عکس پروفایل انجمن علمی ژرفاا

انجمن علمی ژرفا

۱۸۵عضو
عکس پروفایل انجمن علمی ژرفاا
۱۸۵ عضو

انجمن علمی ژرفا

ژرفا؛ انجمن علمی میان‌رشته‌ای فیزیک، ریاضی و فلسفه‌علم دانشگاه صنعتی شریف
کانال رسمی اطلاع‌رسانی فعالیت‌های انجمن علمی ژرفا و اخبار علمی @zharfa90
شفافیت مالی goo.gl/HiYsHf
undefined zharfa90.irundefined aparat.com/zharfaundefined instagram.com/zharfa90

۸ آبان

thumnail

۱۲:۰۲

thumnail

۱۲:۰۲

۱۲ آبان

thumnail
undefined پنجمین نمایشگاه تخصصی «لیزر، فوتونیک و کوانتوم ایران»
undefined این نمایشگاه که به همت ستاد توسعه‌ی فناوری‌های اپتیک و کوانتومِ معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بیان ریاست جمهوری، و همچنین تلاش دست‌اندرکاران صنعت علمی کشور برگزار می‌شود، فرصت خوبی است برای آشنایی با پیشرفت‌هایی که در سال‌های اخیر در این حوزه‌ها توسط فناوران کشور به‌دست آمده‌است.
undefined یک‌شنبه ۱۳ آبان تا چهارشنبه ۱۶ آبان‌ماه ۱۴۰۳undefined از ساعت ۹ صبح تا ۱۷ عصرundefinedمحل دائمی نمایشگاه‌های بین‌المللی تهران، سالن ۷
undefined @ailq_istiundefined @Zharfa90

