عکس پروفایل مطالعات ترکیه و قفقازم

مطالعات ترکیه و قفقاز

۲۷۲عضو
عکس پروفایل مطالعات ترکیه و قفقازم
۲۷۲ عضو

مطالعات ترکیه و قفقاز


مطالعات ترکیه و قفقازتاریخ، سیاست، اندیشه و اقتصاد
کانال خبری تحلیلی میز ترکیه و قفقاز اندیشکده مرصاد www.mersadcss.com/fa
ادمین@abolfazlajalli

۳۰ مرداد

thumnail
undefinedبه دنبال ایجاد ترکیه ای بدون تُرکیت و تُرک هستند
undefined ییلماز اوزدیل نویسنده و روزنامه نگار مشهور ترک:
"ببینید درباره ورود و خروج ها به کشور، وضعیت بقدری تحت کنترل است!! که هاکان فیدان وزیر خارجه کشورمان می گوید: عراقی های زیر 15 سال و بالای 50 سال بدون ویزا خواهند توانست به ترکیه بیایند. ترکیه علنا در حال اشغال شدن است. پروژه خاورمیانه بزرگ به دست حزب حاکم عدالت و توسعه مثل ساعت دارد کار می کند و در حال پیاده شدن است. صدایی از رسانه هایمان شنیده نمی شود. اپوزیسیونمان چیزی نمی گوید. پروژه خاورمیانه بزرگ را دقیق اجرا می کنند.سوریه ای ها، افغان ها، پاکستانی ها، غزه ای ها، آفریقایی ها همگی بیایند. الان هم می گویند که عراقی ها بیایند. در مقابل چشمانمان در حال ایجاد ترکیه ای عاری از تُرکیت و تُرک هستند. قرار بود بدون ویزا به اروپا برویم الان خاورمیانه بدون ویزا به ما می آید."
undefinedکانال مطالعات ترکیه و قفقاز اندیشکده مرصاد@turkeycaucasus

۲۲:۲۷

۳۱ مرداد

thumnail
undefinedشبکه TRT World اولین تیزر مستند جنجالی «اشغال مقدس» را منتشر کرد
undefinedاین مستند توجه ها را به نسل کشی غزه و جنایات شهرک نشین ها در کرانه باختری جلب می کند.

undefinedکانال مطالعات ترکیه و قفقاز اندیشکده مرصاد@turkeycaucasus

۱:۰۶

undefinedشبکه TRT World، جنایات شهرک نشینان یهودی اسرائیل علیه فلسطینیان در کرانه باختری را با مستند "اشغال مقدس" به تصویر کشیده است.
undefinedطبق اعلام سازندگان این برنامه، برای این مستند، تیم تحقیقاتی و مستندساز TRT World پس از 7 اکتبر به گروه های رادیکالتر اسرائیلی در کرانه باختری نفوذ کرده و به پایگاه ها و مراکز پلیسی رفته که گروه افراطی تر "هیلتاپ یوث" معروف به داعش اسرائیل در آن حضور دارند. در این مستند نحوه آموزش اعضای این گروه و روش های مورد استفاده شهرک نشینان یهودی برای بیرون راندن فلسطینی ها از خانه ها و سرزمین هایشان به تصویر کشیده شده است.
undefinedدانیلا وایس رهبر شهرک نشینان، زوی سوکوت عضو سابق هیلتاپ یوث و نماینده مجلس اسرائیل، ایهود اولمرت نخست وزیر سابق اسرائیل، مایکل اسفارد وکیل، هاگت اوفران رهبر جنبش Peace-Now، و ناداو ویمن سرباز و تک تیرانداز سابق در ارتش اسرائیل، از جمله نام هایی هستند که در این مستند صحبت می کنند.
undefinedجلسه اولین نمایش این مستند 24 آگوست ساعت 15 در سینما اطلس استانبول، با شرکت میهمانان؛ پروفسور ایلان پاپ مورخ مشهور، گیدئون لوی روزنامه‌نگار معروف اسرائیلی از روزنامه هاآرتص، آرون مایت نویسنده و فعال حقوق بشر، رابرت مارتین فعال و مورخ استرالیایی، پروفسور سامی العریان متفکر مشهور فلسطینی، مدیا بنجامین فعال آمریکایی، احمد کوتا پرستار فلسطینی-کانادایی که در جریان درگیری های اخیر غزه در منطقه بوده و عیسی عمرو فعال فلسطینی، و با حضور عموم اصحاب رسانه برگزار خواهد شد.

undefinedکانال مطالعات ترکیه و قفقاز اندیشکده مرصاد@turkeycaucasus

۱:۰۶

۳ شهریور

undefined تولید کنندگان ترک به مصر می روند؛ صدها هزار نفر بیکار شده اند
undefinedشرف فایات، رئیس مجمع بخش البسه و پوشاک آماده اتحادیه اتاق‌ها و بورس‌ کالای ترکیه (TOBB) گفت:
undefined"در یکسال اخیر ۳۰۰ هزار نفر شغل خود را از دست داده اند.
undefinedتولیدکنندگان نساجی و لباس به دلیل نرخ ارز بالا، سرمایه شان را از ترکیه به مصر که هزینه های نیروی کار و... در آنجا پایین است منتقل کرده اند.
undefined برای اولین بار سرمایه گذاری خارجی صنعت پوشاک آماده، سه برابر سرمایه داخلی آن شد. چاره ای جز آزادسازی نرخ ارز وجود ندارد."
undefinedحیاتی ارطغرول، رئیس انجمن تولیدکنندگان پوشاک منطقه اژه در گفتگو با سربستیات گفت:
undefined"نزدیک به ۲ هزار شرکت نساجی تعطیل و کوچک شده اند. هم اکنون یک سوم صادرات نساجی و پوشاک مصر توسط شرکت هایی از ترکیه تامین می شود."

