م

مسیر اقتصاد

۶,۵۲۷عضو
م
۶.۵هزار عضو

مسیر اقتصاد

رسانه تصمیم سازان اقتصاد ایران
سایت: masireqtesad.ir
بله: ble.ir/masireqtesad
تلگرام: t.me/masireqtesad
ایتا: eitaa.com/masireqtesad
روبیکا: rubika.ir/masireqtesad
توییتر: twitter.com/masireqtesad
اینستاگرام: instagram.com/masireqtesad

۱۶ اردیبهشت

thumnail
undefined نیاز ۵۰۰ هزارتنی به افزایش ظرفیت تولید بوتادین برای تأمین بازار داخلی
undefined میثم فتحی محب
گزارش: https://masireqtesad.ir/182228
undefined بوتادین در میان محصولات پایه پتروشیمی، کمترین میزان تولید را دارد و عمدتا برای تولید انواع لاستیک به کار می‌رود.
undefined تولید بوتادین ایران نیز کمتر از نیاز داخلی است و به جهت تأمین نیاز داخلی باید حداقل ۵۰۰ هزارتن به ظرفیت تولید بوتادین اضافه شود.
undefined توسعه زنجیره ارزش بوتادین تنها با افزایش تولید بوتادین رخ نداده و نیازمند تأمین پایدار موادی همچون استایرن‌مونومر و آکریلونیتریل و اتخاذ سیاست صنعتی مناسب است.
@masireqtesad

۶:۱۶

thumnail
undefined انباشت اموال مازاد بانک‌ها و تعمیق ناترازی شبکه بانکی
گفتگو: https://masireqtesad.ir/182175
undefined وهاب قلیچ کارشناس اقتصادی، ناترازی شبکه بانکی را یکی از مشکلات قابل توجه این عرصه دانست و گفت: ناترازی شبکه بانکی تا حدی ناشی از انباشت اموال غیرمولد بانک‌هاست. این ناترازی به اضافه برداشت بانک‌ها از بانک مرکزی و همچنین در درازمدت به افزایش نرخ تورم منجر می‌شود.
undefined واگذاری اموال مازاد بانک‌ها از سه جنبه اقتصادی، حقوقی و اجرایی قابل بررسی است و با توجه به قوانین فعلی، واگذاری این اموال ریسک‌هایی را برای مدیران بانکی و خریداران آن در پی دارد.
@masireqtesad

۷:۵۴

thumnail
undefined «امنیت غذایی» محور بازنگری در قانون اساسی ژاپن
خبر: https://masireqtesad.ir/182034
undefined مجلس نمایندگان ژاپن در روزهای اخیر لایحه‌ای را برای اصلاح قانون اساسی در زمینه غذا، کشاورزی و مناطق روستایی به منظور تقویت امنیت غذایی کشور تصویب کرد.
undefined این لایحه همچنین شامل برنامه‌هایی برای حفظ ظرفیت تأمین مواد غذایی در این کشور با ترویج صادرات مواد غذایی و تلاش برای توسعه پایدار کشاورزی از طریق افزایش ارزش افزوده و بهره‌وری است.
@masireqtesad

۱۰:۳۹

thumnail
undefined توافقات تجاری؛ قربانی تصمیمات خلق‌الساعه
#کلیپ http://masireqtesad.ir/182315
undefined علی زاهدطلبان مدیرگروه حقوق موسسه مطالعات و پژوهش‌های بازرگانی با انتقاد از بی‌توجهی مسئولین به نقض پیمان‌ها گفت: مذاکرات و توافقات تجاری با زحمت زیاد با کشورهای دیگر انجام می‌شود اما به دلیل تصمیمات و قوانین ناگهانی تجاری، توافق از بین می‌رود و نقض تعهد پدید می‌آید. این چالش فقط در توافقات با کشورهای منطقه اوراسیا به دلیل وجود فشارهای سیاسی اتفاق نمی‌افتد.
@masireqtesad

