عکس پروفایل نبض کلامن

نبض کلام

۲۰۳عضو
undefinedundefinedundefinedundefinedundefined
undefinedحضرت علی علیه السلام به “کمیل بن زیاد"فرمود:

ای کمیل!شیفته کسانی که نماز طولانی می خوانند و مدام روزه می گیرند و صدقه می دهند و گمان می کنند که آدمهای موفقی هستند، مباش و فریب آنها را نخور.زیرا ممکن است که به این عبادات “عادت” کرده باشند یا بخواهند عمداً مردم را فریب دهند.

undefined بحارالانوار، ج ۸۱، ص۲۲۹
@nabzekalamundefinedundefinedundefinedundefined

۱۵:۱۸

undefinedحضرت فاطمه زهرا علیها السلام:
undefinedاگر روزه دار، زبان و گوش و چشم و همه ی اعضاء و جوارح خود را نگه ندارد، روزه به چه کار او می‌آید؟!
undefined دعائم الإسلام ، جلد ۱ ، صفحه ۲۶
@nabzekalamundefinedundefinedundefinedundefined

۱۵:۱۸

‍ "معیار شناخت افراد"
undefined️ امام علی(ع)، از پیامبر(ص) نقل می فرماید:
"لا تَنظُرُوا اِلَی کَثرَةِ صَلاتِهِم وَ صَومِهِم، و کَثرَةِ الحَجَّ و المَعرُوفِ و طَنطَنَتِهِم بِاللَیلِ، وَ لکِن انظُرُوا اِلَی صِدقِ الحَدِیثِ وَ اَداءِ الاَمانَةِ"
به نماز و روزه ی زیاد و حج گزاردنِ فراوان و معروف و آوای قرآن خواندنشان در شبها ننگرید، بلکه به راستگویی و امانتداری شان بنگرید.
undefined عیون اخبار الرضا (ع) ج ۲ ص ۵۱
@nabzekalamundefinedundefinedundefinedundefined

۱۵:۱۸

undefined پاسخ «مرگ بر علی (ع)» undefined
undefined یکی از خوارج در حضور علی (علیه‌السلام) گفت: «خدا این کافر را بکشد!» اصحاب برخاستند تا او را به قتل برسانند، ولی حضرت فرمود:
undefinedرُوَیداً، إنَّما هُوَ سَبٌّ بِسَبٍّ، أو عَفوٌ عَن ذَنبٍ.
undefined نهج‌البلاغه، حکمت ۴۲۰.
undefinedدست نگه دارید! پاسخ ناسزا ناسزاست، یا گذشت از گناه.
@nabzekalamundefinedundefinedundefinedundefined

۱۴:۲۴

undefined شب قدر
واژه ی «لیلة القدر» اشاره به قدر دارد. البته که انسان تا اندازه خود را نداند، قدر ندارد؛ که البته نه اندازه کمّی؛ چرا که قدر، گاهی به معنی قیمت و بهاست و گاهی به معنای اندازه ریاضی است. ما یک زمانی قدر را به معنای قیمت در نظر می گیریم که در واقع، ارزش و اندازه ای است که کمّی و ریاضی نیست. قاعده ی کلی اینست که هیچ چیز و هیچ موجود بدون اندازه ای در عالَم وجود ندارد؛ اما ما برای خداوند اندازه ای قائل نیستیم، بلکه او اندازه آفرین است؛ «وَمَا قَدَروا اللهَ حَقّ قَدرِهِ»شما در این عالَم طبیعت، نمی توانید موجودی را تصور کنید که اندازه نداشته باشد و این اندازه ی کمّی است. اما گاهی منظور ما قدر و قیمت است و ارزش و بهای چیزی را در نظر می گیریم. ارزش هم، به یک معنا، همین اندازه است اما قدری بالاتر از آنست. مثلا ارزش معنوی و اخلاقی را فرض کنید. اخلاقیات، ارزش های انسانی هستند. صدق، خوبی، عدالت، امانت، وفای به عهد، همه ی اینها از یک ارزشی برخوردارند. اینها هم ارزش و اندازه هستند و قدر دارند؛ اما نه قدر کمّی هندسی. اینکه گفته اند انسان باید قدر خود را بیابد، بدن انسان از یک اندازه کمّی برخوردار است و به طور کلی، هر جسمی و بدن انسان به حکم اینکه یک جسم است، دارای ابعادی است و می توان با قطعیت ریاضی آن را اندازه گیری کرد. اما انسان، از یک اندازه ی معنوی هم برخوردار است که دیگر نمی توان آن را با متر اندازه گرفت و این همان قدر عَقول است. عقل، این اندازه را می سنجد. صدق، وفای به عهد، و زیبایی دارای ارزش و بهایی هستند که عقل آنها را اندازه می گیرد. انسان، همه ی اندازه ها را در خود دارد. انسان، هم اندازه ی مادی و هم اندازه ی معنوی دارد. ....
ارزش معنوی انسان بسیار بالاست. اما در سوره ی قدر که می فرماید: «إنّا أنزَلنَاهُ فِی لَیلَة القَدرِ»، این تنها قدر انسان نیست. البته هنگامی که انسان، قدر خود را بشناسد، می تواند قدر همه چیز را بداند. انسان، محیط بر عالَم است وصرفا یک موجودی در بین موجودات دیگر در عالَم نیست. این کلمه ی «القدر» با «ال» به این معناست که همه چیز در این شب، قدر و اندازه ی خودش را می یابد.
undefined {کتاب معرفت، صفای رمضان، ص55-56} undefined غلامحسین ابراهیمی دینانی
@nabzekalamundefinedundefinedundefinedundefined

