گ

گام دوم

۷۵عضو
بازارسال شده از شنیدیش
هنرمندان انقلابیاین اتفاق سیاسی خوش یمن که لیست پدرخانگی رای نیاورد و نخبگان برخلاف دورهای گذشته تا آخرین لحظه روی تک تک افراد تحقیق کردند مبارک استبسم الله ...پاجوش های تازه روییده ولی ستبر انقلاب را روایت کنید و به شکرانه برچیده شدن بدعت به سخره گرفتن شعور امت هنرهایتان را به کار بگیرید

۸:۳۷

در جمهوری‌اسلامی، برادرخانم رهبر ایران، کاندیدای انتخابات مجلس می‌شود ولی رأی نمی‌آورد و از ورود به مجلس باز می‌ماند. رئیس سابق قوه‌قضاییه و منصوب رهبری به ریاست مهم‌ترین مجمع نظام، کاندیدای خبرگان می‌شود ولی مردم با سرانگشتان خود او را کنار میزنند و میگویند برای خبرگان تو را نمی‌خواهیم؛ او از ورود به خبرگان باز می‌ماند.در تهران فرزند شهید مطهری و برادر شهید باهنر، توسط مردم از رقابت حذف می‌شوند. در خوزستان، مردم پای دوازده نماینده از هجده نماینده خود را، از مجلس قطع می‌کنند و نیروهای جدید جایشان می‌گذارند. در گیلان، مردم به معاون رئیس‌جمهور سابق آقای نوبخت که رئیس‌سابق مجلس برای تبلیغش ویدیو منتشر کرده، رای نمی‌دهند و او را راهی خانه‌اش در تهران می‌کنند. مردم انگشت توی استامپ می‌زنند و نماینده متخلفی که سیلی بر چهره سرباز نواخته‌بود را کنار می‌گذارند. اینجا مردم، قدرتمندترین و ریشه‌دوانده‌ترین مهره‌های سیاسی کشور را طی کمتر از بیست‌وچهار ساعت رای‌گیری، حذف و نیروهای تازه‌نفس مورد نظر خود را برجای میگذارند. اینجا مردم از بستگان رهبری گرفته تا فرزندان شهدا و حتی بعضی علما را از فیلتر رای خود رد می‌کنند. بگذار هرچه می‌خواهند بگویند. من هنوز پای این جمهوری‌اسلامی که در آن انگشتان مردم سرنوشت حکمرانان را تعیین می‌کند ایستاده‌ام.

۵:۲۳

thumnail
آینده انقلاب اسلامی به چه چیزی بستگی دارد؟

۲:۵۷

thumnail
🎥 عاشقانی که مدام از فرجت می گفتندعکسشان قاب شد و از تو نیامد خبری
✅️ @Rajanews_com