undefinedکانال مطالعات ترکیه و قفقاز اندیشکده مرصاد@turkeycaucasus

۱۷:۱۴

undefined جف فلیک، سفیر ایالات متحده در ترکیه، بعد از سه سال آماده می شود تا مقامش را ترک کند، او صراحتاً با NatSec Daily در مورد بسیاری از موضوعات در دستور کار صحبت کرده است.
undefined_اگر می توانستید واقعاً رک باشید، چه توصیه ای به اردوغان می کردید؟ آیا چیزی هست که بخواهید او از چند سال گذشته حذف کند؟
undefined_فلیک: بگذارید یک قسمت را به شما بگویم: در سال 2016، زمانی که کودتا در ترکیه رخ داد، ایالات متحده برای حمایت از اردوغان و دولت او کُند عمل کرد. اوباما تماس نگرفت، اما پوتین تماس گرفت. این موضوعی است که ما را آزار می دهد.به دو هفته پیش، زمانی که ترکیه فعالانه در تبادل زندانیان شرکت داشت برگردیم. تُرک ها تدارکات را سازماندهی کردند.هفت کشور، هفت هواپیما به آنکارا پرواز کردند و واقعاً کار زیادی انجام شد. در این مورد، بایدن برای تشکر از اردوغان تماس گرفت، اما پوتین این کار را نکرد. اینجا معکوس آن را شاهد بودیم.آنچه می خواهم بگویم: افرادی با حسن نیت هستند که می دانند ترکیه یک شریک ضروری است. وقتی جهان در صلح است، ترکیه فقط به دلیل جغرافیا در موقعیت مهمی قرار دارد. اما وقتی دنیا در حال تحول است، اهمیت آن بیشتر می شود...
undefined_آیا توصیه ای به سفیر بعدی ایالات متحده در ترکیه دارید؟
undefined_به گسترش این رابطه در همه جبهه ها ادامه دهد، زیرا ترکیه یک متحد ضروری است و ما همیشه با آنها اینطور رفتار نکرده ایم... آنها یک قدرت منطقه ای در حال رشد هستند. دومین ارتش بزرگ ناتو هستند که با فاصله زیادی در کنار ما قرار دارند. ما باید تمام تلاش خود را برای پرورش آن انجام دهیم.

undefinedکانال مطالعات ترکیه و قفقاز اندیشکده مرصاد@turkeycaucasus

۲۲:۱۸

دو هفته پیش، برخی رسانه های ترکیه ادعا کردند که تلگرام به دلیل محتوای غیرقانونی که برای پولشویی، فروش مواد مخدر و همچنین ترویج قمار، فحشا و پدوفیلیا استفاده می شود، ممکن است با تهدید مسدود شدن در ترکیه مواجه شود و پیام رسان تلگرام به درخواست های متعدد سازمان فناوری اطلاعات و ارتباطات ترکیه پاسخی نداده است.پاول دوروف بنیانگذار تلگرام، همانطور که در حال حاضر مشخص است، به اتهامات مشابه، از جمله به دلیل امتناع از همکاری با مقامات، در فرانسه بازداشت شده است.
undefined ییلماز تونچ وزیر دادگستری ترکیه امروز بار دیگر تاکید کرد که "مسئله بسته شدن شبکه های اجتماعی اکنون در سراسر جهان مورد بحث قرار گرفته است." این لحظه نقطه عطفی برای آینده اینترنت، جامعه و حکومت غیرمتمرکز است.

