م

منبر فاطمی

۱۹۷عضو
undefinedباسلام محضر شما
undefinedحکمت دعا
undefinedآن دعا حق می‌کُند چون او فناستundefinedآن دعا و آن اجابت از خداست
undefinedوَقَالَ رَبُّكُمُ ادْعُونِيٓ أَسْتَجِبْ لَكُم(غافر/۶۰)پروردگارتان گفت: مرا بخوانید تا شما را اجابت كنم.undefinedخداونددرقرآن فرمود ه است اگر مرا بخوانید، دعایتان را استجابت می کنم. اما این قول را چگونه باید فهمید و تفسیر کرد تا با واقعیات بخواند؟undefinedمی گویند مردی دو دختر داشت. یکی را به گازری شوهر داده بود و دیگری را به کشاورزی. زن کشاورز دعا می کرد باران ببارد و زن گازر دعا می کرد هوا آفتابی باشد. خدا باید دعای کدامیک را استجابت کند؟همچنین می گویند اگر به دعای بچه مدرسه ای باشد، هیچ معلمی زنده نمی ماند. آیا خدا هر دعایی را استجابت می کند؟در 11سپتامبر، مسافران هواپیماهای ربوده شده از خدا طلب کمک و نجات می کردند. ربایندگان نیز با تمام وجود از خدا طلب موفقیت می کردند. ظاهراً خدا در اینجا هم ناظر بود.
پس می بینیم کار به این سادگی نیست که هر دعایی بکنیم، استجابت شود. خداوند نظام علیت در کائنات را به خاطر هیچکس به هم نمی ریزد. پس دعا چگونه استجابت می شود؟استجابت دعا یک معنی بیشتر ندارد و آن بهتر شدن حال دعا کننده به دلیل درد دل کردن با موجودی مهربان است که در بدترین شرایط می توان با او حرف زد.دعا، دعا کننده را تغییر می دهد نه دنیا را. درون را تغییر می هد و نه برون را. نگاه را تغییر می دهد نه فیزیک را. ذهن را تغییر می دهد نه عین را. دعا حال دعا کننده را بهتر می کند و او را امیدوار نگه می دارد. دعا قوت قلب است در زمانی که کار زیادی از دستمان برنمی آید. سر پا ماندن و از پا نیفتادن به امید روزهای بهتر است. دعا نوعی تجدید عهد با خیرخواهی و نیک اندیشی است. حکمت دعا کردن همین تحول حال و امیدواری است. معنی استجابت دعا همین است که ما در این دنیا تنها نیستیم و کسی را داریم که به ما امید و نیرو می دهد.
undefinedبس دعاها کان زیان است و هلاکundefinedوَزْ کرم می نَشْنَود یزدانِ پاک
undefinedبله بسیاری از دعاهایی که می کنیم به ضرر ما است و خداوند از روی کرم نشنیده می گیرد.@menbarfatemi

۴:۱۳

undefinedundefined
undefinedقساوت قلب ،خطرناک ترین بیماری باطن
مرحوم آیت الله فاطمی نیا (ره) :از عملکرد دشمنان امام حسین (ع) باید عبرت گرفت.آنها بسیار قساوت قلب داشتند!مهلک ترین بیماری از بیماری هایی که بر باطن انسان عارض میشود ، قساوت قلب است.قساوت قلب بسیار خطرناک است.اگر کسی قسی القلب شود ، درِ تمام خیرها به روی او بسته می‌شود و درِ تمام شر ها به رویش باز می گردد.انسانِ سخت دل و سنگ دل عاقبت بخير نمی‌شود.دنیا بر اساس محبت و صفا آفریده شده است.عزیزان! هیچکس قسی القلب به دنیا نمی آید ؛ انسان به تدریج سنگ دل میشود.قساوت قلب عوامل مختلفی دارد از جمله :
گناه کردن : گناه به مرور موجب ایجاد قساوت قلب می‌شود ، هیچ گناهی را کوچک به حساب نیاورید.
عصبانیت و پرخاشگری : پرخاشگری مقدمه ی قساوت است.بعضی آدم ها پرخاشگرند، برخی حتی وقتی می‌خواهند محبت کنند همراه پرخاشگری است!این افراد نمیتوانند بگویند دست خودمان نیست؛ باید تمرین کنند خشم و عصبانیت را کنترل کنند تا عاقبت بخیر شوند.هر چه قدر خشم خود را فرو ببریم ، از غضب خدا در امان خواهیم بود.
فکر کردن روی گناه : تفکر روی گناه ممنوع است چرا که به مرور انسان را وسوسه می‌کند و به دام گناه می اندازد.
@menbarfatemi

۱۱:۰۱

موضوع: سخاوت امام حسن مجتبی (ع)
undefinedیک ویژگی امام حسن مجتبی صبر و حلم ایشان بود و ویژگی بعدی کرم و سخای ایشان بود که کریم اهل بیت سخاوتشان هم عجیب بود.undefinedگاهی وقت ها کسی که نیاز داشت حضرت می فرمود:نیاز خودت را بنویس،این طرف می نوشت امام مجتبی علیه السلام دوبرابر آن چیزی که او نوشته بود به او می داد.بارها شده بود که تا سه بار نوشتند که تمام اموالش را تقسیم کرد،نصف برای خودش نصف برای دیگران.یک مرتبه در اعتکاف بود فقط کافی بود امام محتبی بشنود که کسی نیاز دارد کسی نبود که بتواند بنشیند،در جال اعتکاف بود که در مسجد و در حال اعتکاف می دانید که مسئله ی شرعی این است که شخص بیرون نمی تواند بیاید در حال اعتکاف بود کسی آمد پیش ایشان عرض کرد آقا من یک قرضی دارم و بدهکار هستم و طلبکار آمد مطالبه می کند پولش را می خواهد و من هم ندارم بدهم و او قصد به زندان انداختن مرا دارد.undefinedروایت در وسائل الشیعه است جلد هفتم.حضرت فرمود:من الان چیزی ندارم که به تو دهم،این شخص عرض کرد اگر شما تشریف بیاورید و با او صحبت کنید به حرمت شما به من مهلت می دهد به محض این که این را گفت حضرت بلند شدند و آماده شدند که بروند شخصی کنار حضرت بود گفت:آقا فراموش کردید که شما در حال اعتکاف هستید؟امام فرمودند:نه فراموش نکردم از پدرم شنیدم که از جدّم رسول الله نقل کرد که فرمود: undefinedمنْ سَعی فی حاجَه أَخیهِ المؤمنِ فکأنَّما عَبَدَ اللهَ تِسْعَهَ آلافِ سنَه، صائماً نهارُهُ قائماً لَیلَهُ.کسی که سعی کند به برطرف کردن حاجت مومن مثل این است که نه هزار سال روزش روزه است و شبش مشغول عبادت.
undefinedحتی جالب این جا است در این روایت ندارد حتماً کسی که برآورده کند حاجت مومن را،سعی کند یعنی برود برای راه انداختن حالا اگر توانست گره به دستش باز شود که چه بهتر اگر هم نه این کار خود را کرده باشد.
#منبرکوتاه #سخنرانی_کوتاه #مطالب_بین_نماز #منبرکble.ir/join/NZZ7SPJVrt

۱۰:۱۸

باید محو خدا شویم که پیدا نشویم...@menbarfatemi

۱۸:۰۴

تلاش میکنی برسی بهشبا ذوق، با ذوق، با ذوق... بعد که رسیدی بهش میگی: خب همین بود؟ تهش... عادی میشه برات«کل #دنیا اینه...» ذوقی برای #عادت... undefined
@menbarfatemi