۱۸:۲۴

🔴ما در وسط جنگیم
گلواژه‌ی «تله‌ی جنگ» همان باور «نه غزه، نه لبنان» است که رنگ و لعاب دیپلماتیک به آن داده‌اند تا شعارهای سخیف هشتاد و هشت را این‌بار با ادبیات شکلات‌پیچ به خورد مردم بدهند. یادمان نرفته همین گوگولی‌هایی که معتقد به تنش‌زدایی با شیطان بزرگ هستند، می‌گفتند ایران را چه به جنگ با داعش! عراق و سوریه بروند با دولت اسلامی عراق و شامات، بجنگند و ما تخمه‌مان را می‌شکنیم. نشستند و تخمه‌شان را شکستند و حاج قاسم رفت و عراق و شامات را از چنگ داعش درآورد تا آن جانوران نتوانند نگاه چپ به ایران بیندازند.
حالا غزه ویران شده و #لبنان در بطن یک جنگ تمام‌عیار است و مهمان دیپلماتیک ما در پایتخت سیاسی کشور ترور می‌شود و ما داریم قورباغه‌پز می‌شویم. اسرائیل خطوط قرمز را یکی پس از دیگری لایی می‌کشد و ما با خط دیپلماسی می‌خواهیم زنگی مست را رام کنیم و تیغ از کف او بگیریم. نتانیاهو بدون سهو لسان تمام جغرافیای ایران را تهدید به حمله می‌کند و ما در سازمان ملل دنبال کاپ اخلاق می‌گردیم.
آمریکای بی‌چشم‌ و رو بی‌چشم‌داشت و با صدای بلند از ماشین نسل‌کشی اسرائیل حمایت می‌کند و به گور سازمان‌ها و معاهدات و کنوانسیون‌های بین‌المللی می‌خندد و ما برای حمایت از جبهه مقاومت استخاره می‌زنیم و در به در دنبال یک سازمان بین‌المللی هستیم که بیاید در منطقه و امنیت را تأمین کند! حاضریم حرف ولی خدا را زمین بگذاریم و با عقب‌نشینی غیرتاکتیکی، با خدا بجنگیم اما برای انتقام سخت از باند تبهکار صهیونیستی تاس می‌اندازیم و دل‌دل می‌کنیم. هیچ صلحی بدون اقتدار به دست نمی‌آید و پشت تحمیل هر جنگی یک انفعال وجود دارد. ما به تصمیم نیروهای حافظ امنیتمان اعتماد داریم و به تصمیم‌سازی‌های ملاحظه‌گرایانه‌ انتقاد.
✍🏼#زهرا_محسنی_فرhttps://eitaa.com/joinchat/963837996C814ca55648

۱۰:۴۷

thumnail
آقای پزشکیان، اسراییلی ها سلاحشان را زمین گذاشتند، نوبت ماست سلاحممان را زمین بگذاریم.بله، حالا نوبت تک تک ماست....

۱۴:۴۲

بازارسال شده از شنیدیش
🎥 ارزش تسخیر لانۀ جاسوسی یک ارزشی نیست که ما بتوانیم به میزان‌‎ ‌‏درآوریم! اینها ارزش دارد به اینکه ما نصف ملتمان هم به شهادت برسند.
🔰 #امام_خمینی(ره):
🔹 ارزش‌‎ ‌‏این [تصرف لانه جاسوسی] در عالَم به این است که شما یک بتی که اینها درست کرده بودند و بت بزرگی بود که‌‎ ‌‏همۀ ممالک را گرفته بود، شکستید. ارزش این عمل یک ارزشی نیست که ما بتوانیم به میزان‌‎ ‌‏درآوریم. اینها ارزش دارد به اینکه ما #نصف ملتمان هم کشته شوند.
🔹 اگر ملت ما هم دنبال او هر جور زحمتی به خودش راه بدهد،‌‎ ‌‏هر جور گرفتاری و تنگنایی که برایش پیش بیاید، #ارزش دارد، ارزش این عمل به این‌‎ ‌‏نیست که ما شکممان یک وقتی گرسنه می‌ماند یا ـ مثلاً ـ راه وقتی بخواهیم برویم، با‌‎ ‌‏اتومبیل نمی‌توانیم برویم، از باب اینکه نداریم چیزی؛ ارزش این به اینها نیست. ارزش‌‎ ‌‏این در عالَم به این است که شما یک بتی که درست کرده بودند اینها که، بت بزرگی که‌‎ ‌‏همۀ ممالک را گرفته بود، شکستید. این یک جنبۀ سیاسی داشت که، ارزش سیاسی‌‎ ‌‏داشت که همۀ ارزش‌ها پیش او کوچکند».‏ (۱۲ آبان ۱۳‌۵۹)https://eitaa.com/www_598_ir/45711 🔗 متن کامل سخنرانی امام:https://b2n.ir/q83271