۱۱:۵۸

undefined قانون حریف قاچاق نمی‌شود
undefined مهدی قربانیان؛ کارشناس تولید و تجارت
#مسیرنگار
undefined لایحه «ساماندهی و نظارت بر تجارت مرزی (کوله‌بری و ملوانی) و ایجاد اشتغال پایدار مرزنشینان» توسط ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز تدوین شد و با تصویب مجلس و تایید شورای نگهبان در اواخر سال گذشته، به قانون تبدیل شده است. اما درباره کارآمدی این قانون ابهاماتی وجود دارد: 
 undefined تامین مالی توسعه: هدف این قانون اخذ حقوق ورودی و مالیات پلکانی از رویه ملوانی و کولبری و استفاده از ۶۰ درصد درآمد حاصل شده برای «تقویت معیشت و اشتغال مرزنشینان» است. اما مرزنشینان به دلیل هزینه زایی آنی قطعی و درآمدزایی آتی احتمالی، مخالف پرداخت چنین هزینه‌هایی خواهند بود.
undefined برنامه توسعه: واسپاری اشتغال‌زایی پایدار به دولت «با همکاری و مشارکت نهادهای عمومی و انقلابی» با توجه به سیاست‌های کلی آمایش سرزمینی و اسناد ملی و استانی، نشان‌دهنده فقدان برنامه برای توسعه این مناطق است و توسعه رشته‌فعالیت‌ها به «تامین مالی» تقلیل پیدا کرده است.

@masireqtesad

۱۲:۵۲

۱۷ اردیبهشت

سرخط مطالب مسیر اقتصاد در روز یک‌شنبه ۱۶ اردی‌بهشت ۱۴۰۳:
undefined نیاز ۵۰۰ هزارتنی به افزایش ظرفیت تولید بوتادین برای تأمین بازار داخلیhttps://masireqtesad.ir/182228
undefined انباشت اموال مازاد بانک‌ها و تعمیق ناترازی شبکه بانکی https://masireqtesad.ir/182175
undefined «امنیت غذایی» محور بازنگری در قانون اساسی ژاپنhttps://masireqtesad.ir/182034
undefined کلیپ: توافقات تجاری؛ قربانی تصمیمات خلق‌الساعهhttps://masireqtesad.ir/182315
مسیر اقتصاد را در پیام رسان‌های بله، ایتا، روبیکا و تلگرام و شبکه‌های اجتماعی اینستاگرام و توییتر دنبال کنید:
@masireqtesad

۵:۴۳

thumnail
undefined تیر «تعدیل تورمی» به قلب مالیات بر سوداگری
undefined محمدطاهر رحیمی
یادداشت: https://masireqtesad.ir/182252
undefined هدف مالیات بر سوداگری، هدایت سرمایه از فعالیت‌های غیرمولد به تولید است که «تعدیل تورمی»، این کارکرد تنظیمی را نابود می‌کند.
undefined چرخه مخربِ پدیده‌ «ذخیره‌ارزش با دارایی» برای مصون‌سازی از تورم که خودش پیشران تورم‌های بعدی است با عدم بازدارندگی CGT، ادامه‌دار خواهد بود.
undefined اگر مالیات بر عایدی سرمایه به شکل بازدارنده اجرایی شود باعث خاموش یا کند شدن موتورهای تولید تورم و خلق پول بی‌کیفیت در کشور می‌شود که «عموم مردم» از آن بهره می‌برند.
@masireqtesad

۶:۰۵

thumnail
undefined دیپلماسی انرژی در مسیر تبدیل ایران به «هاب گازی» منطقه
گفتگو: https://masireqtesad.ir/181966
undefined محمدصادق مهرجو کارشناس انرژی با اشاره به اقدامات دولت سیزدهم در روابط با کشورهای همسایه با موضوع انرژی اعم از نفت، گاز و فرآورده گفت: با پیگیری مستمر و دیپلماسی فعال منطقه‌ای در حوزه انرژی قرارداد گازی با عراق تمدید و سوآپ گاز با ترکمنستان از سر گرفته شد.
undefined همچنین خط لوله صلح با وجود کارشکنی آمریکا، در حال ساخته شدن است و با این اقدامات بستری برای تبدیل شدن کشورمان به هاب گازی منطقه فراهم خواهد شد.
@masireqtesad