۱۸:۰۴

#منبر_متنی
undefined در عالم برزخ برای مومنین چه کارهایی انجام می دهند؟
undefinedدر عالم برزخ نه تنها ولایت انسان را كامل مى كنند و افراد ناقص واولاد مؤمنانى كه سقط شده یا در سن كودكى از دنیا رفته اند به تكامل مى رسانند (كه در قیامت نقصى و عیبى نداشته باشند).
undefinedبلكه در روایات وارد شده است: در عالم قبر و برزخ پاره اى از كمبودهاى تعلیم و تربیت افراد مؤمن جبران مى شود.
undefinedدرست است كه آن جا، جاى انجام دادن عمل صالح نیست و انجام آن فقط در دنیاست، ولى چه مانع دارد كه معرفت انسان در آن جا بیشتر و آگاهى افزون تر باشد؟
undefinedاز امام موسى بن جعفر علیه السلام وارد شده است كه به مردى مى فرمود: آیا ماندن در دنیا را دوست دارى؟ عرض كرد: بلى، فرمود: براى چه؟ عرض كرد: براى خواندن ((قل هو الله احد)) امام كاظم علیه السلام سكوت فرمود و پس از آن به حفص فرمود:
undefinedاى حفص! هر كه از دوستان و شیعیان ما بمیرد و قرآن را خوب یاد نگرفته باشد فرشتگان آن را در قبر به او یاد مى دهند و او را در خواندن قرآن كامل مى گردانند.
undefinedچون خداوند مى خواهد بدان وسیله درجات شیعیان را بالا ببرد؛ چون درجات بهشت برابر با آیات قرآن است.undefined در قیامت به انسان گفته مى شود: قرآن بخوان و بالا رو، پس او مى خواند و از درجات بهشت بالا مى رود.
#قرآن را یاد بگیریم. و بخوانیم.
undefinedاصول كافى، ج 4، باب حامل القرآن، ص 408#روایت @menbarfatemi

۴:۴۵

undefined دعای همراه با صلوات، مستجاب می شود.
undefinedصلوات بر محمد و آل محمد علیهم السّلام مستحب مؤکد است و روایات فراوانی در فضیلت و پاداش آن وارد شده است. صلوات دعایی است که در آن از پروردگار متعال می خواهیم که بر محمد و آل محمد علیهم السلام، درود بفرستد.
قرآن کریم در این باره خطاب به مومنین می فرماید:
undefined«إِنَّ اللَّهَ وَ مَلائِكَتَهُ يُصَلُّونَ عَلَى النَّبِيِّ يا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا صَلُّوا عَلَيْهِ وَ سَلِّمُوا تَسْلِيماً»، همانا خدا و فرشتگانش بر پيامبر درود و رحمت می فرستند. اى اهل ايمان! بر او درود فرستيد و آن گونه كه شايسته است، تسليم او باشيد. احزاب / 56
undefined نکته دوم اینکه صلوات دعایی است که حتما مستجاب می شود، به همین جهت در روایات وارد شده که اگر می خواهید دعایتان مستجاب شود قبل از دعا کردن، بر محمد و آل محمد درود فرستید.
undefined امام صادق (ع) می فرماید: « إِذَا دَعَا أَحَدُكُمْ فَلْيَبْدَأْ بِالصَّلاَةِ عَلَى اَلنَّبِيِّ (صَ)، فَإِنَّ اَلصَّلاَةَ عَلَى اَلنَّبِيِّ (صَ) مَقْبُولَةٌ، وَ لَمْ يَكُنِ اَللَّهُ لِيَقْبَلَ بَعْضَ اَلدُّعَاءِ وَ يَرُدَّ بَعْضاً»
وقتی یکی از شما در پیشگاه خداوند دعا می کند، درخواست خود را با صلوات بر پیامبر(ص) آغاز کند، زیرا صلوات دعایی است که مورد قبول پروردگار واقع می شود، و این گونه نیست که خداوند قسمتی از دعا، یعنی صلوات را بپذیرد و بقیه دعا را نپذیرد.
undefinedامالی شیح طوسی، ج۱، ص۱۵۷
#منبرکوتاه #منبر_متنی

۶:۵۹

@menbarfatemiنگاهی به چهار خوردنی غیر مجاز درمعارف اخلاقی ومعرفتی در طول عمر.
نخوردن حسرت زندگي ديگران:
يکي از خوردني هاي بسيار خطرناک حسرت است. چقدر ناراحت کننده است وقتي انسان مي بيند که عده اي مدام در حال حسرت خوردن به زندگي اين و آن هستند که خوش به حال فلاني، چه خانه و زندگي و شرايط خانواده اي دارد و بدين شکل روح و روان خود را رنجور و بيمار کرده اند و روز به روز وخامت حالشان بيشتر مي شود.
نخورد حق دیگران
متاسفانه عده اي بدون توجه به عواقب خطرناک استفاده از اين خوردني غيرمجاز به راحتي، حق ديگران را مي خورند و اين حق مي تواند از موارد ساده اي مثل گرفتن نوبت يک نفر در صف نانوايي و عدم رعايت حق تقدم در رانندگي باشد تا مواردي همچون عدم پرداخت بدهي ها و تعهدهاي مالي که اکنون در بازار کسب و کار شاهد آن هستيم.
نخوردن غصه درزندگی .
يکي ديگر از خوراکي هاي مسموم، غصه است. کم نيستند کساني که عليرغم هشدارهاي فراوان، اندوه و غصه ي گذشته را مي خورند که چرا چنين و چنان شد و کاش فلان اتفاق نمي افتاد. يادتان باشد غصه خوردن علاوه بر آنکه امروز شما را تباه و فاسد مي کند سلامت جسم و روان شما را نيز به طور جدي به خطر مي اندازد.
فريب دنيا نخوردن
يکي از خوردني هاي آلوده و بسيار شايع نيز اين است که انسان فريب زرق و برق چندروزه ي دنيا را بخورد و چنان مجذوب و شيفته و دلباخته ي دنيا شود و براي گرفتن سهم بيشتري از دنيا، به گونه اي تقلا و خودکشي کند که انگار عمر جاويدان دارند و تا ابد زنده خواهد ماند.اينها که از اين خوردني ها، بي مهابا استفاده مي کنند معمولاً اطرافيان، مرگ، قيامت و خدا را يک جا فراموش مي کنند.
@menbarfatemi