۶:۰۵

thumnail
♨️ گزارش گستاخانه اینترنشنال از طرح #ترور احتمالی امام‌خامنه‌ای
✍ درد اینجاست که بعداز شهادت سیدحسن و وعده صادق۲، منتظر نشسته‌ایم چه زمانی اسرائیل پاسخ می‌دهد تا شاید ما هم اقدام کنیم ؟!! ...
😭😭در سکوت مرگبار جوانان گام دومی، چنین دندان تیز کردنهایی مبارکمان باد
🔴شب شهادت حاج قاسم حاج آقای قاسمیان در دانشگاه شریف گفتند، کار قابلی نکنیم سیدحسن را و بعد رهبر را ....
@game2

۳:۵۶

بازارسال شده از مجموعه فرهنگی سرچشمه
thumnail
همه چیز به عهده ولیّ است⁉️این که نشد ولایت‌مداری‼️
🎙استاد قاسمیان
#اسرائیل
🆔 @sarcheshmeh_nour

۱۳:۰۸

🗓۱۵ آبان ماه سال ۱۳۵۸ شمسی🏳استعفای دولت موقت بازرگان🏳درپی تسخیر سفارت آمریکا/۶💠رهبرانقلاب‼️وقتی دولت موقت سرِ کار آمد آمریکایی‌ها قویّاً این امید محتاج شدن ایران به آمریکا را در دل خودشان زنده کردند. البتّه من این را بارها گفته‌ام، الان هم میگویم؛ من دولت موقّت را به‌طور مجموعی، به‌هیچ‌وجه متّهم نمیکنم، بین آنها عناصرِ مؤمن و شاید بااخلاص هم بودند؛ منتها سلیقه‌ی سیاسی‌شان این بود که میگفتند «با قدرت بزرگی مثل آمریکا نمیشود جنگید، بیخود معطّلید»! خیلی هم دوست نداشتند «مرگ بر آمریکا» گفته بشود؛ میگفتند «حالا چه اصراری دارید که بیخود خودتان را با یک چنین غول عظیم جنگی و صنعتی به جنگ می‌اندازید؛ وابسته هم نشوید، تسلیم هم نشوید، نوکر هم نباشید، مزدور هم -مثل شاه- نباشید؛ امّا جنگ هم نکنید»؛ این تصوّری بود که دولت موقّت داشت؛ خب این حالت را آمریکایی‌ها خیلی می‌پسندیدند؛ این همان حالتِ نرمش است. مقدمه‌ی سازش، نرمش است. اگر آن حالت قهر نباشد، حالت سازش‌ناپذیریِ مطلق نباشد، خشونت انقلابی در مقابل دشمن نباشد، سازش تدریجاً متصوّر و ممکن خواهد شد؛ لذا آمریکایی‌ها وقتی دیدند که اینجا نرمش وجود دارد، امید بستند و شما دیدید تا وقتی که آن دولت سرِ کار بود، مسئله‌ی مهمّی هم برای ما از طرف آنها پیش نیامد. قضیّه‌ی طبس و قضایای حملات گوناگون و محاصره‌ی اقتصادی و قطع روابط و جنگ و غیرذلک، همه‌ مال بعد است. ۶۰/۱۰/۸#نشربامنبع@Jahade_tabeini