۷:۳۴

thumnail
undefined مهار قیمت مسکن با توسعه ۵ شهر جدید در کره جنوبی
undefined جواد کمالی
گزارش: https://masireqtesad.ir/182352
undefined طی دهه ۱۹۸۰، اقتصاد کره‌جنوبی با رشد GDP رونق گرفت و این پدیده، تأثیر بسیاری بر افزایش قیمت زمین شهری گذاشت.
undefined همچنین سرعت بالای صنعتی‌شدن و متعاقب آن رشد جمعیت سئول، از ۸.۳ به ۱۰.۶ میلیون نفر در طول دهه ۸۰ موجب کمبود مسکن و افزایش قیمت آن شد.
undefined لذا دولت کره، سیاست کنترل قیمت را از طریق عرضه مسکن در قالب ۵ شهر جدید در اطراف سئول دنبال کرد.
@masireqtesad

۱۰:۴۲

undefined ارز ترجیحی و تصمیمات سخت
undefined مهدی فامیل‌محمدی؛ کارشناس تجارت کشاورزی
#مسیرنگار
undefined منابع ارز ترجیحی واردات کالای اساسی کشاورزی و حوزه سلامت در بودجه ۱۴۰۳ مجموعا معادل ۱۵ میلیارد دلار است که نسبت به مصارف سال گذشته حداقل ۲۰ درصد کاهش یافته است.
undefined کاهش نزدیک ۴ میلیارد دلاری منابع ارز ترجیحی وزارت جهاد درحالی‌که مطالبه تثبیت قیمتها وجود دارد، سال سختی را رقم خواهد زد و دو معنا دارد:
- یا باید بعضی کالاها را مثل روغن و... از فهرست حذف شود (که این هفته عملا نشان داده شد قصد چنین کاری وجود ندارد)- یا باید «و ضروری است» نحوه مصرف جوری دقیق مدیریت شود که صرفه جویی ۲۰ درصدی ارزی رخ دهد.
undefined دولت به منظور مدیریت این کاهش، باید اصلاح الگوی واردات غذای اساسی را به طور جدی در دستور کار قرار دهد. تهاتر بدهی ارزی کارگزاران نفتی با غلات و حذف واسطه‌های تراستی (با صرفه‌جویی 10 درصدی) اقدام مثبت دولت در سال گذشته بود که ضروری است امسال با جدیت دنبال شود.
undefined اقدام دیگری که باید در سال جاری مورد توجه قرار بگیرد، ترغیب بخش خصوصی به خرید مستقیم کالا از بازارهای صادرکننده غلات به جای خرید از واسطه‌های بین‌المللی و منطقه‌ای، مثلا از طریق تهاتر انواع کامودیتی‌ها با غلات و ایجاد زنجیره تامین واردات از مبدا کشورهایی همچون برزیل است.
@masireqtesad

۱۱:۲۳

۱۸ اردیبهشت

سرخط مطالب مسیر اقتصاد در روز دوشنبه ۱۷ اردی‌بهشت ۱۴۰۳:
undefined تیر «تعدیل تورمی» به قلب مالیات بر سوداگریhttps://masireqtesad.ir/182252
undefined دیپلماسی انرژی در مسیر تبدیل ایران به «هاب گازی» منطقه https://masireqtesad.ir/181966
undefined مهار قیمت مسکن با توسعه ۵ شهر جدید در کره جنوبیhttps://masireqtesad.ir/182352
مسیر اقتصاد را در پیام رسان‌های بله، ایتا، روبیکا و تلگرام و شبکه‌های اجتماعی اینستاگرام و توییتر دنبال کنید:
@masireqtesad

۵:۵۴

thumnail
undefined ۵ عنصر قیمت‌گذاری گاز طبیعی در جهان
undefined امیررضا راد
گزارش: https://masireqtesad.ir/182222
undefined قیمت‌گذاری گاز طبیعی تحت تأثیر عوامل گوناگونی است که «شرایط جغرافیایی»، «خواص گاز طبیعی»، «قیمت‌گذاری بر اساس هزینه جایگزینی» و «قیمت نفت خام و فرآورده‌های نفتی» مهم‌ترین آن‌ها هستند.
undefined با توجه به نوسانات زیاد قیمت گاز طبیعی در جهان به علت عوامل گوناگون، الگوی فعلی قیمت ‌گذاری خوراک پتروشیمی‌ها و سوخت صنایع عمده در کشور باید مورد مداقه و اصلاح قرار گیرد.
@masireqtesad

