عکس پروفایل نگاه جهانین

نگاه جهانی

۳,۹۱۸عضو
thumnail
📹| ایران به هیچ وجه سیاست خارجی نداره!
🔴 دوره جهان در تکاپوی تغییرجایگاه ایران در نظم جدید جهانی چیست؟!
🗣 با حضور: دکتر مهدی خانعلی‌زاده پژوهشگر روابط بین‌الملل و مدرس دانشگاه
⏰📆 تاریخ و زمان:شنبه ها به مدت ۵ جلسه + ۲ جلسه کارگاهاز ساعت ۱۶ تا ۱۸؛ شروع دوره از سوم آذرماه
📍مکان: خيابان شانزده آذر، نبش پورسینا، حسینیه هنر
💸 هزینه دوره: ۶۵۰ هزارتومان
🔹 درصورت ثبت‌نام به صورت گروهی(۳ نفر به بالا) با قمیت ۳۹۰ هزارتومان امکان ثبت‌نام دارید !
🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷 شما می‌توانید برای شرکت در این دوره توسط مدرسه راه بورسیه شوید!
🔗 جهت کسب اطلاعات بیشتر و اطلاع از شرایط بورسیه شدن توسط مدرسه راه به وب‌سایت مدرسه‌راه مراجعه نمایید.
🆔 @madrese_rah

۱۵:۲۶

راهبرد پیشنهادی درقبال قطعنامه شورای حکام آژانس: ایران «فقط» عضو NPT بماند؛ نه بیشتر
▫️مهدی خانعلی‌زاده مدرس دانشگاه در روزنامه فرهیختگان نوشت:دستورکاری که در قطعنامه اخیر شورای حکام برای مدیرکل آژانس مشخص شده، حکایت از اجرای مکانیسم ماشه ( جزئیات مکانیسم ماشه) در حوالی خردادماه و پس از برگزاری نشست فصلی این سازمان دارد؛ زمانی که فرصت کافی برای ارجاع پرونده ایران به شورای امنیت سازمان ملل و بازگشت فوری و بدون استثنای قطعنامه‌های تحریمی این شورا علیه ایران وجود خواهد داشت. با این توصیف و در چنین شرایطی، راهبرد مناسب برای تأمین منافع ملی کشورمان چیست؟
پاسخ به این سؤال می‌تواند با یک پیشنهاد عملیاتی همراه باشد. یکی از ایرادهای بنیادین برجام که در همان زمان امضا هم مورد توجه کارشناسان قرار داشت، «استثنا شدن ایران در میان اعضای NPT» بود، یعنی مذاکره‌کنندگان وقت متعهد شدند ایران تا زمانی که مدت‌زمان اجرای توافق هسته‌ای به پایان نرسیده، با محدودیت‌هایی فراتر از آنچه در پیمان منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای مطرح شده مواجه باشد. این مسأله از اساس دچار ایراد است؛ چراکه ایران به‌عنوان یک عضو رسمی آژانس که پیمان NPT را پذیرفته، مشغول انجام وظایف خود بود و انتظار می‌رفت از مزایای آن- مثلا غنی‌سازی بدون‌محدودیت تا 99 درصد- نیز بهره‌مند باشد. بااین‌حال و طبق مفاد برجام، محدودیت‌های گسترده‌ای بر بخش‌های مختلف صنعت هسته‌ای کشورمان- از غنی‌سازی تا بازرسی؛ از آب‌سنگین تا واردات تجهیزات- اعمال شد. بهانه پذیرش این محدودیت‌های فراقانونی و فراپادمانی از سوی ایران، بهره‌مندی از امتیازاتی نظیر تعلیق برخی تحریم‌ها بود.
در سال‌های اخیر و پس از عدم انجام تعهدات طرف غربی، عملاً پذیرش هرگونه محدودیت برجامی و فراپادمانی از سوی ایران معنایی ندارد. این مسأله از آنجا اهمیت مضاعف پیدا می‌کند که در ماه‌های اخیر، تهران شاهد اقدامات ضدایرانی گسترده‌ای نظیر تحریم صنعت هوایی و صنعت کشتیرانی از سوی طرف اروپایی بوده است. در چنین وضعیتی، هیچ دلیل و مبنایی برای ادامه وضعیت سابق وجود ندارد و ایران تعهدی به اجرای تعهدات فراپادمانی نخواهد داشت. تأکید تهران بر اینکه از این به بعد صرفاً به‌عنوان عضو عادی NPT به همکاری با آژانس خواهد پرداخت، ضمن اینکه دست کشورمان برای پیگیری حقوقی منافع ملی را باز می‌گذارد و مانع از بهانه‌جویی جدید غربی‌ها برای اعمال فشار می‌شود، اقدام متقابل و متوازنی نسبت به نقض پیمان اروپایی‌ها نیز به‌شمار می‌آید. اعلام رسمی و اعمال عملیاتی پایان محدودیت‌های برجامی از سوی ایران، می‌تواند با رونمایی از نسل جدید سانتریفیوژ‌ها و ارتقای سطح غنی‌سازی کشورمان به بالاتر از 60 درصد ذیل NPT باشد، یعنی ایران به‌دنبال خروج از این معاهده یا قطع همکاری با آژانس نیست، اما به‌دلیل اقدامات غیرقانونی طرف مقابل، نیازی به ادامه راهبرد همکاری داوطلبانه نمی‌بیند و خواهان برخورداری کامل از امتیازات عضویت در پیمان منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای-غنی‌سازی کامل- است. این راهبرد می‌تواند مسیر تعامل در آینده را با حفظ منافع ملی ایران باز بگذارد.
📌گزارش مرتبط فرهیختگان؛ ایران با قطعنامه شورای حکام چه کند؟
@FarhikhteganOnline