۷:۴۸

#منبر_کوتاه#منبرمتنی اقدامات امام حسن عسکری علیه السلام
undefined اقدامات امام را ببینید آن بندگی خالص ؛ امام و تدبیر خالص الهی ایشان چند کار کرد که شیعه بتواند خودش را در زمان غیبت حفظ کند، وقتی از زمان ظهور وارد زمان غیبت می شوند شیعه خاصیت خودش را از دست ندهد: undefined به خواص اطلاع داد که امام زمان امام دوازدهم به دنیا آمده و حتی نشانشان داد به ۴۰ نفر از بزرگان شیعه که این امام بعدی شما هست و به دنیا آمده گم نکنید.
undefined به شیعیان در روایات مختلف فرمود که زمان غیبت دارد می رسد که خیلی سختی ها دارد آنها را آماده کرد.
undefined خود امام عسکری علیه السلام ارتباطش را با شیعیان جوری کرد که دیگر ارتباط مستقیم خیلی کم بشود که عادت بکنند به ندیدن امام. یعقوبی که ایشان از مورخین موثق است می گوید: گاهی موقع ها امام عسکری از پشت پرده صحبت می کرد یعنی اگر کسی می آمد مستقیم صحبت نمی‌کرد عادت بکند شیعه ندیدن امام را، با مکاتبات و نامه خیلی از اوقات به شیعیانش پاسخ میداد، توسط وکلا و نماینده هایش پیامش را می‌رساند که ارتباط مستقیم را کم کند تا شیعه عادت بکند.
undefined اقدام دیگری که امام عسکری کرد تقویت سازمان وکالت بود، من نمی خواهم وارد این بحث بشوم فقط اجمالاً عرض می کنم که از زمان امام صادق علیه السلام ائمه شاگرد تربیت می کردند دین شناس با تقوا و زمان شناس. اینها را می فرستادند در بلاد مختلف شیعه نشین که لازم نباشد مردم مستقیم با ائمه ارتباط بگیرند، با این شبکه وکلا و نمایندگان ائمه ارتباط برقرار کنند. زمان امام عسکری علیه السلام در اوج این قضیه بود. حضرت نماینده و وکلای خودش و شاگردان و آدم های با تقوا را در بلاد مختلف از شمال آفریقا گرفته حبشه آن زمان اتیوپی الان تا مصر و تا جزیره العرب سرزمین حجاز، بحرین عراق ایران تا ماوراءالنهر به کشور های بالای دریای خزر هست که شیعه نشین بودند امام نماینده هایش را می فرستاد که مردم اگر وجوهات میخواهند بدهند یا سوالی دارند لازم نباشد به سختی بیفتند بیایند خدمت امام عسکری در سامرا بپرسند، از نماینده‌اش می پرسند. یکی از نماینده های امام در این سازمان احمدبن قمی هست که در قم بود، مرد با عظمتی که مسجد امام حسن عسکری که در بازار قم هست را به دستور امام عسکری ایشان تاسیس کرد، از نماینده های ایشان بود که در هنگام برگشت از سامرا سرپل ذهاب مریض شد و همانجا گنبد بارگاهی دارد. این یکی از کارهای امام عسکری بود برای این که ارتباط مستقیم نباشد شبکه وکلا برقرار بود، همین شبکه وکلا در زمان غیبت امام زمان تبدیل شد به بحث مرجعیت. به جای اینکه مستقیم خدمت امام برسند با نماینده های ائمه با انسانهای با تقوا و دین شناس و فقیه مرتبط بشوند.
undefined امام عسکری چون میدانست زمان غیبت در پیش هست و چه بسا شیعه هویت خودش و اصالت خودش، نمادهای شیعی را اگر حفظ نکند گم بشود در طول تاریخ.
#سخنرانی_کوتاه #امام_حسن_عسکری (ع)@menbarfatemi

۳:۰۶

undefinedمقام #حضرت_معصومه (سلام الله علیها)undefined
undefinedاز حضرت آیت الله العظمی بهجت قدس سره سؤال شد: اینکه درباره زیارت حضرت معصومه علیهاالسلام آمده است:
undefined«مَنْ‏ زَارَهَا عَارِفاً بِحَقِّهَا فَلَهُ الْجَنَّة؛ هر کس با شناخت حق او حضرتش را زیارت کند بهشت بر او واجب می گردد.
undefinedجمله «عارِفاً بِحَقِّها» به چه معناست؟
undefinedفرمودند: «مقام ایشان را از مقام معصومین علیهم‌السلام پایین‌تر، و از دیگران بالاتر بداند».
undefined برگی از دفتر آفتاب، ص ١۴٨
undefinedأللَّھم عـجـلْ لوَلیڪ ألْفَرَجundefined@menbarfatemi

۱۴:۰۳

فضایل و مناقب حضرت #فاطمه_معصومه علیهاالسلام
undefinedاین بانوی بزرگوار نگین شهر قم بوده و آثار و برکاتش در دنیا و به‌ویژه در ایران اسلامی و خاصه در این شهر مقدس گسترده است؛
undefinedشهر قم در روایات موردتوجه ائمه معصومین بوده که نشان‌دهنده جایگاه این شهر است.
undefinedبر اساس فرموده امام رضا علیه‌السلام اهل قم انصار و یاوران اهل‌بیت(ع) هستند و همچنین امام صادق علیه‌السلام می‌فرمایند شهر قم آشیانه آل محمد(ص) و پناهگاه پیروان و شیعیان است.
undefinedالبته مضمون این روایات مطلق نیست و دلیل بر این نیست که هر کس در این شهر ساکن باشد خوب است؛ بلکه مضمون روایات کلی بوده و چه‌بسا عده‌ای از ساکنان این شهر به خاطر نافرمانی و معاصی هلاک خواهند شد.
undefinedبیش از ۷۰۰ عالم ربانی مابین مسجد امام حسن عسکری علیه‌السلام و حرم مطهر مدفون هستند که بر اثر گذر زمان و تغییر و تحولات شهری امروزه آثاری از قبور آن‌ها مشخص نیست.
undefinedهمچنین شخصیت‌ها و علما و مراجعی که در حرم مطهر مدفون می‌باشند نشان‌دهنده جایگاه عظیم این شهر می‌باشد.
undefinedمقام یک امامزاده با امام معصوم متفاوت است و احدی با امام معصوم قابل‌مقایسه نیست، اما عده‌ای از امامزادگان مانند نگین می‌درخشند و امتیازاتی ویژه‌ای در بین دیگر امامزادگان و منسوبین به اهل‌بیت(ع) دارند که حضرت معصومه، حضرت ابوالفضل، حضرت زینب، حضرت علی‌اکبر، حضرت عبدالعظیم حسنی، احمد بن موسی علیهم السلام و… نمونه بارزی از مصادیق امامزادگانی هستند که جایگاه ویژه‌ای در نزد اهل‌بیت(ع) دارند.
undefinedهمه امامزادگان به خاطر منسوب بودنشان به اهل‌بیت(ع) قابل‌احترامند و ما موظفیم آن‌ها احترام نماییم و به زیارت آن‌ها مشرف شویم، اما ازنظر رتبه و درجه جایگاه عده‌ای از آن‌ها متفاوت می‌باشد.
undefinedیک سلسله اموری وجود دارد که جایگاه یک امامزاده را بالا می‌برد که یکی از آن‌ها مدح ائمه معصومین در وصف آن امامزاده است که در این خصوص حضرت معصومه سلام‌الله علیها، مدح چهار امام معصوم را دارد.
undefinedحضرت معصومه سلام‌الله علیها، یک امامزاده عادی نیست بلکه جایگاهی ویژه در نزد خداوند و اهل‌بیت(ع) دارد و از تمام دختران حضرت موسی بن جعفر(ع) مقامش بالاتر است و حتی از میان تمام فرزندان این امام معصوم نیز برتر بوده و جایگاهی ویژه دارد؛
undefinedالبته جایگاه امام رضا علیه‌السلام در قامت یک امام معصوم قابل‌مقایسه نیست و برتری بانوی کرامت نسبت به فرزندان دیگر حضرت موسی بن جعفر(ع) می‌باشد.
undefinedاین بانوی بزرگوار زیارت‌نامه مأثوره دارد و مخصوص شخص حضرت بوده و از طرف امام معصوم صادرشده است بهشت، پاداش زیارت کننده حضرت می‌باشد.
undefinedاز دیگر شاخص‌های بانوی کرامت مربوط به مسئله ولایت‌پذیری می‌باشد
undefinedدیگر ویژگی حضرت که با دیگر امامزادگان متفاوت بوده مربوط به مسئله هجرت حضرت می‌باشد که این بانوی بزرگوار هم مهاجره الی الله و هم مجاهده فی سبیل الله بودند.
@menbarfatemi