undefinedکانال مطالعات ترکیه و قفقاز اندیشکده مرصاد@turkeycaucasus

۲۲:۱۸

۴ شهریور

مطالعات ترکیه و قفقاز
undefinedمحمود عباس، رهبر مخالفان اردوغان را به فلسطین دعوت کرد undefinedاوزگور اوزل، رئیس حزب جمهوری خواه خلق CHP، بزرگترین حزب مخالف اردوغان، تلفنی با محمود عباس، رئیس جمهور فلسطین گفتگو کرد. undefinedدر این گفتگوی تلفنی، عباس، اوزگور اوزل رهبر بزرگترین حزب اپوزیسیون ترکیه را به فلسطین دعوت کرد. عباس گفت: "شما می توانید در هر تاریخی که بخواهید بیایید و وضعیت برادران فلسطینی خود را از نزدیک دنبال کنید." وی گفت: "این دعوت یک دعوت آشکار و بدون تاریخ است." در این گفتگوی تلفنی، اوزگور اوزل، ضمن تشکر از عباس برای سفر به ترکیه، و حمایت از ابتکار سفر عباس به غزه، از اینکه نتوانسته به دلیل حادثه ای که برایش پیش آمده، در جلسه سخنرانی عباس در مجلس ترکیه شرکت کند ابراز ناراحتی کرد. undefinedاوزل با تاکید بر اینکه حزب CHP همیشه در کنار آرمان عادلانه مردم فلسطین ایستاده است، یادآور شد: پس از انتخاب به عنوان رئیس حزب، نامه ای به 119 رهبر جهان ارسال کرده و توجه آن ها را به کشتار غزه جلب و از آنها خواسته است که کشور مستقل فلسطین را به پایتختی قدس به رسمیت بشناسند. undefinedاوزل با تاکید بر اینکه حزبش آماده به عهده گرفتن انواع مسئولیت ها در حمایت از مبارزه مردم فلسطین است، گفت: "ما تشکیل کشور فلسطینی در مرزهای 1967 با پایتختی بیت المقدس شرقی را ضروری می دانیم و از راه حل دو دولتی حمایت می کنیم." undefinedکانال مطالعات ترکیه و قفقاز اندیشکده مرصاد @turkeycaucasus
thumnail
undefinedازگور اوزل رهبر حزب جمهوری خواه خلق CHP:
undefined_در سفرم به فلسطین_ به عباس خواهم گفت، در اینجا نیز می گویم: اگر عباس صلاح ببیند، من و بسیاری از رهبران چپ و سوسیال دموکرات مایلیم که او را برای سفر به غزه همراهی کنیم...

undefinedکانال مطالعات ترکیه و قفقاز اندیشکده مرصاد@turkeycaucasus

۸:۱۰

۵ شهریور

undefinedمهمترین اخبار ترکیه در روزهای اخیر
undefinedسیاست خارجی
undefined عبدالفتاح السیسی رئیس جمهور مصر در چهارم سپتامبر اولین سفر رسمی خود را به ترکیه خواهد داشت. طرفین در مورد درگیری در غزه، مسائل منطقه ای و تجارت گفتگو خواهند کرد.
undefinedوزیران حمل و نقل ترکیه، عراق، قطر و امارات متحده عربی در ۲۹ اوت در استانبول گرد هم می آیند تا در مورد پروژه جاده توسعه که بندر فاو عراق را به ترکیه متصل می کند، گفتگو کنند.
undefinedوزارت دفاع ترکیه اعلام کرد: ترکیه و روسیه برای اولین بار از اکتبر 2023 گشت زنی زمینی مشترک خود را در شمال سوریه از سر گرفتند.
undefinedسیاست داخلی
undefinedاوزگور اوزل، رئیس حزب اصلی اپوزیسیون جمهوری خواه خلق (CHP)، گفت که قصد ندارد در انتخابات ریاست جمهوری نامزد شود. به این ترتیب گزینه محتمل این حزب در انتخابات ریاست جمهوری؛ منصور یاواش و یا اکرم امام اوغلو شهرداران آنکارا و استانبول خواهند بود.
undefinedسلیمان سویلو، وزیر کشور سابق و نماینده مجلس فعلی در واکنش به اتهامات مخالفان خواستار رفع مصونیت پارلمانی خود شد اما این درخواست رد شد.
undefinedدر یکی از شهرهای آنتالیا، یک شرکت طلبکار اثاثیه دفتر مندرس دال، رئیس شهرداری از حزب جمهوری خواه خلق (CHP)، را به دلیل بدهی های چند میلیون دلاری توقیف کرد.
undefinedاقتصاد
undefinedمنابع اقتصادی می گویند: با افزایش 4.1 میلیارد دلاری سپرده های ارزی در طی 5 هفته گذشته، مجدداً تقاضا برای دلار در ترکیه افزایش یافته است.
undefinedآلپ ارسلان بایراکتار، وزیر نیرو اعلام کرد: رکورد تولید روزانه نفت و گاز در میادین ترکیه در ماه اوت شکسته شد.
undefinedمقامات ترکیه قصد دارند با حذف الزام به انعقاد قراردادهای 1 یا 2 ساله، قوانین مربوط به استخدام موقت را تسهیل کنند. هدف، ساده سازی استخدام موقت و افزایش اشتغال جوانان اعلام شده است.
undefinedجامعه و فرهنگ
undefinedمسجد کاریه در استانبول روزهای جمعه به دلیل هجوم گردشگران بسته خواهد شد. ضمنا هزینه ورودی در سایر روزها 20 یورو خواهد بود.

🟢میانگین قیمت هر 1 دلار و یورو در هفته اخیر:1$: 34 لیر1€: 38 لیر

undefinedکانال مطالعات ترکیه و قفقاز اندیشکده مرصاد@turkeycaucasus

۸:۴۲

۶ شهریور

undefinedنتایج یک مطالعه اختصاصی انجام شده توسط اندیشکده SETA که به عنوان اتاق فکر حزب عدالت و توسعه عمل می کند حاکی از تغییر قابل توجهی در نگرش عمومی در ترکیه است که نشان می‌دهد تصویر تزلزل ناپذیر اردوغان اکنون آسیب پذیر شده است.
undefinedیکی از بارزترین یافته های این گزارش، فرسایش «سپر محافظ اردوغان» است. به طور سنتی، اکثریت مردم ترکیه بین رئیس جمهور و حزبش تمایز قائل می شوند و اغلب، حزب عدالت و توسعه را به خاطر مشکلات مقصر می دانند و اردوغان را از انتقاد مستقیم مصون می دارند. با این حال، به نظر می رسد این روند تغییر کرده است. گزارش اختصاصی SETA نشان می دهد که رای دهندگان ترک، اکنون اردوغان را شخصاً مسئول مشکلات کشور می دانند، تغییری که می تواند پیامدهای مهمی برای آینده سیاسی اردوغان داشته باشد.