۵:۳۱

۱۳ آبان

انجمن علمی ژرفا
undefined undefined پنجمین نمایشگاه تخصصی «لیزر، فوتونیک و کوانتوم ایران» undefined این نمایشگاه که به همت ستاد توسعه‌ی فناوری‌های اپتیک و کوانتومِ معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بیان ریاست جمهوری، و همچنین تلاش دست‌اندرکاران صنعت علمی کشور برگزار می‌شود، فرصت خوبی است برای آشنایی با پیشرفت‌هایی که در سال‌های اخیر در این حوزه‌ها توسط فناوران کشور به‌دست آمده‌است. undefined یک‌شنبه ۱۳ آبان تا چهارشنبه ۱۶ آبان‌ماه ۱۴۰۳ undefined از ساعت ۹ صبح تا ۱۷ عصر undefinedمحل دائمی نمایشگاه‌های بین‌المللی تهران، سالن ۷ undefined @ailq_isti undefined @Zharfa90
undefined « مولدهای اعداد تصادفی کوانتومی »
undefined اعداد تصادفی نقش مهمی در رمزنگاری و تولید کلیدهای ایمن بازی می‌کنند. اما سالی نیست که نگذرد و اخطارهای متعددی از مؤسسات و شرکت‌های مختلفی که در سراسر دنیا در زمینۀ امنیت شبکه کار می‌کنند به گوش نرسد که فلان دستگاه یا بهمان نرم‌افزار ما به‌دلیل کمبود میزان آنتروپی (بخوانید قابل‌پیشبینی‌بودنِ رشتۀ اعداد تصادفی‌ای که از آن برای تولید کلید استفاده می‌شود) می‌تواند مورد حمله قرار بگیرد. این داستان به این دلیل است که همۀ مولدهای اعداد تصادفی‌ای که به‌صورت کلاسیک مورد استفاده قرار می‌گیرند، دارای ذاتی متعین هستند، و «اصولاً» می‌توان نظم موجود در آن‌ها را (هرچقدر هم که پیچیده باشد) پیدا کرد. اتفاقی که در دهه‌های آینده با کامپیوترهای کوانتومی پیشرفته‌تر بسیار راحت‌تر نیز خواهد شد.
🧩 این‌جاست که رجوع به مولدهای اعداد تصادفی کوانتومی (Quantum Random Number Generator: QRNG) اهمیت پیدا می‌کند. اگر بتوان از ویژگی تصادفی‌بودنی که [به‌نظر می‌رسد] در ذات مکانیک کوانتومی وجود دارد استفاده کرد، می‌توان اعدادی (یا بیت‌هایی) ساخت که کاملاً تصادفی و غیرقابل‌پیشبینی‌اند؛ و با خیالی راحت می‌توان از آن‌ها در رمزنگاری استفاده کرد و دیگر نگران پیشبینی‌پذیربودن اعداد تصادفی تولیدشده نبود. چنین اتفاقی می‌تواند سطح امنیت داده‌ها و ارتباطات هرروزۀ ما و مراکز حساس را به‌شکل قابل‌توجهی بالا ببرد. از آن‌جایی که مبنای کارکرد QRNGها، استخراج اعداد تصادفی از پدیده‌های مختلف فیزیکی‌ای است که دارای ذاتی تصادفی و غیرقابل‌پیشبینی‌اند، حتی در زمانۀ جولان کامپیوترهای کوانتومی نیز می‌توان به امنیت کلیدهای تولیدشده توسط آن‌ها اطمینان کامل داشت.
undefined توسعه این تولید کننده‌های اعداد تصادفی کوانتومی در کشور ما نیز مورد توجه بوده است. برای مثال نمونه‌ای که برمبنای اندازه‌گیری اختلالات خلاء کار می‌کند توسط شرکت دانش‌بنیان پارسا به تولید رسیده، و قابلیت استخراج اعداد کاملاً تصادفی با نرخ ۲ گیگابیت‌برثانیه را داراست.
undefined برای آشنایی بیش‌تر با این فناوری و باقی محصولات فناورانه بومی مرتبط نظیر سامانۀ توزیع کلید امن کوانتومی (Quantum Key Distribution: QKD) و آشکارساز تک‌فوتون (Single-photon Avalanche Diode: SPAD) می‌توانید در پنجمین نمایشگاه لیزر، فوتونیک و کوانتوم ایران ، که از ۱۳ تا ۱۶ آبان‌ماه در محل دائمی نمایشگاه‌های بین‌المللی تهران برقرار است، به غرفۀ ۱۶ سالن ۷ سر بزنید.
undefined parsaqtech.comundefined @Zharfa90

۴:۴۵

۱۴ آبان

thumnail
undefined «۲۵امین گردهمایی سیستم‌های پیچیده»undefined اردیبهشت ۱۳۹۸undefined پیوند به لیست پخش
undefined در اردیبهشت‌ماه ۹۸، گردهمایی‌ای توسط انجمن علمی ژرفا با همکاری انجمن‌علمی‌های فیزیک، همبند، شناسا و مرکز شبکه‌های پیچیده و علم دادهٔ اجتماعی دانشگاه شهید بهشتی در شریف برگزار شد که تصمیم به #بازنشر آن گرفتیم.
undefined سخنرانی‌ها و برنامه‌ها:
undefined سامان مقیمی | اقتصاد و فیزیک سیستم‌های پیچیدهundefined عبدالحسین عباسیان | مغز از پیچیده تا بغرنجundefined عطا کالیراد | پیچیدگی زیستی؛ در جستجوی تصویری واقع‌بینانه از ژنوتیپ و شایستگیundefined میز گفت‌و‌گو    undefined سامان مقیمی    undefined شاهین روحانی    undefined سیدعلی حسینی    undefined عبدالحسین عباسیان    undefined عطا کالیراد    مجری: عباس ریزی
undefined می‌توانید گزارش های مرتبط با این رویداد را از پیوندهای زیر بخوانید:undefined گزارش گردهمایی سیستم‌های پیچیده - مهدی رسولی مهربانیundefined حکایت «سیستم‌های پیچیده» چیست؟! - سیتپـــــور
#سیستم_های_پیچیده #گردهمایی
undefined @Zharfa90