۶:۲۰

بازارسال شده از مرکز راهبری برهان
thumnail
🔸 و اما برهــان... 🔸
🔻در این دوران به نظر می‌رسد حـوزاتِ علمـیه در نسبت گیری با انقلابِ اسـلامی جایگاه خود را نیافته‌اند! و اکنون حداکثرِ مطلوب را هویتی پژوهشگر –با حقوق هیئتِ علمی- در گوشه ای می‌بینند که در خانه ای دو طبقه، یکی را مخصوص کارِ تحقیقاتی کرده، دیگری را به خانواده اختصاص داده است و در مسیر حلِ « مسائلِ سفارش داده شده» در حالِ تحقیق و پژوهش است! غافل از آن که اقامه دین به پیـگیری، دشمنـی، فریاد و استقامت نیاز دارد و مسائلِ سفارشی هم گاه جز بازی‌ای برای محلّل کردنِ جزئی از بودجه برای دیگر اجزای آن نیست!
🔻شکستنِ این فضا و به وجود آوردن نهادها، ساختارها، و هویت های شکل گرفته و نهادینه شده برای فضای «پسا انقلابِ اسلامی» در حوزه علمیه، نیاز به آغازی داشت که مشکات تخصصی، محلی برای این آغاز است. گروه‌های مختلف در محیط مشکات از یک طرف سعی در تعلّق حقیقی و عمیق و اجتهادی به دین دارند و از طرفِ دیگر، در لایه های مختلف از موضوع شناسی تا اقامهِ اسلام باید به صورت واقعی درگیرِ عملیات باشند.
🔹در این راستا، مرکـز راهبــری «برهـان» یکی از برگ‌های زرین این کتابِ مبارک است که امید است با برکت و نصرتِ الهی مسیر اقامه تخصصی اسلام را هر چه سریعتر بپیماید و جریان جدیدی در محیطِ حوزوی، انقلابی و علمیِ جمهوری اسلامی ایران ایجاد نماید.
✍🏻 غلامـرضا قاسـمیان؛ موسس مرکز راهبری برهان
📚 مقدمه کتاب تجربه نگاری برهان 📚
_[•🖋️⇣• مرکز‌ راهبری برهان ⇣•] •⌈🆔 @mrborhan

۱۲:۴۶

بازارسال شده از امل | پژمان عرب
thumnail
⭕️دشمن ترور می‌کند ما فراموش!
🔸هشت آذر ۱۳۸۹ سالروز شهادت یکی از قله‌های علم و دانش کشور، دانشمند عزیز مجید شهریاری است. در آن سالها که آمریکا با تحریم مواد تولید رادیوداروها تصمیم داشت زندگی را برای بیماران ایرانی جانکاه‌تر کند، این دانشمند مومن ما و همکارانش بودند که با علم و تخصص خودشان کمک کردند تا کشور به فناوری غنی‌سازی بیست درصد برسد.
🔸حیات طیبه ایشان نمونه اعلایی از تجربه ما از «علم در میدان» است که کمک به حل مسئله مردم کرد. ماجرایی که برای آمریکا و اسرائیل بسیار سنگین بود و با ترور این عزیز، خوی کثیف خودشان را اثبات کردند.🔸امروز توفیقی بود که برای زیارت به قم مشرف بشویم. کنجکاو شدم بببینم تصویری از شهدای ۷ و ۸ آذر در سطح شهر و حرم میبینم یا نه؟‌ متأسفانه هیچ بیلبوردی نه از شهید شهریاری دیدم نه شهید فخری‌زاده.(شایدم جایی بوده و من ندیدم ولی دقت بسیار کردم.)
🔸این روزها که مسئله هسته‌ای دوبار داغ شده و قطعنامه‌ هم علیه‌مان صادر شده و مهم‌تر اینکه در جنگی مستقیم و وجودی با خود رژیم جلاد قرار داریم‌؛ اینکه نشانه‌ای در شهر وجود داشته باشد بر ذکر و بزرگداشت دانشمندانی که کف خیابان‌های پایتخت توسط رژیم کودک‌کش شهید شده‌اند، خیلی اهمیت دارد.
🔸آن سالها، اکثر دانش‌آموزان کشور حتی به‌دنیا هم نیامده بودند و بقیه هم که خردسال بودند... تلخ است ولی گاهی وقتی در جلسات دانشجویی می‌پرسم «کسی مجید شهریاری یا مسعود علیمحمدی را میشناسد؟»، متاسفانه اقلیتی دست بلند می‌کنند...