۶:۴۳

گزارش کتاب «بزرگترین زندان زمین» در نشریه سوره توسط سرکار خانم شوندی
 ایلان پاپه، استاد دانشگاه و مورخ مشهور اسرائیلی، یکی از معدود افرادی است که علی‌رغم تولد و تحصیل در اسرائیل و داشتن کرسی تدریس علم سیاست در دانشگاه حیفا، شروع به ارائه‌ی نظریاتی کرد که با روایت دلخواه جریان حاکم بر سرزمین‌های اشغالی، انطباق نداشت.
یکی از نظریات مهم او که زمینه‌ی مخالفت جدی‎تر جریان حاکم را با او فراهم کرد؛ نظریه‌ی «پاکسازی قومی مردم فلسطین توسط اسرائیل» بود که در کتابی به همین نام در سال 2003 عرضه شد. او تشکیل اسرائیل را مقصر فقدان صلح در خاورمیانه دانسته و خواستار تحریم بین‌المللی دانشگاهیان اسرائیلی شده است. وی در سال 2008 مورد تخطئه‌ی پارلمان ملی رژیم جعلی اسرائیل قرار گرفت و سرزمین‌های اشغالی را ترک کرد.  فعالیت‌های این استاد و پژوهشگر تاریخ و علوم اجتماعی اما متوقف نشد. او روایت جدیدی را که از تاریخچه‎ی شکل‌گیری اسرائیل ارائه می‌کرد در کتاب‌هایی هم‌چون «ایده‌ی اسرائیل»، «ده غلط مشهور درباره‌ی اسرائیل» و... صورت‌بندی کرد و کتاب «بزرگترین زندان زمین» قطعه‌ی دیگری از پازل نظریه‌ی اوست که توسط مهدی خانعلی‌زاده و مریم قره‌گزلو، ترجمه شده است.  در مطالعه‌ی کتاب بزرگترین زندان زمین، چیزی که بیش از همه جلب توجه می‌کند، عنوان با مسمی کتاب است. نویسنده در سرتاسر کتاب نیز درصدد بیان دلایل انطباق این عنوان به محدوده‌ی جغرافیایی غزه است. اینکه از سال 1948 تاکنون، چه اتفاقات سیاسی در سطح اسرائیل و جهان رخ داده است که غزه را به بزرگترین زندان زمین تبدیل کرده است. وجه تمایز این کتاب این است که هیچ چیز بدون سند و مدرک، بیان نشده است و نویسنده قواعد تولید محتوای آکادمیک را رعایت کرده است. همین ویژگی کتاب را به یک روایت قابل استناد تبدیل می‌کند.  از سوی دیگر ترجمه‌ی کتاب توسط یکی از چهره‌های نام‌آشنای  کارشناس در حوزه روابط بین‌الملل، باعث شده تا شاهد متنی روان و همه‌فهم و منطبق بر دایره‌ی لغات ذهن انسان ایرانی باشیم. از زیرکی مترجم در انتخاب کتاب و نویسنده نیز که بگذریم، اما باید اذعان کرد که کتاب مملو از داستان‌های کوچک و بزرگ و اسامی چهره‌های متعددی است که مانند رمان‌های کلاسیک روسی، یادآوری دقیق محتوای کتاب را دشوار می‌کند. هرچند نمی‌توان گفت که این واقعیت نقطه‌ی ضعف کتاب است، چرا که نویسنده در تبیین ادعای خود ناچار به روایت بسیاری از اتفاقات درونی اسرائیل و کنش و واکنش‌های سیاسمتداران اسرائیلی با ذکر نام و زمان وقوع و سایر جزئیات بوده است. کتاب سرشار از حقایق قابل تاملی است که دستیابی به آن‌ها صبر و حوصله‌ی مخاطب را می‌طلبد.  هرچند کتب متعددی توسط چهره‌های دانشگاهی اروپایی آمریکایی و یهودی جهان نوشته شده که روایتی منصفانه و مخالف با رژیم جعلی اسرائیل از مقاومت مردم غزه را روایت می‌کند، اما بسیاری از این کتب هنوز به زبان فارسی ترجمه نشد‌ه‌اند. مشکلی که حل آن، عزم جدی مترجمان و ناشران این حوزه را می‌طلبد.