undefinedکانال مطالعات ترکیه و قفقاز اندیشکده مرصاد@turkeycaucasus

۱۶:۱۰

۷ شهریور

undefined سایگی اوزتورک، ستون نویس ارگان خبری سوزجو در ستون خود به گزارش منتشره سازمان ملل در سال 2021 پرداخته است. این سند توسط یک گروه کارشناسی که برای نظارت بر پایبندی به تحریم های اعمال شده علیه لیبی توسط شورای امنیت سازمان ملل ایجاد شده، تهیه شده است.
undefinedدر این گزارش آمده است که شرکت نظامی خصوصی ترکیه ای SADAT با ارائه آموزش و پشتیبانی از مزدوران سوری که به لیبی اعزام شده بودند، تحریم تسلیحاتی را نقض کرده است.
undefinedانگیزه این کارشناس سیاسی که او را به نوشتن این یادداشت با استناد به گزارشی قدیمی ترغیب کرده اظهارات اخیر اردوغان بوده است. وی خاطرنشان می کند اظهارات اخیر اردوغان مبنی بر آمادگی ترکیه برای ارائه حمایت نظامی از غزه، مشابه حمایت های ارائه شده به لیبی و آذربایجان، توجه جامعه جهانی را به خود جلب کرده و بار دیگر فعالیت های SADAT و نقض قوانین تحریم تسلیحاتی را زیر سوال برده است.
undefinedاین ستون نویس تاکید می‌کند که چنین اظهاراتی می‌تواند فشار بین‌المللی بر ترکیه را تشدید کند و به اعتبار آن در صحنه جهانی، به‌ویژه در زمینه اتهامات موجود از سوی سازمان ملل، لطمه بزند.
undefinedاوزتورک در پایان هفت مورد از اتهامات وارده به آنکارا را در گزارش گروه کارشناسی سازمان ملل نیز برمی شمرد.
undefinedبیشتر بخوانید:
undefined شرکت نظامی خصوصی «سادات» ترکیه؛ از آرمان وحدت اسلامی تا پیمانکاری نظامی

undefinedکانال مطالعات ترکیه و قفقاز اندیشکده مرصاد@turkeycaucasus

۱۴:۵۶

undefined وزارت خارجه روسیه: رفع انسداد ارتباطات حمل و نقلی بین باکو و ایروان باید منافع منطقه را تامین کند
undefinedزاخاروا سخنگوی وزارت خارجه روسیه: در مورد کریدور مواصلاتی«شمال-جنوب»، کار اصلی در تماس با آذربایجان و ایران انجام می‌شود که از روسیه شروع و در امتداد دریای خزر از طریق خاک آذربایجان و سپس به ایران وارد می شود.
undefinedمسیری که باید مناطق غربی ج.آذربایجان را از طریق ارمنستان به نخجوان متصل کند، در کارگروه سه جانبه ی گشایش کلیه مسیرهای حمل و نقل اقتصادی در قفقاز جنوبی به ریاست مشترک معاون نخست وزیر مورد بحث و بررسی قرار گرفت. کار در کارگروه سه جانبه _روسیه، آذربایجان و ارمنستان_در بالاترین سطح در چارچوب توافقات سه جانبه انجام می شود...موضع مسکو در مورد گشایش ارتباطات بین باکو و ایروان برای همه روشن است. ما معتقدیم توافقات مربوطه براساس رضایت و شرایط قابل قبول طرفین حاصل خواهد شد تا منافع آذربایجان، ارمنستان و همسایگان منطقه ای تامین شود.

undefinedکانال مطالعات ترکیه و قفقاز اندیشکده مرصاد@turkeycaucasus

۲۱:۵۳

۸ شهریور

thumnail
undefinedسینان میدان_ نویسنده و پژوهشگر تاریخ_ در یادداشت خود در جمهوریت، تضاد ایدئولوژیک مدرن بین کمالیست ها و حامیان اسلام سیاسی را نشان داده است.
undefinedاو از تلاش‌های حزب عدالت و توسعه(AKP) برای بازنویسی تاریخ ترکیه مطابق با منافع سیاسی حزبی انتقاد می‌کند.
undefinedبه گفته وی، مقامات در تلاش برای بازنویسی تاریخ هستند و جنگ استقلال را که در31 اوت برگزار می‌شود به عنوان عملیاتی که نه توسط مردم بلکه توسط سلطان وحیدالدین (محمد ششم) آغاز شده است، ارائه می‌کنند. او معتقد است که این نمونه ای از تحریف وقایع تاریخی برای حمایت از یک برنامه سیاسی جدید است.
undefinedاین پژوهشگر می نویسد که سلطان برای حفظ قدرت خود با انگلیسی ها همکاری کرد و تلاش نمود تا جنبش ملی به رهبری مصطفی کمال را سرکوب کند. او مدعی است که سلطان و دولتش حتی پیشنهاد دادند در ازای حفظ قدرت خود، کنترل تنگه ها را به بریتانیا بسپارند. اما این پیشنهاد توسط بریتانیا رد شد، زیرا آنها نمی توانستند چنین توافقی را بدون رضایت متحدان منعقد کنند.

