عکس پروفایل پرسمان  دینی پ

پرسمان دینی

۶۹عضو
بازارسال شده از فرهنگ ومعارف اهل بیت علیهم السلام
thumnail

۱۸:۳۶

بازارسال شده از فرهنگ ومعارف اهل بیت علیهم السلام
روزه‌ی دانش‌آموزان
undefined پرسش: اگر دانش‌آموزی می‌تواند روزه بگیرد، ولی به خاطر این که امسال امتحانات آخر سال، هم‌زمان با ماه رمضان است، نمی‌تواند هم درس بخواند هم روزه بگیرد، آیا می‌تواند چند روز از روزه‌هایش را افطار کند؟
undefined پاسخ: باید روزه بگیرد و اگر بین روز ادامه روزه برای او مشقت بسیار زیاد داشت، می‌تواند افطار کند، البته می‌تواند به سفر برود و در سفر افطار کند.

۱۸:۳۶

thumnail

۱۸:۴۱

undefined موشن گرافیک احکام ماه رمضانundefined undefined با بخارشو پاک نمیشه !

۱۸:۴۲

thumnail

۱۳:۳۳

وظیفه مکلف در تشخیص ضرر داشتن روزه
undefined پرسش: با توجه به شرایط جسمی، آیا با تشخیص خود، می‌توانم یک روز در میان روزه بگیرم؟ یا پزشک باید تشخیص دهد؟
undefined پاسخ: تشخیص تأثیر روزه در ایجاد بیماری یا تشدید آن و عدم قدرت بر روزه یا ضرر داشتن روزه بر عهده مکلف است. پس اگر پزشک بگوید: روزه ضرر دارد ولی گفته او موجب اطمینان یا ترس از ضرر نشود یا مکلف با تجربه دریافته باشد که روزه ضرر ندارد، باید روزه بگیرد. همچنین اگر پزشک بگوید: روزه ضرر ندارد ولی خودش بداند روزه برایش ضرر دارد یا خوف ضرر عقلایی داشته باشد، نباید روزه بگیرد و روزه بر او حرام است.
#احکام_روزه

۱۳:۳۴

بازارسال شده از فرهنگ ومعارف اهل بیت علیهم السلام
thumnail

۱۴:۴۱

بازارسال شده از فرهنگ ومعارف اهل بیت علیهم السلام
undefined #احکام_روزه
سوال:undefinedآیا ارتکاب سهوی مفطرات(چیزی که روزه را باطل می‌کند) روزه را باطل می‌کند؟
🟢جواب:اگــر شخص روزه‌دار مفطری را سـهـوا انـجـام دهــد، روزه‌اش باطل نمی‌شود و فرقی هم بین انواع روزه‌ها نیست. (مراجع عظام تقلید)
undefinedمنبع: رهیافت ۶ / احکام روزه/ ص ۸۶

۱۴:۴۱

thumnail

۲۰:۵۰

undefined #احکام_روزه
سوالundefinedچنانچه فردی بیماری لثه داشته باشد و دائما از لثه‌اش خون خارج شود، فروبردن خون در حین روزه چه حکمی دارد؟
🟢جواب: خروج خون از لثه تا زمانی‌ که فرو برده نشود، روزه را باطل نمی‌کند و اگر در آب دهان حل شود و ازبین برود، محکوم به طهارت است. بلعیدن آب دهـان، اگر صدق نکند که همراه آن خون یا چیز دیگر است، اشکال ندارد و مبطل روزه نیست. (آیت الله خامنه‌ای) اگر عمدا ًخون لثه و خون دندان و... را فرو ببرد، روزه را باطل می‌کند؛ ولی اگر بی‌اختیار باشد، روزه صحیح است (آیت‌الله مکارم) اگـر فـرو نـدادن خـون برایش مشقت شدید ندارد، باید روزه بگیرد و فرو رفتن غیر اختیاری، روزه‌اش را باطل نمی‌کند. (آیت الله شبیری)
undefinedمنبع: رهیافت ۶/ احکام روزه/ ص۹۰.

۲۰:۵۱

بازارسال شده از پرسمان دینی
thumnail

۲۰:۵۹

بازارسال شده از پرسمان دینی
undefined️ پرسش: آیا روزه کله گنجشکی در سیره ائمه علیهم‌السلام وجود داشته است؟
undefined...عَنْ أَبِي عَبْدِ اللَّهِ عَنْ أَبِيهِ ع قَالَ: «....نَحْنُ نَأْمُرُ صِبْيَانَنَا بِالصَّوْمِ إِذَا كَانُوا بَنِي سَبْعِ سِنِينَ بِمَا أَطَاقُوا مِنْ صِيَامِ الْيَوْمِ إِنْ كَانَ إِلَى نِصْفِ النَّهَارِ أَوْ أَكْثَرَ مِنْ ذَلِكَ أَوْ أَقَلَّ فَإِذَا غَلَبَهُمُ الْعَطَشُ وَ الْغَرَثُ أَفْطَرُوا حَتَّى يَتَعَوَّدُوا الصَّوْمَ وَ يُطِيقُوهُ فَمُرُوا صِبْيَانَكُمْ إِذَا كَانُوا بَنِي تِسْعِ سِنِينَ بِالصَّوْمِ مَا اسْتَطَاعُوا مِنْ صِيَامِ الْيَوْمِ فَإِذَا غَلَبَهُمُ الْعَطَشُ أَفْطَرُوا.»
undefinedامام صادق(ع) از پدرشان نقل می کنند:"....ما[اهل بیت ]کودکانمان را هرگاه هفت‌ساله شوند، به روزه امر می‌کنیم، به مقداری که طاقت روزه‌ی یک روز را داشته باشند؛ چه به قدرِ نصف روز باشد، یا بیشترِ روز یا کمی از آن و هرگاه تشنگی و گرسنگی بر آنان غالب گشت، روزه‌شان را افطار می‌کنند، تا به این ترتیب به روزه‌گرفتن عادت کنند و طاقتِ روزه را بیابند. شما نیز کودکانتان را وقتی نُه‌ساله شدند، به روزه امر کنید، به مقداری که طاقت روزه‌ی یک روز را داشته باشند و هرگاه تشنگی بر آنان غالب گشت، روزه‌شان را افطار کنند."
undefinedالكافي، ج۳، ص۴۰۹