۱۴:۰۳

undefined مهمترین ویژگی سفراء اربعه
● یکی از مهم‌ترین اوصافی که در سفراء اربعه وجود داشت است، شدّت رازداری است. از جهت علمی شاید دیگران از آنها بالاتر بوده‌اند.
● به عنوان مثال، حسین بن روح، از افراد برجسته طایفه نوبختی نبوده و در این طایفه، علمایی وجود داشت که از او بالاتر بوده‌اند. با این حال، حسین بن روح به عنوان نائب حضرت، انتخاب شده‌ است.
● یکی از افراد طایفه نوبختی که از حسین بن روح جایگاه بالاتری داشته است، وقتی مورد سوال قرار می‌گیرد که چرا تو نائب امام زمان عجل‌الله‌فرجه‌الشریف نشدی؟ پاسخ می‌دهد که مولای من، خود داناتر است. آنچه من می‌دانم آن است که من متکلّم و اهل مناظره هستم، و این احتمال می‌رود که در مناظره، برای اثبات حقّانیّة مذهب، اگر مجبور شوم محل اقامت امام زمان علیه‌السلام را آشکار سازم، ولی حسین بن روح تحت هیچ شرایطی، حتّی اگر محل اختفای حضرت در زیر زمین، در زیر پای او باشد، محل حضرت را افشا نمی‌کند، و پایش را بلند نمی‌کند تا جایگاه حضرت را به مردم نشان دهد.
#تقیه#نواب_اربعه#جمعه_های_بی_قراری @menbarfatemi

۴:۲۹

عوامل فردی گرایش به کسب #مال_حرام
یکی از گناهان و ناهنجاری‌هایی که به شکل های گوناگون در جامعه رواج دارد حرامخواری است. حرامخواری در ادیان الهی به شدت نهی و نکوهش شده است و آثار زیانباری در زندگی دنیا و آخرت انسان دارد. عوامل گرایش به مال حرام بسیار متنوع و پیچیده هستند و می‌توانند از عوامل فردی تا اجتماعی و حتی فرهنگی متاثر باشند.
عوامل فردی، یکی از مهم‌ترین مؤلفه‌هایی است که در این زمینه نقش ایفا می‌کند. در ادامه، به برخی از مهم‌ترین عوامل فردی گرایش به کسب مال حرام اشاره خواهیم کرد:
undefinedعوامل روانشناختی
وسوسه‌های شیطانی: یکی از مهم‌ترین دلایلی که افراد را به سمت مال حرام سوق می‌دهد، وسوسه‌های نفسانی و شیطانی است. این وسوسه‌ها می‌توانند به شکل طمع، حرص، حسادت و... ظاهر شوند.
طمع و حرص: یکی از قوی‌ترین انگیزه‌ها برای کسب مال حرام، طمع و حرص بی‌حد و حصر است. افراد طمع‌کار، همیشه به دنبال کسب درآمد بیشتر و ثروت‌اندوزی هستند و ممکن است برای رسیدن به این هدف، به هر کاری دست بزنند.احساس حقارت و کمبود: افرادی که احساس حقارت یا کمبود می‌کنند، ممکن است برای جبران این احساسات، به دنبال کسب ثروت و قدرت باشند و برای رسیدن به این هدف، از راه‌های نامشروع استفاده کنند.عدم رضایت از وضعیت موجود: افرادی که از وضعیت مالی یا اجتماعی خود راضی نیستند، ممکن است برای تغییر این وضعیت، به دنبال راه‌های سریع و آسان باشند، حتی اگر این راه‌ها نامشروع باشند.کمال‌گرایی افراطی: افراد کمال‌گرا ممکن است برای رسیدن به اهداف خود، تحت فشار زیادی قرار بگیرند و در نتیجه، به انجام کارهای خلاف و کسب درآمد از راه‌های نامشروع روی آورند.
undefinedعوامل شخصیتیضعف اراده: افرادی که اراده ضعیفی دارند، ممکن است در برابر وسوسه‌های دنیوی مقاومت نکنند و به راحتی به انجام کارهای خلاف کشیده شوند.عدم مسئولیت‌پذیری: افرادی که مسئولیت‌پذیری کمی دارند، ممکن است به عواقب اعمال خود فکر نکنند و به راحتی به انجام کارهای خلاف دست بزنند.خودمحوری و خودخواهی: افرادی که خودمحور و خودخواه هستند، ممکن است به دیگران و حقوق آنها اهمیتی ندهند و برای رسیدن به اهداف خود، به هر کسی آسیب بزنند.
undefinedعوامل اعتقادیضعف ایمان: ضعف ایمان و باورهای دینی می‌تواند باعث شود که افراد به ارزش‌های اخلاقی و دینی بی‌توجه باشند و به راحتی به انجام کارهای خلاف روی آورند.
عدم شناخت کافی از دین: افرادی که شناخت کافی از دین و احکام آن ندارند، ممکن است مرز بین حلال و حرام را تشخیص ندهند و به راحتی به انجام کارهای خلاف کشیده شوند.
جهل و ناآگاهی: نداشتن آگاهی کافی نسبت به مضرات مال حرام و عواقب آن، می‌تواند یکی از دلایل گرایش به مال حرام باشد. بسیاری از افراد به دلیل عدم آگاهی از آثار مخرب مال حرام بر زندگی فردی و اجتماعی خود، به راحتی به این کار روی می‌آورند.
@menbarfatemi