undefinedکانال مطالعات ترکیه و قفقاز اندیشکده مرصاد@turkeycaucasus

۱۵:۱۰

۲۱ شهریور

undefined احیا روابط مصر و ترکیه؛ ضربه‌ای دیگر بر اخوان المسلمین
undefined در هفته گذشته شاهد دیدار عبدالفتاح سیسی ،رئیس جمهور مصر، با رجب طیب اردوغان در آنکارا بودیم. این دیدار بعد از 12 سال تنش میان مصر و ترکیه صورت گرفت. در واقع ترکیه به عنوان مهمترین کشورحامی انقلاب 2011 در مصر بود و رابطه بسیار نزدیکی با جریان اخوان المسلمین داشت.
undefined این رابطه به اندازه‌ای جدی بود که بعد از کودتا 2013 در مصر، و سرکار آمدن عبدالفتاح سیسی، ترکیه رابطه خود را با مصر کاملا قطع کرد و اردوغان نیز در آن زمان اعلام کرد که هرگز با کسی مانند سیسی صحبت نخواهد کرد. اما با گذشت این فراز و نشیب، شاهد از سرگیری روابط بین این دو کشور هستیم.
undefined اما سوال این است که "تکلیف اخوان المسلمین با نزدیک شدن ترکیه به مصر چه می‌شود؟"
undefined اخوان المسلمین که در این سال‌ها با مشکلات زیادی روبرو بود و روز به روز شاهد کاهش میزان قدرت و نفوذ این جماعت بودیم، حال با ازسرگیری روابط میان ترکیه و مصر ضربه دیگری به اخوان المسلمین وارد شده است. در نتیجه تنها گزینه‌ای که این جماعت در جلوی خود می‌بینند؛ کاهش تنش با مصر و آزادی زندانیان خود است.
undefined در این باره ماجد عبدالله در یک مصاحبه تلویزیونی فاش کرد که "حلمی الجزار، معاون دکتر صلاح عبد الحق، که به عنوان رهبر اخوان المسلمین فعالیت می‌کند، رسماً از او خواسته است تا پیامی را از طریق کانالش منتقل کند که در آن از مقامات مصر درخواست عفو برای زندانیان اعضای جماعت در ازای کناره‌گیری کامل از سیاست شده است.
undefinedماجد عبدالله گفت که “الجزار از او خواسته است تا به نقل از او بگوید که جماعت آماده است با مقامات و نیروهای سیاسی در مصر صلح کند و پیشنهاد صلح آن‌ها را بپذیرد، و متعهد می‌شود که جماعت برای مدت ۱۰ تا ۱۵ سال از فعالیت سیاسی کناره‌گیری کند و اتفاقات ۱۱ سال گذشته از زمان سرنگونی حکومت جماعت در تابستان ۲۰۱۳ را فراموش کند.”
undefined در همین راستا، بیانیه‌‌ای نیز چند روز پیش از تعدادی از زندانیان اخوانی صادر شد. آن‌ها خود را به عنوان “گروهی از جوانان مصری که توسط شعارهای جذاب و فریبنده جماعت اخوان‌المسلمین فریب خورده‌اند” توصیف کرده‌اند. در این بیانیه آمده است که در ازای آزادی آنها تعهد می‌دهند که در امور سیاسی شرکت نکنند.
undefined همچنین گمانه‌زنی می‌شود که دولت ترکیه از جریانات اخوانی خواسته که فعالیت‌های خود علیه دولت مصر را متوقف کنند. در این میان، سکوت جریانات اخوانی نسبت به دیدار اخیر اردوغان با سیسی بر این گمانه‌زنی‌ها افزوده است.
undefinedundefinedundefined@melatedin\کانال ملت دین