#هسته‌ای #فناوری #دانش #علم#دانشمند #شهید_علم #اتم #پیشرفت#دانشمندان_هسته‌ای #رادیودارو#شهیدشهریاری #شهیدفخری‌زاده#دانش‌_بنیان #صنعت_هسته‌ای
پ‌ن: از ۲۳ شماره مجله دانشمند که توسط تیم ما منتشر شد در چهار شماره آن پرونده ویژه درباره موضوع پیشرفت‌های هسته‌ای و شهدای آن داشتیم.

۹:۲۶

بازارسال شده از خودگویی
شناخت منش بلند ایرانیان، بلندمنشی می‌خواهد.محمّد فدائی و پدرام کاویان
اغلب عادت کرده‌ایم کاستی‌های رفتاری را که در بستر جامعه می‌بینیم به عنوان مسئله شناسایی کنیم و در پی راه‌حل باشیم. معمولاً هم این راه‌حل‌ها به دلیل وجود یک مقاومت اجتماعی بی‌نتیجه می‌ماند.مثلاً تردد خودرویی در ممنوعیت کرونایی، کاهش مصرف انرژی، استفاده از حمل و نقل عمومی، پارک دوبل، دور زدن صف، موتورسواری در پیاده‌رو و امثال این.
در نگاه نخست، این رفتارها یک بی‌اعتنایی به قانون است، اما آیا کسانی که این کارها را می‌کنند یا می‌بینند، الزاماً قانون‌شکنی را مذموم می‌دانند؟پاسخ به این سؤال به طرز غیرمنتظره‌ای خیر است! همه اغلب می‌گوییم: عجله دارد، لابد کار دارد، چه پلیس بی‌انصافی که جریمه نوشت!
چه چیزی باعث می‌شود عقلانیت صُلب قانونی زیر پا گذاشته شود و این کار نه تنها قبح نداشته باشد، بلکه از جانب مردم حُسن دیده شود؟
در عمق این رفتار، «یک درک، اراده و کنش اجتماعی نهفته است.» ایرانی اسیر نظم‌های بلندمدت نیست، یک نظم جدید مطابق با ظرف زمان و مکان تشخیص می‌دهد و قرارداد می‌کند. این یعنی محوریت فکر.
جامعه‌ی ایرانی را نمی‌توان محدود کرد، نه به این معنی که نشود، به این معنا که نمی‌گذارد محدودش کنی. یعنی فقط زمانی محدود می‌شود که خودش بخواهد. استقلال دارد.
ما این قدرت را یا نمی‌بینیم یا به رسمیت نمی‌شناسیم و یا نهایتاً نمی‌پسندیم.
جامعه‌ی ایرانی خودش تصمیم می‌گیرد از دریافت یارانه انصراف ندهد، حتی اگر همه یک‌صدا این را بخواهند. و در عین حال تصمیم می‌گیرد در صف ایستاده و در شرایطی سخت‌تر، طلای خود را به مردمی دیگر هبه کند!
او با بحران شوخی می‌کند، به خاطرات تلخ خود می‌خندد. در دوران کرونا غارت‌گری نمی‌کند، دستگیری می‌کند. در صف دلار می‌ایستد ولی سالی ۱۴ همت صدقه می‌دهد!
حکمرانی فرهنگی در ایران، جزء سخت‌ترین کارهای فکری در این جهان است، چراکه حکمران و مدیر ارشد فرهنگی با شخصیت مواجه است نه تیپ! طرفی که ادا نیست، خودش است، با جزئیاتی بسیار منحصر به فرد و ریزبافت.
با نظرسنجی و افکارسنجی نمی‌توان فهمیدش. ۴۵ سال است که قوی‌ترین مردم‌شناسان جهان گمان می‌کنند شش ماه دیگر جامعه نظام حاکم را ساقط می‌کند؛ اما سر شش ماه همین مردم برای نظام شهید می‌دهند.
این جامعه بی‌نظم نیست، نظم پیچیده دارد. نظم پیچیده‌ی یک شخصیت قدرتمند.این نظم پیچیده را می‌توانیم در طاق گنبد مسجد امام اصفهان پیدا کنیم، در قالی کرمان، یا خاتم شیراز، در مینیاتور، میناکاری، مقرنس‌کاری، تذهیب، غزل، شکسته نستعلیق و امثال این.
حکمران فرهنگی با ابزارهایی که جهان‌های دیگر شناخته می‌شوند، نمی‌تواند جهان ایرانیان را بشناسد. شناساگر چون کودکی است که بخواهد پدربزرگ خود را درک کند.
در عین گسل‌های قومی، فرهنگی، اقتصادی، جغرافیایی، زبانی و مذهبی که دارد، علیه اجنبی، بنیان مرصوص است. با اجنبی سر جنگ دارد اما پنج میلیون آواره را به آغوش کشیده و همسفره می‌کند.
هر ۸ سال یک‌بار (برخلاف همه‌ی قواعد برنامه‌ریزی‌های راهبردی و بلندمدت) تصمیم می‌گیرد فرمان کشور را ۹۰ درجه بچرخاند! نه این‌که متوقع باشد، به راحتی راضی نمی‌شود.
اندازه‌گیری دمای ایرانی با دماسنج‌های بازاری ممکن نیست؛ دماسنج جدیدی باید ساخت، با کف و سقفی در قواره‌ی این مردم.
این اقیانوس، تشت آب نیست که با یک کف دست متلاطم شود، مثل پاییز ۱۴۰۱، که آرام بود.اما اگر وقت بازی بزرگان برسد، این جامعه به پا خواهد خواست و سونامی‌ او می‌تواند جهانی را غرق کند، مثل آخرالزمان.
کسانی ایرانیان را خوب می‌فهمند که بدانند تفاوت «سطح و عمق این مردم» از کجا تا کجاست.
مطالعه‌ی یادداشت‌های بیشتر در کانال خودگویی@fadaee_kavian