۱۴:۴۴

thumbnail
شعرخوانی شاعر آیینی علی مردی پوردر مدح امیرالمومنین
@nabzekalamundefinedundefinedundefinedundefined

۲:۲۴

thumbnail
شعرخوانی شاعر آیینی علی مردی پوردر مدح امیرالمومنین
@nabzekalamundefinedundefinedundefinedundefined

۲:۲۷

4_5801150599437226552.pdf

۲۰۵.۷۳ کیلوبایت

نظریه ی اخلاقی زاگزبسکی:نظریه ی فضیلت مدار الگوگرا
چکیده:لیندا زاگزبسکی در نظریه ی فضیلت مدار الگوگرا گونه ی جدیدی از نظریه ی اخلاقی مبناگرا را عرضه می کند که در آن اشخاص الگو پایه ای ترین مولفه ی اخلاقی در نظر گرفته می شوند. او در این نظریه تلاش دارد تا تمام مفاهیم بنیادی اخلاق از جمله نتیجه ی خوب و فعل صواب را از راه ارجاع مستقیم به شخص الگوی خوب تعریف کند. یکی از مهم ترین پیامدهای این نظریه در پسینی دانستن گزاره های اخلاقی نهفته است که این امر سبب توجه ویژه ی این نظریه به اخلاق روایی می شود. زاگزبسکی در این نظریه با تاکید بر نقش برجسته ی عواطف در حوزه ی اخلاق نشان می دهد که شخص الگوی خوب را باید از راه حس عاطفی تحسین و تمجید شناسایی کرد. او برای پیش برد این دیدگاه خود، عاطفه را ادراکی معرفی می کند که هم دارای حیث شناختی و هم دارای حیث ترغیبی است. از آن جا که این نظریه بر کشش و جذابیت خوبی مبتنی است، می تواند بنیان گیرا و جذابی را برای اخلاق فراهم آورد.در این مقاله تلاش کرده ایم تا گزارش مختصری از نظریه ی اخلاقی زاگزبسکی بدست دهیم و دیدگاه فلاسفه ی دیگر را نسبت به این نظریه بیان کنیم.@nabzekalamundefinedundefinedundefinedundefined

۱:۲۱

thumbnail
محبت بدون معرفت آیا امکان‌پذیر است؟ بنده چنین باوری ندارم.
انسان وقتی واردِ وادیِ محبت حق تعالی می‌شود، محبتش (نسبت به حق) فرع بر معرفت (اش) است. انسانی که نسبت به حق تعالی «معرفت» (شناخت) نداشته باشد، «محبت» هم نمی‌تواند داشته باشد. محبت داشتن بدون معرفت، تقریبا «نامعقول» است. محبت، تابعِ معرفت است.
انسان باید بکوشد تا نسبت به حق تعالی عالم و عارف شود (تا نسبت به حق تعالی بتواند محبت داشته باشد و محبوبیت خود را نزد حق درک کند)
@nabzekalamundefinedundefinedundefinedundefined

۶:۴۱

4_5945026364561167855 (1).mp3

۰۴:۳۱-۱۰.۳۵ مگابایت
undefined عشق تو بده الله من .. 🥹
#سیدمحمودابطحی
@nabzekalamundefinedundefinedundefinedundefined