۱۳:۵۹

منبر فاطمی
عوامل فردی گرایش به کسب #مال_حرام یکی از گناهان و ناهنجاری‌هایی که به شکل های گوناگون در جامعه رواج دارد حرامخواری است. حرامخواری در ادیان الهی به شدت نهی و نکوهش شده است و آثار زیانباری در زندگی دنیا و آخرت انسان دارد. عوامل گرایش به مال حرام بسیار متنوع و پیچیده هستند و می‌توانند از عوامل فردی تا اجتماعی و حتی فرهنگی متاثر باشند. عوامل فردی، یکی از مهم‌ترین مؤلفه‌هایی است که در این زمینه نقش ایفا می‌کند. در ادامه، به برخی از مهم‌ترین عوامل فردی گرایش به کسب مال حرام اشاره خواهیم کرد: undefinedعوامل روانشناختی وسوسه‌های شیطانی: یکی از مهم‌ترین دلایلی که افراد را به سمت مال حرام سوق می‌دهد، وسوسه‌های نفسانی و شیطانی است. این وسوسه‌ها می‌توانند به شکل طمع، حرص، حسادت و... ظاهر شوند. طمع و حرص: یکی از قوی‌ترین انگیزه‌ها برای کسب مال حرام، طمع و حرص بی‌حد و حصر است. افراد طمع‌کار، همیشه به دنبال کسب درآمد بیشتر و ثروت‌اندوزی هستند و ممکن است برای رسیدن به این هدف، به هر کاری دست بزنند. احساس حقارت و کمبود: افرادی که احساس حقارت یا کمبود می‌کنند، ممکن است برای جبران این احساسات، به دنبال کسب ثروت و قدرت باشند و برای رسیدن به این هدف، از راه‌های نامشروع استفاده کنند. عدم رضایت از وضعیت موجود: افرادی که از وضعیت مالی یا اجتماعی خود راضی نیستند، ممکن است برای تغییر این وضعیت، به دنبال راه‌های سریع و آسان باشند، حتی اگر این راه‌ها نامشروع باشند. کمال‌گرایی افراطی: افراد کمال‌گرا ممکن است برای رسیدن به اهداف خود، تحت فشار زیادی قرار بگیرند و در نتیجه، به انجام کارهای خلاف و کسب درآمد از راه‌های نامشروع روی آورند. undefinedعوامل شخصیتی ضعف اراده: افرادی که اراده ضعیفی دارند، ممکن است در برابر وسوسه‌های دنیوی مقاومت نکنند و به راحتی به انجام کارهای خلاف کشیده شوند. عدم مسئولیت‌پذیری: افرادی که مسئولیت‌پذیری کمی دارند، ممکن است به عواقب اعمال خود فکر نکنند و به راحتی به انجام کارهای خلاف دست بزنند. خودمحوری و خودخواهی: افرادی که خودمحور و خودخواه هستند، ممکن است به دیگران و حقوق آنها اهمیتی ندهند و برای رسیدن به اهداف خود، به هر کسی آسیب بزنند. undefinedعوامل اعتقادی ضعف ایمان: ضعف ایمان و باورهای دینی می‌تواند باعث شود که افراد به ارزش‌های اخلاقی و دینی بی‌توجه باشند و به راحتی به انجام کارهای خلاف روی آورند. عدم شناخت کافی از دین: افرادی که شناخت کافی از دین و احکام آن ندارند، ممکن است مرز بین حلال و حرام را تشخیص ندهند و به راحتی به انجام کارهای خلاف کشیده شوند. جهل و ناآگاهی: نداشتن آگاهی کافی نسبت به مضرات مال حرام و عواقب آن، می‌تواند یکی از دلایل گرایش به مال حرام باشد. بسیاری از افراد به دلیل عدم آگاهی از آثار مخرب مال حرام بر زندگی فردی و اجتماعی خود، به راحتی به این کار روی می‌آورند. @menbarfatemi
عوامل اجتماعی مؤثر بر گرایش به کسب مال حرام
undefinedفشارهای اقتصادی:فقر و نابرابری: فقر شدید و نابرابری شدید اقتصادی می‌تواند افراد را به انجام کارهای خلاف و کسب درآمد از راه‌های نامشروع سوق دهد.تورم و گرانی: افزایش بی‌رویه قیمت‌ها و کاهش ارزش پول می‌تواند افراد را به دنبال راه‌های سریع و آسان برای کسب درآمد بیندازد.
undefinedمحیط‌های اجتماعی:تأثیر همسالان: دوستان و اطرافیان می‌توانند الگوهای رفتاری افراد را شکل دهند. اگر در محیطی قرار بگیرید که کسب مال حرام به عنوان یک امر عادی تلقی شود، احتمال گرایش به آن افزایش می‌یابد.فرهنگ مصرف‌گرایی: تبلیغات گسترده و تشویق به مصرف بی‌رویه می‌تواند نیازهای کاذب ایجاد کرده و افراد را به دنبال کسب درآمد بیشتر برای پاسخگویی به این نیازها سوق دهد.
undefinedساختارهای اجتماعی:فساد اداری: وجود فساد در دستگاه‌های دولتی و عدم شفافیت در امور مالی می‌تواند به ایجاد انگیزه برای کسب درآمد از راه‌های نامشروع منجر شود.ضعف نظارت بر بازار: نبود نظارت کافی بر بازار و فعالیت‌های اقتصادی می‌تواند زمینه را برای فعالیت‌های غیرقانونی فراهم کند.undefinedضعف ارزش‌های اخلاقی:کاهش اهمیت دین و اخلاق: کاهش اهمیت دین و اخلاق در جامعه می‌تواند منجر به تضعیف باورهای دینی و اخلاقی افراد شده و در نتیجه، تمایل به کسب مال حرام افزایش یابد.
undefinedعدم وجود فرصت‌های برابر:تبعیض و بی‌عدالتی: تبعیض در فرصت‌های شغلی و اجتماعی می‌تواند افراد را به حاشیه رانده و آنها را به دنبال راه‌های غیرقانونی برای بهبود وضعیت خود سوق دهد.
undefinedراهکارهای مقابله با گرایش به کسب مال حرامتوزیع عادلانه ثروت: ایجاد فرصت‌های برابر برای همه افراد و کاهش نابرابری‌های اقتصادی می‌تواند به کاهش انگیزه برای کسب مال حرام کمک کند.تقویت ارزش‌های اخلاقی: تقویت باورهای دینی و اخلاقی در جامعه و آموزش ارزش‌های انسانی می‌تواند به کاهش تمایل به کسب مال حرام کمک کند.شفافیت و مبارزه با فساد: ایجاد شفافیت در امور مالی و مبارزه جدی با فساد اداری می‌تواند به کاهش انگیزه برای کسب درآمد از راه‌های نامشروع کمک کند.ایجاد اشتغال پایدار: ایجاد فرصت‌های شغلی پایدار و مناسب می‌تواند به کاهش فقر و بیکاری و در نتیجه، کاهش انگیزه برای کسب مال حرام کمک کند.تقویت نظارت بر بازار: تقویت نظارت بر بازار و فعالیت‌های اقتصادی می‌تواند به کاهش فعالیت‌های غیرقانونی کمک کند.
undefinedتوجه:این عوامل تنها بخشی از عوامل اجتماعی مؤثر بر گرایش به کسب مال حرام هستند و عوامل فردی و روانشناختی نیز در این زمینه نقش مهمی ایفا می‌کنند. برای مقابله با این پدیده پیچیده، نیاز به یک رویکرد جامع و همه جانبه داریم که در آن تمامی ابعاد فردی، اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی مورد توجه قرار گیرد. #منبرکوتاه @menbarfatemi

۱۴:۰۰

ـ⁣⁣⁣⁣undefinedundefinedundefinedundefinedundefinedundefinedundefinedـ⁣⁣⁣⁣undefinedundefinedundefinedundefinedundefinedـ⁣⁣⁣⁣undefinedundefinedundefinedـ⁣⁣⁣⁣undefined #همراه_با_قرآن undefinedبرای خواندن بقیه موارد به کانال زیر بپیوندید @virgoolll undefined عوامل و زمینه های تاثیر انذار undefined