۱۲:۰۰

❌شوق و شکایت!
▪️اینکه جامعه ایرانی بخصوص هسته حزب اللهی از لحظه سقوط سوریه و اسد در حیرانی است، اینکه هیچ تحلیل جامع و اقناع کننده ای هم -علیرغم تولید انبوه محتوا- نبوده، واضح است.از اینرو همه منتظر و مشتاقند تا فردا رهبر انقلاب چه می فرماید!
▪️لکن سقوط اسد از مثل سقوط خرمشهر و فاو و... سخت تر نبود! آن روزها جامعه دچار چنین سردرگمی هایی نمی شد، چون مثل خامنه ای و هاشمی و... در نماز جمعه و دانشگاه و... حاضر و برای مردم توضیح می دادند. توضیحشان نه فقط تکرار الهیات "خدا با ماست" بود و نه حرفهای صرفا تکنیکال میدان؛ جمع درست هردو بود، هم عالم به مبانی و عقلانیت انقلاب اسلامی بودند و هم مشرف به میدان.
▪️ امروز این حلقه مفقود است؛ لذا باید منتظر ماند تا خود رهبری بیاید و بگوید!مطلعین میدان، نوعا سرمایه اجتماعی و مقبولینِ عقلانیت انقلاب اسلامی در جامعه نیستند!
▪️برخی ائمه جمعه و برخی فضلاء انقلابی و فعالین دانشگاهی و... هم که الهیات و منظومه عقلانیت انقلاب اسلامی را می شناسند، خبر دست اول از میدان ندارند و فقط بعضا، گزینشی از مجاری خاص، اطلاعاتی ناقص می گیرند؛ که معمولا طرحش در جامعه با رد و تکذیب ها همراه میشود و...
▪️ رابطه و نسبت استاد خامنه ای و... با امام خمینی و میدان انقلاب، در نسل بعد بازتولید نشده است و این فقط تقصیر کوتاه قدی بعدی ها نیست؛ حلقه اول های تصمیم ساز و مشرف میدان دیگر از جنس روحانیون کف میدان و دانشگاه مثل خامنه ای و هاشمی و...سالهای۶۰ نیستند!
⏪ پس یکی مینویسد: تا فردا همه ساکت! یکی مینوسد: چرا ساکتید و همه بر دوش رهبری؟!!
👤محسن قنبریان
🔴 #بیداری_ملت 👇@bidariymelat