برای تهیه این کتاب با تخفیف بیست درصدی می توانید به سایت کتابستان مراجعه کنید.
https://ketabestan.net/product/بزرگترین-زندان-زمین/
@ketabestan

۱۰:۴۱

thumnail
🔰 سلسله نشست‌های خانه ملی گفت‌وگوی حقوق اساسی
🔹 نشست چهارم: حمایت از مستضعفان جهان در قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران
🔸سخنرانان و محورهای نشست:
👤 - حجت‌الاسلام والمسلمین محسن قنبریان، استاد حوزه و دانشگاه*🔻«تکالیف شرعی و قانونی جمهوری اسلامی ایران در زمینه مقاومت»
👤 - دکتر مهدی خانعلی‌زاده، کارشناس و تحلیل‌گر روابط بین‌الملل 🔻«تأمین منافع و امنیت ملی ایران از طریق محور مقاومت»👤 - دکتر محمدهادی ذاکرحسین، عضو هیأت علمی دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران 🔻«مشروعیت محور مقاومت از منظر حقوق بین‌الملل»
👤 - دکتر محمدرضا اصغری شورستانی، عضو هیأت علمی دانشگاه علوم قضایی و خدمات اداری تهران🔻«الزامات حقوقی حمایت از مستضعفان جهان مبتنی بر قانون اساسی»
دبیر علمی:👤 علیرضا مزینانیپژوهشگر پژوهشکده شورای نگهبان
🗓 سه‌شنبه ۶ آذرماه⏰ ساعت ۱۴:۳۰📍نشانی: پژوهشکده شورای نگهبانواقع در خیابان شهید بهشتی، خیابان سرافراز، کوچه ۵، پلاک ۱۱
⬅️ لینک ثبت‌نام: https://formafzar.com/form/q2vtj
@ccri_ir