۶:۰۸

thumnail
undefined رویکرد ضد فرار در اصلاح قانون مالیات‌های مستقیم
گفتگو: https://masireqtesad.ir/181957
undefined خلیل بهروزی‌فر نماینده مجلس، با اشاره به ویژگی‌های لایحه اصلاح قانون مالیات‌های مستقیم گفت: این لایحه می‌تواند جلوی فرارهای مالیاتی را بگیرد و در راستای رونق تولید داخلی و سرمایه‌گذاری در مناطق محروم بسیار موثر باشد.
@masireqtesad

۸:۰۵

thumnail
undefined طبقه‌بندی سیستم‌های حمل و نقلی بر اساس ۴ معیار
undefined حسین جعفری حقگو
گزارش: https://masireqtesad.ir/182328
undefined سیستم‌های حمل و نقلی امروزه بر اساس دو رویکرد کلی ملاحظات سیاست‌گذار و کاربران بررسی می‌شوند.
undefined همچنین این سیستم‌ها طبق مولفه‌های مسافت، هزینه ساخت، نوع عملکرد و مصرف انرژی طبقه‌بندی می‌شوند.
undefined لذا انتخاب وسیله سفر توسط افراد با توجه به امکانات حمل و نقلی موجود در محدوده و مقایسه این مولفه‌های مؤثر انجام می‌گیرد.
@masireqtesad

۱۱:۲۶

undefined مناطق آزاد، اسیر اهداف غلط
undefined فردین کریمی؛ کارشناس مناطق آزاد
#مسیرنگار
undefined با وجود تاکید و ضرورت اصلاح قانون چگونگی اداره مناطق آزاد تجاری–صنعتی در دهه گذشته، تلاش‌ها در این زمینه همچنان به نتیجه نرسیده است. مطابق بررسی‌های کارشناسی، مناطق آزاد اهدافی نظیر ورود به بازارهای جهانی و افزایش سهم ایران در تجارت جهانی، افزایش جذب سرمایه‌گذاری‌خارجی و داخلی را به صورت مطلوبی محقق نکرده‌اند.
undefined مطابق ماده ۱ قانون فعلی، ۹ هدف برای مناطق آزاد از جمله، انجام امور زیربنایی، عمران و آبادانی و ارائه خدمات عمومی در نظر گرفته شده است که عملا برخی از آنان با اهداف ذاتی مناطق آزاد در تناقض هستند. عمده منابع در نظر گرفته شده برای مناطق آزاد نیز در همین راستا مصرف شده است.
undefined دولت باید قبل از تاسیس زیرساخت‌های اولیه، فراخوانی برای جذب سرمایه‌گذار ندهد و پس از ایجاد زیرساخت اولیه، سازمان منطقه به نیابت از دولت با همکاری بخش خصوصی متولی توسعه زیرساخت‌های اولویت‌دار بعدی مناطق باشد. از طرف دیگر اهدافی چون ارائه خدمات عمومی، سازمان‌ مناطق آزاد را از کارکرد اصلی خود دور و عملا آن را به نهادی مشابه شهرداری‌ یا فرمانداری تبدیل خواهد کرد. از این رو بازنگری در اهداف مناطق آزاد یکی از اولویت‌های اصلاح قانون است.
@masireqtesad

۱۲:۵۹

۱۹ اردیبهشت

سرخط مطالب مسیر اقتصاد در روز سه‌شنبه ۱۸ اردی‌بهشت ۱۴۰۳:
undefined ۵ عنصر قیمت‌گذاری گاز طبیعی در جهانhttps://masireqtesad.ir/182222
undefined رویکرد ضد فرار در اصلاح قانون مالیات‌های مستقیم https://masireqtesad.ir/181957
undefined طبقه‌بندی سیستم‌های حمل و نقلی بر اساس ۴ معیارhttps://masireqtesad.ir/182328
مسیر اقتصاد را در پیام رسان‌های بله، ایتا، روبیکا و تلگرام و شبکه‌های اجتماعی اینستاگرام و توییتر دنبال کنید:
@masireqtesad

