عکس پروفایل مثلِ بهشتیlنسل جدید انقلابم

مثلِ بهشتیlنسل جدید انقلاب

۲۴۴عضو
عکس پروفایل مثلِ بهشتیlنسل جدید انقلابم
۲۴۴ عضو

مثلِ بهشتیlنسل جدید انقلاب

به جای کفایت به بهشتی‎خوانی، بکوشیم بهشتیِ زمانه‎مان شویم!
معرفی کانال: https://ble.ir/mesle_beheshti/3607273418994690926/1734464615116
ارتباط با ما:@mohammadmahdytehrani
undefinedتحریر الشام، داعش نیست!
undefinedمحمدمهدی تهرانی
undefinedبالاخره این تروریست‎های سابق یا معارضین مسلحی که بشار  را مرخص کردند، کیستند؟
undefinedتحریرالشام از گروه‎های متعددی تشکیل شده که مهمترین آنها همان جبهه النصره است؛ جبهه‎ای که به رهبری جولانی در سال 2012 و حتی چند ماه زودتر از داعش اعلام موجودیت کرد و در ادامه نیز حتی با داعش جنگید.
undefinedجبهه‎النصره اساساً نه برای اهداف بلندپروازانه‎ای چون دولت اسلامی عراق و شام(داعش) که برای آزادی شام تشکیل شد. هدفش را هم مبارزه با ظلم، بی‎عدالتی، فقر و سیاست‎های اشتباه بشار می‎دانست. کشت و کشتارهای داعشی چیزی نبود که النصره‎ای‎ها یا همان تحریرالشامِ امروز بپذیرد. غیرنظامیان، دیگر مذاهب و ادیان به صرف اینکه غیر سلفی هستند و... نباید کشته می‎شدند. این صرفاً یک نزاع سیاسی نبود؛ فراتر از آن یک اختلاف نظر فقهی بود. النصره‎ای‎ها حتی مسئله‎شان انتقام‎جویی از علوی‎ها هم نبود. آنها به نحوی عملگراتر حاضر به همراهی با سایر معارضین بودند اما داعش از آنجا که آن سایرین را کافر قلمداد می‎کرد، چنین همراهی‎ای را نمی‎پذیرفت. جبهه‎النصره‎ای‎ها عمدتاً سوری بودند. مناطق و شهرهای سوریه را از دیرباز به خوبی می‎شناختند. همین هم قدرت سازماندهی بالاتری به آنها نسبت به داعش می‎داد. این هر دو سلفی به شمار می‎آیند اما خشونت‎های داعشی با شیوه میانه النصره سازگار نبود.
undefinedجولانی در همین مصاحبه اخیرش با CNN هم تلاش کرد از تصور سیاه داعشی فاصله بگیرد: «افرادی که از حکومت اسلامی می‌ترسند، یا شاهد اجرای نادرست آن بوده‌اند یا درک درستی از آن ندارند.» او در مورد اقلیت‎ها هم گفت:«هیچ‌کس حق ندارد گروه دیگری را حذف کند. این اقلیت‌ها صدها سال است که در این منطقه همزیستی داشته‌اند و هیچ‌کس حق ندارد آنها را از بین ببرد.» آیا این یک ری‎برندینگ بود؟ خیر! فروریختن تصویر غلط و یکپارچه‎ای بود که از گروه‎های مخالف اسد داشتیم.
undefinedآیا این یعنی تحریرالشام خوب است؟ بیاییم بازی خوب و بد را کنار بگذاریم و از سیاه و سفیدبازی که تا الان گرفتارش بودیم خلاص شویم. ما با یک شعبه از القاعده مواجهیم که به ترکیه نزدیک است. مجموعه‎ای از گروه‎هاست که بر سر حذف اسد توافق داشتند و البته در ادلب در کنار هم به نسخه‎ای ایجابی‎تر از آنچه می‎خواهند هم شاید رسیده‎اند. تحریر در ادلب به مسیحی‎ها امکان بازگشایی کلیسا را داد و در مقابل انتقادات نیز ایستاد. ما با القاعده در افغانستان ارتباط داشتیم ولی در سوریه در مقابلش قرار گرفتیم. از نگاه جولانی ایران تفرقه مذهبی و فساد را در سوریه گسترش داده است. او همین الان با تصرف بلندی‎های جولان توسط اسرائیل همراه نیست. به این ترتیب با نسخه‎ای از القاعده مواجهیم که با ما فاصله دارد و در عوض به ترکیه گرایش خواهد داشت. از خشونت‎های داعشی فاصله می‎گیرد و بیعت اجباری هم ندارد. عملگراتر است و اهداف خود را با حوصله بیشتری و بر پایه مردم دنبال می‎کند. ماجرای تعرض به حرم‎ها هم بیشتر ساخته و پرداخته کانال‎هایی است که بی‎شرفانه دنبال جذب ممبرند. جولانی کسی است که در عراق در زندان‎های آمریکا به سر برده و این البته آینده است که نشان می‎دهد ماجرای تحریر به کدام سو خواهد رفت.@mahdytehrani@mesle_Beheshti

۱۵:۱۷