۱۵:۵۷

🔴خانعلی‌زاده کارشناس مسائل بین الملل: مذاکره با اروپا به نتیجه نخواهد رسید
مهدی خانعلی‌زاده کارشناس مسائل بین الملل در گفتگو با فرهیختگان:
🔻فرآیند برجام و مذاکرات هسته‌ای اکتبر سال آینده به پایان خواهد رسید و دو سناریو هم بیشتر متصور نیست. یکی از آنها به پایان رسیدن برجام، تجمیع قطعنامه‌های شورای امنیت سازمان ملل و ابطال آنهاست که روند عادی است که به پیش برود. مسیر و سناریوی دوم فعال شدن مکانیسم ماشه و بازگشت همه قطعنامه‌های تحریمی‌ سازمان ملل است. روندی که اروپایی‌ها در اجلاس شورای حکام آژانس داشتند نشان می‌دهد به دنبال اجرای سناریوی دوم، یعنی روند تقابلند.
🔻با وجود اینکه ایران، گزینه‌های جذابی را برای اتفاق نیفتادن این رویداد به آنها ارائه داده است، حتی رافائل گروسی، صراحتاً از اقدامات و پیشنهاداتی که ایران داده دفاع کرد؛ از‌جمله کاهش ذخایر غنی سازی 60 درصد، حضور بازرسان جدید. اما شورای حکام نشان داده که این را نمی‌پذیرد و به دنبال تقابل است. در چنین شرایطی اقدامی که برای مذاکره با اروپایی‌ها صورت می‌گیرد، فارغ از اینکه اساسا درست است یا خیر، حاصل صحبت قبل از جلسه حکام است یا ابتکار پس از آن، اما به خروجی نخواهد رسید.
🔻اگر قرار بود ایران، اقدامی انجام دهد که طرف اروپایی‌ قانع شود که به سمت تخاصم و زمینه‌سازی برای فعالسازی مکانیسم ماشه نرود، پیشنهادی که به گروسی داده بود، اثرگذار بود. وقتی چنین چیزی پذیرفته نمی‌شود، هرچه جلوتر می‌رویم و با روی کار آمدن دولت جدید آمریکا، فضا برای مذاکره سخت‌تر می‌شود. هم ایران به دلیل شرایط مختلف بین‌المللی توانایی دادن امتیازات کمتری پیدا می‌کند هم طرف اروپایی نمی‌تواند با هرامتیازی در این سطح غیر از صددرصد بازگشت ایران به محدودیت‌های برجامی، کار خود را پیش ببرد. بنابراین جلسه و مذاکرات صرفا مذاکره برای مذاکره خواهد بود و نه برای ایران و نه طرف اروپایی نتیجه‌ای نخواهد داشت.
🔻اروپا در زمانی که همراهی خوب آمریکا را با خود داشت، بازیگر اصلی نبود، بازیگر وابسته به متغیر اصلی یعنی ایالات متحده بود. در شرایط بعد از ترامپ چنین چیزی وضعیت را برای او بدتر هم خواهد کرد. اروپا نمی‌تواند بازیگری کند و البته نمی‌خواهد هم بازیگری کند. شرایط آن را ندارد؛ مهم‌ترین آن هم جنگ اوکراین است. کمااینکه روز گذشته فرانسه مجدد در تبعیت از دولت بایدن اجازه استفاده از تسلیحات موشکی خود را به اوکراین داد.
🔻نکته دیگر آنکه در فرآیند انتشار خبر،  به‌نظر می‌رسد‌ انتشار آن بیشتر از آنکه از جانب اروپایی‌ها باشد از جانب طرف ایرانی بوده و با منابعی که با ایرانی‌‌ها مرتبط بودند، منتشر شده است. یعنی بیشتر قرار است بازیگر روانی شرایط داخلی و سیاسی ایران باشد تا اهداف واقعی از سمت اروپا. حتی طرف اروپایی‌ و آمریکایی مثل لارنس نورمن که بازوی اطلاعاتی و عملیاتی طرف اروپایی‌اند، صراحتا اعلام کردند که اتفاق نخواهد افتاد و مذاکره، چندان مهم نیست.
گزارش مرتبط: اتمام حجت یا آغاز مذاکرات؟
@FarhikhteganOnline

۱۰:۳۴

آن سوی میز.mp3

۰۰:۵۹-۱.۸۳ مگابایت
🎙#برش_خوانی
آن سوی میز مترجم: #مهدی_خانعلی_زاده
با داغ شدن بحث مذاکرات، کتاب آن سوی میز یادآوری شد.بخشی از آن را می شنویم. https://t.me/kotob_tarikhi/154
سفارش کتاب👇@Ketab_hafezeh_tarikhi