۸:۱۱

thumnail
دشمن ی آرمیده در نفس خود ما

۱۷:۵۰

بازارسال شده از KHAMENEI.IR
thumnail
⭐️ رهبر انقلاب، هم‌اکنون: مرتب میگویند که جمهوری اسلامی نیروهای نیابتی خودش را در منطقه از دست داد! این هم یک غلط دیگر! جمهوری اسلامی نیروی نیابتی ندارد. یمن می‌جنگد چون با ایمان است؛ حزب‌الله میجنگد، چون قدرت ایمانی او را به میدان میکشاند؛ حماس و جهاد می‌جنگند چون عقیده‌شان آنها را وادار می‌کنه به این کار میکند/ اینها نیابت از ما ندارند.✏️ ما اگر یک روزی بخواهیم اقدام بکنیم احتیاجی به نیروی نیابتی نداریم... ۱۴۰۳/۱۰/۲
💻 Farsi.Khamenei.ir

۹:۰۳

گام دوم
🎞️ ⭐️ رهبر انقلاب، هم‌اکنون: مرتب میگویند که جمهوری اسلامی نیروهای نیابتی خودش را در منطقه از دست داد! این هم یک غلط دیگر! جمهوری اسلامی نیروی نیابتی ندارد. یمن می‌جنگد چون با ایمان است؛ حزب‌الله میجنگد، چون قدرت ایمانی او را به میدان میکشاند؛ حماس و جهاد می‌جنگند چون عقیده‌شان آنها را وادار می‌کنه به این کار میکند/ اینها نیابت از ما ندارند. ✏️ ما اگر یک روزی بخواهیم اقدام بکنیم احتیاجی به نیروی نیابتی نداریم... ۱۴۰۳/۱۰/۲ 💻 Farsi.Khamenei.ir
تفاوت تحلیل و ادبیات رهبر با عموم مسولین ، نخبگان و دیپلمات‌ها

۹:۰۳

بازارسال شده از تحلیل های یک جنرالیست
thumnail
توسعه چه نیست📝سید آرش وکیلیان
خیلی ها عربستان را الگوی توسعه می دانند، اما در نهایت توسعه در عربستان چیزی نیست جز بهره برداری محصولات بیگانه با پول نفت
توضیح با توجه به پرسش ها و کامنت ها:حتما توسعه نیاز به استفاده از علم و تکنولوژی جهانی هم دارد و هیچ کس انتظار ندارد بدون مشارکت با دیگران کشوری بتواند همه مسیر را طی کند.اما این تعامل تفاوت دارد با اینکه نتایج کار دیگران را بخرند.مکتب نونهادگرایی داگلاس نورث و اصحابش این را مفصل توضیح می دهند و قبل از آن دانیل لرنر در مقدمه کتاب گذر جامعه سنتی توضیح میدهد که فکر نکنید توسعه محصولی است که آن را می خرید، بلکه نهادی است که باید ایجاد شود.
توضیح ۲من این پست را نگذاشتم که بگم وضع ایران خوبه یا وضع عربستان بده، این پست را گذاشتم که بگم توسعه مساوی خرید نتایج نهایی کشورهای توسعه یافته نیست. توسعه خرید کریس رونالدو یا ماشین بنز یا خرید باشگاه منچستر سیتی یا شرکت هواپیمایی ایرباس نیست.
نظریات داگلاس نورث و مکتب نونهادگرایی را مطالعه کنید. در بیست سی سال اخیر جزو اصلی ترین نظریات توسعه است و علاوه بر نورث تعداد قابل توجهی از اصحاب این مکتب مثل الینور استروم و عجم اوغلو نوبل اقتصاد برده اند.
#توسعه#عربستان