۶:۴۳

امام رضا علیه السلام فرمودند:
إِذا کَذِبَ الوُلاةُ حُبِسَ المَطَرُ، وَ إِذا جارَ السُّلطانُ هانَتِ الدُّولَةُ
هرگاه زمامداران دروغ گویند، خشکسالی می شود،هرگاه حاکم ستم کند، حکومت سست می شود

الامالی، ص ۳۱۰@nabzekalamundefinedundefinedundefinedundefined

۱۳:۰۸

undefined امام جواد(عليه السلام):
undefined نيكوكاران به نيكى كردن نيازمندترند تا كسانى كه به آن نيازمندند؛ زيرا پاداش و افتخار و نيكنامی‌اش از آنِ آنهاست. بنابراين آدمى هر خوبى كه كند، نخست به خود كرده است. پس نبايد به خاطر خوبي‌ای كه به خود كرده از ديگران سپاسگزارى بخواهد.

الإمامُ الجوادُ(عليه السلام): أهلُ المَعروفِ إلَى اصطِناعِه أحوَجُ مِن أهلِ الحاجَةِ إلَيهِ ؛ لأِنَّ لَهُم أجرَهُ وفَخرَهُ وذِكرَهُ ، فمَهما اصطَنَعَ الرَّجُلُ مِن مَعروفٍ فإنَّما يَبدأ فيهِ بِنَفسِهِ ، فلا يَطلُبَنَّ شُكرَ ما صَنَعَ إلى نَفسِهِ مِن غَيرِهِ .
undefined كشف الغمة/ج ۲ /ص ۳۴۷@nabzekalamundefinedundefinedundefinedundefined

۲۱:۵۵

undefined دین را در کام مردم تلخ نکنید undefined
امام باقر (علیه‌السلام) از جدش پیامبر خدا (صلی الله علیه و آله) چنین نقل می‌فرمود:
undefinedاین دین محکم و پابرجاست؛ پس با ملایمت در آن پیش بروید و بندگی خدا را برای بندگان خدا ناخوشایند نسازید؛ اگر نه همچون سوار درمانده‌ای خواهید بود که نه مسافتی را پیموده و نه مرکبی را باقی گذاشته است.

undefinedإِنَّ هَذَا اَلدِّينَ مَتِينٌ فَأَوْغِلُوا فِيهِ بِرِفْقٍ وَ لاَ تُكَرِّهُوا عِبَادَةَ اَللَّهِ إِلَى عِبَادِ اَللَّهِ فَتَكُونُوا كَالرَّاكِبِ اَلْمُنْبَتِّ اَلَّذِي لاَ سَفَراً قَطَعَ وَ لاَ ظَهْراً أَبْقَى.

undefined اصول کافی، ج۲، ص۸۶.
@nabzekalamundefinedundefinedundefinedundefined

۱۶:۰۶

thumbnail
َundefined کل اعضای خانواده‌ی فرانسوی و مرفهی که در این قلعه زندگی می‌کردند، حدود ۱۱۳ سال پیش سوار کشتی تایتانیک شدند و هیچ وقت برنگشتند...
به همین راحتی تمام شد!
این خانه مجلل بدون هیچ حفاظ امنیتی و نگهبان و دزدگیر و.... فقط انجمن آن منطقه هر‌اَز گاهی کسی را مامور یک سرکشی کوتاه می‌کند تا امانت‌دار خوبی باشند، شهروندان و همسایگان هیچ آسیبی به این بنا نزدند و تمام وسایل سرجاشون هست، راستی اینها چگونه ملتی هستند؟!کجا تربیت شدند،‌ آیین و دین و مسلک اینها چیست؟
بعد از سال‌های بسیار زیادی انگار هیچ اتفاقی نیفتاده!!انسانیت و رعایت حقوق دیگران سرآمدترین آیین یکتا پرستی است...
@nabzekalamundefinedundefinedundefinedundefined