۱۳:۳۹

thumnail
🎥 مکانیسم ماشه یا همان اسنپ بک چیست؟
این مکانیسم در کجا پیش بینی شده و تحت چه شرایطی اعمال می‌شود؟

مهدی خانعلی زاده کارشناس بین الملل پاسخ می‌دهد
@HamshahriNews

۶:۱۰

thumnail
🔴 آتش‌بس رو کی‌برده؟ کی‌باخته؟
🔶 در مزر ترکیه وادلب به اصرار کدوم کشور بود که ت.ر.وریست ها مستقر شدن؟
🔸 ترتیبات امنیتی مطلوب اس.رائ.ل چطوری با حمله ت.رو.ریست ها شکل میگیره؟
🔴 برشی از صحبت‌های دکتر خانعلی زاده در دوره جهان در تکاپوی تغییر
🆔 @madrese_rah

۲۰:۱۷

بازارسال شده از بسیج دانشجویی دانشگاه علامه طباطبایی تهران
thumnail
توافق به وقت ژنو 🕊️
🔹 بررسی ابعاد دور جدید مذاکرات جمهوری اسلامی با غرب 🌍
🗓 زمان: سه‌شنبه، ۱۳ آذر، ساعت ۱۴:۳۰ 🕒
📍 مکان: پردیس مرکزی دانشگاه علامه طباطبایی، دانشکده ارتباطات، سالن دفاع دکتری 🏫
👥 سخنرانان:- دکتر مهدی خانعلی‌زاده: تحلیلگر ارشد مسائل بین‌الملل 🌐- دکتر دهقانی فیروزآبادی: استاد روابط بین‌الملل 📚
🆔 @bsjatu