۶:۲۶

۲۶ شهریور

undefinedشهرداری استانبول رسماً جمع خانه های علویان (Cem evleri) را به عنوان عبادت خانه به رسمیت شناخت
undefinedاین تصمیم با وجود مخالفت حزب حاکم عدالت و توسعه توسط شورای شهر استانبول گرفته شد. براساس آیین نامه جدید، عبادتگاه های علویان و سایر ادیان به همراه مساجد اکنون تحت مسئولیت اداره تعامل با نهادها و جوامع دینی قرار می گیرند. نمایندگان حزب مخالف CHP می گویند: این گام مهمی در به رسمیت شناختن جمع خانه ها به عنوان عبادت خانه است. حزب حاکم عدالت و توسعه با این استدلال که این تصمیم فراتر از اختیارات شورای شهر و شهرداری بوده و هنجارهای قانونی را نقض می کند، با این تصمیم مخالفت کرده است.
undefinedمعنا و تبعات تصمیم شهرداری استانبول
undefinedجنجال طولانی مدت پیرامون جمع خانه ها در ترکیه به وضعیت رسمی علویان مربوط می شود. علویان که حدود 15 تا 25 درصد جمعیت ترکیه را تشکیل می دهند، جمع خانه ها را مکان عبادت می دانند. با این حال، دولت ترکیه که عمدتاً نماینده اکثریت سنی است، هنوز جمع خانه ها را همانند مساجد به عنوان عبادت خانه به رسمیت نمی شناسد و آنها را مراکز فرهنگی می نامد. این امر علویان را از حمایت های مالی دولت (آب و برق رایگان، حقوق پرسنل و سایر کمک های دولتی...) و جایگاه قانونی آنها به عنوان نهادهای مذهبی محروم می کند. حزب حاکم عدالت و توسعه با به رسمیت شناختن رسمی cem evleri همچنان مخالف است و استدلال می کند که چنین مسائلی باید در سطح قانون اساسی تنظیم شود، نه مقامات محلی. با تصمیم شهرداری استانبول، وضعیت جمع خانه ها در این شهر تغییر خواهد کرد. آنها اکنون به طور رسمی و قانونی به عنوان عبادت خانه ها در سطح شهرداری به رسمیت شناخته خواهند شد، به این معنی که به حمایت ها و بودجه های دولتی دسترسی خواهند داشت و همچنین در کنار مساجد و سایر مؤسسات مذهبی در برنامه های ساخت و ساز و نگهداری، گنجانده خواهند شد. در همین حال، روزنامه طرفدار دولت و سنی گرای آکیت در اعتراض به این اقدام نوشت: اکرم امام اوغلو شهردار استانبول با آتش بازی می کند. او با این اقدام دین چهارمی را در ترکیه ایجاد کرده و علویان را از فرصت عبادت در مساجد محروم می کند.
undefinedاقدام شهرداری استانبول تنها به مزایای دولتی محدود نمانده و ملاحظات و جنبه های دیگری نیز خواهد داشت. برای برخی طرف ها این جنبه ها مثبت و برای برخی منفی خواهد بود. این اقدام شهرداری استانبول در عرصه سیاست داخلی، به محبوبیت بیش از پیش حزب جمهوری خواه خلق و شخص اکرم امام اوغلو که مدت هاست سودای ریاست جمهوری را دارد منجر خواهد شد. در عرصه حقوقی و اجتماعی از منظر برخی ترک ها، این اقدام بسط عدالت اجتماعی، دموکراسی و تحقق حقوق شهروندی تلقی می شود. در نهایت این موضوع بخشی از مطالبات زمین مانده علویان بود که هم اکنون ولو بصورت بخشی محقق شده است. از تبعات دیگر این تصمیم می توان به این موضوع اشاره کرد که جامعه علویان همواره خود را در نوعی تقابل با دولت سنی ترکیه تعریف می کرد. با این اقدام جامعه علویان خود را اکنون بیش از هر زمان دیگری به دولت نزدیک و زمینه یکپارچگی و تلفیق ذیل دولت سنی ترکیه بیش از هر زمان دیگری محقق خواهد شد. همچنین این اقدام دخالت دولت های اروپایی از جمله آلمان را در پرونده علویان محدود خواهد کرد. به رسمیت شناختن جمع خانه ها از لحاظ درون دینی نیز جنبه منفی سنگینی نیز می تواند داشته باشد. عبادتخانه رسمی و واحد مسلمانان مسجد است و به رسمیت شناختن جمع خانه ها و تاکید بر جدا بودن علوی ها آن هم در کشوری با اکثریت سنی، و در جامعه ای که حرف ها،شایعه ها، تهمت و افتراهایی که در توصیف انحرافات علویان از مدت ها قبل در میان شیعه و سنی اش شیوع دارد در نهایت نوعی تقابل یا موازی کاری با مساجد و سایر گروه های اسلامی خواهد بود. این اقدام و تفکر، گسست و فاصله ی علویان را از گروه های اسلامی حتی شیعیان نیز بیشتر خواهد کرد و این درک، فهم و جو که علویان جدا از مسلمانان و گروه های اسلامی هستند را هم در درون علویان و هم در میان سایر گروه های اسلامی بیش از پیش تقویت کرده و آن ها را رفته رفته از دایره گروه های اسلامی دور خواهد کرد و در نهایت نه به عنوان گروهی اسلامی بلکه بعنوان نحله ای انحرافی و یا گروهی تصوفی با ریشه های ترکیبی شیعی ترکی شمنیستی پیش از اسلام تثبیت خواهد کرد...
undefinedابوالفضل اجلی