۴:۳۴

undefinedundefinedundefinedundefinedundefined
undefined تنها عکسی که در طاقچه منزل ما بود عکس سیّد مهدی قوام بود...
undefined دکتر مهدی کلهر
undefined سید مهدی قوام (رضوان الله تعالی علیه) فقیه، مجتهد، فیلسوف، عالم عامل و عارف مخلص، جزو جرگه نه‌چندان وسیع رفقای عرفان و محبت مرحوم ابوی آیت الله حاج میرزا عبدالعلی تهرانی (شهید کلهری) بودند.
ما، در منزل پدری‌مان عکس هیچ ملا، عالم، عارفی را ندیدیم به‌ جز تصویر سیاه و سفید سید مهدی قوام واعظ (رحمة الله علیه)...!
ایشان داماد مرحوم آیت الله فیروز آبادی واقف بیمارستان فیروز آبادی، عالم سیاسی دوران معاصر پس از مشروطه در تهران و شهر ری بودند که چند دوره وکیل مجلس شورای ملی هم شدند.ایشان بسیار ساده زیست هم‌چون شهید آیت الله مدرس، ولی ثروتمند و خادم برای مردم و فرودستان بود.
همیشه رفتار ایشان من را یاد کشیش داستان بینوایان ویکتورهوگو‌ می‌اندازد که ژان والژان را به مسیو مادلن، تبدیل کرد.راستی یکی از تفاوت‌های سید مهدی قوام، تسلّط او بر ادبیات و رمان‌های فاخر اروپا و جهان بود، چه روسی و چه فرانسوی و چه...!شاید هنوز هم سید مهدی قوام‌هایی باشند. شاید، اما دیده نمی‌شوند، چون با تکبر و تبختر بعضی از افراد سازگار نیستند.
سید مهدی قوام، دنیا دوست نبود، ولی مهم‌ترین ثروت دنیا یعنی انسان‌ها را از هر نوع و جنس و رنگ و... دوست داشت و عاشقشان بود.واقعاً انسان را اشرف مخلوقات می‌دانست و برای آن مخلوق، اعتباری و احترامی ویژه قائل بود.‌واقعا انسان را شایسته پرستش می‌دانست.لذا گناهکارترین انسان‌ها را ارزشمند می‌شمرد که برایش هیچ قدر و قیمتی را نمی‌توان برشمرد.به راحتی دو عدد قالیچه گل ابریشم را که تازه خریده بود به همان دزد بخشید!یا پول ده شب روضه خوانی را دو دستی به یک بانوی خطاکار تقدیم کرد و... و...!
دنیا از نظر او در برابر احسن مخلوقات، انسان، هیچ ارزشی نداشت.شاید وظیفه حوزه‌های علوم دینی، پرورش سید مهدی قوام‌ های باسواد، با تقوا، با معرفت و با انصاف می‌بایست باشد. شاید...!چه‌قدر یاد این انسان‌ها، حال ما را و همه را خوش می‌کند...و من امروز هم‌چنان به حلقه‌های مفقوده فکر می‌کنم:حلقه مفقوده‌ معرفت، حلقه مفقوده جهان‌بینی، حلقه مفقوده ایدئولوژی، حلقه مفقوده ادیان الهی در عصر حاضر، حلقه مجهوله علوم انسانی، سیاسی، اقتصادی و... یک چیز بیشتر نیست!آی آدم‌ها، انسان هنوز هم اشرف مخلوقات است.فرق سید مهدی قوام‌ها با سایرین در فهم ارزش انسان بما هو انسان بوده و هست.والسلام
@nabzekalamundefinedundefinedundefinedundefined

۴:۳۵

thumbnail
undefined یک هدیۀ شنیدنی!
دعوتید به شنیدن مدح مولا مرتضی‌علی(ع).
هم او که نام و یادش حلاوت‌بخش روح و جان است.
شعر از شاعر نامدار شیعه، شیخ حسن کاشیبانوای ذاکر اهل‌بیت حاج حسن خلج

@nabzekalamundefinedundefinedundefinedundefined

۱۵:۴۵

thumbnail
undefined و أَجْرِ لِلنَّاسِ عَلَی یدِی الْخَیرَ ...
undefined خدایا...خیر و خوبی رو به دست من به مردم برسون!
undefined دعای بیستم صحیفه سجادیه
@nabzekalamundefinedundefinedundefinedundefined

۱۲:۴۵

undefinedundefinedundefinedundefinedundefined
حکایتی زیبا از گلستان سعدی به قلم "ســاده و روان"