۶:۲۵

یک یادداشت،یک مصاحبه و زنگ خطر برای امنیت ملی
📌مهدی خانعلی‌زاده، مدرس دانشگاه در روزنامه فرهیختگان نوشت:🔻در هفته گذشته، اقداماتی از سوی مقامات ارشد دولت صورت گرفت که از مجموعه آن‌ها می‌توان عبارت «پرده‌برداری رسمی از سیاست منطقه‌ای دولت چهاردهم» را برداشت کرد؛ اقداماتی در راستای اعلام و اعمال دستورالعمل‌های ویژه‌ای در حوزه سیاست خارجی که راهبرد دولت مسعود پزشکیان در ماه‌های گذشته را تبیین و در ماه‌های آینده را ریل‌گذاری می‌کند. انتشار یادداشت محمدجواد ظریف در نشریه فارن‌افرز، مصاحبه تلویزیونی مسعود پزشکیان و جلسه کاظم غریب‌آبادی با جمعی از اهالی رسانه در وزارت امور خارجه، مثلث رفتاری‌ای بودند که حالا «تابلوی سیاست خارجی دولت» را شفاف‌تر از همیشه به نمایش گذاشته‌اند و زمینه‌های شکل‌گیری اقدامات دولت در ماه‌های گذشته را نیز مشخص کرده‌اند.
🔻 این مسئله زمانی رنگ‌وبوی جدی‌تری به‌خود می‌گیرد که به صحبت‌های غریب‌آبادی در وزارت خارجه مراجعه و روایت او از «لزوم تعیین‌تکلیف با دولت جدید آمریکا» را مرور کنیم؛ جایی که وی با اشاره به حضور معاون سیاسی وزیر امور خارجه در اسلو و ژنو، اروپا را همراه با ایران در احساس نگرانی نسبت به سیاست‌های دونالد ترامپ در ماه‌های آینده معرفی می‌کند. این سه‌گانه، یک معنای مشخص در حوزه سیاست خارجی دارد؛ دولت چهاردهم، راهبرد‌های منطقه‌ای کشورمان را «برگه»ای برای استفاده در حوزه‌های دیگر می‌داند، یعنی حمایت ایران از تأسیس و تثبیت شبکه مقاومت می‌تواند یکی از موضوعات مورد مذاکره با طرف‌های غربی برای پیشبرد اهداف در حوزه‌هایی مانند هسته‌ای باشد.
🔻شاید بتوان شفاف این‌گونه نتیجه گرفت که با توجه به قطعی بودن فعال کردن مکانیسم ماشه از سوی تروئیکای اروپایی در مهر سال آینده – اکتبر 2025 میلادی – ساکنان پاستور، امتیاز‌های هسته‌ای را در مسیر تعامل با طرف غربی کافی نمی‌دانند و با خاتمه‌یافته دانستن پروژه برجام 1، سراغ اجرای پروژه برجام 2 رفته‌اند. این موضوع که ناشی از عدم‌فهم صحیح تحولات بین‌المللی در دوران‌گذار است، دقیقاً همان‌جایی است که نگرانی جدی برای امنیت ملی ایران به‌دنبال دارد. رویداد‌های کنونی در منطقه غرب آسیا را باید در چهارچوب یک تلاش صد و اندی ساله از سوی طرف غربی برای ایجاد یک نظم امنیتی در این منطقه فهم کرد؛ اقداماتی که از 1917 میلادی و ایام منتهی به فروپاشی امپراتوری عثمانی با امضای توافق «سایکس - پیکو» آغاز شد، با تحولات جنگ‌جهانی دوم و تأسیس اسرائیل ادامه پیدا کرد، به درگیری‌های لبنان در سال‌های 2000 و 2006 میلادی رسید، جنگ سوریه را رقم زد و نهایتاً با ناکام ماندن طرح ابراهیم توسط عملیات طوفان‌الاقصی، حالا به مرحله حساس و تعیین‌کننده‌ای در تحولات مرتبط با کشور سوریه و عراق رسیده است.
🔻در چنین شرایطی که به‌تعبیر رهبر انقلاب، شرایط مرگ و زندگی هم برای شبکه مقاومت و هم برای طرف غربی وجود دارد، «کارت بازی» دیدن راهبرد‌های منطقه‌ای ایران در حکم یک ساده‌انگاری تاریخی است که می‌تواند زمینه‌ساز آسیب دیدن جدی منافع ملی کشورمان باشد. همانطور که عدم درک درست تحولات منتهی به جنگ‌جهانی دوم و استفاده از تحلیل‌های «شیک ولی غیرواقعی» در آن سال‌ها زمینه‌ساز اشغال ایران شد و شهریور 1320 خورشیدی را رقم زد، در شرایط کنونی هم شعار‌های زیبا ولی توخالی مانند «پرهیز از جنگ و پایبندی به بی‌طرفی» می‌تواند خطر جدی را متوجه امنیت و منافع ملی کشورمان کند. منطقه غرب آسیا در دوران‌ گذار نظام بین‌الملل، آبستن چنگ‌های فراوان دوجانبه و چندجانبه است و هر واحد سیاسی که این مسئله را به‌درستی درک نکند، آسیب خواهد دید. این همان راهبردی است که کشور‌هایی مانند ترکیه و امارات متحده عربی درحال پیاده‌سازی آنند و به‌دنبال ارتقای قدرت و افزایش عمق راهبردی خود با استفاده از فضای موجود در شرایط کنونی دوران ‌گذارند. بر همین اساس به‌نظر می‌رسد دولت چهاردهم نیاز به بازنگری کلی در راهبرد‌های خارجی خود– چه در حوزه منطقه و چه در نگاه به تعاملات جهانی– دارد؛ چرا که ادامه نگاه مثلثی شرح داده‌شده در این یادداشت، تهران را در طوفان حوادث بین‌المللی بی‌دفاع خواهد گذاشت و زمینه را برای آسیب دیدن منافع ملی فراهم می‌کند.
@FarhikhteganOnline