۵:۴۱

thumnail

۵:۴۱

thumnail

۵:۴۱

thumnail

۵:۴۱

thumnail

۵:۴۱

۱۵ آبان

thumnail
undefined همایش « سِیر آنالیز عددی »undefined از سلسله همایش‌های #روایت_علم
undefined روایت علم و انسان در گذر تاریخ؛  از رویش جوانه‌های علمی تا آینده پیش روی شاخه‌های گوناگون در کشور
با حضورundefined دکتر مهدوی امیریهیأت علمی دانشکده علوم ریاضی دانشگاه شریف
undefined یکشنبه ۲۰ آبان ۱۴۰‌۳ | ساعت ۱۶:۰۰undefined دانشگاه صنعتی شریف، طبقه چهارم ساختمان امور تغذیه، سالن خواجه نصیرالدین طوسی
undefined چنانچه دانشجوی دانشگاه صنعتی شریف نیستید، جهت حضور در برنامه فرم ثبت‌نام را تا ساعت ۹ روز یکشنبه ۲۰ آبان‌ماه تکمیل بفرمایید.
undefined @Zharfa90

۹:۴۹

۱۷ آبان

بازارسال شده از باشگاه تحول علم
thumnail
undefinedمعرفی کتاب:
undefinedهری واروو گلیس(متولد 1949 میلادی) در شهر تسالونیکی کشور یونان به دنیا آمد، او دارای مدرک دکتری فیزیک از دانشگاه تسالونیکی است.
undefinedواروو گلیس به عنوان پژوهشگر همکار برنامه نجوم دانشگاه مریلند در ایالات متحده آمریکا، استاد میهمان دانشگاه های پاریس XI در فرانسه و توبینگن در آلمان فعالیت نموده است.
undefinedundefinedاو در حال حاضر استاد تمام دانشگاه تسالونیكی است و همزمان به صورت پیوسته در مطبوعات یونان به عنوان یک نویسنده علمی قلم می زند.
undefinedکتاب تاریخ و سیر تکاملی مفاهیم فیزیک اثری است منحصر به فرد که به بررسی علم فیزیک از دوجنبه ی تاریخی و تکاملی می پردازد.
undefinedاین کتاب، تاریخ و سیر تکاملی مفاهیم فیزیک را از آغاز، یعنی دوران یونان باستان، تا به امروز به زبانی بسیار شیوا و ساده در دو بخش توصیف می کند: بخش اول از یونان باستان تا رنسانس، و بخش دوم از رنسانس تا عصر حاضر.
🪔در این اثر ابتدا فیزیک کلاسیک و پس از آن نظریۀ نسبیت، مکانیک کوانتوم و نظریۀ آشوب ارائه می شود که در قرن بیستم توسعه یافته اند و فیزیک جدید را می سازند.
#معرفی_کتاب#تاریخ_و_سیر_تکاملی_مفاهیم_فیزیک#هری_واروو_گلیس
undefined @eos_club

۱۳:۲۸

بازارسال شده از باشگاه تحول علم
باشگاه تحول علم برگزار می کند:
آغاز دور جدید حلقه کتابخوانی تحولundefinedundefinedundefined
کتاب دوم - جلسه اول
کتاب: تاریخ و سیر تکاملی مفاهیم فیزیکنویسنده: هری واروو گلیسمترجم: رعنا سلیمیناشر: انتشارات فاطمی
undefinedزمان: پنجشنبه ۱۷ آبان ۱۴۰۳، ساعت ۱۹:۳۰
undefinedبرنامه به صورت مجازی و برخط برگزار می شود و شرکت در آن برای عموم افراد آزاد و رایگان است.
undefinedلینک برنامه: https://vc.sharif.edu/ch/zharfa
undefinedجهت کسب اطلاعات بیشتر با شناسه @imadminofthis در ارتباط باشید.
undefined @eos_club
#پیام_موقت#کتابخوانی#اطلاعیه