۵:۴۳

thumnail
undefined دسترسی به شغل، بُعد اثرگذار در سیاست‌گذاری مسکن
undefined شهاب‌الدین فتحی
گزارش: https://masireqtesad.ir/182416
undefined سیاست‌گذاری برای تامین مسکن ابعاد گوناگونی دارد که یکی از ابعاد مهم آن «اشتغال» است.
undefined در نظر داشتن دسترسی مناسب به شغل و محل کار در برنامه‌ریزی مسکن، در موفقیت برنامه های این حوزه اثرگذار است.
undefined مطابق نظرسنجی انجام شده از تعداد محدودی از ساکنان شهر تهران، به‌طور میانگین فاصله زمانی ۳۰ دقیقه تا محل کار مطلوب دانسته شده است.
@masireqtesad

۶:۰۳

thumnail
undefined توافقنامه روسیه با ۳ کشور برای توسعه صنعت هسته‌ای
خبر: https://masireqtesad.ir/181989
undefined روسیه توافقنامه‌هایی برای توسعه پزشکی هسته‌ای در نیکاراگوئه و قزاقستان و همچنین پروژه‌های انرژی هسته‌ای در بورکینافاسو امضا کرد.
undefined هدف از این توافقنامه‌ها ارتقای مراقبت‌های بهداشتی، آموزش کارکنان و توسعه زیرساخت‌های هسته‌ای در این کشورها است.
@masireqtesad

۸:۰۱

thumnail
undefined تمرکز بسته‌های سرمایه‌گذاری ۳ منطقه آزاد بر تامین نیازهای داخلی
undefined فردین کریمی
گزارش: https://masireqtesad.ir/182563
undefined بررسی‌ها نشان می‌دهد سازمان‌های مناطق آزاد ماکو، قشم و چابهار، فاقد طرح توسعه کسب و کار مشخص بوده و بسته‌های سرمایه‌گذاری خود را به صورت پراکنده و بدون هدف‌گذاری ارائه کرده‌اند.
undefined همچنین بخش قابل توجهی از پیشنهادهای ارائه شده در این بسته‌ها، بدون جهت‌دهی صادراتی و عمدتا با نگاه به تامین بازارهای داخلی بوده است.
@masireqtesad

۱۰:۳۸

undefined مسئله یارانه انرژی
undefined افشین غلامعلی‌پور؛ کارشناس انرژی
#مسیرنگار
undefined در بعضی گزارش‌ها، اختلاف «قیمت جهانی انرژی» با «قیمت داخلی عرضه آن به مصرف کننده نهایی»، تحت عنوان یارانه انرژی مطرح می‌شود. این درحالی است که چنین رقمی به دلیل محدودیت‌های صادراتی امکان تحقق ندارد و نمی‌تواند مبنای برنامه‌ریزی دولت قرار بگیرد.
undefined اما آنچه که در نظام فروش و قیمت گذاری فعلی حامل‌های انرژی کشور به عنوان مسئله مطرح است، 3 موضوع توزیع ناعادلانه یارانه‌های انرژی، عرضه انرژی با هزینه زیاد برای دولت و عدم کنترل و مدیریت مصارف مشترکین پرمصرف و بدمصرف است.
undefined قیمت گذاری پلکانی روشی است که می‌تواند به عنوان راهکار اتخاذ شود. در این راستا لازم است قیمت حامل‌های انرژی با استفاده از الگوی قیمت‌گذاری پلکانی به گونه‌ای اصلاح شود که تدریجا و با رعایت شرایطی همچون حد ضرورت مصرف انرژی، زیرساخت‌ها و تجهیزات، قدرت خرید خانوار، سهم هزینه انرژی به هزینه خانوار، نرخ ارز و نوسانات آن، شرایط اقلیمی، انتظارات تورمی و …، مسائل مطرح شده را مرتفع نماید.
@masireqtesad

۱۱:۳۵