۵:۵۳

thumnail
⭕️ درباره‌ی سوریه
🆔 @negahejahani1

۸:۳۰

thumnail

۸:۳۰

thumnail

۸:۳۰

thumnail

۸:۳۰

thumnail
⭕️ چرا اسد رفت؟ ایران چه باید بکند؟
🆔 @negahejahani1

۱۹:۱۵

thumnail
⭕️ درباره‌ی سوریه چه می‌دانیم و چه باید بکنیم؟
🆔 @negahejahani1

۱۱:۴۸

�انعلی‌زاده_اروپای‌جدید.mp3

0
00۵.۸۴ مگابایت
🔴 سقوط دولت در فرانسه و آلمان؛ بازگشت اروپا به دوران پساجنگ جهانی دوم
🎙«مهدی‌ خانعلی‌زاده» مدرس دانشگاه در صوتی که به صورت اختصاصی برای «جهان‌نما» ارسال کرده است می‌گوید:
🔻حدوداً طی یک ماه گذشته، هم دولت و کابینه فرانسه نتوانست رأی اعتماد بگیرد و سقوط کرد، هم شرایط مشابه‌ آن را درباره دولت آلمان شاهد بوده‌ایم.
🔻اتحادیه اروپا با توجه به این که به صورت سنتی بر سه پایه سیاسی انگلستان، فرهنگی فرانسه و اقتصادی آلمان استوار بود، با برگزیت و خروج انگلستان از اتحادیه، دو کشور فرانسه و آلمان به محل اتکای اتحادیه تبدیل شدند.
🔻وضعیتی که در این دو کشور اتفاق افتاد نشان‌دهنده نوعی بی‌ثباتی سیاسی در کشورهای اروپایی‌ست که احتمالاً بر روندهای اتخاذ شده در حوزه امنیتی و سیاست خارجی اتحادیه اروپا  تاثیر خواهد گذاشت.
🔻با وجود وضعیت بی‌ثباتی که ما در کشورهای پایه قدرت اتحادیه شاهد هستیم، حدود یک ماه و نیم دیگر حضور دونالد ترامپ در کاخ سفید نیز شرایط را متفاوت خواهد کرد.
🔻راهبردهای ترامپ در حوزه سیاست خارجی آمریکا در قبال اروپا، در سال ۲۰۱۶ تا ۲۰۲۱ آنقدر مشخص و واضح بود که وزیر امور خارجه فرانسه یک هفته پیش از انتخابات ریاست جمهوری آمریکا صراحتاً اعلام کرد: «این وضعیت مناسبی نیست که امنیت ملی اروپا و کشورهای اروپایی هر چهار سال یکبار وابسته به این است که مردم ویسکانسین به چه کسی رأی می‌دهند!»  این اشاره به وضعیت وابستگی امنیت اروپا و تعهدات آمریکا نسبت به پیمان ناتو دارد.
🔻در چنین شرایطی به نظر می‌رسد جایگاه و وضعیت اروپا به دوران پسا جنگ جهانی دوم بازگشته است.
@JahanNama_News

۷:۳۲

thumnail
🔴 پارامترهای جدید ایران در معادله‌ٔ نظم نوین غرب آسیا
🔻سقوط حکومت بشار اسد در سوریه و تبدیل این کشور به یک «دولت فرومانده» یا همان Failed State که با حضور گروه‌های داخلی متعدد و قدرت‌های خارجی مشخص –‌نظیر ترکیه، آمریکا، قطر و اسرائیل‌– شکل گرفته، یکی از ستون‌های راهبردی «شبکه مقاومت» را دچار آسیب جدی کرد و مسیر دستاوردهای عملیات طوفان الاقصی را که از سال گذشته آغاز شده بود، مسدود کرد.
🔻حضور پررنگ عملیاتی رژیم‌صهیونیستی در روزهای اخیر در سوریه و تلاش برای از بین بردن زیرساخت‌های دفاعی و راهبردی‌اش در کنار ورود زمینی ارتش اسرائیل به خاک این کشور و حضور در مناطقی فراتر از جولان اشغالی، مشخص می‌کند که راهبرد تل‌آویو در روزها و ماه‌های پیش‌رو، پیشبرد طرح مطلوب خود به منظور ایجاد نظم نوین در منطقه‌ غرب آسیاست. 
🔻در چنین شرایطی، نیاز به یک تغییر راهبرد از سوی شبکه مقاومت و در رأس آن ایران وجود دارد که بتواند این فرآیند را متوقف و حتی معکوس کند.
🔻یکی از محورهای سخنان رئیس‌جمهور وقت آمریکا درباره‌ ترور سرلشکر قاسم سلیمانی، تأکید بر نقش وی در زمین‌گیر کردن نظامیان آمریکایی در عراق و جلوگیری از پیشرفت پروژه‌ خاورمیانه‌ جدید بود. 
🔻حالا و در شرایط کنونی نیز نیاز به چنین اقدامی، ضروری به نظر می‌رسد. پروژه‌ نظم نوین غرب آسیا که با عملیات میدانی اسرائیل در حال پیشروی است، با سقوط حکومت اسد در سوریه به یک دستاورد بزرگ رسید، اما هنوز فاصله‌ زیادی با پیروزی دارد و اینجا دقیقا همان نقطه‌ای است که ایران می‌تواند با طراحی و اعمال یک راهبرد درست، ورق را برگرداند.