۱۰:۵۶

بازارسال شده از مرضیه هاشمی
thumnail
به آتیش خیابونی که نزدیک شدیم، چادرم رو روی شونه هام انداختم. چند نفر چوب بدست راه رو بسته بودن. یکیشون اومد سمت دامادم که رانندگی میکرد. گفتم پنجره رو بکشه پایین و به انگلیسی گفتم: اینجا چه خبره؟ با لهجه بی نقص آمریکایی جواب داد: داریم یه انقلاب دیگه راه میندازیم! گفتم: خب ربطش به ما چیه؟ به فارسی به همدستهاش گفت: بگزارین برن خارجین!
قبلش از پرس تی وی به خونه زنگ زده بودم که بگم دیر میکنم چون معلوم نبود سرویس ها کی برسن. دامادم گفت میاد دنبالم. گفتم نیاد. نگرانش بودم. اون روزها پیش میومد که ریش داشتن یا چادری بودن برای محکوم شدن به مرگ و تجاوز کافی باشه. ولی دامادم اومد.
فقط چند ماه قبلش، شبها با پسر ۱۵ ساله ام به خیابون ها میرفتیم تا شور و شوق مردم رو برای حمایت از کاندیداهای مورد علاقه و شوخی و تیکه به طرفداران رقیبشون تماشا کنیم. برای ما که چنین شور و شوق انتخاباتی رو تو آمریکا ندیده بودیم خیلی جالب بود. اون سال، سی سال بعد از انقلاب، حدود ۸۵ درصد ملت رای دادن.
روز بعد از اعلام نتایج اما شهر زیر و رو شده بود. تخریبی رو که تو خیابون دیدم باور نمیکردم! البته که از پیش زمزمه هایی شروع شده بود. مثلا گفته بودن مردم خودکار خودشون رو بیارن چون جوهر خودکارهای محل انتخابات قرار محو بشه و کلی حرفهای دیگه.ولی قدرت واقعی این شایعه ها و انواع پروپاگاند رسانه های غربی رو طی چند ماه بعدش دیدیم. یادمه روزی رو که بی بی سی داشت گزارش میداد که تو میدان امام جوی خوی راه افتاده و سریع گزارشگر رو فرستادیم تو محل تا واقعیت رو زنده پخش کنه. صدای رسانه کوچک ما ولی به جایی نمیرسید. روز نه دی، این صدای بلند ملت ایران بود که پروپاگاند اونها رو خفه کرد. ملتی که حمله و توهین به ارزش هاشون رو تحمل نکردن و دشمن رو ناامید کردن. دشمنی که گفته بود برای اولین بار بعد از انقلاب به "تغییر رژیم" امیدواره...
رسانه، به معنای معمولش، بشدت در تغییر اذهان عمومی موثره. اگه نبود، در کشورهایی مثل آمریکا میلیاردها دلار صرفش نمیشد و از بودجه نظامی هم سهمی نداشت. ولی اون رسانه همه چیز نیست. مردمی که خودشون رو میشناسن و باور های قوی دارن میتونن توی دهن رسانه های میلیاردی دنیا بزنن. نگرانی بزرگتر اینه که بعضی سیاست های غربی تو همه چیز از اقتصاد گرفته تا فرهنگ، از حصر در اومدن و از در و دیوار مملکت بالا میرن تا نه برای مردم هویتی بمونه و نه چیزی برای از دست دادن. ملت شریف ایران، خالق نه دی ها بوده و خواهد بود ان شالله... دست کم تا زمانی که صدای اعمال ما بلندتر از رسانه های دشمنان ایران باشه #حماسه_نه_دی
@marziehashemi

۳:۳۲

بازارسال شده از کانال رسمی شهید جمهور
thumnail
🏴 یارت ای یار خراسانی چه شد؟ای صبا! دست سلیمانی چه شد؟

@shahidjomhor

۳:۴۸