undefined ترساندن عموم و بشارت خواصundefinedundefined«أَكَانَ لِلنَّاسِ عَجَبًا أَنْ أَوْحَيْنَا إِلَىٰ رَجُلٍ مِنْهُمْ أَنْ أَنْذِرِ النَّاسَ وَبَشِّرِ الَّذِينَ آمَنُوا أَنَّ لَهُمْ قَدَمَ صِدْقٍ عِنْدَ رَبِّهِمْ قَالَ الْكَافِرُونَ إِنَّ هَٰذَا لَسَاحِرٌ مُبِينٌ» (۲)یونس
undefined اطاعت از قرآن undefinedundefined«إِنَّمَا تُنْذِرُ مَنِ اتَّبَعَ الذِّكْرَ وَخَشِيَ الرَّحْمَٰنَ بِالْغَيْبِ فَبَشِّرْهُ بِمَغْفِرَةٍ وَأَجْرٍ كَرِيمٍ»(۱۱)یستو تنها کسی را بترسانی و اندرز کنی (و سودمند افتد) که پیرو آیات قرآن شده و از (قهر) خدای مهربان به خلوت و در پنهان می‌ترسد، اینان را به مغفرت خدا و پاداش با لطف و کرم او بشارت ده.
undefined اقامه نماز undefinedundefined«وَلَا تَزِرُ وَازِرَةٌ وِزْرَ أُخْرَىٰ وَإِنْ تَدْعُ مُثْقَلَةٌ إِلَىٰ حِمْلِهَا لَا يُحْمَلْ مِنْهُ شَيْءٌ وَلَوْ كَانَ ذَا قُرْبَىٰ إِنَّمَا تُنْذِرُ الَّذِينَ يَخْشَوْنَ رَبَّهُمْ بِالْغَيْبِ وَأَقَامُوا الصَّلَاةَ وَمَنْ تَزَكَّىٰ فَإِنَّمَا يَتَزَكَّىٰ لِنَفْسِهِ وَإِلَى اللَّهِ الْمَصِيرُ»(۱۸)فاطرو هیچ کس بار گناه دیگری را به دوش نگیرد و آن که بارش سنگین است اگر دیگری را هر چند خویش (و پدر و فرزند هم) باشد کمک بر سبکباری خود طلبد ابدا باری از دوشش برداشته نشود. و تو تنها آنان را که در خلوت و پنهانی از خدای خود می‌ترسند و نماز به پا می‌دارند توانی خدا ترس و پرهیزگار گردانی. و هر کس خود را (از کفر و گناه و اخلاق زشت) پاک و منزه ساخت سود و سعادتش بر خود اوست و بازگشت همه به سوی خداست.
undefined ترس از خدا و قیامتundefinedundefined«وَأَنْذِرْ بِهِ الَّذِينَ يَخَافُونَ أَنْ يُحْشَرُوا إِلَىٰ رَبِّهِمْ لَيْسَ لَهُمْ مِنْ دُونِهِ وَلِيٌّ وَلَا شَفِيعٌ لَعَلَّهُمْ يَتَّقُونَ»(۵۱)انعامو آنان را که از احضار در پیشگاه عدل خدا ترسانند به آیات قرآن متنبّه ساز و بترسان که جز خدا آنها را یاور و شفیعی نیست، باشد که پرهیزکار شوند.
undefined تعقل نمودنundefinedundefined«لِيُنْذِرَ مَنْ كَانَ حَيًّا وَيَحِقَّ الْقَوْلُ عَلَى الْكَافِرِينَ» (۷٠) یستا هر که را زنده‌دل است (به آیاتش پند دهد و از خدا و قیامت) بترساند و بر کافران (نیز به اتمام حجت) وعده عذاب حتم و لازم گردد.
undefined ایمانundefinedundefined«كِتَابٌ أُنْزِلَ إِلَيْكَ فَلَا يَكُنْ فِي صَدْرِكَ حَرَجٌ مِنْهُ لِتُنْذِرَ بِهِ وَذِكْرَىٰ لِلْمُؤْمِنِينَ»(۲) اعرافاین کتابی است که به تو نازل شد، پس تو دلتنگ و رنجه خاطر (از انکار مردم) نسبت به آن مباش، تا (مردمان را) به (آیات عذاب) آن بترسانی، و اهل ایمان را سبب یادآوری باشد.
#همراه_با_قرآن undefined@menbarfatemi

۵:۳۳

undefinedundefinedundefinedundefinedundefinedاستادای ما خیلی با جنبه‌ هستن و اصلا با آدم لج نمی کنند
مثلا من خودم چند روز پیش رفتم پیوی یکی از استادام و بهش گفتم استاد شما خیلی ضعیف درس میدین ، لطفا روش تدریستون رو عوض کنیدundefinedundefined
درسته بهم ۴ داد ولی قبلش بابت انتقاد سازندم تشکر کرد undefinedundefined
به نام خداوند غیور
سلام
undefinedامیرالمؤمنین على عليه‌السلام:
اِحذَرِ اللَّجاجَ تَنْجُ مِن كَبوَتِهِ
「 از لجاجت خودداری كن، تا از به زمين خوردن توسط آن در امان باشی.」
[undefinedبحار الأنوار :78/10/68undefined]
undefinedبه طور كلي علل لجاجت گاهي ريشه در فرد لجوج و گاهي ريشه در فرد مقابل و گاهي در هر دو دارد شاید بتوان گفت مهمترین علل لجبازی عبارتند از:
1. بیماری روحی 2. جلب توجه بخاطر ضعف شخصیتی3. سرزنش هاي متعدد و پي در پي دیگران4. خودخواهي و برتري جويي 5. خودنمائي6. نداشتن مهارت شيوه هاي صحيح نقد7. توقع بيش از اندازه از دیگران و ....
undefined: لجاجت گاه سبب از هم پاشيدن خانواده ها، به هم خوردن دوستى هاى پر سابقه، ايجاد اختلاف در ميان شركا و به هم خوردن وحدت اقوام مى شود و اگر لجاجت در مديران و مسئولان جامعه پيدا شود آثار سوء آن بسيار گسترده‌تر است و این مردم بیچاره هستند که باید تاوان چنین‌ خصلت زشتی را بدهند.#طنزیم@menbarfatemi

۵:۴۴

undefinedundefined
undefinedدعای " فرار از اخلاق ناپسند خودم "
گاهی وقتها دلت می‌خواهد کاش جایی بود و از دست خودت، به آنجا فرار می‌کردی!یا یک تیشه برمی‌داشتی و ریشه‌ی بعضی اخلاق‌هایت را که تو را به تنگ آورده‌اند میزدی!و گاهی می‌ترسی نکند تو هم روزی به خُلقی دچار شوی که در کسی می‌بینی و مایه‌ی آزار همه است ...
✦ دعای هشتم صحیفه‌ی علی‌بن‌الحسین علیه‌السلام، شبیه بارانی لطیف، هم دلشوره‌هایت را می‌شوید و می‌برد و هم ترسهایت را می‌ریزد.
با این دعا باید رفاقت کرد، از رهانیدن تنی که هزار خُلقِ تنگ، منقبضش کرده است.
undefined اللَّهُمَّ إِنی أَعُوذُ بِک / خدایا به آغوشت فرار میکنم؛ مِنْ هَیجَانِ الْحِرْصِ / از اینکه طمع در من طوفان به پا کند، وَ سَوْرَةِ الْغَضَبِ / و خشم به اوج تندی برسد، وَ غَلَبَةِ الْحَسَدِ / و حسادت بر من غلبه کند، وَ ضَعْفِ الصَّبْرِ / و نتوانم که صبر کنم، وَ قِلَّةِ الْقَنَاعَةِ / و خوی قناعت در من کاهش یابد، وَ شَکاسَةِ الْخُلُقِ / و اخلاقم زشت شود، وَ إِلْحَاحِ الشَّهْوَةِ / و بر شهوتهایم پافشاری کنم، وَ مَلَکةِ الْحَمِیةِ / و یا در عصبیت اصرار ورزم و..#منبر_کوتاه@menbarfatemi