undefinedکانال مطالعات ترکیه و قفقاز اندیشکده مرصاد@turkeycaucasus

۱۵:۴۰

۲۹ شهریور

undefinedهاکان فیدان وزیر امور خارجه ترکیه در مصاحبه صبحگاهی با خبرگزاری آناتولی:
undefinedما شاهد نفوذ در زنجیره تامین تدارکات حزب الله بودیم. این چیز جدیدی نیست، سازمان های اطلاعاتی به وفور این کارها را انجام می دهند، ولی این حجم و وسعت چیز متفاوت و جدیدی بود. ترکیه از ابتدا استراتژی و پیش بینی خود را از رفتار اسرائیل داشت که رژیم اسرائیل عملیات های خود را پس از غزه، به لبنان گسترش خواهد داد و این گونه نیز شد.undefinedتحولات و رفتار اسرائیل برای حزب الله و ایران چاره ای جز پاسخ دادن نگذاشته است.
undefined... امروز جنگ از خاک اوکراین به خاک روسیه منتقل شده است. بیش از 500 هزار نفر جان خود را از دست داده اند و ما در حال بحث هستیم که انگار جنگ جهانی اول و دوم در حال وقوع است. هر دو طرف در تولید مهمات با مشکلاتی روبرو هستند. روزانه بیش از 10 هزار موشک استفاده می شود. خسارات وارده به مردم و زیرساخت های شهری بسیار زیاد است. وضعیت به شدت دردناک است. عجیب‌تر این است که جامعه بین‌الملل، این وضعیت را یک وضعیت فوق‌العاده نمی‌داند و نیاز فوری به حل این درگیری را نشان نمی‌دهد. مردم در حال مرگ هستند و بشریت باید نگران آن باشد. البته یک طرف تحت اشغال است و برای آزادی می جنگد، اما این بحران مدت هاست که از دایره اصلی خود خارج شده است. جهان را به دو قسمت تقسیم کرده و خطر تشدید جنگ را افزایش داده است.
undefined...ایالات متحده نقش رهبری را در اروپا ایفا می کند و همه منتظرند ببینند در انتخابات ریاست جمهوری چه کسی پیروز خواهد شد.پس از انتخابات ممکن است فرصتی برای مذاکره و گفتگو وجود داشته باشد. جنگ بین روسیه و اوکراین تقریباً سه سال است که ادامه دارد و هر یک از طرفین می‌دانند که چه چیزی می‌توانند و چه چیزی نمی‌توانند به دست بیاورند. تمام اهرم ها استفاده شده است. شاید طرف‌ها ادعا کنند که اهداف بیشتری دارند که می‌توانند به دیگری ضربه بزنند، کاری که قبلا انجام نداده‌اند. با این حال، پس از گفتگو با نمایندگان دو طرف، به این نتیجه رسیدم که گفت و گو می تواند پس از انتخابات آمریکا آغاز شود.
undefinedیکی دیگر از عوامل مهم در جنگ اوکراین، تحریم های غرب علیه روسیه است. این تحریم ها بدون شک در چارچوب یک بسته بزرگ از موضوعات، مورد بحث و مذاکره قرار خواهند گرفت. اگر مذاکرات به موفقیت منجر نشود، وضعیت ممکن است به یک درگیری در مقیاس بزرگ یا به یک جنگ سرد تبدیل شود. در حالت دوم، جنگ سرد بین روسیه (و متحدانش) و غرب عمیق تر خواهد شد. و جهان برای سالهای آینده دچار تغییر خواهد شد. تاکنون بسیاری از نهادهای بین المللی، بازارها، استراتژیست ها و مکانیسم های امنیتی این درگیری را یک پدیده موقتی می دانند. با این حال، این ممکن است در ماه های آینده دائمی تر شود. زیرا اگر پیامدهای درازمدت در نظر گرفته شود، سرمایه گذاری مالی قابل توجه و تصمیم گیری های سیاسی در مورد نحوه ادامه جنگ مورد نیاز خواهد بود. اگر رویدادها مسیری غیرقابل پیش بینی را طی کنند، ممکن است منابعی که قبلاً سرمایه گذاری شده و موقعیت هایی که گرفته شده اند بیهوده باشند. بازیکنان بین المللی در این مرحله با عدم اطمینان مواجه هستند. محاسبات مختلف ژئوپلیتیکی طرفین وجود دارد که مشکلی در ادامه جنگ نمی بینند. برخی کشورها در این قالب از وضعیت کنونی سود می برند. اما آنها نگران هستند که قالب ممکن است تغییر کند. این که جنگ می تواند فراتر از دایره و حلقه معمولی فعلی باشد. جنگ قبلاً محدود به خاک اوکراین بود، اما اکنون این مرزها در حال گسترش است. و روسیه قبلاً شروع به بیان استراتژی‌های هسته‌ای خود کرده و می‌گوید که اگر مجبور شود ممکن است شروع به استفاده از سلاح‌های دیگر کند. البته می بینیم که حامیان درگیری بین دو کشور تا زمانی که دایره جنگ در روسیه و اوکراین محدود شده و تا زمانی که روس ها و اوکراینی ها می میرند اهمیتی به این موضوعات نمی دهند...

undefinedکانال مطالعات ترکیه و قفقاز اندیشکده مرصاد@turkeycaucasus

۲۱:۴۷

۵ مهر

undefinedتلاش ترکیه برای ایجاد جبهه سوری_سلفی علیه اسرائیل در بلندی های جولان
undefinedمصطفی قلیچ، سردبیر بخش ترکی آسیاپرس در توییتی مدعی شد:
undefinedبراساس اطلاعات دریافتی از منابع موثق، یکی از موضوعات مورد بحث در مذاکرات ترکیه و سوریه، وضعیت ادلب و هیئت تحریرالشام بوده است. بر طبق طرح ارائه شده توسط ترکیه، آتش بس بین دولت اسد و هیئت تحریرالشام برقرار شده و این گروه معارض، بعنوان نیروی متحد دولت سوریه در بلندی های جولان مستقر و به بازوی دمشق در مقابله یا جنگ علیه اسرائیل تبدیل می شود. قلیچ مدعی شده این طرح از طرف دولت سوریه در حال ارزیابی است و نتیجه آن مشخص خواهد شد.

