیلم‌ها می‌ماند...از آنها که مادران در گوش بچه‌هایشان زمزمه کنند.شبیه قهرمان‌های هالیوود که همه این سالها در فیلم‌هایشان نمایش می دادند ولی هیچ وقت در دنیای کوچکشان یک نمونه‌ واقعی‌اش را نداشتند
شهادتت زنده کننده بود شبیه اسمت «یحیی»@jahaneyekzan

۲۰:۰۴

۸ آبان

thumnail
در ستایش « در انتهای شب»
در این یادداشت کوتاه من فقط میخواهم از خوبی‌های «در انتهای شب» بگویم. در واقع این سریال در این موقعیت خاص زمانی و مکانی آنقدر خوب است که من ترجیح میدهم نقاط ضعفش را اصلا نبینم! حتما اگر سریالهای خوب نمایش خانگی زیاد بود لازم بود که بدی‌ها را هم گوشزد کرد. حالا که نیست...
به طور کل «خانواده» مورد علاقه فیلم‌سازان ما نیست شاید چون گمان می‌کنند که مورد پسند مردم نیست و در نتیجه پولش به جیبشان برنمی‌گردد. اگر هم بخواهند از خانواده حرف بزنند یک لگد نثارش می‌کنند تا زیر دست بقیه مفاهیم له شود. ولی در انتهای شب یک سریال خانوادگی خالص است، نه از آنهایی که نویسنده یک دفعه کم می آورد و مسائل جنایی قاطی‌اش میکند بلکه کامل مربوط به خانواده است. آن هم بازنمایی یک خانواده از طبقه متوسط. نمایش خانگی( و حتی سینمای ایران) که بین فقر و غنا پینگ‌پونگی پیش میرود هیچ وقت به طبقه متوسط اهمیتی نداده. اتفاقا بر عکس توصیف یک خطی از سریال که خیلی جاها دیدیم و کپی ویکی‌پدیای سریال است مسائل اقتصادی موضوع حاشیه ای این سریال است. یعنی مسائل اقتصادی در کنار مسائل دیگر اجتماعی، فرهنگی، اخلاقی و... مطرح میشود نه اینکه تنها دغدغه خانواده داستان باشد.کارگردانی آیداپناهنده مثل اکثر اوقات خیلی خوب است؛ بازی‌ها و شخصیت پردازی‌ها به خصوص پارسا پیروزفر و هدی زین‌العابدین عالی است. البته که نمی‌شود بازی خوب علیرضا داوودنژاد، سحر گلدوست و نسرین نصرتی را هم نادیده بگیریم. نویسندگی همزمان آیدا پناهنده و همسرش ارسلان امیری به نظرم خیلی به پختگی و بازنمایی درست از تفاوت های زن و مرد کمک کرده‌است.ولی جدای از همه اینها آنچه برای من بسیار بسیار اهمیت دارد وجود سه نکته است:اول: روایتگری واقع‌گرایانه؛ اینکه سریال سعی کرده‌است اداهای روشنفکری را کنار بزند و از آن طرف کلیشه‌های جنسیتی را نقد کند و زندگی واقعی امروز را روایت کند خیلی شیرین است. رابطه ماهرخ و بهنام مانند خیلی از روابط زناشویی امروزی پر از ابهام است. مرز مشخصی وجود ندارد. زندگی نه خوب خوب است و نه بد بد... طلاقشان هم مثل خیلی از طلاقهای مدرن امروزی است که هیچ کدام آنقدر بد نیستند فقط با هم کنار نمی‌آیند یا نمی‌توانند کنار بیایند. در این بین نویسندگی همزمان آیدا پناهنده و همسرش ارسلان امیری به نظر خیلی کمک‌کننده می‌آید. نه ماهرخ حق کامل است نه بهنام؛ تا آخر قصه همین است، ما گاهی حق را به بهنام می‌دهیم گاهی ماهرخ. اگر مادر مهم است، پدر هم اهمیت دارد. این نویسندگی مشترک به نظر می‌رسد حتی در بازنمایی تفاوت های روحی زن و مرد قبل و بعد از طلاق هم تاثیر مثبت گذاشته است. نکته جالب توجه این است که این بین به مسائل جنسی خیلی تمیز و کوتاه در یکی از قسمت ها اشاره می‌شود.
دوم: هیچ شخصیت منفی در سریال نیست با اینکه داستان به طور کامل قابلیتل این را دارد که چند شخصیت منفی جدی داشته باشد. مثلا پدر ماهرخ به عنوان یک پدر بد متحجر اخموی عصبانی می‌تواند روایت شود بدون اینکه آن سکانس همدلی با دخترش وجود داشته باشد یا همسر ثریا به عنوان یک شخصیت منفور روایت شود ولی اینطور نیست ما حتی از او هم خیلی بدمان نمی‌آید.
سوم شخصیت ماهرخ به عنوان شخصیت زن داستان. واقعا به ندرت همچین شخصیتی در سینمای ایران پیدا می‌شود. زنی که مثل همه اشتباهاتی از او سر می زند ولی در کل عاقل و اخلاق‌مدار است. فهمش از موقعیت‌های مختلف مبتنی بر عقل است به همین خاطر مقهور شرایط سخت نمی‌شود و برای خانواده تلاش می‌کند.
در آخر اینکه؛ در انتهای شب را ببینید. حتی اگر حوصله‌ دیدن سریال ندارید قسمت دوم را ببینید! اصلا قسمت دوم، خودش یک فیلم کامل بود! با بازی درجه یک سیامک صفری و ناهید مسلمی
@jahaneyekzan

۱۶:۰۱