۱۳:۲۸

۱۹ آبان

بازارسال شده از مرکز نوآوری شروع
thumnail
فکر نکنید؛فقط محاسبه کنید!
undefined چه اصول موضوعه‌ای بر نظریات فیزیک کلاسیک و مدرن، حاکم است؟!
undefined در روش‌ های تحقیق علم فیزیک و نظریه پردازیِ فیزیکدانان، چه پیشفرض های فلسفی‌ خودآگاه یا ناخودآگاهی وجود دارد؟!
undefined کدام جهان‌بینی، منتهی به کدام فیزیک شده است؟!
undefined مفاهیمی مانند ذره و میدان، فضازمان، تقارن، جرم، انرژی و نیرو، اندازه گیری و پیش بینی، ... چه ابهام و چالش هایی دارند و در تاریخ فیزیک چه تحولاتی داشته اند؟!
undefined با گذار از فیزیک کلاسیک به فیزیک مدرن، در دستگاه فلسفی و ریاضیاتی ما چه تغییراتی رخ داد؟!
🧪 کدام آزمایش‌ها، چرا و چگونه تحولات بنیادین و اساسی نظریات فیزیک را رقم زدند؟!
undefined شما دعوتید به جلسات هفتگی فیزیک بنیادی و فلسفه‌ی‌فیزیک، تا در جست‌وجوی پاسخ این سوالات، گفتگو کنیم.
undefined در ادامه، با ایده پردازی درباره این مسائل، حلقه های پژوهشی تشکیل خواهیم داد و با همکاری مرکز نوآوری شروع، تعریف پروژه خواهیم کرد؛ ان شاءالله.
undefined برای کسب اطلاعات بیشتر و پیوستن به ما، وارد لینک شوید:https://digiform.ir/physics403
undefined️ روابط عمومی مرکز نوآوری شروع | @innostart_ir

۵:۴۷

۲۰ آبان

انجمن علمی ژرفا
undefined undefined همایش « سِیر آنالیز عددی » undefined از سلسله همایش‌های #روایت_علم undefined روایت علم و انسان در گذر تاریخ؛   از رویش جوانه‌های علمی تا آینده پیش روی شاخه‌های گوناگون در کشور با حضور undefined دکتر مهدوی امیری هیأت علمی دانشکده علوم ریاضی دانشگاه شریف undefined یکشنبه ۲۰ آبان ۱۴۰‌۳ | ساعت ۱۶:۰۰ undefined دانشگاه صنعتی شریف، طبقه چهارم ساختمان امور تغذیه، سالن خواجه نصیرالدین طوسی undefined چنانچه دانشجوی دانشگاه صنعتی شریف نیستید، جهت حضور در برنامه فرم ثبت‌نام را تا ساعت ۹ روز یکشنبه ۲۰ آبان‌ماه تکمیل بفرمایید. undefined @Zharfa90
undefined « سنت ریاضیدانان بزرگ »
  تعاریفی که از آنالیز عددی ارائه می‌شود، فرد کنجکاو را از کندوکاو بیشتر باز میدارند؛ در آستانه قرن جدید، تعریف زیر پیشنهاد می شود:آنالیز عددی، مطالعه‌ی الگوریتم‌ها برای مسائل ریاضیات پیوسته است.  در این تعریف کلمه اساسی الگوریتم‌ها است، در حالی که این کلمه در لابه‌لای سرفصل‌ها و تعریف‌های لغت‌نامه‌ای جایگاهی نداشت.  مسائل ریاضیات پیوسته مسائلی هستند که علوم و مهندسی بر پایه‌ی آنها بنا می‌شوند. اگر روش‌های عددی برای حل این مسائل وجود نداشته باشند، رشد علوم و مهندسی به سرعت متوقف می‌شود. هم چنین، این‌ها مسائلی هستند که ذهن بیشتر ریاضی‌دانان را از زمان نیوتن تا قرن بیستم به خود مشغول داشته‌اند.  دانشمندان آنالیز عددی به همان اندازه‌ی ریاضیدانان محض، وارث سنت ارزشمند اویلر، لاگرانژ، گاوس و دیگران هستند. اگر اویلر امروز زنده بود، سرگرم قضایای وجود نمی‌شد.
undefined آنالیز عددی چیست؟undefined لوید ترفتن
undefined نخستین جلسه از « سیر آنالیز عددی »undefined امروز، ساعت ۱۶ | سالن خواجه نصیرالدین طوسی
undefined مکان این رویداد از آمفی‌تئاتر مرکزی به سالن خواجه نصیرالدین طوسی در طبقه چهارم ساختمان امور تغذیه منتقل شد.
undefined @Zharfa90