۱۴:۴۱

سه عامل رضایت الهی در کلام امام جواد علیه السلام [الفصول المهمه 274/275]
وَ قالَ الْجَوادُ عليه السلام: ثَـلاثٌ يَبْلُغْنَ بِالْعَبْدِ رِضْوانَ اللّه ِ تَعالى: كِثْـرَةُ الاْءسْتِغفـارِ وَلِينُ الْجانِبِ وَكَثْرةُ الصَّدَقَةِ [الفصول المهمه 274/275]
۱. کثرت استغفار undefined حدیث: "ثَلاثٌ يَبْلُغْنَ بِالْعَبْدِ رِضْوانَ اللّهِ تَعالى: كِثْرَةُ الاْءسْتِغفـارِ..."
امام جواد علیه السلام می‌فرماید که زیاد استغفار کردن (طلب بخشش از خداوند) از جمله اعمالی است که بنده را به رضایت الهی می‌رساند.
توضیح: استغفار، تنها به گفتن «استغفرالله» با زبان محدود نمی‌شود، بلکه توبه از گناهان، تلاش برای جبران خطاها و دوری از تکرار آن‌ها را نیز شامل می‌شود. استغفار علاوه بر پاک کردن پرونده اعمال، نشان‌دهنده خضوع و فروتنی در برابر خداوند است.
شواهد قرآنی: 1. "وَمَا كَانَ اللَّهُ مُعَذِّبَهُمْ وَهُمْ يَسْتَغْفِرُونَ"(و خداوند آنان را عذاب نمی‌کند، در حالی که استغفار می‌کنند.) undefined سوره انفال، آیه 33
2. "فَقُلْتُ اسْتَغْفِرُوا رَبَّكُمْ إِنَّهُ كَانَ غَفَّارًا يُرْسِلِ السَّمَاءَ عَلَيْكُم مِّدْرَارًا"* (گفتم از پروردگارتان طلب آمرزش کنید، که او بسیار آمرزنده است. تا از آسمان برای شما بارش فراوان فرستد.) undefined سوره نوح، آیات 10-11
پیام و نکات: - استغفار، زمینه‌ساز پاکی دل و آرامش روح است. - با استغفار، امید به رحمت و بخشش الهی در دل‌ها زنده می‌شود. - استغفار درهای خیر و برکت را به زندگی انسان باز می‌کند.
راهکارهای عملی: - اختصاص زمان‌های مشخص در شبانه‌روز برای گفتن «استغفرالله ربی و اتوب الیه». - مرور خطاهای روزانه و تصمیم جدی برای جبران آن‌ها. - شرکت در مجالس دعا و مناجات برای تقویت روحیه استغفار.
۲. نرمی و خوش‌رفتاری (لین الجانب) undefined عربی حدیث: "وَلِينُ الْجانِبِ..."
امام جواد علیه السلام یکی دیگر از عوامل رضایت الهی را نرم‌خویی و خوش‌رفتاری با دیگران معرفی می‌کند.
توضیح: مهربانی، ملاطفت و برخورد مناسب با دیگران، نه‌تنها روابط انسانی را مستحکم می‌کند، بلکه نشان‌دهنده کمال ایمان و اخلاق الهی است. نرمی در رفتار، دل‌های مردم را جذب کرده و دشمنی‌ها را به دوستی تبدیل می‌کند.
شواهد قرآنی: 1. "فَبِمَا رَحْمَةٍ مِّنَ اللَّهِ لِنتَ لَهُمْ ۖ"(به رحمت خدا، با آنان نرم‌خو شدی.) undefined سوره آل عمران، آیه 159
2. "وَقُولُوا لِلنَّاسِ حُسْنًا"(و با مردم به نیکی سخن بگویید.) undefined سوره بقره، آیه 83
پیام و نکات: - مهربانی، کلید دل‌هاست و باعث نزدیکی انسان‌ها به یکدیگر می‌شود. - نرم‌خویی از ویژگی‌های بندگان شایسته خداوند است. - خشونت و تندخویی، نه‌تنها دیگران را دور می‌کند، بلکه رضایت خداوند را نیز از بین می‌برد.
راهکارهای عملی: - تمرین کنترل خشم و صبر در مواجهه با دیگران. - لبخند زدن و رفتار محترمانه در هر شرایطی. - تقویت مهارت‌های ارتباطی و گفت‌وگوی مؤثر.
۳. زیاد صدقه دادن undefined عربی حدیث: "وَكَثْرةُ الصَّدَقَةِ..."
امام جواد علیه السلام می‌فرماید که یکی دیگر از راه‌های جلب رضایت الهی، بخشش و صدقه دادن به دیگران است.
توضیح: صدقه، نشانه‌ای از بخشندگی و کمک به دیگران است که سبب از بین رفتن مشکلات و بلاها، افزایش رزق و روزی و جلب رحمت الهی می‌شود. صدقه فقط مادی نیست؛ حتی یک لبخند یا کمک کوچک نیز صدقه محسوب می‌شود.
شواهد قرآنی: 1. "إِنَّ اللّهَ يُحِبُّ الْمُحْسِنِينَ"(خداوند نیکوکاران را دوست دارد.) undefined سوره بقره، آیه 195
2. "مَّن ذَا الَّذِي يُقْرِضُ اللَّهَ قَرْضًا حَسَنًا..."(کیست که به خدا قرضی نیکو دهد تا خداوند آن را برای او چند برابر کند؟) undefined سوره بقره، آیه 245
پیام و نکات: - صدقه دادن، روح انسان را از بخل و دنیاپرستی پاک می‌کند. - کمک به دیگران، پیوندهای اجتماعی را مستحکم می‌سازد. - خداوند پاداش صدقه را چندین برابر به انسان بازمی‌گرداند.
راهکارهای عملی: - تعیین بخشی از درآمد ماهانه برای کمک به نیازمندان. - مشارکت در طرح‌های خیریه و ساخت اماکن عام‌المنفعه. - بخشیدن بدون منت و از روی خلوص نیت.
undefined با عمل به این سه راهکار، نه‌تنها رضایت خداوند جلب می‌شود، بلکه زندگی دنیا و آخرت انسان سرشار از خیر و برکت خواهد بود.
#امام_جواد_علیه_السلام #حدیث_امام_جواد #منبر_کوتاه @menbarfatemiundefinedحداقل برای یکundefinedنفر ارسال کنید

۵:۴۴

undefined سیمای"مهدی موعود" علیه السلام در قرآن
undefinedسوره حدید آیه undefinedundefined: إعلَموا أنَّ اللّهَ يُحيِي الأرضَ بَعدَ مَوْتِها.
undefined بدانید که البته خداوند، زمین را پس از مردن آن زنده خواهد کرد…
undefined راوی می گوید: امام باقرالعلوم سلام الله علیه درباره این آیه شریفه فرمودند: يَعني بِمَوتِها كُفرَ أهلِها وَ الكافِرُ مَيِّتٌ، فَيُحييها اللّهُ بِالقائِمِ فَيَعدِلُ فيها فَيُحيي الأرضَ وَ يُحيي أهلَها بَعدَ مَوْتِهِم.
undefined منظور از مردنِ زمین، کفر ورزیدن اهل آن است و کافر مرده است، پس خداوند آن را به (ظهور) حضرت قائم (عليه السلام) زنده خواهد کرد که در زمین عدالت می نماید پس زمین را زنده می سازد و اهل آن را پس از مرگشان زنده می نماید.

undefined تأویل الآیات الظاهرة، ص۶۶۳

undefined تقویم شیعه ۱۵ شعبان
undefinedundefined ولادت حضرت بقیة اللَّه الاعظم صلوات اللَّه علیه
undefinedundefinedundefinedدر سال 255 ه’ شب جمعه ولادت خاتم الاوصیاء منتقم آل محمّد صلّی اللَّه علیه و آله، آخرین امام بر حق و ولی مطلق خداوند حضرت بقیه اللَّه حجه بن الحسن عجل اللَّه تعالی فرجه الشریف واقع شده است.
undefined اصول کافی: ج ۱، ص ۴۳۱.