۲۰:۵۹

thumnail

۲:۰۸

undefined وظیفه مکلف در تشخیص ضرر داشتن روزه
undefined با توجه به شرایط جسمی، آیا با تشخیص خود، می‌توانم یک روز در میان روزه بگیرم؟ یا پزشک باید تشخیص دهد؟
undefined تشخیص تأثیر روزه در ایجاد بیماری یا تشدید آن و عدم قدرت بر روزه یا ضرر داشتن روزه بر عهده مکلف است. پس اگر پزشک بگوید: روزه ضرر دارد ولی گفته او موجب اطمینان یا ترس از ضرر نشود یا مکلف با تجربه دریافته باشد که روزه ضرر ندارد، باید روزه بگیرد. همچنین اگر پزشک بگوید: روزه ضرر ندارد ولی خودش بداند روزه برایش ضرر دارد یا خوف ضرر عقلایی داشته باشد، نباید روزه بگیرد و روزه بر او حرام است.

۲:۰۸

بازارسال شده از فرهنگ ومعارف اهل بیت علیهم السلام
ble.ir/join/AD86VFDaT1جهت عضویت به گروه پرسمان دینی undefinedundefined

۲:۱۱

بازارسال شده از فرهنگ ومعارف اهل بیت علیهم السلام
thumnail

۹:۰۵

بازارسال شده از فرهنگ ومعارف اهل بیت علیهم السلام
undefined پرسش: حکم نیت نکردن برای روزه ماه رمضان چیست؟undefined پاسخ: کسی‌که در روز ماه رمضان نیت روزه نمی‌کند، یا از روی ریا روزه می‌گیرد یا قصد می‌کند که روزه نباشد، ولی هیچ‌یک از کارهایی را که موجب باطل شدن روزه است انجام نمی‌دهد، قضای آن روز بر او واجب است ولی کفاره واجب نیست.
undefined رساله نماز و روزه، مسأله ۹۰۳

۹:۰۵

undefined #احکام_مداحی#احکام_عمومی#احکام
undefinedسؤال:در بعضی از هیأت‌های مذهبی مصیبت‌هایی خوانده می‌شود که مستند به مقتل معتبری نیست... بلکه گاهی بعضی از امور برای مدّاح یا خطیب حسینی از راه الهام و مکاشفه مکشوف می‌شود، آیا نقل وقایع از این طریق صحیح است؟ تکلیف شنوندگان چیست؟
undefined پاسخ آیت‌الله #خامنه‌ای: نقل مطالب به صورت مزبور بدون این که مستند به روایتی باشد و یا در تاریخ ثابت شده باشد، وجه شرعی ندارد... تکلیف شنوندگان نهی از منکر است به شرطی که موضوع و شرایط آن نزد آنان ثابت شده باشد.
undefinedسؤال: اگر #روضه بی اساس خوانده شد ما چه وظیفه‌ای داریم؟undefined پاسخ آیت‌الله #صافی: اگر دروغی از ذاکرین بشنوید بر حسب وظیفه شرعی باید به عنوان نهی از منکر به خود گوینده تذکر دهید و همه مکلّفین این وظیفه را دارند.•┈┈••✾••┈┈•

۱۰:۵۴

thumnail
‏عکس از Muhammad. Salar

۱۲:۲۱

undefinedصلوات برای تعجیل درفرج امام زمان‌ فراموش نشهundefined
#پرسش
undefined️چرا به امام حسن (علیه السلام)، مجتبی می گویند؟
#پاسخ
undefined واژگان «اجتباء» و «مجتبی» در متون اسلامی؛ برگزیده شدن بنده ای از ناحیه خداوند بوده و به معنای اختصاص دادن او به فیض های خاص الهی است. این موهبت تنها برای فرستادگان خاصی از جانب حضرت حق اختصاص یافته است. شخصی که مُجْتَبی است، خداوند او را برای کارهای بزرگی؛ مانند رسالت و امامت و ولایت برمی گزیند.بر اساس روایاتی، لقب «مجتبی» برای رسول خدا(صلی الله علیه و آله و سلم) و امام حسن(علیه السلام) به کار رفته است، اما این لقب درباره امام حسن(علیه السلام) شهرت یافته است. به دیگر سخن؛ لقب «مجتبی» برای همه ائمه اطهار(علیهم السلام) صحیح و شایسته است؛ چون همه آن بزرگواران برگزیدگان الهی و مقربان درگاه او هستند. آن چنان که در زیارت جامعه می خوانیم: «اصْطَفَاکُمْ بِعِلْمِهِ وَ ارْتَضَاکُمْ لِغَیْبِهِ وَ اخْتَارَکُمْ لِسِرِّهِ وَ اجْتَبَاکُمْ بِقُدْرَتِه».

۱۲:۲۲