۱۰:۲۰

انجمن علمی ژرفا
undefined undefined « روایت یک تجربه؛        فناوری ذخیره داده » به میزبانی undefined محمد میرزمانی فارغ‌التحصیل ۱۳۵۷ رشته متالورژی از دانشگاه شریف تجربه کار در شرکت‌های صنعتی نظیر IBM، Hitachi، و Western Digital undefined محورها undefined شرحی بر Data Storage Technology و کاربرد Thin Films در آن undefined مدل رایج تحقیق و توسعه در صنایع undefined نقش دانشگاه در پیش‌برد صنعت undefined سه‌شنبه ۸ آبان، ساعت ۱۵ undefined دانشگاه شریف، ~~طبقه چهارم ساختمان امور تغذیه، سالن خواجه نصیرالدین طوسی~~ آمفی تئاتر مرکزی undefined فیلم ضبط شده این برنامه را می‌توانید در آپارات ژرفا مشاهده نمایید . undefined @Zharfa90
undefined فیلم کامل همایش «روایت یک تجربه؛ فناوری ذخیره داده» منتشر شد .
برای دوستانی که نتوانستند در این برنامه شرکت کنند یا مایل‌اند دوباره بخش‌های مختلف را مرور کنند، فیلم ضبط‌شدهٔ همایش به میزبانی محمد میرزمانی، اکنون در آپارات انجمن علمی ژرفا در دسترس است.
undefined دسترسی به فیلم: مشاهده در آپارات
undefinedدر این همایش، محمد میرزمانی، فارغ‌التحصیل ۱۳۵۷ رشته متالورژی دانشگاه شریف و از مدیران با تجربه در شرکت‌هایی چون IBM، Hitachi و Western Digital، به بیان تجربیات حرفه‌ای و پژوهشی خود در زمینه فناوری ذخیره داده و چالش‌ها و فرصت‌های این حوزه پرداخت.
undefined @Zharfa90

۱۰:۳۶

thumnail
undefined #گزارش_زنده | جلسه نخست از رویداد «سیر آنالیز عددی»
undefined هم‌اکنونundefined سالن خواجه نصیرالدین طوسی
#موقت
undefined @Zharfa90

۱۳:۰۳

thumnail

۱۳:۰۳

۲۳ آبان

بازارسال شده از حسین کامکار
thumnail
undefinedجلسه گفتگوی فلسفی
undefinedعنوان: یک حبه قند! (بررسی قابلیت‌ها در متافیزیک تحلیلی معاصر)
در این ارائه به یک مسأله در متافیزیکِ علم خواهیم پرداخت و از رهگذرِ این مسأله با سنت فلسفه‌ی تحلیلی نیز آشنا خواهیم شد.
همچنین بررسی خواهیم کرد که چگونه تحلیل ویژگی‌های قابلتی (dispositional properties) مثلِ انحلال‌پذیری، جریانِ پوزیتیویسمِ منطقی را که به دنبالِ ارجاعِ ترم‌های نامشاهدتی به ترم‌های مشاهدتی بودند ناکام گذاشت و چطور در نیمه‌ی دومِ قرنِ بیستم از خاکسترِ پوزیتیویسمِ منطقی، متافیزیک‌دان‌های معاصر سربرآوردند.
undefinedبرداشتی آزاد از بخش‌هایی از کتاب:متافیزیک علم: درآمدی نظام‌مند و تاریخی. نوشته‌ی مارکوس شرنک، ترجمه‌ی حسن امیری آرا
undefinedارائه دهنده: حسین کامکار
undefinedتاریخ: پنجشنبه 1403.08.24 ساعت 13:00
undefined مکان: دانشگاه باقرالعلوم، طبقه‌ی اول، تالار شهید صدر (شماره‌ی ۱۱۳)
undefined پیوند برای حضور مجازی:http://dte.bz/pop
undefinedاز همه علاقه‌مندان به فلسفه علم و فلسفه فیزیک، دانشجویان، اساتید و پژوهشگران دعوت می‌شود تا در این جلسه شرکت کنند و به بحث و تبادل نظر بپردازند.
انجمن علمی فلسفه فیزیک دانشگاه باقرالعلوم علیه السلام