undefinedundefinedundefined در این شب آب زمزم زیاد می‌شود به گونه‌ای که همه می‌توانند رؤیت کنند ولی اکنون روی آن پوشیده است.
undefined خلاصه المنهج، ج۵، ص ۱۴۵ - ۲۴۶.

undefinedundefinedundefined در این شب برات آزادی از آتش برای افراد زیادی نوشته می‌شود، و آن را «شب برات» و «شب مبارک» و «شب رحمت» گویند.
undefinedundefinedundefined از امام باقر و امام صادق علیهماالسّلام روایت شده که فرمودند: وقتی شب نیمه شعبان شود، منادی از افق اعلی ندا می‌کند: «ای زائرین قبر حسین‌بن علی برگردید در حالی که گناهان شما آمرزیده شده و اجر شما با خدای شما و محمّد باشد». ولی کسی که استطاعت زیارت قبر امام حسین علیه السّلام را ندارد قبور مطهر ائمه دیگر را زیارت کند، و اگر این هم ممکن نیست با اشاره به طرف قبرشان سلام دهد.
undefined فیض العلام: ص ۳۴۳

undefinedundefinedundefined نام پدرشان حضرت ابومحمد حسن‌بن علی علیه السّلام، و نام مادرشان حضرت نرجس سلام اللَّه علیها است.
undefined ارشاد: ج ۲، ص ۳۳۹

undefinedامام زمان علیه السلام در آینه کلام معصومین علیهم السلام

undefinedرسول اکرم (صلى الله علیه وآله وسلم): «طوبى للصابرین فى غیبته، طوبى للمقیمین على محبته».
undefinedخوشا به حال صبر کنندگان در ایام غیبتش، خوشا به حال پایداران بر دوستى و محبتش.
undefined امیرالمؤمنین (علیه السلام):«انتظروا الفرج ولاتیأسوا من روح الله، فان احب الاعمال الى الله عزوجل انتظار الفرج ... والمنتظر للفرج کالمتشحط بدمه فى سبیل الله».
undefinedانتظار فرج بکشید و از رحمت خدا ناامید نگردید، زیرا محبوبترین اعمال نزد خداى عزوجل، انتظار فرج است. و همانا منتظران فرج مانند شهیدانى هستند که در راه خدا، در خون خود مى غلتند.
undefinedبحارالانوار، ج 52، ص 123.
undefinedحضرت زهرا (س) می‌فرمایند:قال لی رسول اللّه (ص) أبشری یا فاطمه، المهدیّ منک.
undefinedرسول خدا (صلی الله علیه وآله وسلم) به من فرمودند: ای فاطمه، تو را بشارت باد به اینکه حضرت مهدی (عج) از نسل توست.
undefined منتخب الاثر صفحه 192
undefinedامام زمان علیه السلام در آینه کلام معصومین علیهم السلام

undefinedامام حسن مجتبی (علیه‌السلام) فرمودند:ما منّا احدٌ اِلاّ ویقع فی عنقه بیعه لطاغیه زمانه اِلاّ القائم الّذی یصلّی روح اللّه عیسی بن مریم خلفه فان اللّه عزّوجلّ یخفی ولادته و یُغیّب شخصه لئلاّ یکون لأحد فی عنقه بیعه.
undefinedهیچ یک از ما اهلبیت نیست مگر آنکه بیعتی از طاغوت زمانش را اجباراً بر عهده دارد. مگر حضرت قائم که عیسی بن مریم، روح اللّه پشت سر او نماز می‌گذارد. خداوند ولادت او را مخفی می‌دارد و شخص او را از دیدگان، غایب می‌گرداند، تا بیعت هیچ کس را بر گردن نداشته باشد.
undefinedکمال‌الدین و تمام النعمه جلد 1 باب 29 صفحه 316
undefined امام حسین علیه السلام:«... اما ان الصابر فى غیبته على الاذى والتکذیب، بمنزلة المجاهد بالسیف بین یدى رسول الله صلى الله علیه و آله»
undefined.. به تحقیق که صبرکنندگان در غیبتش بر اذیت ها و تکذیب ها، مانند مجاهدان با شمشیر در سپاه پیامبر (صلى الله علیه وآله وسلم)هستند.
undefinedاعلام الورى، ص 384
undefined امام زین العابدین (علیه السلام):«من ثبت على ولایتنا فى غیبة قائمنا، اعطاه الله أجر الف شهید مثل شهداء بدر و احد»
undefinedهر که در دوران غیبت قائم ما، بر ولایت ما ثابت قدم باشد، خداوند پاداش هزار شهید مانند شهداى بدر و احد را به او عطا مى فرماید.
undefinedکشف الغمه، ج 3، ص 312
undefinedامام صادق (علیه السلام):«المنتظر للثانى عشر کالشاهر سیفه بین یدى رسول الله صلى الله علیه و آله یذب عنه».
undefinedکسى که منتظر امام دوازدهم است مانند کسى است که در کنار رسول خدا (صلى الله علیه وآله وسلم) و براى دفاع از آن حضرت شمشیر مى زند.
undefinedغیبت نعمانى، ص 41

۱۰:۵۷

undefined⚘️undefinedاحکام روزه {1}undefined⚘️undefined
undefinedجايگاه و فلسفه روزه‏undefined
روزه داراى حكمت‏ ها و فوايدى است. مهم‏ ترين آنها عبارت استundefined
1. روزه روح انسان را تلطيف، اراده او را قوى و غريزه ‏هايش را تعديل مى ‏كند و به آدمى در مسير تقوا و پرهيزگارى كمك مى‏ كند. «يا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا كُتِبَ عَلَيْكُمُ الصِّيامُ كَما كُتِبَ عَلَى الَّذِينَ مِنْ قَبْلِكُمْ لَعَلَّكُمْ تَتَّقُونَ»[1]
2. روزه براى برقرارى مساوات ميان فقير و غنى است تا مردم با چشيدن طعم گرسنگى، به ياد فقيران و محرومان بيفتند و حق آنان را ادا كنند.[2]
3. روزه آرام بخش دل‏ها است. « امام باقر عليه السلام مى ‏فرمايد: «الصّيامُ وَ الْحَجُّ تَسْكينُ الْقُلُوبِ»[3]
4. روزه اثر بهداشتى و درمانى فراوان دارد و باعث سلامتى و تندرستى جسم مى‏گردد. رسول خدا صلى الله عليه و آله می‌فرمایند «صُومُوا تَصِحُّوا»؛ «روزه بگيريد تا سالم شويد». الكسى سوفورين (دانشمند روسى) روزه ‏دارى را طريق درمان بسيارى از بيمارى ‏ها- از جمله كم خونى، ضعف روده‏ ها، رماتيسم، نقرس، بيمارى ‏هاى چشم، مرض قند و بيمارى ‏هاى كليه و كبد- مى ‏داند.[4]
undefinedبحث ادامه داردundefinedundefinedundefinedundefinedundefined_ [1]. بقره،183[2]. احاديث بسيارى در اين زمينه آمده است، ر. ك: من لايحضره الفقيه، ج 2، ح 1769- 1766[3]. بحارالانوار، ج 78، ص 183[4]. به نقل از: تفسير نمونه، ج 1، ص 632
#احکام_شرعی#احکام_روزه@menbarfatemi

۱۲:۰۲