undefined باب هفتم : در تاثیر تربیتundefinedundefinedundefinedundefinedundefinedundefined
undefined پارسازاده اى بر اثر مرگ عموهایش به ارث فراوانی رسید. پس به خوش گذرانی و عیش و نوش مشغول شد و آن ثروت را در راههاى اشتباهی مصرف كرد. به هر گناه و کار نکرده ای دست مى زد و هر شرابى را مى نوشید. از روى نصيحت و خير خواهى به او گفتم: اى فرزند! در آمد، همچون رود جاری است و زندگى همانند آسيابى است كه توسط این آب در گردش است. به عبارت ديگر، زیاد خرج كردن برای کسی مناسب است كه موجب كاهش و نابودى در آمد نگردد. (آب كه كم شد يا از بين رفت، سنگ از گردش مى افتد.)
undefinedچو دخلت نيست خرج آهسته تر كنundefinedكه مى گويند ملاحان سرودى (۱)undefinedاگر باران به كوهستان نباردundefinedبه سالى دجله گردد خشک رودى
عقل و ادب را رعايت كن و از انجام کارهای بيهوده پرهیز کن، چون زمانی كه ثروتت تمام شود، به رنج و دشوارى مى افتى و پشيمان خواهى شد. آن پسر كه غرق در عيش و نوش بود و غافل از سرانجام كار، نصيحت مرا نپذيرفت و گفت: آسايش زندگى حاضر را نبايد به خاطر رنج آينده به هم زد، اگر كسى چنين كند برخلاف شيوه خردمندان رفتار كرده است. (اين نقد بگير و دست از آن نسيه بدار.)
undefinedخداوندان كام و نيكبختى (۲)undefinedچرا سختى خورند از بيم سختیundefinedبرو شادى كن اى يار دل افروزundefinedغم فردا نشايد خورد امروز@nabzekalamبراى چه غم فردا را بخورم بلكه براى من آن شايسته است در صدر مجلس مردانگى باشم و پيمان جوانمردى ببندم مردم ياد نيک نعمت بخشى مرا زبان به زبان بگويند.
undefinedهر كه علم شد به سخا و كرمundefinedبند نشايد كه نهد بر درمundefinedنام نكويى چو برون شد بكوىundefinedدر نتوانى که ببندى بروى
ديدم نصيحت مرا نمى پذيرد و دم گرم در آهن سرد او بى اثر است، همنشينى با او را ترک كردم و ديگر نصيحتش نكردم و به گفتار حكيمان فرزانه دل بستم كه گفته اند:
بلِّغ ما عَلیکَ فاِن لَم یَقبلوا ما عَلیکَ (۳)
undefinedگر چه دانى كه نشنوند بگوىundefinedهرچه دانى ز نیک خواهی و پندundefinedزود باشد كه خيره سر بينىundefinedبه دو پاى اوفتاده اندر بندundefinedدست بر دست مى زند كه دريغundefinedنشنيدم حديث دانشمند
مدتى از اين ماجرا گذشت، همان گونه كه پيش بينى کرده بودم آنچه را داشت نابود كرده بود. كارش به جايى رسيد كه ديدم لباس پاره پاره پوشيده و لقمه لقمه به دنبال غذاست. با ديدن آن وضع نكبت بارش، خاطرم دگرگون شد ولى ديدم از مردانگى دور است كه اكنون نزدش بروم و با سرزنش كردن، نمک بر زخمش بپاشم پيش خود گفتم:
undefinedحريف سفله در پایان مستى (۴)undefinedنينديشد ز روز تنگدستى undefinedدرخت اندر بهاران برفشاند undefinedزمستان لاجرم بى برگ ماند  undefinedundefinedundefinedundefinedundefinedundefined۱_ ملاحان: کشتیبانان۲_ آنها که مرفه و خوش اقبال اند.۳_ یعنی: آنچه بر عهده تو است برسان، آنگاه اگر نپذیرفتند بر تو گناهی نیست.۴_ حریف سفله: انسان بدسرشت
@nabzekalamundefinedundefinedundefinedundefined

۸:۰۹

سخن درخشان شهید ثانی در روا بودنِ کمکِ مالی به کافران و غیر مسلمانان:
《کمک و اعانت و احسان به اشخاص کافر برای رفع نیازمندی‌شان، از این جهت که:undefinedبندۀ خدای‌اندundefinedو بنی‌آدم‌اندundefinedکه خدای متعال به آنان کرامت عطا فرموده [لقد کرّمنا بنی‌آدم]،هرگز معصیت نیست》

«... بخلاف الوقف عليهم أنفسهم؛ لعدم استلزامه المعصية بذاته، إذ نفعهم من حيث الحاجة، و أنهم عباد اللّٰه، و من جملة بنی آدم المكرمين و من تجويز أن يتولد منهم المسلمون لا معصية فيه»
@nabzekalamundefinedundefinedundefinedundefined

۸:۰۳

1_16725249866.mp3

۰۳:۵۱-۱.۷۷ مگابایت
undefined️صلوات شعبانیه با صدای امام موسی صدر
@nabzekalamundefinedundefinedundefinedundefined

۹:۳۴