🔻یکی از نقاط کانونی در این راهبرد جدید، باید توجه به عربستان سعودی و امارات متحده عربی باشد؛ دو کشوری که در نگاه کلان، بخشی از پازل کنترل قدرت ایران در منطقه هستند، اما در شرایط فعلی و در چهارچوب جدیدی که در منطقه وجود دارد، به دلایل مختلف می‌توانند همکاری مقطعی تاکتیکی با تهران برای تغییر در روندهای امنیتی داشته باشند.

🔻می‌توان بر این نکته تاکید کرد که با وجود مبانی متفاوت و اختلافات گسترده، الان زمان مناسبی برای ایجاد یک ساختار همکاری میان ایران و عربستان – و امارات – به منظور کنترل افزایش قدرت ترکیه است؛ همانطور که بریتانیای قرن نوزدهم، با جابه‌جایی تاکتیکی، افزایش قدرت در میان رقبای منطقه‌ای خود یعنی فرانسه و آلمان را مدیریت می‌کرد.
🔻نگاهی به مواضع رسمی عربستان و امارات در قبال تحولات اخیر سوریه مشخص می‌کند چنین نگرانی مشخصی در میان سران ریاض و ابوظبی هم وجود دارد و بر‌اساس پیام‌های ردوبدل شده میان ایران و این دو کشور در ماه‌های اخیر، با تعریف درست یک راهبرد جدید می‌توان به مدل همکاری مشخصی بین طرفین رسید که در حکم جلوگیری از تحقق راهبردهای طرف غربی باشد؛ همان‌طور که یک ‌بار در سال‌های پس از ۲۰۰۰ میلادی و با طراحی راهبرد جدیدی درباره‌ شبکه مقاومت صورت گرفت. 
◽️متن کامل یادداشت «مهدی خانعلی‌زاده»، مدرس دانشگاه را در سایت بخوانید.
@JahanNama_News

۱۲:۰۳

thumnail
⭕️ فرانظریه‌ی "دکترین توازن منطقه‌ای" در سیاست خارجی جدید ایران
📝 مهدی خانعلی‌زاده
🆔 @negahejahani1

۱۴:۱۱

thumnail
🔷فصل دوم دوره های زبان تبیین
🔸️دوره رایگان "زبان تبیین 11"
✅ دوره "زبان تبیین 11" توسط مجموعه مشکات بیان با همکاری دانشگاه جامع امام حسین(ع) برگزار خواهد شد.
🔹موضوع: طوفان الاقصی، الگو یا عبرت؟
استاد: 💠 جناب آقای دکتر مهدی خانعلی زاده( پژوهشگر روابط بین الملل و مدرس دانشگاه)📌 شرایط برگزاری: دوره به دو صورت حضوری و مجازی برگزار خواهد شد.
🔻زمان برگزاری : پنج‌شنبه ۶ دی ماه ساعت 18:00 الی 20:00
✅ هزینه : رایگان
📣 بستر برگزاری مجازی : سامانه اسکای روم و آپارات
🔑لینک ثبت نام: Tarjomangd.ir/event/tabeen11
❌جهت کسب اطلاعات بیشتر می‌توانید به آیدی @Meshkat_Bayan1 پیام رسان ایتا مراجعه فرمایید.
#پوستر
🆔@Meshkat_Bayan

۱۳:۲۳