undefinedکانال مطالعات ترکیه و قفقاز اندیشکده مرصاد@turkeycaucasus

۱۱:۳۴

۷ مهر

thumnail
undefinedشهید سید حسن نصرالله:
در مکتب امام حسین و زینب کبری (سلام الله علیهما) عاشق شهادت می‌شویم و جز زیبایی نمی‌ بینیم...
undefinedکانال مطالعات ترکیه و قفقاز اندیشکده مرصاد@turkeycaucasus

۱۴:۱۳

۱۶ مهر

thumnail
undefinedسه انتظار تهران از آنکارا
undefined تهران در شرایط درگیری با اسرائیل، از آنکارا چه انتظاری دارد؟ پاسخ به این سوال از نظر ارتقای سطح همکاری دو کشور، حل مشکلات ریشه‌دار منطقه و توقف تجاوزات اسرائیل از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. دستیابی به این اهداف با درک بهتر آنکارا و تهران امکان پذیر خواهد بود.
undefined ابوالفضل اجلی کارشناس میز ترکیه و قفقاز اندیشکده مرصاد، در گفتگو با رسانه تخصصی تحلیلی Kıtalararası ترکیه، به این سوالات پاسخ می دهد
https://kitalararasi.org/interview/tahranin-ankaradan-uc-beklentisi/

undefinedکانال مطالعات ترکیه و قفقاز اندیشکده مرصاد@turkeycaucasus

۱۰:۰۲

thumnail
undefined ابوالفضل اجلی کارشناس اندیشکده مرصاد در مصاحبه با Kıtalararası: [](https://kitalararasi.org/interview/tahranin-ankaradan-uc-beklentisi/)undefinedاگر چه تصمیم تهران بر عدم تشدید تنش در منطقه بود، اما ترور سردار نیلفروشان و ترور اسماعیل هنیه در تهران، و در کنار این مسائل، نسل کشی رژیم اسرائیل علیه فلسطین، کشتار فرماندهان ارشد مقاومت در لبنان، ترور مستشاران نظامی ایرانی در سوریه، در نهایت ایران را ناچار و مجبور به پاسخ به جنایات رژیم اسرائیل کرد.
undefinedترکیه و ایران دو کشور برادر و همسایه هستند و رفتارها و مشکلات هر دو کشور به طور مستقیم یا غیرمستقیم بر یکدیگر تأثیر می گذارد. با تکیه بر اظهارات آقای اردوغان_ که گفتند اسرائیل بنابر ادعاهای ارض موعود خود، به خاک ترکیه نیز چشم دارد و به سراغ ترکیه نیز خواهد آمد_ باید تاکید کنیم که اسرائیل تنها دشمن ایران، فلسطین، لبنان یا سوریه نیست. این رژیم دشمن بشریت و ترکیه نیز است. ترکیه و ایران دو بال اصلی تمدن اسلامی هستند. با توجه به سبقه تمدنی و جایگاه این کشور در جهان اسلام، از ترکیه انتظار می رود به نحوی که در خور شانش است در مقابل اسرائیل بایستد و از نظر سیاسی و گفتمانی از ایران حمایت کرده و با دشمن مشترک(رژیم اسرائیل)مخالفت کند.

@turkeycaucasus

۱۰:۰۷

thumnail
undefinedابوالفضل اجلی، انتظارات ایران از ترکیه را در سه عنوان و سرفصل مطرح می کند:
undefined۱. با توجه به سبقه تمدنی ترکیه و جایگاه این کشور بعنوان کشوری مسلمان و مدرن در جهان اسلام، از ترکیه انتظار می رود به نحوی که در خور شان این کشور است در مقابل اسرائیل بایستد و هم از نظر سیاسی و هم از نظر گفتمانی از ایران حمایت کرده و با دشمن مشترک(اسرائیل) مخالفت کند.
undefined۲. بسته شدن پایگاه اینجرلیک و پایگاه راداری کوره جیک که در خدمت ناتو و اسرائیل است. بنابر اظهارات رسانه های ترکیه در شب عملیات پاسخی ایران به اسرائیل، این پایگاه راداری هشدارهای سریع و زودهنگام را به ناتو و به تبع آن به اسرائیل داده است که باعث تقویت آمادگی و دفاع اسرائیل می شود. همچنین وجود این پایگاه ها توطئه امپریالیستی است که زمینه های پایان ترکیه را به دست خود ترکیه فراهم می کند.
undefined۳. با توجه به تبعات تحمیلی گسترده و خونین درگیری ها توسط رژیم اسرائیل، قطع روابط اقتصادی و روابط دیپلماتیک ترکیه با اسرائیل، نظیر و در سطح آنچه در حمله رژیم اسرائیل به کشتی ماوی مرمره در سال ۲۰۰۸ شاهد بودیم...

undefinedکانال مطالعات ترکیه و قفقاز اندیشکده مرصاد@turkeycaucasus

۱۰:۱۱