۸:۱۲

۲۸ آبان

thumnail
undefined انجمن علمی ژرفا تقدیم می‌کند:

undefined یه روز پر از فکر و هیجان؛ روز تفکر

undefined تاریخ:پنجشنبه، ۸ آذر۱۴۰۳
undefined ساعت:۸:۳۰ تا ۱۷:۱۵
undefined محل برگزاری:دانشگاه صنعتی شریف
undefined مهلت ثبت‌نام:فقط تا ۶ آذر!
undefined ظرفیت محدوده، جا نمونی!
undefined ویژه دانش‌آموزان پسر
undefined ثبت‌نام از اینجا: کلیک کن!
undefined اطلاعات بیشتر
undefined @Zharfa90

۱۸:۳۰

undefined یه روز خاص برای ذهن‌های کنجکاو ؛ اطلاعات تکمیلی برنامهundefined ویژه دانش آموزان پسر
اگر عاشق ایده‌های جدید، چالش‌های ذهنی و تجربه‌های تازه‌ای، روز تفکر رو نباید از دست بدی! توی این برنامه قراره:
undefined کلی فکر کنیم، بحث کنیم و حتی یه عالمه چیز جدید رو تجربه کنیم.
undefined ایستگاه‌های جذابمون:
undefined علم در عصر جدید:آیا دانشمند شدن هنوز خفنه؟ می‌خوایم باهم بررسی کنیم چطوری از درس و کتاب خوندن فراتر بریم.
undefined رصدخانه ملی ایران:چطور می‌شه با نگاه به ستاره‌ها، تو علم و فناوری پیشرفت کرد؟
undefined شخصیت از نگاه فلسفه:یه نگاه نو به اخلاق و فضیلت، از زاویه‌ای که شاید هیچ‌وقت بهش فکر نکردی.
undefined کوانتوم سایکت:کوانتوم رو لمس کن! آزمایش‌های هیجان‌انگیز و بازی‌هایی که ذهنتو به چالش می‌کشه.
undefined عدالت و تبعیض مثبت:نابرابری برای عدالت؟ یه بحث داغ فلسفی که فکر همه رو درگیر می‌کنه.
undefined اتفاقات ویژه:
undefined یه اختتامیه جذاب با مهمونای خاصundefined تجربه‌های عملی و سرگرمی
undefined️ ظرفیت خیلی محدوده، جا نمونی!
undefined هزینه ثبت نام بابت میان‌وعده + پذیرایی + ناهار(ساندویچ فلافل) ۱۵۰ هزارتومنه اما اگه بخواید ناهار با خودتون بیارید یا از رستوران داخل دانشگاه سفارش بدید بابت پذیرایی و میان‌وعده فقط ۱۰۰ هزارتومن کافیه.
undefined برای ثبت‌نام همین حالا کلیک کن: اینجا!
undefined اگه هم می‌خوای درمورد رویداد بیشتر بدونی بیا اینجا تو سایتمون: صفحه رویداد
undefined @Zharfa90
منتظرتیم که با هم یه روز خاص و فراموش‌نشدنی رو بسازیم! undefined

۱۸:۳۰